../images/Emo141.gif שאלה למיכל מור- גמילה מהנקה
מיכל שלום, ביתי הקטנה בת קצת יותר מעשרה חודשים ניזונה מהנקה מלאה והחל מגיל חצי שנה תוספת של מוצקים (מרק ירקות, גרבר, פירות טחונים, מעדני חלב מגיל תשעה חודשים וכו'). לאחרונה, בשל הקושי לשאוב חלב אם, החלטתי בלב די שלם לשלב תמ"ל, אולם הקטנה מתנגדת במרץ לניסיונות- בצהריים, בערב, בבוקר, כשעייפה, כשלא עייפה, כשמ-א-ו-ד רעבה, כשקצת רעבה... וכשאני כותבת מתנגדת - אני מתכוונת לצרחות רמות שחירשים יכולים לשמוע....!! אציין כי הנסיונות נמשכו מספר ימים במהלכם הוספתי גם דייסות שונות בטעמים שונים, במרקמים שונים (דייסה בקערה ובבקבוק), אבל התגובה אותה תגובה. היא אפילו דורשת לראות את האריזה של מעדן החלב על מנת לאכול אותו רק בשביל להיות בטוחה שלא מדובר בדייסה שוב פעם!
אני שוקלת לחזור למעגל העבודה. רבים מהמעסיקים דורשים להתחיל במשרה תוך שבוע-שבועיים (יש כמה הצעות על הפרק) ואני מעוניינת שהמעבר יהיה איטי יותר ונעים עד כמה שאפשר. (נראה לי קצת יותר מדי להרגיל את הקטנה תוך פרק זמן כה קצר גם לא להיות עם אמא, גם למסגרת חדשה וגם לאוכל חדש לגמרי). אני מבקשת לשאול האם יש לך טיפים שאוכל להעזר בהם? נראה שמדובר לא רק בסרבנית תמ"ל, אלא גם בסרבנית בקבוקים. ובמידה והיא לא מוכנה בשום פנים ואופן, למרות כל הניסיונות, בסופו של דבר מאיזה גיל אין צורך בתחליף חלב כלל ואפשר לאכול רק "מוצקים"? תודה מראש ואני מתנצלת על אריכות הדברים...