עד כמה אתם עצמכם

דפנה מי

New member
../images/Emo41.gifעד כמה אתם עצמכם../images/Emo35.gif../images/Emo132.gif

דהיינו-עד כמה הדמות הוירטואלית משקפת את הדמות המציאותית, או מסתירה ומחביאה או חושפת ומחצינה ומגלמת דמות אחרת ועד כמה היא שונה ודומה

Arfilit

New member
גם וגם וגם

אני משתדלת להיות אמתית ככל יכולתי, אבל אני גם מקפידה לשמור על הפרטיות שלי ושל משפחתי ולא לתת פרטים יותר מדי חושפניים (אפילו טכניים - כמו מקום מגורים מדוייק, שם אמיתי, תמונות שלי או של הגבר וכיו"ב).

דפנה מי

New member
אני מודה שהשאלה ששאלת את בלינקה

נתנה לי פתח לניסוח מ-ע-ו-ל-ה!!!! של שאלה אחרת שמסתובבת לי בראש זמן רב ולא היתה מתאימה להישאל בפורום...התודה והיוזמה ממך

lulyK

New member
משקפת חלק מהאני האמיתי שלי

<כמובן שמה שאני חושבת על הדמות הוירטואלית שלי הוא מראש בעירבון מוגבל - כי אין לי מושג איך "קוראים" אותי> לוליק נחמדה ממני. בעיקר כי היא יכולה לבחור על מה להגיב ועל מה לא, וכשמשהו מעצבן אותה, אתם לא רואים את הפרצופים שהיא עושה. מצד אחד יותר קל להבליג ברשת, ומצד שני החברה ההטרוגנית יותר מקפידה להפגיש אותנו עם תכנים שיכולים להקפיץ את הפיוז לעיתים יותר קרובות מאשר המפגש עם החברים האמיתיים. נראה לי שהיא גם משועממת יותר ממני, כי אני לא מבינה איך יש לה זמן לקשקש כל כך הרבה בפורומים כשיש לה תינוק בן שנה שצריך תשומת לב.

cookie1

New member
הדמות הוירטואלית שלי מאד "דיפלומטית

בעיקר בגלל העובדה שמההתחלה כמעט חבשתי כובע של מנהלת פורום וזה דורש מבחינתי המון המון הבלגה ומחשבה מה אני כותבת. המון פעמים אני לא מרשה לעצמי לומר בדיוק מה אני חושבת על דרך התבטאות זו או אחרת של משתתפת, אלא לכתוב משהו בסגנון "פרווה". מעבר לכך אני חושבת שבסופו של דבר אם לא מציגים דמות פיקטיבית כלשהי אז האני האמיתי והאני הוירטואלי די דומים.

עמית@

New member
דומה ומאוד מאוד שונה.

הסבר, במציאות אני הרבה פחות חברותית, רוב האנשים שמכירים אותי חושבים (בהתחלה) לפחות שאני קרה וקשוחה (
ברור לכם שאני רכיכה? לא?) אולי כי האינטרנט מאפשר לי קרבה מרוחקת דיה, אולי קשה לי עם אנשים בפועל, והרבה יותר קל איתם מאחורי המסך. יש לי מעט מאוד חברים, והמון קשרים וירטואליים, אז שונה, אבל אולי פשוט פן אחר. מה שכן- אני אף פעם לא כותבת משהו שאני לא עומדת מאחוריו במאה אחוז, יותר קל ככה.

אנידס

New member
הנה הזדמנות בשבילי לומר לך מזל טוב

ענקי. נורא שמחתי לקרוא את החדשות הטובוץ רק שימשיך קל ומשעמם.

yaelia

New member
גם אני וגם לא

בפורום הזה אני משתדלת להיות אני, לכתוב בכנות ולענות מה שאני חושבת. בפורומים אחרים אני מתפרעת בהמצאות אופי... זה מהנה מאוד. יש לי אפילו בלוג של מישהי מומצאת לגמרי. אוי, זה ההי ממש סוד. כבר לא.

מאוד דומה מלבד האיפוק הנדרש כאן

לא משקיעה מאמצים ב"להיות מישהי אחרת". תגובותי תמיד אותנטיות, אלא שיש כאן בעיה אחת: האוכלוסיה מאוד הטרוגנית ובחיים האמיתיים אני טיפוס שמאוד מנפה אנשים שלא נראים לי ומסתפקת בנבחרת מצומצמת אך מועדפת (עבורי כמובן). כאן צריך להיות סובלניים, מנומסים ומאוד פוליטיקלי קורקט, ולכן, כשאני קוראת כאן תגובות שמוציאות אותי מדעתי אני בוחרת לעתים שלא להגיב ולא ליצור התלהמות. אגב, הכי מרגיזות אותי הודעות/תגובות צדקניות ועילגות. מקווה שלא פגעתי במישהי... לילה טוב!

פשושולה

New member
אני הרבה יותר סבלנית בפורום...

בחיים אין לי סבלנות בכלל. בפורום, יש לי סבלנות לענות, או להתעלם אם שאלה מרגיזה אותי. חוסר הסבלנות מתבטא באסרטיביות/אגרסיביות (יש שיאמרו) בחיים. לא חושבת שזה יוצא ככה בפורום.

משוש30

New member
אני חושבת שאני לגמרי עצמי

אבל יעידו טוב יותר אלו שמכירות אותי בחיי המצאיות

עינבלית

New member
איזה סקר מעולה../images/Emo41.gif../images/Emo6.gifתודה דפנה!

אהמממם... הדמות הוירטואלית שלי מכילה רבדים רבים, חלקם באים לידי ביטוי במציאות וחלקם לא. במציאות אני ביישנית. בפורום- הרבה פחות, אם בכלל. במגה מפגש שהיה בתחילת השנה (747) הייתי פרח קיר על הדשא מרוב ביישנות, וככה יצא שלא דיברתי כמעט עם אפאחת, חוץ מאלו שהיכרתי ממקודם, וגם בקושי. בפורומים נטלתי על עצמי תפקיד- מארגנת מפגשים. התפקיד הוירטואלי הוליד מציאות חדשה- אני מארגנת המון מפגשי אמהות כאן באזור שלי, רובם בכלל לא מפורסמים. יש שיקוף ויש החצנה. הלוואי והייתי האדם שתמיד נמצא שם בכדי לעזור ולענות בפירוט ואריכות ולחבק את מי שזקוקה. אבל ביום יום אני קודם כל אמא, ורעיה, ורק אז גולשת נאמנה ואוהבת בתפוז...

אנידס

New member
שאלה מעניינת. לגבי עצמי אני מניחה

שהדמות הוירטואלית אכן משקפת חלק ממה שאני, אבל היא די חד מימדית ויותר קיטשית. מטבע הדברים יש הרבה דברים שאני לא כותבת עליהם, אבל יחד עם זאת כל מה שאני כותבת היא אמת, למעט פרטים מזהים מדוייקים כמובן.

אנידס

New member
בנוסף, הדמות הוירטואלית שלי יותר

יבשה (במציאות יש לי יותר חוש הומור), פשוט חוששת לפגוע, כי בכתיבה לא ניתן לראות את האינטונציה ולדעת מול מי אומרים את הדברים.

את כל כך צודקת

ציניות (שמאוד מאפיינת אותי במציאות) אינה מתאפשרת בפורום מחשש לאי הבנה --> פגיעה במישהי.

למעלה