עונה 5 - פרק 11: "פרידה"

ofrasch1

New member
ועוד בנושא מילים

כמה שהסצינה של הרצח היתה מלאת מילים - ככה הדהדה השתיקה בסצינה שאחרי. עומדים קוואנו, ויק, רוני, אסווידה, קלודט, דאצ' - ושותקים, ומתרוצצות להן בטח המון מחשבות בראש, אבל מההלם שותקים. (לפני ואחרי שקוואנו צעק R U happy). כי כולם יודעים שהם איכשהו אשמים במוות הזה, שידעו שכל הרעיונות שבהם שיחקו (הגנת עדים, עסקאות, מקסיקו) הם לא באמת מציאותיים ושדברים יתדרדרו. לגבי המשחק: משחק מצויין, כרגיל, של שיין. ממש יוצא דופן. בשתי הסצינות. דווקא צ'יקליס היה בסדר פלוס.

unkown7

New member
משחק אדיר שלהם, ויו... הקטע בסוף...

איך שהקוואנו אמר r u happy חשבתי שעם היו אומרים לי את זה הייתי רוצח את מי שאמר את זה, לראות את החבר הכי טוב שלך (לם ושיין) מת ככה (ועוד לא לדעת שזה מאחד החברים שלך) ומשהו ישאל אותך עם אתה שמח הייתי מתפומצץ עליו. וחשבתי שוויק יהרוג את קוואנו באמת.

sagd

New member
ויק היה צריך לפרק את קוואנו

פשוטו כמשמהו, אבל נגמר תיקו. אחרי שאומרים לך דבר כזה בסיטואציה כזו ציפיתי מויק שיפרוק עליו את העצבים של כל היום. אולי בפעם הבאה

yinonh

New member
מסכים איתך בנושא השתיקה

כמה עצמה היה בסצנה הזאת. כולם שם- אסוודה,דאץ,קלודט, הצוות קוואנו גוליאן וכו וכל אחד יודע את ההיסטוריה ואת המניעים של כל אחד מהם מדהים אחת הסצנות הטובות שנראו אי פעם בטלוויזיה

tsuck

New member
דאץ'

חבר, לדעתי פיספסת משהו - דאץ' לא "החליט סוף סוף להראות קצת אומץ עם טינה ". הוא פשוט יישם אחד לאחד את מה שהסרסור אמר לו (כשהוא הסביר לו איך הוא שולט בזונה שלו). פשוט ענק !!!

DJ$upreme

New member
דאץ' באופן עקבי

מנסה ליישם על החיים הפאתטיים וחסרי הריגושים שלו את מה שהוא לומד מפושעים...הדמות שלו לכל האורך היא דמות של תלמיד (מבריק, אבל ילדותי), כשהמורה והמנחה שלו לכל אורך הדרך היא כמובן - קלודט.

אני ממש ממש מאוכזב

נדמה היה שכל הסטרייק טים עשתה תהליך כלשהו. שרצח כמו של טרי קראולי לא יחזור על עצמו. ויק התבגר. הוא לא היה רוצח את טרי אם הוא היה באותו מצב אז. שיין, כנראה לא התבגר. לא יודע מה איתכם, אני נורא התאכזבתי מהפרק האחרון. כואב לאבד את לם בסדרה הזו, ויותר מעצבן לראות שלא התחיל תהליך כלשהו (לא תמיד חייבים להפתיע!).

riph

New member
זה דווקא התאים לאופי של שיין

אופי של ילד רע שלא מקבל סמכות אבל גם של פחדן . מהרגע שהם דיברו על ילדה קטנה הייתה סגירת מעגל עם הילדה מהעונה שעברה ושיין נזכר שעד לא מזמן הוא ולם היו אוייבים ...

DJ$upreme

New member
אני חושב שהסטרייק טים

כמו הבנות בסקס אנד דה סיטי, או הקפטנים של טוני סופרנו, הם פנים שונות באופיו של הגיבור - ויק. שני הקצוות תמיד היו לם ושיין. כשויק נותן לשיין, שיין שמיצג את כל הרע שבויק, לפעול ללא פיקוח, כל האלימות והמופרעות - מתשחררות. כמו אש שלא ניתן לשלוט בה. ואם היה אפשר לחשוב שויק מתחיל את הסדרה בתור רע מוחלט (רוצח שוטרים), וממשיך לאט לאט לכיוון לם - המצפון שלו - ומתרחק משיין, ה"ילד הרע" שבו, הרי שקאוואנו, שהוא לדעתי פשוט נציגו של השטן עלי אדמות בסדרה הזו, מצליח לשחרר את זרע הפורענות ולגורם לקטסטרופה. וכרגיל נציגו של השטן מלא בכוונות טובות. ואם כבר שאלתם, אז רוני הוא לדעתי תמיד הרציונלי ומראה את המציאות כמות שהיא. טוב עזבו קשקשת. איזו סדרה!

Carpet Crawler

New member
צודק

לגבי שיין ולם שני הקצוות של ויק. העניין הוא שויק בתור הדמות המרכזית הוא גם בעל המינון ה"נכון" בין שני הקצוות הללו. נדיר שהוא מפשל, נדיר שהוא נתפס, וגם אם זה קורה הוא מצליח להציל את כבודו. במיוחד מאז הרצח של טרי, ויק בעצם משתדל לפעול עם כמה שפחות שפיכות דמים ובטח של שוטרים, אחרת הוא היה רוצח את קאוונה בלי להניד עפעף. במקום זה הוא היה נחוש בדעתו להפיק את המיטב מהמצב הכי גרוע שאליו נקלעו הסטרייק טים, כפי שהוא מצליח לעשות תמיד. וכפי שאמר, המשיך לבטוח בלם, ולא קנה כל ניסיון להסית אותו נגדו עד שידבר איתו. שיין לעומתו כנראה חישב זה מכבר את הצעד שבו נקט, ורק עשה הצגה בשביל שלא ייחשד ברצח (אמר שייפגש עם לם יחד עם ויק ורוני ויבדוק את נאמנותו, ואפילו תרם 5,000 דולר בשביל לעזור לו לברוח), ולבסוף רק הוכיח כמה הוא חלש ואנוכי.

DJ$upreme

New member
אני חושב שהרצח של טרי

הוא החטא הקדמון של ויק ועליו - אני בטוח - הוא משלם כל הזמן, וישלם את המחיר המלא בסוף הסדרה לכשתגיע. אני משוכנע שיהיה שואודאון בין ויק לשיין, וכמובן זו תהיה החלטה בלתי אפשרית. אם ויק יהרוג את שיין, הוא חוטא בחטא החמור ביותר - אפילו יותר גרוע מלחסל את לם - חטא עקידת ה"בן" שלו...שיין הוא דמות הבן של ויק לאורך כל הסדרה, ולא סתם אני חושב שהשם שלו דומה ל"קיין". לעומת זאת אם ויק יתן לשיין לחיות, הוא מאשר ומאמץ את כל הזוועות להן אחראי שיין. ויק - שכבר הראה מחשבות אובדניות - נדמה לי בטריילר של עונה 2 או 3 (הזה בו הוא יושב על הגג..) - יגיע לדעתי בשיא הסדרה לשיא הקונפליקט הנוראי הזה. ואם אחרי השיא של העונה הזו, הלסת שלי נשמטה, אני לא יודע מה יקרה לי אז. בטוב זה לא יגמר, זה בטוח... כמה דברים מדהימים שקרו בעונה הזו זו סגירת המעגל של לם, שהציל את קוואנו מרימון חי, ומצא את מותו מרימון זהה. כל כך כואב וכל כך מדויק. אם לם היה נותן לקאוואנו להתפגר, וליתר דיוק, אם שיין היה עומד בדילמה הזו, אז לם היה חי היום. היוצרים מראים לנו את האירוניה המרה לפיה טוב הלב של לם והעליונות המוסרית שלו, הביאו רק לחורבן ומוות. סגירת מעגל נוספת היא היחסים בין שיין ללם - לאחר המתיחות בעניין מות הילדה,היה כל כך מרגש ומטריד לראות את שני הצדדים של ויק מאקי, חולקים סנדוויץ' וחיבוק אחרון, ואז....השריד למצפון נעלם לנצח, ולא למקסיקו. אוףףף, אולי אצפה בכל העונות מהתחלה...

sagd

New member
גם לדעתי

יהיה פיצוץ בין שיין וויק לגבי הרצח של לם וטיעון המפתח של לם יהיה שגם ויק עשה זאת במטרה להגן על "המשפחה". שניהם צודקים. עד כמה שהבחירה של שיין בלתי אפשרית מבחינתו/ מבחינתם היא בלתי נמנעת. לחובתו של שיין שהוא רצח את לם שאין מילים לתאר את אופיו ואת תרומתו המוסרית בצוות. מה גם שאת קראולי לא היכרנו ומבחינתנו, הצופים, הרצח "כשר". עד כמה ששיין הוא דרומי חמום מוח ונטול מוח, אני מאמין באמת בהתלבטויות שעברו עליו במהלך הפגישה עם לם ועד כמה דזה היה קשה לו, הוא הלך בדרכו של ויק והגן על הצוות כולו.

בעונה הזו

ראינו בסוף הפרק הקודם, שויק פעם ראשונה מאז הסדרה החלה, לא יודע מה לעשות. החבורה יושבת סביב השולחן וויק מספר להם שלם לא יכול ללכת לכלא כי אז מיצ'ל ידאג לרצוח אותו. כולם שואלים אותו מה לעשות, ובפעם הראשונה ויק מראה חוסר-אונים ואומר בגלוי "אני לא יודע". שימו לב שכשויק הסתכל על לם שותת דם ברכב, ואז הביט בשיין, שיין היה בטוח לפי המבט שויק מבין שהוא רצח אותו.

חוםיולי

New member
אם כבר אנחנו עוסקים בניתוחים

יש מקבילות בדמויות בסדרה למציאות שלנו כישראלים. מאקי ו 2 הבנים האהובים עליו- שהם למנסקי ושיין, ממש ממש מזכירים לי את אריק שרון ו 2 הבנים שלו שרון כמו מאקי הוא האיש הלא טהור לגמרי, שאתה למרות הכל סולח לו על הכל איש שיש לו חן, חן רב כל כך שתמיד הכל נסלח לו. האיש הכי חזק בשטח, האיש שאתה רוצה שיישאר בשטח, ומוכן להעלים עין מכך שהוא לפעמים "שובב" ו"לא בסדר". לם ושיין - עומרי וגלעד... אסוודה- הפוליטיקאי, שיודע תמיד מה להגיד ולשחק את המשחק- נו, הוא כל כך מזכיר את אולמרט! אולמרט==אסוודה ואסוודה==אולמרט האיש שיודע להתקדם במעלה הזרם, ויודע לעשות את ההצגות הנכונות לאנשים הנכונים. תמיד עם הנאומים שלו, אני מדברת על שניהם, פשוט זה נכון לגבי שניהם כמעט כל דבר שאני אגיד, לגבי התדמית החיצונית.

dan the man

New member
התכונתי לזה שזה לא בדיוק

הדימוי שלי לשרון והבנים שלו.... זה דומה ונחמד אבל לא בדיוק גם הבנתי איך עומרי וגלעד קשורים לשיין ולם? ושכחת את רוני..הדמות האהובה עליי

ofrasch1

New member
המינון ה"נכון"

מסכימה עם זה שבויק יש את שני הקצוות של שיין ולם, אבל חושבת ששלושתם+ רוני, הם חסרי מינון נכון. כולם פושעים, לפעמים עם רגש, לפעמים עם מצפון, אבל ארבעתם היו ועדיין עבריינים. במאמר בואללה הגדירו את זה טוב, שבעונה הזו הם מתעמתים עם הנסיון שלהם בכל ארבע העונות להגדיר את איך שהם תופסים את עצמם - עדיין שוטרים? כבר עבריינים? מסים למצוא נחמה בטוב שעוד יש.

למעלה