עד כמה אתם עצמכם

galiaS

New member
אני לא עצמי

אני עדין לא הצלחתי להתחבר למדיום הוירטואלי. הניק שלי הוא לא ממש ניק, הפרטים שאני חושפת על עצמי מאד סלקטיביים, אני עוד לא שם...

אז אני הוירטואלית יותר קלילה

ממה שאני במציאות. יותר מתבדחת, מצליחה להוציא משהו מצחיק גם כשקשה, לוקחת יותר בקלות כל מיני דברים. גם במציאות יש לי חוש הומור לא רע (אם כי קצת משוגע
)אבל אני משתמשת בו פחות מאשר בפורום. מבחינת פתיחות אני מרגישה מאוד פתוחה גם בפורום וגם במציאות. (והסיבה היחידה שלא התנדבתי להיות אשת השבוע היא שאני פשוט לא מרגישה מספיק מעניינת
) דפנה - אחלה סקר!!
שימי אותו גם בהורים לתינוקות!

אני חושבת שאני מאוד שקופה

בדרך כלל לא מסתירה ודי חושפת את עצמי - אין לי בעיה עם זה.

מאז

New member
כן ולא

אני לא אומרת דברים לא נכונים עלי, ובמובן זה אני עצמי לגמרי, אבל אני טיפוס מאוד דיסקרטי, ולא מוסרת פרטים מזהים (כולל לא תמונות)

דפנה מי

New member
אז הנה גם אני אענה....

אני משתדלת לא להסתיר דבר! רק גיליתי לאחרונה שהפתיחות שלי מרתיעה אנשים (וגם לפעמים חונקת אותם-כך מישהי אמרה לי) וגם הרצון שלי להיפגש ולהחליף טלפון במסרים-לעיתים מתקבל לא באהדה ובחשש ובהלה. לי מאוד קשה עם החשש הזה ועם הסגירות והפחד של אנשים והזהירות הזו. כבר נחשפתי בעבר אם כי במחשבה תחילה-אבל זה מרגיש לי לא טבעי הזהירות הזו ואני נהנית להרגיש חופשיה ומאושרת. הייתי שמחה להיות יותר "מציאותית" ולפגוש אנשים מעבר להיותי וירטואלית ולהעמיק קשרים-בעיניי הפתח לחברויות והכרת אנשים היא גם דרך הפורומים-שזה אמצעי ליצירת קשר ראשוני
. אני מכבדת את צנעת הפרט (גם של בעלי שפחות חושש להתפרסם ברבים-אבל זו בעיקר ביישנות
).

אני לגמרי אני ../images/Emo13.gif

ולא יודעת להיות אחרת רק בגלל שיש מחשבים, מסכים ומקדלות שמפרידות ביני לבין שאר המשתתפות/המשתתפים...

יעלי ס

New member
אני זו אני האמיתית בקטע של דעות.

אני כותבת באמת את מה שאני חושבת ,אבל מקפידה לא למסור שום פרטים על עצמי או על משפחתי. לא פירסמתי אף תמונה שלי או של התינוק . מעולם לא נפגשתי עם אף אחד מהפרומים. אני לא יודעת בדיוק למה אני עושה את זה וממה אני חוששת. אני בדרך כלל חברותית מאוד. התחלתי להשתתף בפורומים בזמן שמירת ההריון,כי הרגשתי די בודדה ונשארתי ,כי נקשרתי לאנשים מסוימים והתמכרתי לאוירה החמה. מאוד מאוד נהנת כאן,אבל עדיין וירטואלית לחלוטין. מקווה שתסלחו לי על כך.

Joy107

New member
שאלה מענינת....

והתשובות אפילו עוד יותר מענינות.. הדמות הוירטואלית שלי מאוד מצומצמת מאילוצי זמן אבל היא די דומה לאמיתית. פה אני קצת יותר חסרת בטחון להגיד כל מה שאני חושבת - (אני לא מדברת על דברים שמרגיזים, מאלה אני פשוט מתעלמת מתוך האמונה שזכותו של כל אחד להביע את דעתו) מכיוון שתמיד יש לי הרגשה של "קטונתי" מלייעץ/להציע/להביע דיעה בדברים גדולים וחשובים. תמיד נראה לי שכולן מבינות בהכל יותר ממני.. במציאות אני יותר בטוחה בעצמי מהבחינה הזו.

זה מאוד מעניין,

כי עד לאחרונה בכלל לא חשבתי שיש הבדל ביני לבין סוס של נייר. אבל סוס של, היא סוג של מסכה סטרילית של עצמי. היא לא מזיעה, לא מעקמת את פרצופה כשכואב לה, לא עצלה, שקולה. אבל מה? היא גם קצת פחות צבעונית ממני, לא כריזמטית, ופחות תקשורתית ממני.

טיפוטף

New member
שאלה מאוד מעניינת!

אני חושבת שבעקבות כל מיני תגובות שלי בשבועיים האחרונים נוצר הרושם כאילו אני "אם השנה". מה שאני בכלל לא... האמת שבחיים יש לי פתיל די קצר, וכאן אני עוד מתאפקת הרבה יותר. זה בא לידי ביטוי כמה פעמים בפורומים השונים, ולא אפרט כרגע כדי לא לעורר מהומות שוב, אבל זה קרה מידי פעם, שחטפתי קריזה קטנה על תגובה, ופשוט כתבתי את מה שעלה לי לראש באותו רגע, כמובן שאי אפשר בד"כ לכתוב מגילה ולשים את הדברים בהקשרם, ואז עלול להיווצר מצב שמישהו נעלב, ואני צריכה להסביר את עצמי... אני כל פעם אומרת לעצמי, תיזהרי, אפשר להבין זאת לא נכון, ומה אכפת לך בכלל, אבל לפעמים כן אכפת לי. במסגרת קריאה בפורום חדש שהומלץ עליו בימים האחרונים והזמינו אותי להצטרף אליו, התחשק לי להקיא מרוח הפורום, אבל לא כתבתי כלום כי תמיד גם נשאלת השאלה מה המטרה של התגובה. אבל לא תמיד אני מצליחה להתאפק כל כך. ובחיי היום יום - אני חושבת שאני מאוד ידועה כמי שלא סובלת פלצנות. ועוד משהו: כמובן שה"חיברות" שמאפשרת התקשורת באינטרנט לא קיים ביום יום - למי יש זמן בכלל לנהל שיחות נפש ולהיפגש עם חברות כל יום, ובמיוחד להכיר אנשים חדשים כל הזמן?

אצלי זה ככה:

המציאות היום-יומית שלי כרגע קשה ולא נעימה במיוחד. אני בחו"ל, עם 3 ילדים מהם 2 מתחת לגיל שנתיים ואני מאוד בודדה. בחוץ אני משדרת שאני מסתדרת ו"קצת קשה אבל שטויות". בפורומים (שגיליתי ממש לאחרונה) המצוקה שלי עולה יותר. אני ממש צריכה לרסן את עצמי לא להתבכיין באופן קבוע... פרטים מזהים אני משתדלת לא לגלות כי יש כאן קטע שקבוצת הישראליות משתעשעת אם הן מזהות מישהי מכאן. זה כבר קרה למישהי שמאז הן עוקבות אחרי ההודעות שלה ומתפקעות. אז אני דיי פרנואידית. בעקרון בחוץ אני סופר חזקה וכאן-ממש לא.

שִירָה

New member
יש פער גדול בין הדמות הווירטואלית

שלי לדמות האמיתית שלי. במציאות אני הרבה יותר חברותית ומקובלת, וכאן בפורומים כמעט אין לי חברות. אולי בגלל שאני כמעט לא כותבת כאן, בעצם. במציאות אני קלילה יותר ויש לי יותר חוש הומור. נראה לי שהדמות הווירטואלית שלי הרבה יותר כבדה ורצינית
כך אמרו לי גם אלו שמכירים אותי מחוץ לחיים הווירטואליים... איזו שאלה מעניינת!

ליילה

New member
לא רק שאני לא דומה בפורום למה

שאני במציאות, אני גם חושבת שאני מאוד שונה בין פורום לפורום. פה למשל אני די פרח קיר, למרות שבמציאות אני לא ממש כזו, אני מגיבה מעט, ואני די "בצד" מבחינה חברתית פה, אולי בגלל שאני בחו"ל, והשעות שאני כאן הן השעות שאתן כולכן ישנות, וכשכולן כאן אני במיטה, ואני גם לא יכולה להגיע לכל המפגשים שלכן (ואכולת קנאה על זה, כי אני די בודדה פה מבחינה חברתית) לעומת זאת בפורום אחר שאני משתתפת בו, אני יכולה להגיד שאני הרבה יותר צינית, מצחיקה שנונה וחברותית ממה שאני בחיים, כי בחיים אני הרבה יותר ביישנית. בקיצור, אני שונה בחיים ובעולם הוירטואלי, אבל האמת שכשחושבים על זה, הכי דומה לחיים אני דווקא בפורום הזה.

למעלה