טעות?
אני חושב שנועם טעה כשהחליט לחזור לג'יבארו. המשחק הזה הוא משחק לטווח רחוק, הרעיון הוא להשאר עד הסוף, לא להרויח עוד כמה ימים על האי. אם נועם היה נשאר, היה לסואנה סיכוי מצוין לנצח במשימת החסינות הבאה, ומי שמכיר את הדינמיקה של הישרדות יודע שתוך כמה ימים היו מקבלים אותו שם כחבר מהשורה ובזכות תכונותיו הטרומיות היה לו סיכוי מצוין לשרוד גם את המשימות המעטות בהן סואנה היתה מפסידה - אם היו כאלה בכלל. שימו לב שכבר ביום הראשון הוא זכה לאהדה מופגנת של שחר איתה יכל לרקום איזו ברית קטנה ובלי קושי מיוחד לצרף אליה עוד מישהו/מישהי. במצב החדש יש לו כל הסיכויים לשרוד עד האיחוד, אבל סביר שלמרות שהוא מחזק את ג'יבארו, סואנה תגיע לאיחוד עם יותר משתתפים. אחרי האיחוד יש נטיה חזקה של השבט הגדול יותר להדיח את חברי השבט הקטן, ונועם הוא מטרה ראשונה להדחה הזאת גם בגלל שהוא מתחרה חזק, וגם בגלל שסואנה יזכרו לו את הנטישה. בניגוד למעבר שלו לסואנה שהיה כפוי עליו, המעבר חזרה היה וולונטרי, וזה בטח לא מצא חן בעיני הסאוניסטים. הדבר היחיד שיכול להציל אותו הוא זכיה בכל החסינויות האישיות (כאותו טייס מאחת העונות האמרקיאיות שהגיע כך עד השלישיה האחרונה), אבל לא נראה לי שיש לו יתרון כזה גדול על שאר המשתתפים. למרות שהוא מאד נחמד לא התרשמתי שהוא חכם גדול מדי. התחזית שלי, אם כן: נועם מודח די מהר אחרי האיחוד.