אז ככה
כבר יצא לי להירשם, לדבר עם הרבה אנשים. העיקרון הוא זהה, יש סרטים, ספרות, מצגות ועוד מיני דברים שנותנים לך (נותנים=מכריחים) להסתכל, כדי לדלות מידע.. 98% ממה שיש שם, זה אנשים וסיפורים, על איך שהחיים שלהם השתנו מה*דבר* הזה, "איזה כיף זה לעבוד מהבית", "איזה יופי יש לנו זמן למשפחה". בסוף אומרים כמה מילים, שאולי זה קשור לשיווק, או קשור למשהו, ושאחר כך יש איזו הוצאה כספית של כמה מאות שקלים, כדי לקבל חבילה של מתחיל (עדיין לא הבנת מה זה ה*דבר* הזה). אחרי שנרשמת להסתכלות, מאותו יום, הבן אדם שהלכת אל הלינק שלו, שולח לך אימיילים, ושאר הודעות בכל אמצעי תקשורת שלו איתך , שהאשרה שלך עומדת לפוג, ואתה צריך כמה שיותר מהר לראות את כל המידע, ולא יורד ממך למשך כמה ימים. כל העסק הזה, זה מן משחק של פירמידה (או חרוט, לא עקרוני לי), חוקי או לא חוקי. לי יש את הרושם, שזה ממשיך להתגלגל, כי מישהו קונה את החבילה, נדפק והולך לחפש אחרים.. דברים כאלה, יש כמו זבל. כל יום אני מקבל הודעות זבל של עבודה מהבית (אנגלית, עברית ורוסית), בלוחות עבודה בעיתונים יש קישורים לאתרים האלה, יש כאלה שמפרסמים טלפונים, ובהם יש הודעה קולית, שאומרת להיכנס לאתר לפרטים נוספים. אם מישהו באמת רוצה, הוא מוזמן לנסות, ואפילו להקים דבר כזה משל עצמו, ממה שראיתי נותנים לך תבנית עם כל החומר, אתה רק צריך דומיין, לפעמים אפילו מספיק לעשות redirect מהדומיין שלך לאתר אחר עם החומר. ככה שלמצוא מודעות של "עבודה מהבית", זה לא כל כך קשה למי שרוצה, ויש כל כך הרבה מהן, זה מציף את הפורום, דוחק הודעות אחרות, מטעה אנשים שבאמת מחפשים עבודה רצינית בתחום שלהם. הודעות כאלה החלטנו שצריכות להימחק, והחלטתי להקדיש להן שירשור רק כדי לא למנוע מאף אחד את המידע היקר הזה, וגם כי בגלל אופי הפורום, הודעות כאלה יחזרו על עצמן כל הזמן. לכן, מי שרוצה ישרשר, מי שלא יימחק, ייחסם.. הרבה יותר קל לי למחוק הודעה מלשרשר אותה לשירשור (זה גם לא יהיה הוגן כלפי האחרים ששירשרו). ולמה יש לי הרגשה, שלפרסם בפורומים זאת כל העבודה מהבית שלכם ? (וגם אז, לא חסרים פה אנשי הייטק שהיו עושים משהו אוטומטי, והרבה יותר יעיל)