סקר ראשון בפורום

fireman

New member
../images/Emo41.gifסקר ראשון בפורום../images/Emo70.gif../images/Emo41.gif

שמתעסק באחת השאלות היותר מעניינות ששואל את עצמו מי שמעוניין לבנות בית. כולם מוזמנים להצביע בסקר וכמובן גם לתת את דעתכם כאן בפורום. כמה? למה? איך?

talullah

New member
עונה ראשונה !!! ../images/Emo13.gif

אני מקווה שהבנתי נכונה את שאלתך כמה: שטח - בחינם ממשלת ישראל, פיתוח השטח לבניה (יישור, כבישים, ביוב, חשמל....) 30,000$ למה: בחרנו לגור בצפון הרחוק מאד כי נמאס לנו ממרוץ העכברים של אזור המרכז, רוצים איכות חיים רגועה, ילדים שיודעים מה זה שדה מאחורי הבית וכאלה איך? כנראה שנבנה בשיטת בניה לא קונונציונאלית - מהמון סיבות: עלות, איכות ובידוד

אני- רק שאלה...

אני מבינה שתעברו לצפון הרחוק מהמרכז איך זה ישפיע על התעסוקה? האם תסעו למרכז או שיש מקומות עבודה בצפון? מה לגבי הריחוק מהמשפחה (כמובן מתוך הנחה שגם הם כרגע במרכז) וסליחה אם השאלה נשמעת קצת (הרבה)

מקווה26

New member
אז ככה...

אני עברתי מחיפה, זה מרחק של שעה וחצי לבד - זה ממש לא נורא מבחינת משפחה - גם ההורים שלי וגם אחותי עוברים לכאן. מבחינת תעסוקה- יש מקומות עבודה מסביב, ואפשר לפתוח עסק עצמאי (אני פתחתי כאן משרד - דבר שלא הייתי מעיזה לעשות בחיפה). בקיצור, אני מאוד מרוצה לא רואה אותי גרה בשום מקום אחר בארץ

talullah

New member
שאלה קשה

המשפחה אכן במרכז (שלי) ובחיפה (של הבעל) אבל יבואו לסופש"ים אני מקווה מקווה שנראה אותם מספיק תעסוקה - אני יעבוד בצימרים (יהיו לנו 2) והבעל - או שימשיך במה שעושה עכשיו (סוג של היי טק) ויעבוד כמה ימים מהבית או שימצא בצפון - תפן, כרמיאל וכאלה או שיעבוד במפעל קיבוצי - הוא איש מכירות במקור - אז תמיד צריכים כאלו - לא???

talullah

New member
צימרים

זה לא מגרש רק לצימרים מותר לנו לבנות 2 צימרים על המגרש שלנו (1 דונם) בחד-נס שברמת הגולן ישנם הרבה ישובים שבהם מותר

Rשף

New member
מלווה בנייה מתחלק לשניים

מפקח מול מלווה בניה בהגדרה של בינא (ושל זה שאני מעסיק). מפקח עוסק בעיקר בניהול בשטח, מלווה בניה משתלב כבר בשלבי התכנון.

איריסג

New member
עכשיו אני

כמה: בנוי 205, בקומה אחת, על שטח של 680 מ"ר. למה דווקא באבן יהודה? כי האיש שלי הוא מכאן, והשטח הוא של ההורים שלו. זה גם יתרון של שטח מאד גדול (יחסית למה שקורה כאן בשרון) וגם היתרון של סבתא שקרובה לנכדים שלה (שיבואו במהרה בימינו, טפו טפו) - אבל בלי לגור ממש בחצר שלה. חוץ מזה, מצאתי שאבן יהודה מקום מאד חביב לגור בו. איך? בניה סטנדרטית. האיש שלי לא מוכן לשמוע על בית עץ, והאמת שלא ממש מצאתי טיעון מספיק טוב כדי לנסות לשכנע אותו אחרת. עכשיו אנחנו בשלבי תכנון סופיים, ותכף יתחילו ההתלבטויות הגדולות - קבלן מפתח או מפקח ומלווה בניה (קבלנות עצמית ירדה מהפרק עוד לפני שהיא עלתה עליו).

iditha

New member
גם אני

כמה: לא יודעת עדיין. עדיין בשלבי קניית המגרש. למה: כי לא מצאנו מה שרצינו מוכן וגם כי חמי מהנדס בניין ועוסק בפיקוח על פרוייקטים, אז הוא בונה לנו, כך שזה יוצא כדאי מבחינה כלכלית. איך: סטנדרטית. המגרשים בכפ"ס קטנים ואין אפשרות אחרת לנצל אותם.

ענתש

New member
צריכה לשנות את הצבעתי בעקבות פגישה

מאירת עיניים ביותר שהיתה לבעלי היום. הוא נפגש עם מנהל פרוייקטים ותיק ורציני שישב איתו על תמחיר הבית לרמת איזה מרצפות ובכמה כסף לבחור ואיזה ברזים לשים באמבטיה. התמחיר יצא לנו למה שרצינו מראש 1300 דולר למטר הכל כולל ה-כ-ל מהתחלה ועד הסוף.
אין לנו כזה כסף. אז התחלנו מחדש את התחשיב וראינו מה משנים ואיפה מתפשרים ואיך חוסכים. המסקנה הראשונה שלנו לחסכון (כן כן) היתה דווקא ללכת על קבלן מפתח ולא מפקח בניה. ככה יש לנו אפשרות ללחוץ אותו במחיר בבת אחת (ויש לנו את היכולת כי מאחורינו עומדים שני תותחי מו"מ כבדים ומנוסים בדמות חמי והאיש הנחמד שעזר לנו היום). עכשיו אנחנו יותר מחוברים לקרקע מבחינת חומרי גמר ומבינים איפה נצטרך להתפשר. החלטנו לא להתפשר בכלל באלומיניום ובמטבח ולהתפשר מאד בכל השאר בערך (בחלק יותר ובחלק פחות)...
עכשיו מתקדמים הלאה...

הערה צרכנית שיהיה בהצלחה בכל דרך שתבחרי. רק מה, צרכנית, תלמדי שאין מתנות חינם בחיים. את יכולה ללחוץ את קבלן המפתח לאיזה מחיר שתשאפי אליו. מי שיקבל את התוצאות המותאמות, זה אתם. חשבתם על זה ? הדוגמא שאני תמיד אוהב לתת: באולם חתונות, תמיד סוגרים עיסקה, בכל מחיר. מי ש"אוכל" אותה , הם האורחים. רק שבמקרה שלך, אין אורחים.

ענתש

New member
לא מתנות חינם, אבל בוא נסכים

שאפשר להרוויח עליי הרבה ואפשר מעט. צריך למזער את הרווח למקום בו לקבלן עדיין משתלם לעבוד איתי, אבל פחות.

Rשף

New member
דווקא כן מתנות חינם

לא יעזור שום סיפור או תירוץ קבלן מפתח מרוויח על הבנייה, וסביר שעל חומרי הגמר הוא לא ישיג מחיר זול יותר ממך משמעותית. אז איך את יכולה לקוות שיהיה זול יותר ?

fireman

New member
מרוויחים גם על החומרים

שלא יהיו לך אשליות. כשאתה נכנס לנגב קרמיקה וקונה פעם אחת ב20 שנה לבית אחד זה לא כמו להכנס למחלקת קבלנים של נגב קרמיקה ולקנות בכל כמה שבועות חיפויים וכלים סניטריים לוילה שאתה בונה כאשר אתה בונה בממוצע 15 וילות בשנה. אם אתה חושב שאתה משלם על חומרים כמו שקבלנים משלמים, יש לך טעות ענקית. בכל מקרה, ככל שתלחץ קבלן מפתח לכיוון הקיר....הקירות אצלך בבית יראו בדיוק כאילו לחצו עליהם משהו. אף קבלן לא ידפוק אפילו מסמר בלי להגיע למינימום מסויים של רווח קבלני. אל תשכח שבניגוד אליך, בשביל שקבלן רשום יוכל לדפוק מסמר הוא צריך להעסיק צוות עובדים מקצועי, להחזיק רכב, לשלם ביטוחים וכוליי. אתה בניגוד אליו תיקח פטיש ותדפוק את המסמר כשאתה משלם על המסמרים בלבד...

fireman

New member
הקטנת הרווח הקבלני באה על איכותם

של הרבה דברים. את הרי לא תשבי ותבדקי איזה דבק הוא שם בכדי להדביק את האריחים באמבטיה ולא תדעי כמה הפועלים שהוא מביא הם מקצועיים. לא נעים להגיד אבל בצידי הדרכים אפשר למצוא פועלים זרים ופועלים מהשטחים שגם אם הם לא יודעים לעשות את העבודה, הם אומרים שכן ולקבלן שלך זה לא ממש יהיה אכפת אם בעוד 3 שנים המרצפות יתחילו לשקוע או שהחשמל קופץ בכל יום שני וחמישי כי הוא הביא חשמלאי חאפר שלא יודע לחלק את הפאזות כמו שצריך. את עלולה למצוא את עצמך משלמת על תיקונים יותר משהיית משלמת על העבודה עם מפקח ב1300$ למ"ר שזה אגב, נשמע לי יקר להחריד.

אבל זו הבעיה עם כל קבלן

לאו דווקא זה שהתמקחו איתו עד זוב דם מה יכול להיות ערובה לסטנדרט בניה גבוה חוץ ממוניטין של אותו קבלן?

fireman

New member
גם מוניטין של קבלן

הוא לא ערובה לביצוע ברמה גבוהה.... הקבלן איטום שעשה לי את האיטום בבית עושה אלפי מטרים בחודש ועובד עם משרד הביטחון ועם גופים ממשלתיים ויש לו מוניטין כמו למכונית של מרצדס....ועדיין אצלי הוא עשה עבודה חרא. אני אומר שבניה זה דבר אחד - מזל ליפול על קבלן טוב זה רק עניין של מזל.

למעלה