לא מסכימה!
זה דבר אחד לא להתרגש מרעלים (ועם זה אין לי שום בעיה. גם משרד הבריאות הישראלי מאשר רעלים בלקים) אבל זה דבר אחר לגמרי להסכים לערפל שחברות לקים מסוימות עוטות עלינו. אני יכולה לבחור לקנות או לא לקנות לק בעקבות רכיבים שיש בו או אין בו, אבל לפני הכל אני צריכה לדעת מה אני בוחרת. רק רישום הרכיבים (המעוגן בחוק) מאפשר לי בחירה כזאת. גם אם אני מעשנת, שותה אלכוהול ואוכלת ג'אנק - זו עדיין זכותי החוקית לדעת מה שמים לי בבקבוק הלק, לכן הטיעון הזה לא רלוונטי כאן. הויכוח כאן הוא לא אם הרעלים שבלק באמת יזיקו לי. זהו ויכוח על זכותי כצרכנית לדעת מה יש במוצרי הצריכה שלי. מי שטוענת טענות כמו "נושא הרעלים מנופח יתר על המידה, כי ממילא אנחנו חיים חיים מלאי רעלים" - מוותרת על זכותה לבחור, מזלזלת בעצמה כצרכנית, ומציבה את עצמה בעמדה פאסיבית מול חברות מסחריות שלמעשה יכולות לעשות כל העולה על דעתן מבלי לתת על כך את הדין. זוהי זכותן של חברות מסחריות להשתמש בחומרים רעילים אם הדבר מותר על פי חוק (ובארץ הדבר מותר), אבל אין להן כל זכות להסתיר מהצרכן את המידע הזה. ועוד עניין, אני מתרשמת שעניין הרעלים בלקים קצת מיצה את עצמו בעיני כמה מגולשות הפורום, והנושא נראה להן מנופח באופן חסר פרופורציה. זו לא הפעם הראשונה שאני נתקלת בביקורת על כך שחלק מבנות הפורום מעלות את הנושא בשרשורים. על זה יש לי רק דבר אחד לומר - זהו פורום דמוקרטי, והוא סובב סביב לקים. נושא הרעלים בלקים הוא נושא דיון לגיטימי בדיוק כמו לשאול "איפה אפשר להשיג צ'יינה גלייז בארץ?" רעלים בלקים זה דבר שמעניין ומעסיק חלק מבנות הקומונה. יש לו מקום. זה לא נראה לי לעניין שבכל פעם שמישהי תשאל שאלה על רעלים מישהי תנסה לסתום לה את הפה ותאמר לה שהנושא נופח יתר על המידה. כמובן שבמסגרת הדמוקרטיה של הפורום כל אחת יכולה לומר מה שבא לה, אבל תחשבו על זה קצת - זה לא יפה, זה לא נעים, זה לא ידידותי וזה מביע זלזול במי שהנושאים האלה כן קרובים ללבה. אני בהחלט חושבת שיש מקום לדיון בנושא רעלים בלקים (דיון שבו יש מקום לטענות בעד ונגד כמובן), בדיוק כשם שיש מקום לדיון בשאלת "הורוד המושלם" כאן בפורום.