עידכון אופטימי

ועוד שני דברים יישומיים../images/Emo70.gif

היא עוד מאוד קטנה, יש תינוקות שלוקח להם יותר זמן להתאפס, במיוחד אלו שהמעבר לעולם לא היה להם קל (לידה קשה), אבל לא רק להם. אני גיליתי שדרך מרגיעה מאוד עבור שנינו היא אמבטיה משותפת, הכוללת מגע מושלם של גוף בגוף ומגע נעים של מים. אני חושבת שזה מעניק להם חויה רחמית טובה שוב ולנו את העונג שבאמבטיה. זו דרך טובה להעביר את הזמן בבוקר והרבה פעמים אחר כך הם ישנים טוב יותר. בנוסף, לא ציינת את הרגלי השינה (או אי השינה...) שלכם. לדעתי, לינה משותפת מאוד מקילה. אני התרגלתי לישון עימם "בטן אל בטן". זה פחות נח משינה "רגילה" אבל הרבה יותר טוב מכלום. זה ממש רק לתקופה קצרה ואחר כך בהדרגה הם מתרחקים יותר ויותר (ובסוף הם ישנים בבית אחר עם מישהו אחר) מחזקת את ידייך!

תמי29

New member
תודה לך אמא של פילפלון על קבלת הפני

הפנים החמה אך אני ממש מרגישה בבית ליותי אותך בהתרגשות בכל הדרמה של לידת פילפלון אך אני כמעט שלא מגיבה מחוסר זמן קריטי אני קופצת לגיחות התעדכנות וחוזרת למירוץ המטורף וכן אני שוב חוזרת על הנקודה של אוכל כבר ראיתי גם אימהות מנוסות שלא מיקדו את הבעיה יש לי שכנה אמא לילדים שהקטנה לא הפסיקה לבכות והאם היתה בטוחה שהילדה שבעה אני טענתי אחרת ערב אחד ביקשה שאשמור על הילדה נענתי בתנאי שאוסיף לה בקבוק מהתמ"ל של בני בלי זה אני לא מוכנה היא הסכימה וכשיצאה הכנתי בקבוק ונתתי לילדה שנרדמה לארבע וחצי שעות!!! מה שלא קרה מאז לידתה!! אוהה יצא לי ארוך אך הנושא נראה לי חשוב ביותר

צודקת שזה חשוב

בהחלט לא שללתי על הסף את נושא הרעב. הבעיה היא, שאנשים רבים בוחרים בזה כאפשרות ראשונה וכאשר מסתבר שלא זה היה העניין כבר נהרסת ההנקה או שנוצרות בעיות חדשות. אם היא רעבה, הרי שגם לא תעלה היטב במשקל. אין לי נתון מה המצב מבחינה זו, לכן, הצעתי לשלול בעיות אורגניות שונות ואם אין שום דבר, כנראה שזה טמפרמנט. ומקווה לראות אותך כאן יותר (כמאמר הגשש, אם אין לך זמן "תקומי שעה קודם"...)

אור67

New member
../images/Emo142.gif../images/Emo24.gif../images/Emo142.gif

זה אומנם ווירטואלי ועם זה לא הולכים למכולת (כמו שאומרים..)אבל אני באמת מציעה את החיבוק שלי. מעבר לזה-קצת יותר פרקטיות:get help עוזרת לכמה שעות, מנקה, אמא/אבא/סבא/סבתא/שכנה מישהויא??! אני מבינה את הצורך שלך בזמן נטו שלך-זה נשמע לי טריוויאלי ואפילו הכרחי. אני גם קצת מבינה את הבעל. בכל מקרה, תני לעצמך קצת יותר זמן, הסטטוס של אחרי לידה ממש טרי . שיהיה לילה טוב שקט ומחזק

טל , קבלי ../images/Emo24.gif גדול

מאת אכן עוברת התמודדות לא פשוטה, בנוגע לבעלך, לשים את כל הקלפים על השולחן ולהציג את מה שאת מרגישה ולספר מה בדיוק עבר עלייך, מצטרפת גם לעיצה של קבלת עזרה, כך גם תוכלי לישון קצת יותר משעתיים ומנסיון של חברות, אולי לעשות בדיקת אלרגיות לתמר, ולבדוק אם משהו מציק לה

את זקוקה לעזרה

ממשפחה, מחברים, בתשלום. לא משנה איך, אבל עזרה. נשמע שאת מנסה להיות סופר וומן, ועם תינוקת תובענית זה לא מתכון להצלחה. יש תינוקות שיש להם קושי להתרגל לעולם והם דורשים יותר תשומת לב, סיפוק צרכים יותר תובעני והרבה יותר זמן צמידות לאמא/אבא, ולכן צריך לקבל עזרה בכל המטלות שכרגע הן פחות חשובות של סידור הבית, הכביסה והבישולים.

ornaok

New member
טל יקרה../images/Emo24.gif

מה שאת מתארת באמת נשמע קשה! וגם...נשמע מוכר, כי גם לירי היתה בדיוק ככה בהתחלה. רק שאצלי לא היו במשוואה עוד ילדים ובעלי לא חוזר הביתה כ"כ מאוחר.ובכל זאת, זה היה קשה קשה. אני מצטרפת לכל מה שאמרו כאן - לגבי קבלת עזרה וכו', ומנסה לנחם אותך בדבר אחד - זה עובר! אמרו לי את זה כשהייתי במצבך, ולא האמנתי שזה יעבור...אבל היום יש שיפור משמעותי(למרות שעדיין לירי המקסימה שלי ילדה לא קלה שדורשת המון תשומת לב). מקווה שתחזיקי מעמד! איפה את גרה? אולי אני אוכל להגיע אליך לעזור קצת?

משוש30

New member
טל היקרה ../images/Emo24.gif

את חייבת להשיג לך עזרה מעבר לבעלך. אני לא יודעת מה המצב הכלכלי שלכם אבל בייביסיטר לשעתיים ביום (אפילו כשאת בבית איתה) או אחד מההורים שלכם או כל פתרון אחר שאת יכולה לחשוב עליו. אי אפשר להמשיך כמו שאת מתארת. פלא שעוד לא התמוטטת!! ובעלך פשוט חייב להבין שכמה חודשים גם החיים שלו יהיו קשים אין מה לעשות. הוא צריך להיות שם בשבילך. אני בטוחה שהוא מבין את זה פשוט בטח גם לו קשה והוא מתוסכל מהמצב. בינתיים שולחת לך המון המון המון

nubi

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ממש מבינה אותך. לדעתי את צריכה לעשות שני דברים: 1. לקחת מטפלת שתהיה עם הילדה במשך היום לכמה שעות. גם לי יש ילדה די תובענית. אני משאירה אותה עם סבתא שלי (וממחר מטפלת) יוצאת לעבודה או הולכת להסתובב קצת. לפעמים אדם זר יכול לעשות דברים שאמא לא יכולה בגלל פינוק. אני מודה שלדעתי 90% מהנודניקיות של הבת שלי זה בגלל שאני קופצת לכל ציוץ שלה. בן אדם זר לא יעשה את זה ויקבע לה סדר יום. חוץ מזה שגם את תצאי קצת לבד. 2. מדברת עם בן הזוג. כשיש ילד כל כך תובעני בבית, אי אפשר שאחד מכם יפול מהרגליים והשני ימשיך בחייו כאילו כלום. גם בעלי חוזר מאוד מאוחר הביתה, אבל אני משננת לו תמיד שכשהוא בעבודה, הוא בחופש. הרבה יותר קשה להשאר בבית עם הילדה. זה עובד. כשהוא בבית-אני לא רואה אותה בכלל. הוא עושה איתה הכל. חוץ מזה, שגיל חודש וחצי זה גיל הגזים וכנראה שהיא עוברת את זה ממש קשה. אז בכלל לקחת נשימה עמוקה ולהסתובב בחוץ הרבה.

wieci

New member
טל יקרה

ממש אין לי הרבה מה להוסיף על קודמותי, אלא רק הרבה
ים. אני מבינה שתמר שונה משאר ילדיך, ושהיא "קשה" ותובענית יותר. אולי באמת כמו ש- sipor כתבה (ואל תסקלו אותי) היא קצת רעבה ולכן היא יונקת הרבה פעמים? ותשמעי סיפור: אחותי ילדה פג 1.5 ק"ג בשבוע 32 שהיה מאושפז בבי"ח כרמל 6.5 שבועות. עד גיל 5 שבועות היא שאבה והאכילו אותו רק בחלב שלה. הבעיה היתה שכל הזמן היו לו נפילות סוכר, הוא היה בוכה ולא שקט, ורמות הסוכר הגיעו כשעה אחרי האוכל לרמות ממש מסוכנות למוח, עד כדי כך שאמא שלי אמרה לה כבר להפסיק להניק ולהתחיל לתת לו תמ"ל. כמובן שהרופאים והאחריות אמרו "מה פתאום חלב אם זה הדבר הטוב ביותר לתינוק", ואחרי שבוע רצו לתת לו כבר תרופות לייצוב הסוכר שגוררות אחריהן תרופות לייצור לחץ דם והלואה והלאה... אחותי נלחצה, והחליטה להפסיק להניק, הרי מה יכול להיות? ופתאום הפלא ופלא, הפסיקו לארז נפילות הסוכר והכל היה תקין. הרופאים היו בהלם ושלחו את החלב שלה לבדיקה בחו"ל, ושם הסתבר שהיא העבירה לו יותר מדי אינסולין בחלב. כלומר, החלב שלה לא היה טוב לבן שלה . אחרי כמה חודשים שהיא באה לביקורת בפגיה, סיפרו לה שם שהיו עוד 2 תינוקות עם אותה בעיה, ופתרו את זה עם הפסקת הנקה. אז אני לא אומרת שתפסיקי להניק, אלא רק שתבדקי את האופציות שלך. ואם לתת תמ"ל פעם או פעמיים ביום יקל עילף אז אל תרגישי רגשות אשם. עדיף אמא רגועה מאשר מחלבה עצבנית שאין לה דקה לעצמה. הרבה חיבוקים ותשמרי על עצמך.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

אני כ"כ מבינה אותך. גם לי היתה תקופה מאד קשה עם אריאל שהוא כל הזמן רק רצה ציצי ומוריה היתה די מוזנחת, אבל יש לציין שעמדה בזה בגבורה. אני בהחלט מסכימה עם כולן שאת חייבת עזרה. אצלי, בימים קשים אני מבקשת מאמא שלי שתקח את מוריה אחרי הגן וככה יש לי אחה"צ פנוי למנוחה עם אריאל או לסידורים שאי אפשר לעשות עם מוריה. אני גם חושבת שאולי כדאי שפעם אחת ביום היא תקבל בקבוק ממישהו אחר (או תחליף או חלב שאוב) וככה יהיו לך שעתיים-שלוש זמן שהוא רק שלך או שיהיה מוקדש לילדים הגדולים. את חייבת לדאוג לעצמך, כי כמה שהילדים שלנו הם הכל בשבילינו, אנחנו ממש צריכות גם זמן בשביל עצמנו.

../images/Emo24.gifאין מישהו שיכול לעזור?

סבתא/אחות/גיסה/חברה? אולי תארגנו לעצמכם יציאה זוגית כשמישהו שומר על הילדים? או לפחות עזרה אם את לבד בבית בערב?

דוק26

New member
טל, כל מה שכתבו לך כאן הוא נכון,

אני רק רוצה להוסיף דבר אחד. יכול להיות שמשהו בתפריט שלך גורם לתמר לכאבי בטן. יש לי חברה שכשהבן שלה נולד הוא לא הפסיק לצרוח במשך 6 חודשים ולקח לה זמן לגלות שעגבניות עושות לו כאבי בטן נוראיים וביום שהיא הפסיקה לאכול עגבניות הוא נרגע מהבחינה הזאת. אני גם מסכימה עם אמא של פיפילון שיש ילדים שלוקח להם זמן להתרגל לעולם, אבל אין ספק שהיא גם מרגישה את המתח וההתשה שלך. לכן כדי לשבור את מעגל הקסמים את חייבת קצת "להינפש" וזה אומר שמישהו יחליף אותך במשך כמה ימים כל פעם לחצי שעה או שעה שתוכלי להתאוורר קצת. המון בהצלחה, אסנת

POOH*

New member
גיא גם הייתה ככה....

בהתחלה היא הייתה כל הזמן עלי. 3 חודשים ישנתי על הגב כשהיא עלי כי אחרת היא לא ישנה... ובקושי יצאתי החוצה כי לא הרגשתי נוח להניק בחוץ... ואז שמתי לב שכשאנחנו בחוץ היא פותחת מרווחים יותר גדולים בין ההנקות מאשר בבית. אז הבית קצת יותר מלוכלך ומוזנח אבל עכשיו אנחנו יוצאות המון!! וגיא נהנית מהשמש - מהאוויר, מהחברה... ובחוץ בפירוש היא עושה מרווחים יותר גדולים. וגם יותר קל לה לא להיות על הידיים. היא מצליחה להתעסק בדברים הרבה יותר זמן מאשר בבית... וזה לא רק בחוץ זה גם בבתים של חברות - כשיש משחקים ודברים שהיא לא מכירה... בקיצור ההמלצה שלי - תנסי לצאת. שימי אותה בעגלה ותנסי לצאת החוצה לנשום אוויר לראות שמש רוח ועננים. אז עבודות הבית קצת יחכו אבל את תחזרי קצת להרגיש כמו בן אדם ולא כמו 'מכונה לסיפוק צרכיה של תמר'. ועוד אפרות היא למצוא עזרה... בייביסיטר שתבוא לשעה- שעתיים ביום אפילו כשאת בבית ותעסיק את תמר ותיתן לך את הזמן שאת צריכה... POOH

אדר שלי

New member
הצטערתי לקרוא את מה שכתבת../images/Emo141.gif

ואני חסרת ניסיון בתחום. גם לא קראתי את כל התגובות ואולי אחזור על מה שכתבו לך, אז סליחה מראש. גם אני הייתי מתפרקת מאמירה כזו של בן זוגי. זה מאוד לא בסדר מה שהוא אמר וזה דבר שצריך ללבן אותו ביניכם בשיחה רגועה יותר (פעם, כשתמר תגדל...
). ההצעה שלי היא שאם את מסוגלת לשאוב חלב אם, תשאבי ותני לבן זוגך לתת אוכל פעם או פעמיים ביום, ואז יש לך כמה שעות של שקט לעצמך. הוא יכול גם להחזיק את תמר במנשא בערב כשהוא בא (זה מה שבעלי עושה כאשר הוא מגיע) ולתת לידיים שלך חופש. מצטרפת גם לתגובות של לקבל עזרה חיצונית (אפילו בתשלום). מקווה שהרגשתך תשתפר בקרוב ותדעי רק אושר עם תמר שלך.

Tal223

New member
תודה על התמיכה שלכן!

המון תודה לכולן על התגובות האוהדות והחכמות! קשה לי לענות לכל אחת בנפרד, כי כרגיל תמר בידיים שלי ואני מדפיסה ביד אחת, אבל אני אשתדל להתייחס כמה שאוכל, כי אני מאד מעריכה מה שכתבתן לי. ראשית, אני חושבת שאמא של פילפילון קלעה בהגדרה, שזה עניין של "טמפרמנט". גידלתי כבר שני ילדים, ולא היה לי דבר דומה לזה איתם. תמר פשוט מבוהלת מהעולם וצריכה תיווך שלנו כל הזמן. ברור לי לחלוטין שהיא פשוט זקוקה למגע הפיסי איתנו כדי להרגיש בטוחה, ומכאן נובע הבכי שלה כשהיא לא בידיים. מבחינת ההנקה לא נראה לי שיש בעיה, כי היא עולה יפה מאד במשקל (500 גר' בשבועיים, יפה לכל הדעות) ועושה הרבה פיפי-קקי, שזו גם אינדיקציה לכך שהיא מקבלת מספיק אוכל. ההנקה נעשתה מהירה ויעילה יותר בזמן האחרון, ולמרות שהשעות והמרווחים לא קבועים, יש כמה פעמים ביום פער של 2-3-4 שעות בין הנקה להנקה ולעומת זאת יש שעות שהיא יונקת כל חצי שעה. כך שההנקה היא לא הבעיה לדעתי, וזה גם לא מה שמפריע לי וקשה לי. ברור שיש גם כאבי בטן וגזים כמו לכל תינוק בגילה, אבל זה לא משהו מיוחד, לא כל יום, ולא נמשך הרבה זמן בד"כ. הקושי העיקרי הוא שכל נסיון להשכיב אותה נגמר בבכי, גם אם לפני כן היתה שבעה ומבסוטית וחייכנית בידיים, או אפילו ישנה שינה עמוקה בידיים. כל נסיון להוריד אותה מהידיים למיטה/עגלה נגמר בבכי תוך כמה דקות, שנגמר באופן מיידי בד"כ כשלוקחים אותה בידיים. בקיצור - אני מאד מתחברת לרעיון שזה עניין של אופי מולד, היא היתה ככה מהרגע שנולדה, עוד בבי"ח. למי שהציעה - אנחנו אכן ישנים בלינה משפחתית, זו הדרך היחידה שמאפשרת לתמר (ולנו) לישון ברצף. אז בלילה אנחנו ישנים 5 שעות רצוף כשהיא צמודה אלי, ואח"כ בכל התעוררות הציצי נכנס לפה וממשיכים לישון. אימצתי את העניין גם לצהריים וככה אנחנו ישנות ביחד עוד שעה-שעתיים בצהריים. כך שעניין השינה הוא לא הבעיה (ואני מניחה שזה עוד אינדיקציה לכך שהיא לא רעבה, אחרת היא לא היתה ישנה 5 שעות רצופות...). בעניין יציאות החוצה - אכן אני עושה את זה, יוצאת איתה כמעט כל יום לכמה שעות. בעגלה זה לא הולך, כי היא בוכה בכי מר בעגלה, גם כשאנחנו בחוץ. אז הפתרון הוא מנשא, וככה אנחנו מסתובבות כל יום כמה שעות. נכון שאני רואה עולם ושמש ואנשים ומתאווררת, אבל זה עדיין לא פותר את הבעיה שהיא עלי ואת כאבי הכתפיים והגב... בעניין עזרה נוספת: זו באמת בעיה. המשפחות שלנו לא בדיוק יכולות/מתנדבות לעזור, חלקם בגלל שגרים רחוק וחלקם כי פשוט לא חושבים שיש צורך. לי קשה לבקש יותר מאשר ברמיזות, שאם הן לא מובנות ונענות אז אני מוותרת וזהו. אני מניחה שאם היו רוצים היו מבינים את הרמיזות ובאים לעזור... מבחינה כלכלית אנחנו כרגע בבעיה, כי כסף מהחברה החדשה נראה רק בעוד הרבה זמן. בכל זאת יש עוזרת פעם בשבוע שמנקה את הבית, והוספתי לה עוד שעה שתחליף מצעים ותסדר הכל בחזרה ותכניס שתי מכונות כביסה לפני שהיא הולכת, כך שזה שומר לפחות על הבית שלא יראה כמו דיר חזירים. אבל אין סיכוי לשלם לבייביסיטר בחודשים הקרובים. וכך נשארנו רק אני ובעלי. הוא דווקא מטפל בתמר כשהוא מגיע הביתה, הבעיה היא שזה יוצא נורא מאוחר בערב ולא משאיר לי הרבה זמן לעצמי לפני שהולכים לישון. מה שכן, כנראה שהוא הבין שאתמול נשבר בי משהו, כי היום בבוקר הוא אמר לי שהוא מבטל את הפגישה שקבע ליום ששי בבוקר והוא רוצה שנלך שנינו לבית קפה שאנחנו אוהבים לארוחת בוקר (עם תמר כמובן). בסה"כ הוא מאד משתדל, אבל הקמת חברה זה גם דבר תובעני ומלחיץ לא פחות מגידול תינוק. דיברנו קצת והגענו למסקנה שהעיתוי ממש נוראי, כי הוא לא פנוי לתמוך בי ואני לא פנויה לתמוך בו ולשנינו קשה נורא, אבל כרגע אין מה לעשות כי מרגע שהחברה נולדה אי אפשר "להחזיר אותה לרחם" וחייבים לעבוד קשה כדי לעמוד בהתחייבויות ולהצליח. אני אדם חזק, ואני יודעת שהתקופה הזו תעבור ואני אצליח לשרוד אותה. טוב שיש איפה לשפוך קצת את הלב ולקבל עצות טובות ו
. זה מאד עוזר!

הגעתי קצת מאוחר ../images/Emo8.gif

קראתי את כל מה שכבר כתבו, ואין לי רעיונות נוספים על העצות המצויינות שניתנו. טוב שבעלך מודע לבעיה, זהו כבר פתח לשינוי לטובה
. החזיקי מעמד
מירב

מעיןבר

New member
נשאר לי רק להציע ../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

ואם תגלי באיזה איזור את גרה אולי גם להציע קצת עזרה. אפשר במסר

Tal223

New member
התוספת שתופסת

המון תודה על ההצעה הנדיבה, אבל כמי שמתקשה לבקש עזרה מהמשפחה הקרובה, יהיה לי עוד יותר קשה לקבל עזרה מחברים וירטואליים... אז אני מסתפקת בתמיכה ובהבנה, זה עושה המון!!! וככה, לתוספת: אתמול בלילה בעלי ניהל אחת משיחות הטלפון הטראנס-אטלנטיות שלו עם ארה"ב ובסופה בישר לי שכנראה הוא יצטרך לנסוע לאיזה ניסוי שהם צריכים לערוך ללקוח פוטנציאלי חשוב בארה"ב בתחילת מאי, לשבועיים בערך. התגובה הראשונית שלי היתה היסטריה מוחלטת אבל אני לא מסוגלת כרגע להתמודד עם המחשבה על זה בכלל, אז אני פשוט מדחיקה עד שהוא יגיד לי שהוא בטוח נוסע, ואז אני אתחיל לחשוב איך מתמודדים...

למעלה