איך חזרנו אחורה?
שוב, לא האשמתי פה אף אחת. אני לא חושבת שיש פה מישהי שיש לה אינטרס לנפח את העניין או ליצור פאניקה. אני פשוט חושבת שאף אחת מאיתנו היא לא מומחית בנושא, ואין לנו את הכלים לקבוע באופן מדעי מה נכון ומה לא. אני טוענת שהועלו בפורום טענות שונות ומשונות שלחלקן אין ביסוס מדעי. לא טענתי שיש צד שצריך לסתום את הפה, בסדר? די, נמאס לי להסביר את זה. כתבתי את הדברים בצורה מאוד ברורה, עם המון כבוד. כתבתי במפורש שזו דעתי האישית וגם הסברתי בשרשור למה אני חושבת כמו שאני חושבת כמה פעמים. להיפך, אני מרגישה כאילו את הדעה שלי לא רוצים לשמוע. וכמו שכתבתי בשרשור- כל חומר יכול להיות מסוכן, תלוי במינון ותלוי בעוד אלף דברים אחרים. גם מים, שזה הדבר הכי בסיסי, יכולים לגרום להרעלה. גם עודף של חמצן יכול לגרום להרעלה. לאף אחת מאיתנו אין נתונים שאומרים שריכוז מסוים של חומר מסוים בלק, בכמות מסוימת של מריחות יכולה לגרום לסרטן או להרעלה או לכל דבר אחר. הכל זה עניין של ריכוז, של צורת החשיפה, של התדירות. אני לא אומרת שהנושא לא חשוב- הוא חשוב מאוד. אבל הניסיון של כולנו לשחק אותה מדעניות הוא לא נכון. כשמישהי תבוא ותציג מאמר מדעי מסודר שמתייחס ספציפית ללקים- יהיה לנו מידע. עד אז הכל ספקולציות. אולי אפשר למרוח לק עם רעלים פעם בשבוע בלבד בחדר מאוורר, אולי אפשר למרוח פעם בחודש ואולי אי אפשר בכלל. שכל אחת תעשה מה שטוב לה, אבל הועלו פה טענות שהן פשוט לא נכונות מדעית והן מטעות אחרות, או טענות שאין להן ביסוס מדעי. משום מה אני יוצאת הרעה, סותמת פיות. לא ברור לי למה. תקראו שוב את מה שכתבתי ותבינו שאין לי שום כוונה לצאת פה נגד אף אחת, ואין לי כוונה לסתום פיות או להסית או כל דבר כזה. יש לי כוונה אחת- להכניס את הנושא לפרופורציות ולהסביר שאין לנו את כל המידע. והטענה ש"אין עשן בלי אש"- ובכן, או שכן, או שלא. יש אפשרות סבירה מאוד שהחברות החליטו להוציא את החומרים האלה מהפורמולה שלהן כחלק מיחסי הציבור שלהן. בערך כמו שמקדונלדס מפרסמים עכשיו תפריטים "בריאים" [אני לא משווה בין הדברים ולא טוענת שלקים זה ג'אנק פוד ולקים זה רעל טהור. פשוט הרבה פעמים המידע שמופץ הוא טריקים של יחסי ציבור]. ושוב- דברים יוצאים מפרופורציות. כתבתי הודעה עם הרבה כבוד, כתבתי במפורש שהצגתי את הדעה האישית שלי. לאחר מכן כתבתי הסברים מאוד מנומקים ואני יוצאת סותמת פיות. אני לא כועסת על אף אחת ולא תוקפת אף אחת, אני פשוט מנסה להראות איך דברים יוצאים מאיזון, איך אדם אומר דבר א', מישהו אחר שומע, מדבר עם אדם שלישי שמדבר עם אדם רביעי ובסוף דבר א' הופך להיות דבר ג'- משהו שלא היה ולא נברא.