שאלות תזונה

שאלה על סדר יום

אני מגדלת את שתי בנותי, בנות חצי שנה בבית רציתי לדעת מה סדר היום המקובל בדרך כלל מבחינת שינה וארוחות: מספר שעות שינה במשך היום והלילה מספר ארוחות וכמויות תודה.

didu88

New member
../images/Emo141.gif שאלה למיכל מור- גמילה מהנקה

מיכל שלום, ביתי הקטנה בת קצת יותר מעשרה חודשים ניזונה מהנקה מלאה והחל מגיל חצי שנה תוספת של מוצקים (מרק ירקות, גרבר, פירות טחונים, מעדני חלב מגיל תשעה חודשים וכו'). לאחרונה, בשל הקושי לשאוב חלב אם, החלטתי בלב די שלם לשלב תמ"ל, אולם הקטנה מתנגדת במרץ לניסיונות- בצהריים, בערב, בבוקר, כשעייפה, כשלא עייפה, כשמ-א-ו-ד רעבה, כשקצת רעבה... וכשאני כותבת מתנגדת - אני מתכוונת לצרחות רמות שחירשים יכולים לשמוע....!! אציין כי הנסיונות נמשכו מספר ימים במהלכם הוספתי גם דייסות שונות בטעמים שונים, במרקמים שונים (דייסה בקערה ובבקבוק), אבל התגובה אותה תגובה. היא אפילו דורשת לראות את האריזה של מעדן החלב על מנת לאכול אותו רק בשביל להיות בטוחה שלא מדובר בדייסה שוב פעם!
אני שוקלת לחזור למעגל העבודה. רבים מהמעסיקים דורשים להתחיל במשרה תוך שבוע-שבועיים (יש כמה הצעות על הפרק) ואני מעוניינת שהמעבר יהיה איטי יותר ונעים עד כמה שאפשר. (נראה לי קצת יותר מדי להרגיל את הקטנה תוך פרק זמן כה קצר גם לא להיות עם אמא, גם למסגרת חדשה וגם לאוכל חדש לגמרי). אני מבקשת לשאול האם יש לך טיפים שאוכל להעזר בהם? נראה שמדובר לא רק בסרבנית תמ"ל, אלא גם בסרבנית בקבוקים. ובמידה והיא לא מוכנה בשום פנים ואופן, למרות כל הניסיונות, בסופו של דבר מאיזה גיל אין צורך בתחליף חלב כלל ואפשר לאכול רק "מוצקים"? תודה מראש ואני מתנצלת על אריכות הדברים...

בן 10 חודשים ולא אוכל מוצקים

הי מיכל, מה שלומך? מז"ט על תואר "המנהלת" איתן כבר אוטוטו בן 10 חודשים ואנחנו עדין לא מצליחים לאכול ארוחת מוצקים אחת מלאה ברוב הפעמים שאני/המטפלת מנסה לתת לו לאכול הוא מוכן לאכול בדיוק כפית או שתיים - ובדר"כ לא רוצה להחזיק ביד מה לא ניסיתי - פירות, ירקות מבושלים, קציצות בשר, אורז, לחם, גבינה, דייסה, פסטה עם רוטב עגבניות ועוד ועוד... אני מאוד משתדלת לאכול ביחד איתו, לתת לו להחזיק את האוכל/הכפית לבד אבל כלום לא הולך
זה לא משנה אם זה מר, מתוק, מלוח או חמוץ - הוא פשוט סותם את הפה או עושה תנועת הקאה ומעיף את האוכל עם היד... הוא בכלל עקשן לגבי כל מה שקשור לאוכל - אתמול בגלל שלשול בעלי ניסה לתת לו דייסת אורז ביחד עם הסימילאק ובטעות שם פטמה לא נכונה - איתן התעצבן על הבקבוק ושעה אחרכך הוא לא הסכים לאכול איך את מבינה את זה? מה אני יכולה לעשות?

levona sh

New member
מעבר לתחליפי חלב

שלום לכולם אני חדש בפורום ו.... הייתי מאוד שמחה אם תוכלו לתת לי עצות כיצד לעבור לתחליפי חלב יש לי תינוקת בת 3 וחצי חודשים ואני רוצה לחזור לעבודה כיום היא אוכלת בהנקה מלאה תודה

מלי פרג

New member
העברה מאוכל נוזלי למוצק

ביתי כמעט בת 4 חודשים ברצוני לדעתמתי אפשר להתחיל פירות מרק לעבור לאוכל אחר במקום הפורמולות

מקפיצה כדי שלא תפספסו אותי ../images/Emo13.gif

ואולי השאלה לא מתאימה לפורום הזה? אם לא אז לאן אוכל להפנות את שאלתי?

מעבר לתחליפי חלב

כל הכבוד על ההנקה המלאה. ניתן לשאוב ולתת בקבוקים בזמן ההעדרות בשל העבודה. במידה ומעונינים במתן תמ"ל רצוי להתחיל מעט לפני היציאה לעבודה כדי להרגיל את התינוקת. יש לבחור תמ"ל על בסיס חלב פרה בתוספת ברזל. להכין את הארוחה לפי ההוראות באריזה ולקוות להתקבלות. בהצלחה

שלום לאמאפלפלת

אני בדיעה שיש לתת לזמן לעשות את שלו.. גם בני לא אכל ארוחת מוצקים עד גיל 11 חודש ועכשיו הוא שובב בן שנתיים .. חשוב להמשיך ולהתמיד וטוב את עושה כשאת יושבת איתו. נסי לתת לו אפשרויות בחירה שיברור בעצמו. נסי להניח לו על המגש לדוגמא- פרוסת גבינה צהובה חתוכה לחצי, חצי פרוסת לחם מרוחה בגבינה לבנה, חצי נוסף מרוח באבוקדו,חתיכות עגבניה ואבוקדו וכו.. ותני לו לבחור לבד מה הוא מכניס לפה טועם ונכון.. יורק. לאט לאט הוא יבין שזה מה שאוכלים ויבחר א תמה שטעים לו. בהצלחה ומחכה לעדכוני סיום סטייק פילה שלם (-:

didu88

New member
../images/Emo87.gif../images/Emo86.gif../images/Emo222.gif../images/Emo221.gif

מקפיצה למיכל או לכל מי שיש לה עיצה טובה בשבילי. תודה!

lital_helmer

New member
מוצקים

בני בן שישה חודשים והתחלתי כבר לתת לו מוצקים. בנתיים אכל רסקים של ירקות (קצת) ופירות וקצת ערבובים. השאלות שלי הם מתי לתת את הירקות? לפני הארוחה? אחרי? כמה זמן לפני או אחרי? בנתיים כשנתתי לו רסק מכמה ירקות מעורבבים יחד לא נרשמה התלהבות. המטפלת אמרה לי היום ש"זה לא טעים" והיא הוסיפה על דעת עצמה ממש ממש קצת מלח והילדון הסכים לאכול (אני לא מוכנה לתוספת של מלח ואני אבהיר לה את זה) אז מה בעצם אני יכולה לעשות כדי שיאכל? חשבתי להתחיל להוסיף עוף או הודו ואז אולי...מה עם תוספת של איזה שהוא עשב תיבול כמו פטרוזיליה למשל? ועוד משהו, איך אני יודעת כמה לתת? איך מבשלים את העוף? (קראתי שניתן לאדות וזה עדיף..אך זה לא לוקח המון זמן?) תודה על ההתייחסות.

שלום ליטל הלמר

נוהגים לתת את הפירות בבוקר (לא כארוחה ראשונה) בסביבות 9-10 לדוגמא. אחר כ ךמרק ירקות עם עוף או הודו טחון סביב 12 בצהריים. בקבוקים להשלמה עד שיגיע למצב שאוכל כמות יפה. אני גם בגישה שלא צריך להוסיף לא מלח ולא סוכר מיותר. יהיו להם הרבה שנים של "הרס" שיוסיפו בעצמם מלח וסוכר לכל דבר.. עוף ניתן לבשל עם המרק, לא לוקח המון זמן (-: את המרק את יכולה לבשל עם בצל ופטרוזילה אך לסנן לפני שנותנת לו. בתאבון

lital_helmer

New member
תודה. ושאלת המשך...

קצת לא הבנתי...הוא אוכל ממש כמות קטנה, אז מתי אני אתן לו את זה לפני האוכל? שעה לפני? חצי שעה? ואחכ אתן בקבוק? האם לא יותר טוב לאדות את הירקות מאשר לבשל? מבחינת ערך תזונתי אני מתכוונת. תודה על התשובות.

שוב שלום לליטל הלמר

רצוי לתת את המוצקים לפני האוכל אך לא במצב שהפעוט רעב מדי. כאשר רעב מדי לא יהיה לו כוח להתנסות במזונות חדשים ויעדיף (בצדק) את הבקבוק.. לכן.. לתת א תהמעט שאוכל לפני הזמן שאת יודעת שיהיה מורעב (-: לתת לו להתנסות , לטעום ולאכול ולאחר שמסיים להציע את הבקבוק. אידוי ירקות מומלץ שהרי כמה שפחות על האש יותר טוב.. כמובן שניתן גם לבשל וניתן גם לאפות... בתאבון

בטנונה1

New member
בת 7 חודשים

אוכלת מנת פירות בבוקר, בננה/ אגס/ תפוח/ אבוקדו, ובצהריים ירקות עם הודו. השאלה שלי היא אם צריך להוסיף עוד מנת מוצקים, ואיך אפשר לגוון את התפריט ומה להוסיף? תודה

שלום לבטנונה1

לדעתי לא צריך למהר לשום מקום.. מצויין שאוכלת יפה ואכן ניתן לגוון. ניתן להוסיף דייסת דגנים,אמיתית, שמכינים בבית משיבולת שועל או תירס או אורז.. להמתיק רק א םצריך במעט סילאן או פרי מרוסק. במידה ואין רגישות במשפחה לגלוטן ניתן להוסיף פרוסת לחם מרוחה באבוקדו או אפילו למצוץ בלי כלום. בהמשך כשתגדל יהיו תוספות נוספות.. בהצלחה

בטנונה1

New member
שוב שאלה לגבי קטניות

איזה קטניות מומלץ להוסיף? האם להוסיף למרק הירקות? ואיך לבשל אותן? תודה רבה על התשובה המפורטת

שלום לבטנונה1

כל קטנית מומלצת.. אפשר להתחיל בעדשים(ירוקות או כתומות)/אפונה וגם שאר הקטניות מומלצות. רצוי להשרות א תהעדשים במים למשך 24 שעות לפחות ולהחליף את המים מס' פעמים. לאחר מכן לבשל במים, אפשר להשחים קודם מעט בצל ומעט את הקטנית, להוסיף מים ולבשל עד לריכוך. ניתן לבשל בנפרד או עם הירקות. ישנם עדשים שלוקח לבשלם זמן רק ולכן מומלץ לבשלם בנפרד ולאחר מכן/לקראת סוף הבישול להוסיף את הירקות. בתאבון

למעלה