קבלו את שר החינוך הבא

bhnadav

New member
../images/Emo41.gif קבלו את שר החינוך הבא ../images/Emo63.gif

כתבתה של מורן זליקוביץ' ב-Ynet. "הבשורה על פי רייכמן: גם ההורים ישמשו כמורים פרופסור אוריאל רייכמן מסתמך על הסקרים ועל ההבטחה שקיבל מאריאל שרון - שר חינוך בממשלת קדימה - וכבר מכין תכנית עבודה: "התהליך החינוכי לא קורה רק בבית הספר. היום ההורים עובדים בשיטת 'שלח ושכח', זו תפיסה לא נכונה". הוא מפרגן למורים ולמנהלים, אבל במקביל מחמיא לדו"ח דוברת השנוי במחלוקת: "יש בו הרבה הגיון והוא צריך להיות מורה דרך. אני מעריך את לימור לבנת על שנלחמה ויזמה אותו". קבלו את שר החינוך הבא. אולי " לכתבה המלאה: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3204040,00.html בתור תלמיד - אני מעודד.

NIKESTYLE

New member
רייכמן לא היה בשינוי ???

אם כן אז תשכחו מערכים ומורשת יהודית בבתי הספר

trigotrigo

New member
מה עניין שמיטה להר סיני?

ואם הוא היה בשינוי? אז מה? זה לא אומר שום דבר לגבי השקפה חינוכית.

bhnadav

New member
../images/Emo45.gif

ודווקא נחמד לשמוע מתומכי שינוי הנוכחיים שהוא "זנח את עקרונות שינוי".

NIKESTYLE

New member
בטח שיש קשר.חינוך משינוי זה חינוך

מסוכן ללא ערכים ומסורת.את זה אף אחד לא יקנה,

אשרת

New member
אני מאוד מעוניינת שתוכיח את טענתך

את הערכים שהיהדות מחנכת אליהם אנחנו כבר רואים על ידי העברת תקציבי ענק למערכת חינוך שמוציאה בורים ואנשים חסרי יכולת לכלכל את עצמם. אם לא תוכיח את דבריך, דבריך יוגדו בגדר השמצה חסרת בסיס. וחבל. חשבתי שאתה איש עבודה מזן אחר.

NIKESTYLE

New member
אשרת תבטיחי לי שרייכמן יאשר ללמד

בבתי הספר קצת יהדות ודרך ארץ על פי התורה ועל פי חז"ל כשאני הייתי בבית ספר יסודי ודרך אגב חילוני לגמרי היינו שרים את התקווה כל בוקר מרימים את הדגל וגם מתעסקים ביהדות ובתנ"ך מדי פעם.ואני מזכיר לך מדובר על בית ספר יהודי ממלכתי לחלוטין. כמי שבא ממפלגת שינוי קשה לי להניח שזה יתקיים,קשה לי להניח שרייכמן שהיה במפלגה אחת עם טומי לפיד ישב ביחד עם אנשים שלפיד עצמו לא היה מוכן לשבת איתם. דברייך לגבי החרדים מקוממים ואינם נכונים,אם הייתי עושה את אותה הכללה על קבוצה אחרת היית טוענת שאני חשוך וכוללני מדי. רק לפני 3 שבועות הייתה תוכנית בטלוויזיה על חרדיות שעובדות בהייטק בירושלים.אני מניח שחלק מהגברים שאינם לומדים בכולל יוכלו לעשות זאת. תוכיחי לי שהיום החרדים מקבלים תקציבי ענק אני לא מכיר את זה כיום ואם כן אז שינוי שלך נכשלה וחזק במשימה שלך. בכל מקרה אשמח לקבל קישור לטיעון שלך.

אשרת

New member
תגובה.

אתה מכיר את המשתמש goanin מפורום שינוי? יכול להיות שהשם הפרטי שלו מוכר לך יותר. זוכר את מצעד הגוואה בירושלים ? אז הוא הבחור שנדקר על ידי אדם אשר החזיק בערכים 'יהודים' בגלל שהוא הומוסקסואל. אני שמה לב שאתה ממש רוצה לגדל את הילדים שלך על ערכים שדוגלים בשנאת הזר, בשנאת השונה. חבל מאוד. אתה לא יכול להוכיח שום דבר ממה שאתה טוען כלפי שינוי וגישתה לחינוך. צר לי, אם חינוך לפלורליזם ולקבלת השונה , חורה לך. גם אני בוגרת החינוך הממלכתי, וגם אני נאלצתי ללמוד כמה שעות בשבוע תנ"ך (עד היום לא הצלחתי להבין מה ממש יצא לי מהלימוד של המקצוע הזה, פרט לכך שנחרדתי לדעת עד כמה הדת הזאת היא דבר רע שיכול לקרות לי), גם אני למדתי תושב"ע- אז? האם זה הפך אותי לאדם טוב יותר? לסובלני יותר? לא! בסך הכל עוד כמה שעות שהיו יכולים להיות מופנים לשיעורים מועילים יותר. למשל להיסטוריה הכללית של עם ישראל, אשר לא מסתיים בימי החשמונאים. או למשל, חינוך לערכים דמוקרטים. לפני שתלמד יהודות, תלמד כיצד להיות בני אדם וכיצד להתנהג. אגב, החרדים שראית בטלוויזיה, על הייהטק - הם לא מהארץ. הם עולים מארה"ב. הם חרדים עובדים, וזאת כולם יודעים. הם לא דומים כלל ועיקר למה שהיה לנו בארץ. יקירי, אני מבטיחה לך, שאני אגיע לשוק העבודה עם יכולות טובות יותר ומפותחות יותר , יותר מאשר חרדי בוגר חינוך חרדי , בן גילי.

mean girl 16

New member
זה דבר נורא להגיד.

את עושה הכללות נוראיות. אותו אדם שדקר הוא חלאה, אני מסכימה. אבל אי אפשר להכליל ולהגיד בגלל זה שהיהדות דוגלת בשנאת הזר והשונה. אני לא דתייה, אבל בתור יהודייה זה פוגע בי כשאת אומרת את זה.

אשרת

New member
תגובה

אני תכלי לשאול כל יהודי דתי -חרדי מאמין, ותשאלי אותו מה דין הומוסקסואל על פי התורה הוא יאמר לך - סקילה באבנים. ובתור אחת שנאלצה לשמוע את הדברים הללו , גם במסגרת השיחה עם הרבנית טרום נישואין , אני יכולה לומר לך שחוץ מאשר לחוש צער שזה מה שעושים מהדת אין לי יותר מה לומר ולא התכוונתי כלל לפגוע, אבל העבודה הזאת לא חדשה בכלל.

bhnadav

New member
אני לא חושב שאנחנו מדברים על חרדים.

אנחנו לא מבקשים רשת חינוך תורנית לכל ילדי ישראל.

mean girl 16

New member
והיא ענתה

שהיהודית היא דת המחנכת לשנאת השונה. לכן היא לא רוצה שיחנכו עליה בחינוך הממלכתי. פה ושם היא הצליחה לדחוף את החרדים.. איך לא?

NIKESTYLE

New member
זה בדיוק הפוביה של שינוי.נושא הדת

קשה להם עם מילים כמו שמרן ,מסורתי ,יהדות ,אמונה . קשה הכול צריך להיות טכני ,קר ,משכיל ומבוסס עם מחקרים מבית מדרשו של איזה פרופסור ברמה בינלאומית אחרת זה לא זה. שלא תביני לא נכון ,אני מאוד בעד השכלה ,בעד ידע עצמי ופורמלי ,אבל אני נגד שטיפת מוח לכאן או לכאן.

אשרת

New member
תודה רבה שאתה מדבר בשם ציבור

שאתה לא נמנה עמו, נייקסטייל.

אשרת

New member
כולם? מי זה כולם? ../images/Emo13.gif

לא חשבתי שאתה תצליח לרדת לרמה נמוכה כזאת

למעלה