קבלו את שר החינוך הבא

אשרת

New member
תגובה

א. התנכלות לחרדים? אתה חושב שזה מה שיש להם ראש? התנכלות לחרדים. אם למשל הייתי אומרת לך, שההפגנות שהחרדים עושים (סתם דוגמה בידיונות) הם דווקא על מנת להתנכל לציבור החילוני? איך היית מכנה אותי?
ובדצק אגב. רחובות ירושלים הם לא רחובות פרטיים שלהם. היה צדק בדבריהם אילולא הצעד היה עובר בשכונות חרדיות, אבל המצעד לא עובר שם, אז אין להם שום זכות לצעוק נגד. אגב, גם אני לא מתה על המצעדים הללו, אבל זה שזה מפריע לי, זה לא אומר שאסור להם. אני פשוט אמנע מלהגיע לאותו מקום בזמן קיום המצעד. הם שווים לי. ב.יש לך טעות. לפי הזרם האורתודוכסי, לתנ"ך יש רק פירוש אחד - שלהם. כל שאר הפירושים - הרפורמי והקונברסיטיבי 'מזוייפים'. מישהו פה אמר מונפול על הדת?
ג. העניין של הרבנית , זה עניין של כל בחורה בשנת 2006 אשר מעוניינת להתחתן במדינת ישראל ושהנישואין שלה יוכרו במשרד הפנים. מציאות עגומה, וזה מבלי להזכיר חלילה את ה-600 ש"ח שנאלצנו להפרד מהם , עבור "התענוג" הזה. גם פה אין לך ממש מושג. וזה אגב, גם החרדים יטענו לך, שזאת טעות איומה שהרבנות עושה שהיא מכריחה כלות לעבור את זה. ד. אם אני אריץ חיפוש בגוגל או בכל מנוע חיפוש אחר, אני משערת שאוכל להעלות לך אדם אחר אשר יתמוך בטענתי, אך אוי, יש לי להגיש מחר עבודה בפסכיולוגיה
ה. באמת שאין לי שום דבר נגד. שכל אחד יחייה את חייו כראות עיניו, ובצורה שבה הוא מאמין, נייק. רק שלא תכפה זאת עלי, זה הכל. נ"ב אני עצמי מגיעה מבית מסורתי.

NIKESTYLE

New member
בהצלחה בעבודה קודם כל

ולדעתי אנחנו כבר הסכמנו על חלק מהדברים את פשוט לוקחת את הדברים שלי תמיד לצד השלילי משמע אני מסכים לכפייה דתית ,מסכים לדקירות של הומואים ומסכים להתנכלויות של החרדים כלפי החילונים זה לא ככה ואני מקווה שאת יודעת זאת

אשרת

New member
ועוד משהו..

אני בוגרת אוניברסיטת בר אילן. 14 נקודות זכות חובה בקורסים ביהדות. אני יודעת מעט על מה אני מדברת. תודה.

NIKESTYLE

New member
זה בסדר אני באותו מסלול כמוך

ובהתחלה השיעורים הללו היו לי נטל אולם לאט לאט אני מתחיל לאהוב אותם ולהתעניין בהם

אשרת

New member
אני לא אהבתי אותם.

צר לי, אבל מבחניתי הם היו קורסי נטל. 14 נקודות זכות שיכלו ללכת לקורסים מעניינים יותר. אבל עזוב, מרבית הקורסים של האוניברסיטה הזאת, לא ממש מרתקים

אני מאוד מקווה שלא נלמד.

אני באופן אישי בעד לבטל את כל מקצוע התנך. אני לא מאמינה בו. זה ספר דת. אני לא מאמינה בדת. זה לא נכון לכפות עלינו ללמוד מקצוע שלא יועיל לנו בחיים, והסביה היחידה שלומדים אותו זה כי אנחנו יהודים. אז כן, אני מגדירה את עצמי כיהודיה, אבל זה הלאום שלי, לא הדת. אני קודם כל ישראלית. בקשר לדת? אני לא צריכה כזאת. אל תכפו עלי ללמוד אותה.

NIKESTYLE

New member
אני מאוד מקווה שנתחיל לחיות ברצינות

ונפסיק לדבר שטויות. מקצוע התנ"ך הוא מקצוע הכרחי מכל הבחינות. יש לו חשיבות ערכית לכל אדם יהודי באשר הוא,יש לו חשיבות קיומית עבורנו ועבור העם הזה בכלל. עם כל הרצון קשה לי מאוד לשמוע דברים מהסוג הזה של לבטל את התנ"ך. קשה לי מאוד להבין מאין זה מגיע החוסר הבנה לגבי מהותם של החיים היהודים כאן. אז כן אנחנו כן שונים מארה"ב ואירופה ומשאר העולם ,וכן לא צריך להתבייש בזה ולא צריך להתבייש בדת שלנו. לצערי חוגים מאוד מסויימים בארץ רוצים ליישם את החיסול המוחלט של ישראל כמדינה יהודית ,נשאלת השאלה על איזה בסיס רעועה נתקיים???

אשרת

New member
תרשה לי לומר משהו

לתנ"ך יש משמעות ערכית וקיומית למי שמאמין באמיתות שלו. אני משערת שאתה אדם מאמין - אז עבורך יש לזה משמעות. הגברת השניה, אתאיסטית ואינה מאמינה בשום דת (היא אינה מפלה אף דת) , לא מעינקה לספר הזה את אותה משמעות ערכית וקיומית שאתה נותן.

NIKESTYLE

New member
אשרת התיאוריה שלך יפה אבל

לשמחתי או לצערי אין דבר כזה חלל ריק. נחמד להגיד עליה שהיא אתאיסטית ואינה מאמינה בשום דת ובזה מסתיים העניין.אילו זה היה כל הסיפור ,אז סביר להניח שלא היו מחלוקות כל כך גדולות. לצערי האתאיזם שלה הוא הבסיס ההתחלתי לדברים אחרים כמו :תחבורה ציבורית בשבת,פתיחת חנויות בשבת ובכך כפייה על עובדים שהם מסורתיים,ממכר בשר חזיר,צמצום לימודי יהדות בבתי הספר,נישואים אזרחיים,גיור רפורמי וכו'. אני לא טוען שהיא מאמינה בכל אלו אבל סביר להניח שכאתאיסטית היא אכן נוטה לכך ולכן ברור שהמשמעות של התנ"ך היא ערכית וקיומית באופן לאומי ולא רק באופן אישי בלבד. מי שמצעיד את ישראל להיות דמוקרטית יותר ויהודית פחות ,חותר לעשות זאת תחת מסווה של ליברליזם,חופש פולחן והסתה על כפייה דתית ש"כביכול" מתקיימת במדינה. את המטרות הגדולות האלו את בחיים לא תשמעי באופן ישיר,זה תמיד יבוא בעקיפין,ותמיד אבל תמיד דרך ניואנסים "קטנים" כביכול של חוק לממכר חזיר למשל.

אשרת

New member
תגובה

אתה יודע מה ההבדל התהומי ביני לבינך, נייקי?
אני בעד חופש הדת וחופש מדת - איש איש באמונתו יחייה. אתה כנראה רק בעד חופש הדת, אבל לא חופש מדת. אני בעד חופש הפרט, שיחליט עבור עצמו, אם הוא רוצה להתחתן בחתונה אורתודוכסית, אם הוא רוצה לעבוד בשבת, אם בא לו לאכל חזיר , א או חמץ בפסח. אתה ומפלגת העבודה כנראה חושבים שהאנשים טובים לתשלומי מיסים ולצבא, אבל לא מספיק בוגרים ואחראים על מנת להגיע להחלטות שונות בחייהם. אני מודה לך מקרב לב, על כך שאתה מוכיח לי שוב ושוב, למה , אם חס וחלילה שינוי לא תרוץ בבחירות הקרובות, אני נשארת חסרת 'בית' פוליטי. תודה.

NIKESTYLE

New member
ההבדל הוא אחר

שנינו רוצים חופש דת וחופש מדת ,שנינו מאמינים בשיוויון בין המינים ובין כל בני האדם. ההבדל הוא שאני מבין שכל זה חייב להתבסס על פלטפורמה יהודית ,עם כל הקושי שבדבר ,אני מבין שישראל שונה משאר העמים.היא מדינה יהודית מדינה יהודית יחידה בעולם שצריך לשמור עלייה ועל אופייה היהודי כמו שצריך לשמור על שמורת הטבע האחרונה של כדור הארץ. את מאידך לא חושבת כך.המילה יהודית כנראה מפורשת אחרת אולי רק פעם בשנה שמתכנסים לערב פסח ,אולי בשפה העברית ,אולי בדגל בלבד. אני לא יודע איך. ואת יודעת מה הכי מצחיק???שאני בכלל לא בנאדם דתי.אז כן בתקופה האחרונה יצא לי להתקרב יותר לדת,כן אני מתחיל להניח תפילין כל בוקר כי זה עושה לי טוב על הנשמה,כן אני יוצא פחות בימי שישי מתוך בחירה ולא מתוך כפייה,כן מעניינים אותי סיפורי יהדות ודת , זה בטח לא נקרא דתי והזיקה לעם היהודי היא חשובה מאוד.

אשרת

New member
תגובה

אם אתה מרגיש טוב עם הקירבה שלך לדעת, עם הנחת התפילין וכו'- אני מאוד מאושרת עבורך, ותמשיך בזה אם זה מה שעושה לך טוב ומרגיש לך שלם
אבל! אתה לא יכול להמאין בחופש הדת אם אתה לא נותן לאחרים את האפשרות להתחתן בנישואים לא דתיים למשל. אתה דוגל בחופש הדת אבל לא בחופש מדת.

trigotrigo

New member
לא נראה לי שלך יש ערכים מי יודע מה.

אולי מסורת של שבט אפריקני לוחם, יכול להיות...

NIKESTYLE

New member
מאיפה אתה מכיר אותי חוצפן

בתור ילד בן 18 יש לך הרבה מה ללמוד בחיים ואני מציע שתתרכז בבגרויות שלך לפני שתתחיל לפתוח את הפה אני לא מכיר אותך ואתה בטח לא מכיר אותי ומעניין אותי מאוד למה הבאת לי את הטיעון של שבט אפריקני לוחם מעבר לכך הודעות ציניות/ארסיות לא מתקבלות אצלי בברכה את זה תשאיר לחברים שלך.

trigotrigo

New member
אני רואה את איך שאתה מתבטא בפורום

וזה די והותר. לידיעתך, אין לי מה ללמוד, כי אני את הבגרויות שלי כבר עשיתי, וקיבלתי ציונים גבוהים ומכובדים, וכל התיק שלא מלא בתעודות הצטיינות והערכה על יכולת התבטאות גבוהה ושפה רהוטה, אז לפני שאתה פוסל אותי במום שלך, חשוב פעם נוספת.

NIKESTYLE

New member
איזה התנשאות מגעילה.מה זה הבולשיט

הזה. אני צריך לקבל ממך אישורים איך להתבטא ??? ומתי??? אתה לא מסכים איתי ,אני שמתי לב לזה כמה פעמים אין לי בעיה עם זה אבל אתה לא תשלול אותי ואם אין לך מה להגיד אז עדיף שלא תגיד בכלל. הציונים שלך לא מעניינים אותי,הפורום הזה לא נועד לזה ובוא לא נתחרה בציונים ויכולת התבטאות.

trigotrigo

New member
אתה לא צריך אישור,

אבל יש דברים שאתה אומר שבהחלט כדאי לא להגיד. מי ששולל כאן זה אתה אותי. בגלל הגיל שלי אתה מחליט שאני צריך לסתום את הפה, וחבל. אם אתה לא אוהב שבטים אפריקניים, אפשר לשדך פלוגה של ג'ינגיס חאן.

NIKESTYLE

New member
אני מעדיף שבטים גרמנים ברבריים../images/Emo13.gif

אל תגיד דברים שאמרתי שלא כדאי להגיד תאמר דברים שאמרתי ולא בא לך לשמוע כי........... אלף ואחת סיבות

למעלה