פרשתי, ידידי

פריפטס

New member
תגובה

אני אגיב על שלוש הנקודות הראשונות שלך ביחד: אמנם לא קראתי על מחקרים שמוכיחים נזקים לטווח קצר משימוש במריחואנה, אך גם לא קראתי על מחקרים שמוכיחים נזקים לטווח קצר משימוש באלכוהול. זה רק הגיוני שהחושים יתערפלו, הרי אנשים מעשנים מריחואנה בשביל להשיג את תחושת ה"היי". וכן, היו מקרים שנכתבו בעיתון שהנהגים שעשו תאונה או הרוצחים היו תחת השפעה של סמים. הלאה. "ובכן, אתה מנסה לעצור את השימוש בסמים קלים, רק כי נראה לך שזה אפשרי. אבל זה בלתי אפשרי" ואני חושב שזה אפשרי על ידי חינוך. אבל לא הבאת טיעון אמיתי. "וללא סיבה ממשית אתה הופך מאות אלפים לפושעים פליליים." זו דמגוגיה. גם אני פושע פלילי, מפני שעליתי לפני גיל 14 לבד במעליות. יש חוקים שהמטרה שלהם היא לא להפוך אנשים לפושעים אלא פשוט למנוע מצבים מסויימים. "ולגבי מקדונלס: אני מניח שאינך אדם שמן, אחרת לא היית אומר שהאוכל של מקדונלדס לא ממכר." נו באמת... אז אני לא שמן, זה אומר שאף פעם לא אכלתי מקדונלד'ס? ואגב, אוכל, אם תרצה או לא- הוא דבר בסיסי ביותר שכל בן אדם צריך בשביל לחיות יותר משבוע. סיגריות לא. ואם יוטל מס בשיעור דומה על מקדונלד'ס נוכל להטיל מס כזה כמעט על כל מאכל שקיים. וגם המדינה יכולה להטיל מס על נישמת חמצן, כי היונים הרדיקליים מסרטנים. צריך לדעת איפה עובר הגבול.

תגובה לתגובה:

שאלתי את זה את צחי, ואשאל גם אותך: מה כל כך גרוע בהתמסטלות שאתם רוצים לאסור את זה על פי חוק, ולפתוח תיק פלילי למי שעושה זאת? מקובל עלי שתאסור נהיגה על מסטולים, אבל זה לא שונה מהאיסור על נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובכל זאת לא אוסרים על שתית אלכוהול באופן מוחלט כפי שאתם רוצים לאסור שימוש בסמים קלים. אם אתה חושב שאפשר למנוע שימוש בסמים ע"י חינוך אז תעשה זאת, ובדרך גם תדאג שיפסיקו לעשן סיגריות ולשתות אלכוהול. אבל מה הקשר בין זה לבין איסור חוקי ורישום פלילי למי שעושה זאת? הדמגוגיה בהשוואה לאיסור על שימוש במעלית לילדים היא שלך, וזאת מכיוון שאין רישום פלילי לילד שמשתמש במעלית שלא על פי החוק, והמקסימום שהוא יקבל זה קנס (הערכה שלי). לעומת זאת, על שימוש בסמים קלים יפתח לך תיק פלילי, בצה"ל תאבד את הסיווג הבטחוני שלך, אם בכלל יאפשרו לך להתגייס, ולא תוכל לעבוד במגזר הציבורי בעבודות מסויימות. וגם בנושא האוכל נכנסת לדמגוגיה: הרעיון הוא להטיל מס על מוצרים שגורמים למשתמש בהם נזק לטווח ארוך, מכיוון שבסופו של דבר, המשתמש נופל נטל על החברה, ואין סיבה שהוא לא יממן את הנזק בעצמו, כשהנזקים ידועים מראש. לכן נטיל מס כזה על סיגריות ועל מקדונלדס, אבל לא על מלפפונים, כי הם לא גורמים שום נזק לטווח ארוך. ואם כבר דיברת על חמצן, אז על עיקרון דומה, כדאי אולי להטיל מס על הדלק לרכב הפרטי, מכיוון שהשימוש בו מזהם לכולנו את האויר שאנו נושמים.

פריפטס

New member
תגובה לתגובה לתגובה

"שאלתי את זה את צחי, ואשאל גם אותך: מה כל כך גרוע בהתמסטלות שאתם רוצים לאסור את זה על פי חוק, ולפתוח תיק פלילי למי שעושה זאת? מקובל עלי שתאסור נהיגה על מסטולים, אבל זה לא שונה מהאיסור על נהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובכל זאת לא אוסרים על שתית אלכוהול באופן מוחלט כפי שאתם רוצים לאסור שימוש בסמים קלים." הסכנות לסביבה בסמים ואלכוהול אינן מסתכמות על הכביש. בן אדם שאין לו שיקול דעת עלול לעשות הרבה דברים- להצית את הבית, לרצוח את אשתו\בעלו, להוציא אנשים מהארון בלי שירצו, לקפוץ מהגג, לזרוק תפוזים על העוברים והשבים ועוד ועוד. "הדמגוגיה בהשוואה לאיסור על שימוש במעלית לילדים היא שלך, וזאת מכיוון שאין רישום פלילי לילד שמשתמש במעלית שלא על פי החוק, והמקסימום שהוא יקבל זה קנס (הערכה שלי). לעומת זאת, על שימוש בסמים קלים יפתח לך תיק פלילי, בצה"ל תאבד את הסיווג הבטחוני שלך, אם בכלל יאפשרו לך להתגייס, ולא תוכל לעבוד במגזר הציבורי בעבודות מסויימות." לא נכון. החינוך שציינת הוא מובן מאליו, ולא קשור בחוק. החוק נועד כדי להתריע מפני עשיית מעשה שיביא נזק. הכוונה שלי היתה ועודנה שלא צריך להיות רישום פלילי וכל מה שציינת על שימוש בסמים קלים, אבל האיסור עצמו על השימוש בסמים לא צריך להתבטל. "לכן נטיל מס כזה על סיגריות ועל מקדונלדס, אבל לא על מלפפונים, כי הם לא גורמים שום נזק לטווח ארוך." יפה. אבל סויה כן. היא מסרטנת. נטיל מס על סויה? "ואם כבר דיברת על חמצן, אז על עיקרון דומה, כדאי אולי להטיל מס על הדלק לרכב הפרטי, מכיוון שהשימוש בו מזהם לכולנו את האויר שאנו נושמים." הרעיון שלי היה שהטלת מס על חמצן היא דבר מגוחך, ולא דבר נחוץ, כפי שמשתמע ממשפטך.

תגובה ל... וכו'

יפה שפירטת את הסכנות שבהתמסטלות / השתכרות... אז אם אתה רואה אותם כשווים, אז למה צריך להיות הבדל מבחינת החוק בין אלכוהול לבין מרחיאונה? את זה לא הבנתי. אם לא צריך להיות לדעתך רישום פלילי על שימוש בסמים, אז מה כן צריך להיות? קנס כמו על חניה ללא תו חניה? שוב, למה שלא יהיה אותו הדבר לגבי אלכוהול? סויה מסרטנת? אתה מוזמן להציג חישוב של עלות הנזקים שנגרמים כתוצאה משימוש בסויה, ולהטיל מס בסכום הזה על הצרנים שלה. אין סיבה שכלל הציבור יממן אותם.

פריפטס

New member
תגובה

"יפה שפירטת את הסכנות שבהתמסטלות / השתכרות... אז אם אתה רואה אותם כשווים, אז למה צריך להיות הבדל מבחינת החוק בין אלכוהול לבין מרחיאונה? את זה לא הבנתי." אז אני מחזיר אותך להודעות הראשונות שלי בנושא- מבחינה עקרונית לא צריך להיות הבדל. מבחינה מעשית אפשר להשאיר את המריחואנה כלא חוקית אבל אי אפשר להפוך את האלכוהול ללא חוקי. יש לנסות לגרום לשינוי הדרגתי עד שנגיע למצב שבו יהיה אפשרי להפוך את האלכוהול ללא חוקי. "אם לא צריך להיות לדעתך רישום פלילי על שימוש בסמים, אז מה כן צריך להיות? קנס כמו על חניה ללא תו חניה?" ניסיתי... באמת ניסיתי. אבל לא הבנתי את הקשר. "סויה מסרטנת? אתה מוזמן להציג חישוב של עלות הנזקים שנגרמים כתוצאה משימוש בסויה, ולהטיל מס בסכום הזה על הצרנים שלה. אין סיבה שכלל הציבור יממן אותם." הכוונה היא שכמעט כל דבר כולל דברים בסיסיים שאנו צריכים בשביל לחיות (כמו חמצן ומאכלים כמו סויה) גורמים נזקים, ולכן אי אפשר להטיל מס על כל מה שגורם נזק, אלא רק על דברים מובהקים.

זה כבר יותר טוב ../images/Emo13.gif

להפוך את האלכוהול ללא חוקי בהדרגה זה לא כל כך מסובך: קובעים שכל שנתיים מעלים בשנה אחת את הגיל החוקי לשתית אלכוהול. כיום הוא 18. בעוד 10 שנים הוא יהיה 23, בעוד 30 שנה הוא 33 ואז אף אחד כבר לא ישתה... ולכשזה יהיה לא חוקי לחלוטין - מה לדעתך צריך להיות העונש על מכירה/קניה של אלכוהול/קנביס?

הנזקים של מקדונלדס יותר הרסניים

לא מי יודע מה קשור לנושא, אבל סתם לידע כללי - בעוד שמעשני סיגריות פוגעים בעיקר בעצמם, לעיתים קרובות מידי באנשים שאוהבים אותם ורק פעמים במדינה - מקדונלדס משמידים את יערות הגשם (קרטונים לארוחות ילדים צריך להביא מאיפשהו, לא?), מזהמים את הסביבה (שקיות ניילון קטנות לצעצועים שתופרים בשבילם תאילנדים קטנים), מנצלים מקסיקנים ותאילנדים קטנים (מקסיקנים שמקבלים שקל ליום בשביל לגדל להם את הפרות, תאילנדים בני 8 שנחטפים מהבית ומקבלים עוד פחות כסף בשביל לתפור את הבובות החמודות האילה שאתם כל כך אוהבים), וכאילו שזה לא מספיק שהם רוצחים חיות (סלחו לי, טבעונים בע"מ) הם גם מטגנים את הצ'יפס שלהם באותו שמן שטיגנו איתו את הפרה המתה, ולא מפרסמים ידיעות כאילה לקהל הצמחוני (שלא לדבר על העובדה שטיגון בשמן עמוק, והשימוש באותו סיר שמן לאורך כל כך הרבה טיגונים רצופים מסרטן). רק שתדעו אילו פשעי עולם אתם מכניסים לקיבה....

למעלה