סקר ראשון בפורום

fireman

New member
הרחבתם אפילו יותר ממה שחשבתי

התכוונתי שתפרטו למה החלטתם לבחור דווקא בדרך שבחרתם.... אבל הגדלתם ראש, קבלו ח"ח!

אצלי הסיפור קצת אחר מכולם

באלי סיני קיבלנו שטח בחינם , גם את ה 1000$ שהיה צריך לשלם אריאל שרון ביטל . שילמנו קצת על פיתוח וזה הכל . מאחר והייתה ההתנתקות וטוב שהייתה . אז אנחנו מקבלים מגרש ב 25000$ . בלי אגרות . זה הלמה . האיך . את הבית הקודם בניתי אני לבדי את השלד עד לגובה 2 מטר את השאר השלים לי קבלן ערבי חוץ מ טיח ,ריצוף, חלונות ,דלתות ומוזאיקה עשיתי הכל בעצמי . הפעם אני לא בונה את השלד בעצמי , אם כי אני אעשה את האינסטלציה, טיח, הדבקת חיפוי , חשמל ( עד ללוח ) , גידור ומדרגות בגינה . מדרגות לקומה א' , הגלריה וקרמיקה שהיא לא ריצוף , מטבח נראה לי שאני אקנה ולא אעשה כמו בפעם הקודמת . לשאר הדברים אביא בעלי מקצוע . כמה ? מה כמה ? 150 מ"ר קומת קרקע + יחידת דיור בקומה א' 60 מ"ר + יחידה עתידית מאחור .

איריסג

New member
שאלה קצת קלולסית

יש גם ממש סקר? כי לא מצאתי אחד כזה כדי להצביע בו....

אש68

New member
גם אני עונה

לאחר בירורים ,התלבטויות והתייעצויות עם מכרים שבנו כך וכך החלטנו על בניה עם מלווה- (פקח),השטח באיזור השרון ,כ-280מ"ר ,3 קומות מרתף,קומת קרקע,קומת מגורים כל קומה 80 מ"ר בערך.

דנה A

New member
עונה

כמה? 180 מ', שתי קומות על שטח קטן, אבל יקר מידי.. בניה קונבציונלית, למרות שמאוד נמשכתי לבניה האמריקאית, ירוק יותר, בסוף לאחר לחצים ובמיוחד אלו הטוענים לקושי במכירה, הלכתי לקונבציונלית. כרגע בתחילת השלד, קבלן שלד, סופר מקצועי, סופר אחראי, מרוצה עד השמיים! אז קבלן שלד יש, חשמלאי, אנסטלטור, גג, - (אולי שכחתי מישהו..) - יש, היתר עדיין לא נמצאו. חוששת מסיפורי האימה שנקשרים לבניית בית, וכולי תקווה שהסיפור שלנו יהיה טוב יותר ומהיר!

לב אביב

New member
גם אני עונה...

אנחנו נתחיל לבנות כנראה בסביבות אפריל. מגרש של 400 מ"ר בראשל"צ (לא רחוק מתחנת הרכבת). אנחנו מעדיפים בניה עם קבלני משנה בליווי מפקח. 2 קומות (כ"א כ-100 מ"ר) ומרתף (כ-60 מ"ר).

Northone

New member
בצפון

מגרש - 600 מ"ר חינם בית קומה אחת 180 מ"ר למה - כי אחרי שאתה חי כמה שנים בצפון מבינים שאיכות חיים כזו אי אפשר לקבל בשום מקום אחר

nanad

New member
גם אני

מגרש חצי דונם בהרחבה של מושב בצפון (הלא רחוק), באיזור יפיפה. אנחנו מאוד אוהבים את המקום. עד עכשיו גדלתי יחייתי רק בעיר, ואני מאוד מקווה שהשינוי יהיה טוב (וגם מאוד חוששת..). בונים 220 מטר כולל מרתף. כנראה שנעבוד עם מפקח, אבל אנחנו עוד לא יודעים.

אחד ל1

New member
הבית שלי ותשובה לענטש

180 קומת מגורים + 60 במרתף מושב בצפון הקרוב בניה בסגנון ערבי לגבי קבלן מפתח. עד לחתימה בין הצדדים אפשר להבטיח עולם ומלואו. מרגע שחתמתם, אתם נמצאים בניגוד אינטרסים מולו. הוא ינסה להוזיל בכל דרך. בעלי מלאכה זולים, חומרים זולים וכו', ואילו אתם אם אינכם מיקצועיים לא תדעו עד שתקלות יופיעו. ישנם גם קבלני מפתח טובים. שמם יוצא להם ומחירם בהתאם.

למעלה