רציתי לשתף אתכם:

../images/Emo41.gifרציתי לשתף אתכם:

בזמן שכזה, כשהעיתון על הפיגוע מאתמול על הברכיים והאוזן חצי מקשיבה לדיווח המחודש על הפיגוע שקרה הרגע, כשאני יודעת שזה המצב כרגע ואין לדעת מה יקרה עוד כמה שניות...כשהדמעה מבצבצת ומגרדת את האף קלות אבל אני יודעת שאסור להישבר, אסור להיכנע! והמחשבות, הן מתחילות לגלוש... על מי שמכירים, על זה שעכשיו בצבא ואין דרך לשמוע ממנו כבר שבועיים ומי יודע אם יותר... והתקשורת שלנו, אוי התקשורת שפעם התעצבנתי כל פעם מחדש שהיא מעוררת בעם פחד מיותר וסתם, עכשיו הוא כבר לא סתם, עכשיו שומעים את הפחד בקולם של האנשים! השדרן כבר אומר "חס וחלילה" ושואל את השאלות שלנו, השאלות שהכי חשוב לדעת "האם 12 זה עם המחבל או בלעדיו?" השאלות שפעם לא עיניינו את השדרן... והדבר שהכי מציק, איך ערפאת יושב במשרד שלו, מכריז בפני העולם שהוא רוצה להיות שאהיד, והעולם שותק! הוא כבר לצידנו... בזמן שכזה השאלה שהכי מכה בראשי היא: למה, למה בהיסטוריה אנחנו, הקורבנות ניראה כמו שהיום אנחנו רואים את הנאצים? למה הערבים נראים כ"כ תמימים עכשיו? למה?!?!?!

סליידר

New member
כי ההסברה של מדינת ישראל היא

מהגרועות בעולם. ואין בנאדם אחד בממשלה שמבין את זה. לפלשתינים יש בנאדם שממונה על ההסברה - ´שר´. אבל לא, אנחנו מדינת ישראל דפוקים, אין לנו אחד במדינה שרוצה את טובת האזרח. סליידר

חזיר בר

New member
בואי נסתכל רגע על עצמנו

מה שאנחנו עושים בשטחים זה איום ונורא ההתנחלויות והכיבוש. מה את חושבת,שהם לא ירצו להלחם למען עצמאות? אנחנו עשינו את זה בעצמנו לפני חמישים שנה. אומנם האמצעים שלהם רחוקים מלהיות לגיטימים,אבל הרבה יותר מסובך להסתכל על איפה אנחנו טועים פה,כי זה באמת הדבר היחידי שיש בידינו לנסות לתקן.

lin23

New member
ההשוואה בעייתית מאוד...

מה שקרה בתקופת מלחה"ע ה- 2 לא קרה "בגלל" היהודים. היהודים באמת היו הקורבן (הגרמנים מצאו להם שעיר לעזאזל למצב הקשה בו הייתה מדינתם שרויה)!!! לא נעשו שום פעולות התנגדות/טרור מצידם- כי לא היה להם על מה להילחם. עכשיו לגבי ההסטוריה שלנו עם הערבים במדינת ישראל: בל נשכח כי אחרי הפוגרומים ברוסיה הגיעו לכאן יהודים ולקחולעצמם את אדמות הערבים, כמו כן לאחר המלחמה - היהודים הגיעו לא"י ותבעו לעצמם את האדמות- אסור לשכוח את העוול שנעשה להם במהלך השנים, את כיבוש הכפרים שלהם. ומה עם הפעולות של האגונים בישראל כגון: לח"י ואצ"ל - כמדומני גם הם נקטו בשיטות של טרור כנגד הבריטים- אז מה, זה מוצדק?! כנראה ככל שזה קשור ביהודים זה לגיטימי. אסור לשכוח את הכיבוש, את ההשפלות! אין להתפלא איפוא כי הם נוקטים בשיטות רצחניות כאלו. אולי גם את היית נוקטת בשיטות כאלו שנובעות מייאוש, מתוך תחושה שאין להם מה להפסיד- הכלכלה כל הפנים, ההשפלות במחסומים, חוסר החופש לעבוד ולהסתובב פה בצורה חופשית. כמובן שפיגועי ההתאבדות הם מעשים שפלים ונוראיים ויש לעשות כל דבר כדי למנוע אותם אבל את זה ישיגו בחינוך מחדש של הצעירים, במיטוט הרשות ובמתן הכספים שנמצאים אצל ערפאת וחבר מרעיו המושחתים לציבור הפלסטינאי (ולא בעוד פעולות לוחמניות). כי לכי תסבירי למשפחה פלסטינאית שאוכלת חסה במשך שבוע שלם שאת רוצה שלום!

Chot

New member
כמובן שאין מקום להשוואה שכזאת

אבל רק כדי לענות איכשהו על השאלה שלך- בדומה לנאצים, ממשלת ואזרחי ישראל מתעלמים מזכויות האדם של אוכלוסייה חשובה ונכבדת. אזרחי אותה אוכלוסיה הם אזרחי מדינת ישראל כמו שיהודי פולין היו אזרחי פולין. זכויותיהם הבסיסיות של ערבי ישראל נשללות מהם באופן שמאפשר הקבלה לאופן שבו נשללו זכויות יהודי אירופה במאות האחרונות. הם מסכנים, כי מותר להם לשנוא את המדינה הזאת, מותר להם לשנוא את השלטון, מותר להם לקרוא מוות לרבין, לשרון, ולכל מנהיג ישראלי שיבחר או לא יבחר, ומתנכלים להם, בין היתר, על כך. (לאלו מאיתנו ששכחו שחופש הביטוי לא נשמר רק ללארי פלינט). מתנכלים זה אומר הורגים אותם. ואני לא מדברת על קורבנות האינטיפדה. אני לא מסכימה עם הסופר ההוא שהשווה אותנו לנאצים, אבל בלי לבקר את שרון, יש דימיון יחסי בין מה שקרה אז לדיקטטורה הצבאית שמושלטת בשטחים היום.

rshilkrot

New member
זאת את שעצרו אותה בלשכת ערפאת

לא? יחד עם עוד 37 מטורפים? אני שמלאני. אבל לא אנטי-ישראלי. היי רגע! אולי את ערבייה!!!!!!!11

חזיר בר

New member
מה הקשר בכלל?

ולמען האמת,נמאס לי מהדיבורים הרומזים לאנטי ישראליות בגלל שאנחנו בעד זכויות אדם ונגד רמיסתם ברגל גסה. אני דווקא מרגיש פטריוט ציוני אמיתי ככה.

scofflaw

New member
אנחנו נמצאים במלחמה

וחבל שיש פה אנשים שלא מבינים את זה. כל מה שקורה לאנשים הפלסטינים התמימים, הכל אשמת המחבלים ובראשם ערפאת כמובן. טרור אי אפשר להפסיק עם דיבורים וטרור אי אפשר להפסיק עם מסירת שטח כזה או אחר. אם אתה רוצה שאזרחים ימשיכו למות כאן יום אחרי יום אני מסוגל להבין. אבל אין פתרון אחר למצב חוץ מטיפול בשורשי הטרור. (ומצטער על הקפיצה הפתאומית לדיון ולפורום בכלל)

HFT

New member
אני עם scofflaw....

חוץ מהחלק של השמאלני-הוא אומר דברים הגיוניים

scofflaw

New member
אנחנו נמצאים במלחמה

וחבל שיש פה אנשים שלא מבינים את זה. כל מה שקורה לאנשים הפלסטינים התמימים, הכל אשמת המחבלים ובראשם ערפאת כמובן. טרור אי אפשר להפסיק עם דיבורים וטרור אי אפשר להפסיק עם מסירת שטח כזה או אחר. אם אתה רוצה שאזרחים ימשיכו למות כאן יום אחרי יום אני מסוגל להבין אבל אין פתרון אחר למצב חוץ מטיפול בשורשי הטרור. (ומצטער על הקפיצה הפתאומית לדיון ולפורום בכלל)

חזיר בר

New member
קפוץ לפורום בשמחה

ואני נורא נזהר מלא להפוך את זה לעוד פורום אקטואליה מתלהם, קצת אקטואליה לא נורא - העיקר שזה ברוח טובה כמו שעד עכשיו נדמה שיש בשירשור הזה פחות או יותר. עכשיו, אני לא אומר שלעראפת אין יד במה שקורה,אדרבא ואדרבא,הבן אדם אידיוט. זה לא משנה את העובדה שאנחנו פשוט לא צריכים להיות שם לדעתי - חיבים להבין שאנחנו לא נוכל לנצח אותם לעולם מכיוון שהם עם ששואף לעצמאות. המתאבדים זה רק מראה שהם יהיו מוכנים לעשות הכל ושום טיפול שורש בטירור לא יפתור את זה. אם לאנשים תהיה שם סיבה לקום בבוקר פרט להלחם בנו,המצב ישתפר - זה פשוט נראה לי הגיוני.

scofflaw

New member
תודה על הקבלת פנים

ומצטער שאני בא ישר בוויכוחים. אני לא מבין את המשפט שלך, "לא נוכל לנצח אותם לעולם מכיוון שהם עם ששואף לעצמאות" נחמד מצידם לשאוף למשהו, אבל אני לא מבין מדוע זה כבר סיבה להכנע ולא לעשות נגד זה כלום.. ובקשר למתאבדים, דבר ראשון זה שהם מוכנים להתאבד זה באמת דבר מזעזע, הם עוברים שטיפות מוח ודברים מגעילים, המשפחה שלהם זוכה ליחס טוב ומקבלת כספים והוא עצמו מקבל חשיבות. ולאנשים שם יהיה סיבה טובה לקום בבוקר ברגע שיפסק הטרור ואז גם לאנשים כאן יהיה סיבה לקום בבוקר.

חזיר בר

New member
לא נוכל לנצח אותם

כי כל עם בהיסטוריה האנושית בערך ששאף לעצמאות בסוף קיבל את מבוקשו,כולל עמנו שלנו. אלא אם כן הוא הושמד,ואת זה אנחנו באמת לא רוצים לעשות. צריך להלחם בטרור, וצריך לעשות כל מה שניתן נגד האנשים ששולחים את המתאבדים אבל העניין הוא,שעצם הישיבה שלנו בשטחים יוצרת עוד מוטבציה לטרור ועוד מתאבדים פוטנציאלים

scofflaw

New member
אני מסכים שבסופו של דבר

הם יקבלו את העצמאות שלהם, אבל לא עכשיו ולא באמצע מלחמה. רק כאשר יהיה משא ומתן מדיני, לאחר הפסקת אש ואמון בין הצדדים לגבי המוטיבציה שיוצרת הישיבה בשטחים, אני מניח שזה עניין של השקפה ובגדר של "ניחוש". יש פרשנים שטוענים שלטווח ארוך זה יכול להשפיע בצורה אחרת.

scofflaw

New member
דעתי היא שאם יבצעו את הפעולה

כמו שצריך, יעצרו את המבוקשים, יאספו נשק ויוכיחו אחת ולתמיד שהם לא יצליחו להתמודד איתנו במהלך צבאי. זה בהחלט ישפר את המצב.

חזיר בר

New member
קשה לי להאמין

מלחמת הטירור הזאת שלהם היא מלחמה נואשת הם לא יכנעו,כי אין להם מה להפסיד. אבל זאת רק דעתי,יכול להיות אני גם טועה.

scofflaw

New member
זה הכל עניין של נחישות

אם אנחנו באמת רוצים להלחם בזה, אפשר.

חזיר בר

New member
בדיוק

אנחנו בסופו של עניין נהיה כעם פחות נחושים כי השטחים זה הבית שלהם וממש לא הבית שלנו.

scofflaw

New member
אני מדבר על נחישות לנצח את הטרור

אם נהיה רציניים בקשר לכך, נצליח

למעלה