פורומים חדשים בתפוז אנשים

giingiit

New member
את הנימה שלי "את" קבעת כרצונך

סך הכל שאלתי שאלה הילכתית והתשובה צריכה לבוא ממי שמכיר את ההלכה על בוריה. את אינך מכירה את שולחן ערוך ופסיקות הרמ"א עדיין. גם אני לא. לכן לא היה טעם שהגבת בכלל והתנפלת עלי. הנה טעית.

sarav55

New member
את יודעת שיהודה

שבקשו ממנו להגיד שהוא טעה ושגה הוא בא והודה בטעות הזו ויצא ממנו העם היהודי ומלך המשיח אז מי יודע מה יצא ממני אם בפרהסיא אני מודה טעיתי טעות טועים מי יודע עשית לי את היום איזה כיף לי בריש גלי אני מודה שלא ידעתי את ההלכה הזו וג'ינג' לימדה אותי היום שיעור יפה שגם מי שחושב שהוא יודע לא יודע מה לעשות גם זה קורה (מי יודע מה זה כיפר לי היום)

giingiit

New member
גם אני לא יודעת, לכן צריך לשאול רב

ולא להסיק מסקנות חפוזות. לכן שאלתי פה את מי שכן יודע, לא מי שלא יודע כמוני.

א77

New member
בסה"כ

את ההקדמות המדוברות, חשוב שאין האשה תחליט בעצמה. אלא בשאלה מורה הוראה. היציאות למילואים וכדו', הן ממש בעיות קלות לעומת בעיות אחרות המחייבות הקדמה. ואכמ"ל. מה שבטוח, לא כל הפוסקים, דעותיהן שוות בנושאים. וכל אחד/ת תשאל מורה הוראה לגוף עניין. וחלילה לא להסיק מפסיקות כאן. וידבר ה' אל משה לאמר. דבר אל כל עדת בני ישראל ואמרת אלהם קדושים תהיו כי קדוש אני ה' אלוהיכם [ויקרא יט]

סליחה, אבל פה זה פורום חרדים

אין פה מקום ללינקים לדבריהם של רבנים מיזרוחניקים.

סליחה, אבל פה זה פורום חרדים

אין פה מקום ללינקים לדבריהם של רבנים מיזרוחניקים.

אין בכלל מציאות

אני לא מבין את כל הרעש כאן. הרי אין בכלל מציאות כמעט שאחרי ארבעה כבר אפשר להתנקות כי עדיין הדם שותת ובכל מקרה גם אם תהיה מציאות אינ בשום אופן להתיר כי יש את הגזירה של פולטת שכבת זרע שזוהי סיבת תקנת ה5 ימים.

sarav55

New member
האמת היא שאין מציאות כזו

אישה שמתנקה אחרי 4 ימים אבל נניח שיש והיא כן יכולה לעשות הפסק ביום הרביעי לפי הספרדים וקיבלתי אישור היום מרב בגלל הערתה של ג'ינג' שכן אפשר

sarav55

New member
לפי מה שאמר לי הרב שמומחה

בהלכות נידה אם אישה נקיה ביום הרביעי יכולה להתחיל הפסק אבל לדעתי אין מציאות כזו.

sarav55

New member
אבל גם המציאות של להיות נקיה

זה מוזר ביותר שבתוך 4 ימים אפשר לראות נקי

דור שבן דוד בא

שרה! את מרימה יד בתורת משה! את עושה את תורתינו פלסטר. אני רוצה לקבוע לך ברורות: אם עשית רק 4 ימים ובעלך בא עלייך, שניכם חייבים כרת! גורי לך מיום הדין!

sarav55

New member
לי אין מציאות כזו

אבל אם רב פוסק גדול כמו הרב שכנזי אמר מי אני שאסתור את דבריו

מי זה

מי זה בכלל הרב הזה, עם כל הכבוד לו? לעם ישראל יש ברוך השם פוסקים עצומים וגדולי הוראה כמו מרן הגרי"ש אלישיב שליט"א ועל פיהם אנו חיים!

sarav55

New member
צודק לכן אמרתי

שזה רק ספרדיות נוהגות כך אם בכלל יש כאלה

giingiit

New member
שרה, זה רק במקרים מיוחדים

לכן ייעדתי את השאלה לאנשי הלכה, בסדר? אל תשני מנהג חו"ח. השאלה בעצם היא, אם מי שכותב על היתר לאחר 4 ימים יכול באמת להחשב כעוכר ישראל כפי שהרב שכתב זאת הואשם. זו השאלה בעצם של האשכול ועליה אף אחד לא ענה.

אני עונה

אני עונה! כן. הוא עוכר ישראל ועוונו לא ינוקה. או שאתם חרדים עד הסוף או חילונים לגמרי. אינ דרך אמצעית!

למעלה