וול, תראי
כשאדם אומר לאדם אחר (לו, או על דבריו) "מטומטם" או משהו כזה, ומבטל לחלוטין את דבריו, ועוד משתמש בביטויים כמו "יש לך דעות פרימיטיביות לאללה" זה בד"כ נקרא התקפה. אני לא יודע, אולי את חשבת שאלו דווקא ביטויים עדינים ביותר, יכול להיות, זה תלוי בחברה שלך, אני מניח. כמו כן, את בכלל מבינה את רעיון השרשור? אני מניח שהתכוונת להודעה שלי שהנושא בה הוא "חחחחחחחחחחחחחחחחח". תשימי לב בעצמך - היא משורשרת ישירות להודעה שלך. אולי את רוצה שאני גם אביא לך סרגל כדי שתוכלי לראות את זה? זה לא ממש רחוק מההודעה שלך, אני מתפלא שאת בכלל חושבת שזה לא משורשר נכון. אולי את פשוט לא יודעת לגבי שרשורים. אני אסביר - כשה"נקודות" הכחולות נמצאות בדיוק אחת מתחת לשניה - הן משורשרות לאותה הודעה. כשהנקודה שמתחת נמצאת באלכסון לנקודה למעלה - היא משורשרת להודעה שלמעלה. כפי שניתן לראות בבירור מוחלט - ההודעה של "חחחח" וההודעה של "זה נכון" (של נופו המטורפת) נמצאות בדיוק אחת מתחת לשניה - כלומר, משורשרות ישירות להודעתך המקורית. בכל מקרה, בואי נלמד אותך מעט תשומת לב בקריאה. אצטט ישירות מההודעה המקורית שלי (כן, מההודעה הראשונה, שכותרתה היא "חחחח"): "למעשה, שימוש רב בשפת סימנים דווקא ידרדר לך עוד יותר את השמיעה והדיבור" שימי לב למילה "רב". משמעותה - הרבה. זה בדיוק מה שכתבתי בהודעות למטה. אם את משתמשת יותר מדיי בשפת הסימנים - זה ידרדר לך את השמיעה. נקודה. זה בדיוק מה שכתבתי בהודעות הנוספות שלי, לא נסוגתי ולא שיניתי ולו במעט את דעתי. לא הצלחתי להבין איך את חושבת שפתאום שיניתי את דעתי - להיפך. חזרתי עליה. אני מסכים ששפת הסימנים היא שפה טובה ועוזרת, והיא יכולה לעשות המון, והכל תלוי כמובן בשימוש נכון (במינון נכון) בה. מה שאני טוען הוא ששימוש רב בשפה הזאת (שוב, שימי לב למילה "רב") יכול דווקא לפגוע בשמיעה ובדיבור. אם לא הצלחת להבין שוב פעם את המשפט הזה, תקראי את הפירוש למילה "רב". את יכולה גם להשתמש במילון אם את רוצה. לא ברור לי איך לעזאזל הצלחת להפוך לגמרי את מה שאמרתי ולכתוב שאמרתי שלא כדאי להחליף אותה בדיבור. אמרתי בפירוש כי החשוב ביותר הוא לשלוט בה ובדיבור באופן שווה. אולי בפעם הבאה כדאי שתהיי עם מילון צמוד (או מתורגמן) כשתקראי את ההודעות שלי. כנראה ה"אורך העצום" שלהן (או ה"שפה הגבוהה" כביכול בה אני משתמש) מעייף אותך עד כדי כך שאת מתקשה בהבנתן. בכל מקרה, תנוח דעתך, זה לא נושא חשוב, אני פשוט רוצה שיבינו את כוונותיי. מצטער שאת מתקשה בזה מעט.