עדכון מקרליין
(כפי שהבטחתי)

Ultra marine

New member
שאלה..

ממה שאני ראיתי בסופר פארם ממש מהצצה קטנה + הסיקור שלך, נראה שיש רק לקים במרקם קרם... יש גם מרקמים אחרים? שימריים?

iefrat

New member
איך המריחה, היבוש, הברק? ביקורת איכות?

הם עושים רושם מאוד יפה, למרות שהבקבוק קטן מאוד. "פגשתי" הבוקר אצל עמיתה לעבודה מס' 307 (לבן חלבי) היא מספרת שנדרשה לשלוש שכבות וזמן היבוש ארוך.

lilo4

New member
תהיות בנושא...

יש לי הרגשה שלקחנו את הקטע הזה של רעלים בלקים קצת רחוק מדי.... אני לא באה להעביר פה ביקורת באופן אישי על אף אחת, חס וחלילה, וכל אחת צריכה לעשות את הבחירות שלה ואת מה שטוב לה. פשוט נראה לי שזה קצת הלך רחוק מדי.... כמה בחורות פה מעשנות? שותות אלכוהול וקפה? חיות ליד איזורי תעשייה? סובלות מעודף משקל? סובלות מעודף כולסטרול? אוכלות ג'אנק פוד? משתמשות בטלפון סלולרי? אני אישית עניתי "כן" על ארבעה סעיפים. הנקודה שלי היא שיש בחיים המודרנים הרבה מאוד סיכונים, ואורח חיים לא בדיוק בריא. אני לא אומרת שצריך בכוונה לשתות קוטל חרקים, ואני לא אומרת שצריך בכוח לחיות אורח חיים חולני "כי גם ככה נמות יום אחד". הנקודה שלי היא שיש בסביבה שלנו הרבה מאוד גורמים שחשודים כמסרטנים או הוכחו כמסרטנים, והרבה מאוד גורמים שהוכחו כלא בריאים ומובילים למחלות, בסבירות דיי גבוהה. אם מישהי מכירה מחקר רציני שמתייחס לרעלים בלקים ולהשפעה שלהם- אני יותר מאשמח לקרוא אותו. כרגע אלה בעיקר ספקולציות. שוב, אני לא באה להעביר כאן ביקורת באופן אישי על אף אחת. ברור שעדיף להשתמש בלקים נטולי חומרים מסרטנים, כי "אם יש ספק- אין ספק". פשוט לדעתי צריך להכניס את הדברים לקצת פרופורציות.
זוהי דעתי האישית, וכל אחת מוזמנת להסכים איתה או לא להסכים איתה.

בדיוק מה שאני חושבת, מילים כדורבנות

אני לא מיס בריאות והאש שהתלקחה בעניין הרעלים התקלחה מהר ורחוק מדי. לא צריך לפשפש לטעמי בכל מרכיב על הבקבוק. מי שזה חשוב לה , בבקשה אבל אני חושבת שכל הודעה שניה על לק שמקבלת תגובה כמו "יש בזה רעלים" ומתחיל מזה סימפוזיון שלם זה מיותר . lilo נגעה בעיניי בנקודות חשובות והיטיבה לנסח אותם. הנקודה ברורה אני מניחה. רק לשם הפרופורציות , על המייבש המהולל של סשה ויט כתוב באותיות מיניאטוריות שמריחה של הלק לפי מדינת קליפורניה עלולה להביא להפלת עוברים או מומים. נו באמת...אז לא למרוח לק או לא להכנס להריון ? אני הבאתי את העדכון כי הוצפתי במיילים ומסרים ומה לא והייתי המומה מהחשיבות שחלק מכן מקנות לעניין שבעיניי הוא חסר ערך וחסר חשיבות אבל לאור הביקוש עדכנתי ובדקתי את הנושא היטב וגם אז קמו פה בנות והתחילו עם חשדות כלל לא מבוססים שלטעמי מעליבים אותי ככותבת. אם אני אומרת שבדקתי את הנושא היטב אז לפצוח במגמת אנטי זה לא רק מלבה את העניינים אלא בהחלט מעליב. אז בנות יקרות , בואו נירגע , ננשום עמוק וניקח בפרופורציה את העניין הזה.

Harlot

New member
לא מסכימה!

זה דבר אחד לא להתרגש מרעלים (ועם זה אין לי שום בעיה. גם משרד הבריאות הישראלי מאשר רעלים בלקים) אבל זה דבר אחר לגמרי להסכים לערפל שחברות לקים מסוימות עוטות עלינו. אני יכולה לבחור לקנות או לא לקנות לק בעקבות רכיבים שיש בו או אין בו, אבל לפני הכל אני צריכה לדעת מה אני בוחרת. רק רישום הרכיבים (המעוגן בחוק) מאפשר לי בחירה כזאת. גם אם אני מעשנת, שותה אלכוהול ואוכלת ג'אנק - זו עדיין זכותי החוקית לדעת מה שמים לי בבקבוק הלק, לכן הטיעון הזה לא רלוונטי כאן. הויכוח כאן הוא לא אם הרעלים שבלק באמת יזיקו לי. זהו ויכוח על זכותי כצרכנית לדעת מה יש במוצרי הצריכה שלי. מי שטוענת טענות כמו "נושא הרעלים מנופח יתר על המידה, כי ממילא אנחנו חיים חיים מלאי רעלים" - מוותרת על זכותה לבחור, מזלזלת בעצמה כצרכנית, ומציבה את עצמה בעמדה פאסיבית מול חברות מסחריות שלמעשה יכולות לעשות כל העולה על דעתן מבלי לתת על כך את הדין. זוהי זכותן של חברות מסחריות להשתמש בחומרים רעילים אם הדבר מותר על פי חוק (ובארץ הדבר מותר), אבל אין להן כל זכות להסתיר מהצרכן את המידע הזה. ועוד עניין, אני מתרשמת שעניין הרעלים בלקים קצת מיצה את עצמו בעיני כמה מגולשות הפורום, והנושא נראה להן מנופח באופן חסר פרופורציה. זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בביקורת על כך שחלק מבנות הפורום מעלות את הנושא בשרשורים. על זה יש לי רק דבר אחד לומר - זהו פורום דמוקרטי, והוא סובב סביב לקים. נושא הרעלים בלקים הוא נושא דיון לגיטימי בדיוק כמו לשאול "איפה אפשר להשיג צ'יינה גלייז בארץ?" רעלים בלקים זה דבר שמעניין ומעסיק חלק מבנות הקומונה. יש לו מקום. זה לא נראה לי לעניין שבכל פעם שמישהי תשאל שאלה על רעלים מישהי תנסה לסתום לה את הפה ותאמר לה שהנושא נופח יתר על המידה. כמובן שבמסגרת הדמוקרטיה של הפורום כל אחת יכולה לומר מה שבא לה, אבל תחשבו על זה קצת - זה לא יפה, זה לא נעים, זה לא ידידותי וזה מביע זלזול במי שהנושאים האלה כן קרובים ללבה. אני בהחלט חושבת שיש מקום לדיון בנושא רעלים בלקים (דיון שבו יש מקום לטענות בעד ונגד כמובן), בדיוק כשם שיש מקום לדיון בשאלת "הורוד המושלם" כאן בפורום.

את עושה בדיוק הפוך ממה שאת אומרת

את מזלזלת בגולשות אחרות שלא חושבות כמוך , שלא חשוב להן עניין הרעלים וזה לי לא היה נעים שכתבת שחשוד לך עדיין עניין קרליין אחרי שכתבתי במפורש שהעניין עבר בדיקה ותאמיני לי שיש לי מקורות מהימנים. אני מדברת בשם עצמי כשאני אומרת שזה לא חשוב לי. ואם זה פורום דמוקרטי אז למה לא לקבל דעות מנוגדות משלך ? אני יודעת היטב את החוק [תאמיני לי] אבל אני לא מייחסת לזה חשיבות היסטרית ולא פותחת הודעות מבוהלות ומבהילות עד אימה . זה נראה לי חסר אחריות לעשות את זה מה גם שאין לך מושג מה ההלשכות של המרכיבים האלו בלקים .

Harlot

New member
נא לא לשים מילים בפי

אני לא מזלזלת באף גולשת שעניין הרעלים בלקים לא חשוב לה. אמרתי בפירוש שיש מקום לדיונים כאלה - הן מצד הבעד והן מצד הנגד. מה שמפריע לי שיש כאלה שסותמות את הפה לכל מי שבכלל מעלה את נושא הרעלים בלקים, וטוענת לכך שהדיונים בלקים לא רלוונטים כי הנושא נופח יתר על המידה. על זה הביקורת שלי. על עצם זה שנושא הרעלים בלקים הופך להיות תחום דיון לא לגיטימי. כל מה שאני אומרת זה שהנושא לגיטימי בדיוק כמו כל נושא אחר פה. בפורום דמוקרטי מותר גם להגיד למישהי לסתום את הפה, וזה פחות או יותר מה שבנות מסוימות עושות לבנות אחרות שמעלות את נושא הרעלים. על עניין זה אמרתי שאני חושבת שזה לא יפה ולא ידידותי (גם אם דמוקרטי ולגיטימי). אם אני מעלה תהיה לגבי מוצר זה או אחר ולגבי הרכיבים הרשומים עליו ואת מפרשת את זה כזלזול בך אני יכולה רק להצטער בשבילך. אין לזה כל שחר. אם את אומרת שאין שם רעלים ואני שואלת - אם כך למה זה לא רשום? - הביקורת לא מופנית כלפייך, ואין כאן שום הטלת ספק ביושרך, באמינותך ובהגינותך (אני באמת משוכנעת שלא היית אומרת דבר שאת לא משוכנעת באמיתותו). יש חוק בישראל שמחייב רישום של רכיבים. אם אומרים לי שאין שם רעלים מסוימים ואני נמצאת במצב שבו אני צריכה להאמין למישהו שטוען כך, אנחנו בבעיה אמיתית. הרי בדיוק בשביל זה יש חוק שמחייב רישום רכיבים על תמרוקים, בשביל זה יש חוק להגנת הצרכן - כדי שהדבר יהיה ידוע וברור לכל ובשביל שנוכל להחליט, כאשר אנחנו נתקלים במוצר בחנות, אם מתאים לנו לקנות אותו או לא. אם יש השלכות לרכיבים רעילים בלקים או לא זה נושא מעניין לדיון. אני מעולם לא טענתי כאן בפורום מהן ההשלכות של הרכיבים הרעילים האלה. אני בסך הכל התבססתי על המגמה העולמית להימנע מהחומרים האלה, וטענתי שזה צריך להיות בתחום השיקול של כל אחת אם לצרוך מוצרים המכילים חומרים כאלה או לא. כדי שזה יקרה אנחנו צריכים קודם כל תווית שתאמר לנו מה יש במוצר. אז אני מבהילה, מאיימת וחסרת אחריות בכך שאני מעזה לדון בתחום דיון לגיטימי לגמרי בפורום על לקים. ניחא. אחיה עם האשמות כאלה.

אני אמרתי ש*את* מבהילה וחסרת אחריות?

לא , אני אמרתי שהמגמה היא כזו. מי שפותחת את הפורום רואה המלצות ללקים מסוג X ומיד אחריהם 6 שאלות בעניין גם אם הן נענו 700 פעמים קודם. למה למשל לא לעשות חיפוש בעניין ? במקום שהפורום יהפוך למקום כיפי כי זה מה שאמור להיות בו , הוא הופך לדיונים שמתאימים למשרד הבריאות. אם זו הרוח וכולן מסכימות לה. ניחא. לי זה לא מתאים. זה מוציא את הרוח מהמפרשים ואת הכיף להכנס לפורום [ופה אני מדברת בשם עוד גולשות שחשות כך ולא רק אני]. *אותי* לא מעניין מה רשום או לא רשום על הבקבוק כי כמו שאמרתי גם על סשה כתוב שהוא עלול לגרום להפלות ולמומים בעובר. זה לא הפריע פה לרוב הבנות להמשיך ולהשתמש ואף להלל את המוצר . המגמה העולמית היא קידמה אבל האמריקאים כיאה לאמריקאים מכסתחים את עצמם בכל דרך אפשרי גם אם המשפט הזה יגרום לפאניקה טוטאלית. אני חושבת שאנחנו צריכים להתקדם ואני לא אומרת שרעלים בלקים זה טוב או לא טוב כי כמו שציינתי , אין לי מושג מה ההשלכות אם בכלל. משרד הבריאות אם ירצה יעקוב ואם ירצה לא יעקוב אחר הקוסמטיקה. אבל להישמע כאילו אנחנו יוצאות למלחמה זה קצת אפעס מוגזם. כולה לק. אין בעיה לדבר על זה , זה פשוט יצא מכלל שליטה. שום דבר שאני אומרת פה לא אישי נגד אף אחת . אני אומרת מה נעים לי יותר ומה פחות.

lilo4

New member
אני חושבת שזה מעבר לכיף

זה הגיע למצב שרצות בפורום שמועות לא מבוססות לגבי חלק מהמוצרים ולגבי תופעות אפשריות של חומרים מסוימים. יש סיכוי סביר שרוב השמועות האלה בכלל לא נכונות. ואני חושבת שדיונים שמכילים עובדות לא מבוססות לא תורמות לאף אחת, בדיוק להיפך. כן יש מקום לדיון על הרעלים בלקים, ואם דיונים כאלה יובילו יותר ויותר חברות לייצר מוצרים בריאים יותר- זה מעולה ועשינו את העבודה שלנו. אבל מצב שבו בנות ישנו את ההרגלים בגלל איזשהו מידע לא מבוסס ויתפסו לפאניקה- זה שלילי, וזה בדיוק הקיצוניות השניה. יש מצב שבו לא יודעים ולא מדברים, ויש מצב שבו אומרים יותר מדי ונתפסים למידע לא נכון. זה פשוט הצד השני של אותו המטבע.

Harlot

New member
ניצ, את צודקת שמעצבן לענות שוב ושוב

על שאלה שנשאלה אלף פעם. אבל זה נכון בכל תחום אחר של דיון פה. לא רק בעניין הרעלים. כמה פעמים שאלו פה איפה אפשר להשיג צקיינה גלייז בארץ או שאלות דומות? המון. אני לגמרי בעד שאנשים יעשו חיפוש לפני שהם שואלים (אם כי, בתור מישהי שיש לה נסיון עם חיפושים בפורמים שונים אני יודעת כמה לא נוח ומסורבל זה יכול להיות), אבל זה נכון לכל נושא. לא רק לנושא הרעלים. אני קיבלתי את התחושה פה שאם מישהי תגיע ותשאל את השאלה הכי נדושה שבאמת נשאלה פה 700 אלף פעם קודם - ומכל תחום אחר שקשור ללקים - היא תקבל מענה אדיב ומנומס, אבל אם היא תשאל על רעלים היא תקבל יחס של "היסטרית", שמנפחת דברים. זה קצת לא יפה בעיני. ושוב - לעניין הרעלים שאת כל הזמן חוזרת אליו. אני מבינה את עמדתך, מקבלת אותה ואפילו מזדהה עמה ברמה מסוימת. אין הוכחה חד משמעית ששימוש בלקים גרם לנזקים כאלה או אחרים. מהסיבה הזו בדיוק גם אני לא פנאטית בעניין, ואני אפילו משתמשת מדי פעם בלקים רעילים. אני רק חושבת שבתור צרכנית מגיע לי לדעת מה אני קונה (מתוקף רישום המעוגן בחוק. לא מטעם יחצן זה או אחר). למה זה כל כך מרגיז, פוגע או מעליב?

עכשיו כתבת את ההתייחסות הנכונה בעיניי

ותודה שהסברת את עצמך כראוי. דיון זה דבר לגיטימי בפורום וזה מבורך בעיניי. להגיד לך שזה לא מעייף עד כדי מעצבן לראות את אותה שאלה שוב ושוב ושוב [בכל נושא שהוא]- זה כן. אבל זה טיבו של פורום. ישאלו שאלות וינתנו תשובות. גם הבנות ששואלות על רעלים מקבלות תשובה ונדמה לי שזו הפעם הראשונה שעולה כאן הנושא של נקיטת עמדה בעניין. על אף אחת לא אמרנו היסטרית או מנפחת דברים , מה שכן אני אומרת זה שכדאי שנתכנס לפרופורציות. בהחלט יש לך כל זכות בעולם לדעת מה את קונה ומה יש בפנים וזה נכון לכל מוצר. אני מקווה שמי שקוראת פה לא תחשוב שיש לנו משהו אחת נגד השניה כי זו לא הסיטואציה. לחלוטין דיון פתוח.

Harlot

New member
ניצ - הגזמת! שמישהי תחשוב שיש לנו משהו

אחת נגד השניה? הדיון היה לא אישי אלא עקרוני. (ואת יודעת שאני מתה עליך, לא? - ואם לא ידעת זוהי ההדזדמנות שלי לידע אותך)

סקרמנטה

New member
אני איתך כצרכנית

לי היחס המזלזל של היצרנים (/המותגים) אליי כצרכנית מפריע הרבה יותר מעצם נוכחות הרעלנים בלק כעובדה. אם חברה טוענת שהלקים שלה הם 3Free אז שתכריז על כך בקולי קולות ולא תסתפק במענה אישי בלבד לצרכנית ששואלת! גם הודעה ממשתתפת עלומה בפורום אינטרנטי קטן לא נחשבת בעיניי. אתמול ביקרתי בשוק הכרמל. מוכרים שם לקים 4 ב-10 ש"ח. ברוווור שאין שום רשימת מרכיבים על אף לא אחד מהבקבוקים השונים, אבל זה ממש לא הפריע לי לחפש לעצמי לק חדש... אמנם בסופו של דבר לא קניתי כי לא היה עלי מספיק מזומן באותו רגע, אבל סביר להניח שבקרוב אחזור לקנות כי הגוונים שם היו בהירים יחסית ומאוד יפים בעיניי.

PeachGirl

New member
מסכימה לגמרי

הרי בסופו של דבר- ההחלטה היא לקנות או לא היא שלי, ושלי בלבד. החברות- במיוחד אם הן מכבדות את עצמן ואת הלקוחות יפרסמו על המוצר מה יש בפנים. ולפי מה שראיתי פה - יש דרישה כזאת. אז למה להפר אותה? אחד הדברים שחשובים בשיווק לעניות דעתי זה שקיפות ללקוח. וכן השבוע קניתי בשוק "טופביוטי" (מה לעשות יש להם צבעים כל כך יפים שזה התעללות לעיניים לעבור ולא לקנות- למרות שבמריחה זה התעללות לאף) אבל יפה שבסופו של דבר הדיון די הוביל למסקנה משותפת...

lilo4

New member
וואו, שניה!

יקירתי, לא הבנת כלל את מה שכתבתי. את יותר ממוזמנת לקרוא שוב את ההודעה הראשונה שלי- שבה כתבתי באופן מפורש כמה פעמים שאני מציינת את דעתי האישית, שאני לא תוקפת אף אחת בפורום וזכותה של כל גולשת להחליט מה שמתאים לה. לא ניסיתי לסתום פיות או לטעון שהדיון הזה לא רלוונטי. כן אמרתי במפורש שלדעתי הדיון הזה נופח למימדים כמעט היסטריים, שלא תורמים לו בשום דבר. כמו שכתבתי לך, צרכנית חכמה היא צרכנית שלוקחת את כל המידע שיש בידה ומחליטה לפיו. מצב שבו החברה מסתירה מידע הוא מצב לא טוב, אבל גם מצב שבו יש ברשת אלף שמועות לא מבוססות וקיצוניות הוא מצב לא טוב. לא אמרתי שאת מסיתה או מעוררת פאניקה. טענתי שהדיון הזה יצא מפרופורציות וזה לא תורם לאף אחת, כי המידע שמוצג בפורום לא תמיד תואם את המציאות. הרי לאף אחת אין מחקר מדעי אמיתי ומבוסס שמוכיח שהחומרים האלה, בריכוז בלק ובאופן השימוש שבאמת יכול לגרום לפגיעה רצינית. המודעות הזו היא טובה, וזה כן חיובי שיש מודעות וזה כן חיובי שחברות שונות פעולות להוצאת החומרים האלה מהלקים. אבל זה לא טוב להיתפס לפאניקה. לפני כמה שנים רצה ברשת שמועה "מבוססת" לפיה בטמפונים יש חומרים מסרטנים ואסור להשתמש בהם. המקור היה איזשהו מכתב שרשרת מפוקפק. אין אמת בדברים, כמובן. רק שהיום יש בחורות שלא מוכנות להתקרב לטמפונים כי פעם איזו דודה רחוקה ראתה את זה באינטרנט ואמרה להן והיום הן לא משתמשות בטמפונים- כי פעם אמרו להן שזה מסרטן. אבל המידע שהופץ באינטרנט מבוסס על כלום ועל שום דבר. מישהו שמע חצי דבר והעביר שליש דבר ומישהו אחר שמע בכלל משהו אחר והעביר גם הוא את המידע בצורה מעוותת. ובדיוק על זה אני מדברת- צריך לשים דברים בפרופורציות. הפרופורציות לא מפחיתות מחשיבות הנושא, בדיוק בדיוק להיפך. כשהדיון הוא רציני ומבוסס על עובדות זה רק תורם לאיכות שלו ולאמינות שלו

Harlot

New member
ליאו, אני דווקא הבנתי את דברייך

אני פשוט חושבת שהם שייכים לתחום דיון אחר לגמרי (ולגיטימי לגמרי). הדיון כאן הוא בכלל לא על מידת הנזק של הרעלים בלקים. הדיון היה על זכות הציבור לדעת מה יש במוצרים שלו. לא היתה כאן מתקפה על בסיס אישי כלשהו. אני גם לא חושבת שאת אישית מנסה לסתום פיות (ולא אף אחת מהפורום הזה). אני פשוט חושבת שטענות כמו "הנושא מנופח יתר על המידה" בהקשר של חברה שכנראה עוברת על החוק בכך שהיא לא רושמת את הרכיבים על מוצריה, יש בהן נימה של "כבר נמאס מכל הקשקושים האלה על רעלים פה". ואני לגמרי איתך בדיעה שצריך לקחת כל דבר בפרופורציה - גם את עניין הרעלים בלקים. אני פשוט חושבת שתנאי ראשון לפרופורציה הוא שהצרכן ידע מה יש במוצרים שהוא קונה.

למעלה