עונה 5 - פרק 11: "פרידה"

Carpet Crawler

New member
לכן המרכאות

המינון של ויק נכון מבחינתו, כי הוא יודע לנתב בין שני הקצוות בצורה שבדרך כלל מוציאה אותו עם ידו על העליונה. כל זה לא הופך אותו להגון, הוא רחוק מזה מרחק שנות אור. הוא בהחלט עבריין, אבל עבריין חכם. שיין לעומתו הוא גזען חמום מוח ואגואיסט שרק מביא צרות על עצמו ועל אחרים, וכל פעם התוצאות יותר הרסניות. אם לא מספיקות כל השטויות שלו בארבעת העונות הקודמות, הרי שהאחרונה מביניהן היא זו שבעצם הובילה אותו לרצוח את לם, אחרי שניסה להוציא אותו מהבוץ למרות שלא רצה (כפי שכבר ציינו מעליי). אני שונא את שיין כבר אמרתי?

DJ$upreme

New member
כמה שאני שונא אותו

לא יכולתי שלא להבין אותו כשהוא חיסל את לם, ולמעשה ממש התעצבנתי על לם שלא לקח את המוצא שהכינו לו... זה מה שעושה את המגן כל כך גדולה, הם משחקים לך עם המוח והלב, ואתה לא יודע איפה אתה נמצא, מה טוב ומה רע.

ofrasch1

New member
ההבדל קטן

בעיני. ויק לכאורה יותר חכם, אבל המהלכים שלו הם אלו שהובילו ברוב העונות לכל הבעיות. מה שמבדיל אותו משיין זה כמה ספרות אייקיו בודדות, טיפה יותר איפוק, והרבה יותר אגו. וכן, מכירה את השנאה שלך לשיין... אני לא שונאת אף אחד בסדרה, גם לא אוהבת. זו אחת הנקודות הגדולות ב"המגן" בעיני: שלמרות שאין לי חיבה לדמויות (חוץ מלם שקצת הזיז לי משהו כשהתאהב בספרית הספרדיה שהסטרייק טים הגנו עליה ועל אחיה, אם אני לא טועה בעונה 3) אני מגיעה לרמות של אכפתיות גדולות כלפיהן ברגעי האמת. ב"אוז" זה היה אחרת, יכולתי בפירוש לדבר על אהבה לחלק מהדמויות. "המגן" פשוט משאירה את הצופים כל הזמן במערב אחרי דמויות שלא קל לאהוב, ברמת מעורבות רגשית די גבוהה, ומדי פעם מאפשרת לזה להקצין ולהרגיש ממש אכפתיות והזדהות איתן (כפי שאמר כאן מישהו, לא זוכרת מי, סליחה ממי שאני מצטטת את הרעיון שלו). ושנה טובה לך זוחל יקר

Xetro

New member
פרק אדיר נוסף שדיכא אותי

לא יודע למה אבל פתאום המגן התחילה לעשות לי קצת רע אחרי הפרקים האחרונים... הייתי רוצה להוסיףשלדעתי אין שילוב כלשהו בדמויות בתוך ויק אלא שהמגן מראה בכל דמות ודמות קשת של עמדות מוסר או דרגות מוסר, בתוך הצוות זה משהו כזה: ויק - ניתן לעשות מעשה לא מוסרי כאשר יש הכרח לעשות אותו על מנת להגן על עצמך החברים שלך והמשפחה שלך, כמו שחברו הטוב אמר "תמיד עשינו יותר טוב מרע נכון? אז זה המפתח". לם - מגלם התבגרות מוסרית מסויימת במהלך הסדרה - במיוחד כשהוא מבין את ההשלכות. מתפתח מ"רוני" מסויים אם תרצו. שיין - הכל מותר בעולם לא מוסרי...כל אחד דואג לעצמו בסופו של דבר וכל האמצעים כשרים. רוני - זה שאינו יודע לשאול,לא מטיל ספקות ולא שואל שאלות מיותרות. אם נותנים לו הוא יקח,נותן לאחרים להיתעסק בדילמות המוסריות - הוא כבר יעזור במשימה עצמה. שון ראיין משנה יפה מאוד את האהבה שלנו לדמויות אצל קלודט התחלתי מאהבה אאחרי זה לשנאה (בעונות 2-3) ובעונה הזו לאדישות, את קוואנו שנאתי רצח מההתחלה אבל לפני בפרק הלפני האחרון פתאום ניזכרתי שתכל'ס הוא האדם הטוב פה - הוא צריך לנצח בכל העניין...ויק הוא סתם מניאק שיעשה הכל בשביל לשמור על התחת שלו לא?? חוצפה מטורפת הקטע של הקיצוץ פרק, זה כמו לחתוך ולערוך יצירות של מוצארט.

למעלה