עידכון אופטימי

Tal223

New member
נורא קשה לי! (ארוך...)

קשה לי. זהו, עכשיו אני אומרת את זה בפה מלא. ממש ממש קשה לי! תמר תינוקת תובענית ביותר, היא בת חודש וחצי ונראה לי שמאז שנולדה היא ישנה לבד אולי שעתיים נטו. מה שאומר שהיא נמצאת בידיים שלי כל הזמן, אבל ממש כל הזמן, בין אם היא יונקת, או ישנה או ערה. זה לא רק שהיא לא נרדמת בעריסה/עגלה וכד', אלא שגם אם אחרי שנרדמה בידיים אני מניחה אותה במיטה, היא תוך 2-3 דקות מתעוררת בבכי גדול, ואז צריך שוב – להניק כדי שתרגע ולהרדים בידיים. כל שנייה שהיא שוכבת בעריסה או בעגלה, או בסל-קל, או בכל מקום שאינו צמוד לגוף שלי – היא פשוט בוכה וצורחת! אז יוצא שאני פשוט מחזיקה אותה כל הזמן עלי, ביום ובלילה... אני נעזרת במנשא תינוכיס (אתמול למשל היא היתה בתוכו כמעט 5 שעות), אבל זה גורם לי לכאבי גב וכתפיים נוראיים. הידיים שלי במצב נוראי, מתחילות לי דלקות בגידים של שורש כף היד, באגודלים ובכתפיים. אני ממש מתפרקת! והכי קשה זה שאני לא מרגישה בנאדם, אלא רק מכונה לסיפוק צרכיה של תמר. הצרכים שלי פשוט לא יכולים להתמלא, כי זה בא על חשבונה. אז אני אוכלת איתה בידיים, ישנה כשהיא צמודה לציצי שלי, והולכת לשירותים מלווה בצרחות שלה (ולא נעים לי להגיד, אבל התחלתי לפתח עצירות מהלחץ שזה גורם לי...). למקלחת אני נכנסת רק כשבעלי מגיע הביתה ב-10 בערב, וגם זה בזריזות למקרה שהיא תתעורר. אני כבר לא מדברת על הילדים הגדולים יותר, שאני ממש לא מתפקדת איתם, כי תמר עלי כל הזמן, והטיפול בבית זה כבר סיפור (כאוב) אחר לגמרי. כל היום אני מחכה בכליון עיניים שבעלי יחזור מהעבודה ויקח אותה קצת ממני, כדי לאוורר קצת את הגוף שלי. אני לא מדברת על איוורור לנפש, כי זה פשוט אפשרות שלא קיימת. היא יונקת לעיתים מאד קרובות אז אני לא יכולה לצאת מהבית בלעדיה. בשבילי ללכת לחדר אחר, אפילו לשבת לקפל כביסה כשהיא בידיים שלו – זה כבר התאווררות. הוא מגיע בשעות מאד מאוחרות כי הוא עובד עכשיו נורא קשה (הוא הקים חברת start-up לפני כחודש), וכך יוצא שיש לי משהו כמו חצי-שעה ביום לעצמי, וגם זה לא ממש. היום נשברתי: הוא חזר מהעבודה מוקדם (ב-8 בערב) ואמר שהוא רוצה לנסוע להיפגש עם אחיו בת"א יותר מאוחר. אני פשוט התפוצצתי: איך הוא מעז לגזול ממני את הערב? אני כל כך צריכה את הזמן הזה, והוא לוקח לי אותו. ממש דרשתי שיבטל. הוא אמר לי משהו שפגע בי נורא: "את לא יכולה להחזיק אותי כמו בכלא". מעולם, בכל 15 השנים שלנו יחד, לא התנגדתי שיצא בערב עם חברים שלו בלעדי. זה בסדר גמור בעיני ובד"כ לא מפריע לי. אבל עכשיו, כשכל-כך קשה לי, ואני כל-כך צריכה אותו, אני מרגישה שזה בא על חשבוני. אני יודעת שגם הוא בתקופה לחוצה וקשה, וגם הוא צריך להתאוורר מהמעגל של בית-עבודה-תינוקת-עבודה. אבל בעיני הצורך שלי לאוורר את גופי גדול יותר כרגע. נפגעתי נורא מזה שהוא לא מבין את זה בעצמו, והאמירה שלו על כך שהוא "בכלא" ממש מדכאת אותי. בכיתי כמו שלא בכיתי מאז הלידה, ממש התפרקתי. ופתאום נבהלתי מהמחשבה שאני די בדאון, ואני פוחדת שאם המצב ימשך ככה אני פשוט אתמוטט. ומה יהיה אז?

עמית@

New member
אני מבינה שהיא תינוקת מאוד שונה

מאיך שהיו הגדולים, וזה מקשה עלייך מאוד, וטוב שאת נעזרת במנשא, אני בטוחה שחלק מהצרחות (אבוי) נחסכות לך, מצד שני, את אכן (כרגע) כלי לסיפוק צרכיה של תמר, כמה שזה קשה להפנמה, זה מה שאת כרגע, היא הרי לא יכולה בלעדייך.. אין מצב להשיג מעט עזרה לבית? שהבעל יגיע מוקדם יותר? הורים, אחים, מישהו? נשמע שאת זקוקה לאמבטיה הגונה ושינה רצופה ( כמו כולנו
) נשמע גם בנוסף לכל שהבעל (שלא מרגיש כמו כלי למילוי הצרכים
) חושב על צרכיו שלו לא פחות, וחבל שהוא לא לוקח מעט על עצמו, לפחותהמעט שהוא *כן* יכול (הרי להניק הוא לא יכול) חשוב מאוד שאת מודעת למצב, ואני מקווה שאת מבינה שככה, עד להתמוטטות, זה לא לעניין, חובה למצוא את הדרך לנשום, ולו במחיר של עזרה בכסף כמה שזה קשה.

sipor

New member
טל ראשית ../images/Emo24.gif ענק !

איך את מחזיקה מעמד ? כל הכבוד לך.. רק אחרי חודש וחצי שמת לב שקשה לך ? אני בהלם ממה שעובר עליך וזה נשמע מאוד קשה, לא די בילדה קטנה יש עוד 2 גדולים בבית וכל המטלות של הבית עליך ?... אין הרבה מה להגיד כדי לנחם רק להבין שאת לא יכולה להמשיך ככה, תקחי עזרה אפילו בתשלום (עדיף עכשיו מאשר אחר כך תצטרכי לשלם לאיזה פסיכולוג את כל הכסף הזה..!) תעזרי בחברים /משפחה/ סביבה כולם לפחות לגבי הילדים הגדולים יותר.. ואני חושבת שאם הייתי במצבך כפי שאת מתארת אותי, ויהרגו אותי פה , ובטח בפורום הנקה, אבל הייתי מפסיקה להניק! מה לעשות, זה כבר גדול וקשה יותר מדי בעיני, לפחות אם היא תאכל תמ"ל היא תישן יותר, ומשהו אחר יוכל לעשות זאת וקצת פחות הכל יהיה עליך. זה אומנם הדבר האחרון שאפשר להגיד למשהי ובטח לא ענייני, אבל אם את שואלת אותנו אז זאת דעתי, את עייפה מאוד ולחוצה וכל זה מתבטא בכמות החלב ולכן היא אוכלת כל כך תכוף. בעיני מפריע לה משהו , אולי גזים אולי דברים אחרים, סתם תינוק בגיל כזה לא בוכה, זה שהיא נרגעת עליך לא אומר שזה מה שמפריע לה, זה רק אומר שזה מה שמרגיע אותה.. כמו לאחרים מוצץ! אולי שווה בדיקה.. הכי חשוב בעיני אמא בריאה ורגועה, ואם זה המחיר אני אישית היייתי משלמת אותי, אבל שלא יסקלו אותי אני לא המשיך בקו הזה.. אולי את תחשבי לבד. תחשבי איך אפשר להוריד עומסים.. בבית, עם התינוקות, גם על הבעל. הוא גם במשבר לא קטן, תינוק עבודה, אישה תשושה ילדים ועוד.. שניכם נכנסתם למעגל קסמים קשה, ... אני אחשוב על עוד משהו ואכתוב בנתיים אין לי מה להוסיף, רק תחזיקי מעמד ואל תשכחי שיש ימים כאלה שאנחנו נשברים ,במיוחד עכשיו עם כל ההורמונים והשינויים בגוף.. ועוד משהו תצאי החוצה אפילו איתה על מנשא ותשאפי אויר , זה תמיד עושה טוב לנשמה... ואם היא תבכה בחוץ, שתבכה, היא תינוקת מותר לה.. פשוט תצאי להתאוורר איתה.. זה יתן לך קצת אור בחיים. לי זה עזר המון !

עמית@

New member
לא מסכימה.

לא כל תינוקות התמ"ל ישנים יותר, יכול להיות שהיא רגישה לתמ"ל וזה יהיה קשה כפליים, מה גם שהנקה היא בבירור גם מרגיעה. "סתם תינוק בגיל הזה לא בוכה" היא אמירה בעייתית קצת, תינוקות בהחלט עשויים לבכות- הם לא כולם מקשה אחת ובהחלט ייתכן שהיא מתקשה להסתגל לעולם וקשה לה, אז לקחת לה את הציצי יגרום לה להרגיש רע יותר, ואת זה אני בטוחה שטל לא רוצה..

Arfilit

New member
מסכימה מאוד עם עמית

חייבת קודם כל לשלוח לך
- נשמע שאת עוברת תקופה ממש בלתי אפשרית. כמה דברים שחשבתי - אולי תבקשי מהבעל שפעם בשבוע - ביום קבוע - יחזור מוקדם יותר? אולי שבשבת - יהיו שעתיים קבועות שהן שלך לעצמך? אולי תקחו עזרה בכסף - רק כדי שיהיה לך עוד קצת זמן - ומישהו שיכול לקחת אותה על הידיים ולהרדים אותה על הידיים ולטייל איתה - כשאת נושמת רגע? את חייבת למצוא משהו קבוע - שיתן לך אחת לכמה זמן מנוחה לגוף - וכפועל יוצא גם לנפש. שוב

sipor

New member
ידעתי שלא תסכימו בנושא.. אבל

כוונתי במקרה הזה לא הייתה שהתמל יותר משביע, למרות שזה נכון בהרבה מקרים, אני התכוונתי , ששעה הנקה תחסך לה ומשהו אחר יאכיל בבקבוק וגם אם זאת היא הרי זה יותר מהיר ולרוב הם ישנים כן יותר טוב או לפחות אוכלים בתדירות יותר נמוכה, ובטח לא 8-12 פעמים ביום כמו בהנקה.. בכל מקרה.. כתבתי זאת תוך ידיעה שיסקלו אותי, ולא הייה לי רצון כזה או כח, כתבי את דעתך.. ברור לי ש- יותר מ- 90% לא יסכימו איתי.. אבל זאת דעתי..

עמית@

New member
אם תשימי לב, לחלוטין לא סקלתי

אותך, דיברתי *אליה*. זכותך המלאה לחשוב כרצונך, אבל גם חשוב להאיר את הצד השני.

sipor

New member
../images/Emo9.gif לבריאות !!!! אין בעיה..

סתם שעה מאוחרת אין לי כח להתנגשויות.. רק כוונות טובות.. ואפרופו שעה מאוחרת.. לילה טוב !

אבל בשביל לחסוך שעת הנקה אחת

לא צריכים להפסיק להניק בכלל. אפשר לתת פעם ביום בקבוק תמ"ל ובכך לאפשר לאמא לנוח. ואני בהחלט לא נכללת תחת ההגדרה של פנאטית בכלל בטח לא של הנקה...

nubi

New member
לא סוקלת אותך

אבל גם לא מסכימה. עד היום, שי ממש לא מסודרת עם הארוחות שלה (סימילאק) וממש לא רגועה ולא ישנה הרבה. יכול להיות שאם הייתי ממשיכה להניק היא היתה מסתדרת (או שלא, אבל היתה מקבלת לפחות אוכל טוב יותר).

lulyK

New member
רק עוד הערה אחת

זה שהיא נרגעת בידיים אומר בדיוק שזה מה שהפריע לה. ההשוואה למוצץ לא רלוונטית. מוצץ לא מרגיע כאבי אזניים, למשל. טל, מצטרפת לכל מי שאמרה שחייבים חייבים עזרה. לגבי ההנקה זו כמובן החלטה שלך, ורק את יודעת אם הפסקתה תביא לאיזושהי הקלה (מה עם בקבוק שאוב מדי פעם?)

אני הייתי מחכה עם מתן תמ"ל ומנסה

להתייעץ עם יועצת הנקה. אי אפשר לדעת, אולי תמר לא יונקת טוב וכתוצאה מכך לא מקבלת מספיק חלב ולכן היא לא רגועה רוב שעות היום. חודש וחצי זה (ממה שקראתי) פרק זמן די גבולי לביסוס ההנקה. אולי היא עוברת קפיצת גדילה

פשושולה

New member
אני ממש מצטערת שקשה לך, ומקווה

שיהיה יותר טוב בקרוב. אחרי שעדן השתחררה מבית החולים, היא הייתה עלי שבוע רצוף, בהנקק נון-סטופ. פשוט ללא הפסקה. אחרי שבוע נשברתי ונתתי לה סימילאק. זה עזר, אבל ממש קצת, כי היא עדיין אכלה כל שעה, אבל זה לקח פחות זמן עם הסימילאק (המשכתי להניק, עד עכשיו, אבל עכשיו האיזון בין המטרנה (פחות גזים מסימילאק) וההנקה שונה, ואני כמניקה רק בלילה, ועוד פחות....) אז לא שאני ממליצה גדולה של פורמולות למינהן, אבל אולי שווה לנסות. חוץ מזה, אני מזדהה עם כל ההרגשה שלך, ההרגשה שאת כלואה. חשוב חשוב חשוב שיהיה לך זמן לבד. התגובה של בעליך ממש לא לעיניין - גם החיים שלו השתנו, ולא רק שלך, והילד הזה הוא גם שלו. כמו כן, חשוב שתזכרי שאת רק 6 שבועות אחרי לידה, ועוד לא הבראת, מנטלית או פיסית. תנסי למצוא עזרה, אולי אמא או חמות, לפחות לכמה שעות, או שעה (אפילו זה חשוב). בכל אופן, ליבי איתך.

מאז

New member
../images/Emo24.gif

חוצמזה אין לי משהו חכם להוסיף על מה שכתבו תחזיקי מעמד!

עדי 5

New member
טל חמודה,קראתי והרגשתי המון הזדהות

ישבתי חצי ישנה לאחר 3 שעות בהן דרור יונק,יונק נכנס למיטה,צורח ושוב יונק. העיניים שלי חצי עצומות ואני מרגישה בדיוק כמוך שעוד מעט ואני מתמוטטת. ניסית לצאת עם תמר בבוקר מהבית,לטיול בשמש? אני ראיתי שכשאני בבית דרור יונק כל שעה וכשאני מטיילת איתו הוא שותק כמעט 4 שעות. שולחת לך חיבוקים והלואי וימצא פתרון לילדים העירניים והיונקים שלנו.

עדי 5

New member
ועוד משהו לגבי הבעל

עם כל 4 הילדים הגדולים לאהזדקקתי לבעלי כמו שאני צריכה אותו עכשו. בלילות אני מעירה אותו מרוב ייאוש שינסה הוא להרדים אותו. אני בטוחה שקשה לבעלים. דברי עם בעלך ותגידי לו שנעלבת, שאת המומה שהוא מרגיש בכלא. תנסי לשאול אותו איך נראה לו שאת מרגישה כשכבר חודש וחצי את רק מטפלת בתמר הקטנה. הכי חשוב תדברו ואל תמשיכו ככה הלאה כשאת כועסת.

תמי29

New member
מותר לי להתערב?

שלום אני סמויה פה ומאד נהנת כמי שגידלה 6 תינוקות הסיפור נשמע לא טוב הילדה נשמעת רעבה וכנראה צריכה תוספת תנסי לאחר ההנקה לתת לה גם בקבוק ותראי אם יש שינוי אחרי ששתיכן תרגענה תוכלי לחזור להנקה מלאה או לשלב את נשמעת על סף התמוטטות וצריכה בדחיפות את הניתוק החלקי

אנידס

New member
נראה לי שאת צודקת, ולטל, כמי שהיתה

שהתנסתה בכך (אצלי זה בהחלט היה בגלל בעיות הנקה), אני יכולה לשלוח לך חיזוקים וחיבוקים ולומר לך כמה דברים: לאחר שתנסי את עצתה החכמה של תמי 1. קחי לעצמך כמה שעות גנובות כדי שיהיה לך רגע לעצמך, אם בעזרת בן משפחה או חבר/ה או אפילו בתשלום. 2. תצאי כמה שיותר לשמש, ידוע שאור השמש עוזר במצבי דאון וחוצמזה זה יזכיר לך שאת לא רק כלי לסיפוק צרכים אלא גם בנאדם. אם אפשר אז אפילו תטיילי בצוותא עם עוד אדם או אמא. וטוב שתפסת את זה בזמן

לי דווקא נשמע שה"בעיה" היא טמפרמנט

ראשית, ברוכה הבאה תמי, אני בטוחה שכאם עם 6 ילדים את הכי נכנסת להגדרה של "נשים אחרי לידה" ומקומך עימנו כאן. לי דווקא נשמע שהבעיה היא טמפרמנט. זו בעיה במרכאות כי זה עניין מולד. יש ילדים פחות מרוצים, יש ילדים שיותר קשה להרגיעם ופעמים רבות זה לא האוכל. מובן, כי ראשית יש לשלול בעיה אורגנית (נושא מזון, כאבי אוזניים, קוליק חריג וכו'). אם אין בעיה כזו, אז, עם כל הקושי, צריל להבין שזה חלק מן האופי של הילד. לילדים כאלו יותר קשה בחיים בכלל (וכך גם להוריהם) וכאן בא תפקיד ההורים בתיווך עם העולם, נחמה, הרגעה כו'. זה קשה ומתיש בצורה יוצאת דופן, אבל זה התפקיד (שמעתי שזאת העבודה היחידה עם קביעות לכל החיים, ומימלא אין פיצויי פיטורין). יחד עם זה, ברור שצריך לעשות הכל על מנת להקל עומסים. מצטרפת לעצות של רכשית עזרה בכסף או התבססות על עזרה משפחתית. בנוסף, נחוצה באמת שיחה עם הבעל (רצוי מראש ולא בשעת קריזה). אני יודעת שזו עצה שקל לייעץ וקשה לעשות, אבל צריך. תגיעו להסדר לגבי סוג העזרה שסביר לו להקצות. אצלנו, למשל, האיש גם כן חוזר מאוחר, אבל יום בשעוע מקדים לשוב (ב18:00...) וביום שבת אני מאפשרת לו לישון כמה שהוא רק רוצה וכאשר הוא מתעורר אני זוחלת למיטה והוא מאכיל בחלב שאוב. זה כמובן אפשרי רק אם אין תוכניות מיוחדות בשבת. גם אני שמתי לב שבטיול בעגלה בחוץ יש שקט תעשייתי יחסית ובעיקר, יש אויר חדש. אני ידועת, כאם לשלושה, שהתחושה הראשונית היא דווקא להשאר בבוקר בבית, ב"אחד על אחד", כי אחר הצהרים יש מהומה והתרוצצות סביב חוגים, חברים, שיעורים, אבל כשהתעקשתי ויצאתי גיליתי שזה מרענן מאוד. ובעיקר, הזכירי לעצמך שלמרות שעכשיו זה נראה נצח, זו תקופה שעוברת, הגוזלה תתרגל לעולם, אתם תתרגלו אליה ויהיה קל יותר.

למעלה