שאלות תזונה

רוצה להפסיק להניק, ועוד...

איך עושים את זה עם סרבן בקבוקים מושבע בן 8.5 חודשים? קראתי את המאמר על סרבני בקבוק אך לצערי לא עובדות כל השיטות.... לאחרונה הוא גם עושה לנו בעיות עם המוצקים - בררן גדול יותר לא מוכן לאכול מרק בשרי אלא רק דיסת דגנים עם *מעט* פרי אחרת מסרב לאכול ניסיתי להחליף לו את ההנקה של 7 בערב בביצה עם עגבניה ושמן זית - התקבל בסרוב נחרץ אז הנקתי :( (הוספתי דיסה לפי המלצת טיפת חלב כי לא עלה מספיק במשקל) איך מחזירים אותו לאכול מוצקים מלבד הדיסה? סדר יום: בוקר - הנקה ארוחת 10/11 - דיסה עם פרי ארוחת צהרים - דיסה עם פרי ארוחת 4/5 אחה"צ - הנקה ארוחת 7 - הנקה לפני השינה (9) - הנקה מה עושים?

שלום לשריתי 1

כנראה את לא שלמה עדיין עם ההחלטה להפסיק להניק... חשוב מאוד לשדר לילד בצורה ברורה את החלטתך ולכן חשוב שתהיי שלמה ועקבית בהחלטה. אם החלטת שאת לא מניקה יותר בשעה כלשהי אז את נותנת ארוחה אחרת וזהו! לא מניקה. רוצה יאכל לא רוצה לא יאכל. אין ציצי!! (כמובן רק לפי החלטתך..). לדעתי חשוב להוסיף לתפריט שלו מרק עם עוף/תחליף בשרי. תפריטו אינו מגוון מספיק ואינו מכיל מספיק ברזל. אינני יודעת מה משקלו ואורכו ולכן לא רוצה להתערב אבל... נראה כי אוכל יותר מדי דייסות עם פרי במקום אוכל.. בבוקר אפשר לתת מס' פירות מרוסקים. במידה ויש בעיית משקל ניתן להוסיף כפית שקדיה או 2 כפיות. השקדים אינם אלרגנים כמו הטחינה ולכן מומלצים מתחת לגיל שנה. בצהריים מרק עם עוף. להתמיד עד שיסכים לאכול. לא אוכל יקבל השלמה של בקבוק אבל אל הנקה אם כך החלטת. יהיו מס' ימים קשים-קשים מאוד אך בעקביות הוא יבין שאם רעבים ואין ציצי שותים מבקבוק.. המון הצלחה,מחכה לעדכונים

../images/Emo97.gifשלום ענת- תינוק צמחוני?

היונקת שלי בת חודשיים כבר (איך הזמן עובר מהר...) אני צמחונית (ואבא של גפן ארגנטינאי- עם כל המשתמע...
... אבל אנחנו מסתדרים יופי) אנחנו מתלבטים לגבי "העתיד" שלה: האם היא תהיה צמחונית כמו אמא או טורפת כמו אבא? כמובן שהסביבה לוחצת שנשלב בשר ועוף בתפריט, אני מצד שני לא רוצה לכפות עליה כל התנהגות שהיא. האם יש בעייה עם תינוק צמחוני? אני צמחונית מילדות, בריאה מאוד (
) ואפילו לא נזקקת לתוספי- מזון.

תינוק צמחוני

לדעתי חשוב מאוד לחשוף את בתך לבשר ומוצריו. ילדים הם בררנים מטבעם, יהיו לה עוד הרבה "ג'וקים" אחרים משל עצמה בעניני אוכל. תני לה להחליט בעתיד מה טוב לה . כרגע חשוב וקריטי בשבילה לאכול בשר. נכון! יש תינוקות צמחוניים והם יכולים להיות בריאים אבל בשביל מה ללא התוויה רפואית ? למה ליצור מצב של חוסר אפשרי? תינוקות חייבים ברזל לתפקוד אופטימאלי ש למערכת העצבים והמוח ולכן לא כדאי מהסיבות הללו להחליט שלא לתת לה בשר ומוצריו. בהצלחה בכל אשר תחליטו

הלינקה

New member
../images/Emo101.gif התינוקת שלנו בת 5 חודשים,

לאחרונה עברה מיניקה לפורמולה, ומאז יש לה עצירות. מה עושים? עצה בבקשה

הלינקה

New member
../images/Emo53.gif מחכה לתשובות - אנא ../images/Emo53.gif

===================================================================

עיסויים בבטן../images/Emo45.gif

גם אנחנו סבלנו מאוד מעצירויות ועשינו המון עיסויים בבטן ובנוסף: * לשתות קצת תה קמומיל (קונים תפזורת בחנות טבע) * לגרד עגבניה ללא קליפה וללא גרעינים - רק את החלק הבשרי ולתת לה קצת בכפית

t o f i f i

New member
שלום מיכל../images/Emo140.gif

נועם בת שלושה וחצי חודשים. יונקת כמעט מלא..תלוי אם אנחנו בבית אז כמעט כל היום ציצי, אם נוסעים אז נותנים לה בקבוק תחליף. שמתי לב שגם כשאני נותנת לה לאכול היא לא אוכלת רצןף, ז"א אוכלת קצת, מוציאה את הפיטמה מהפה ומפנה את הראש, חוזרת לפיטמה וממשיכה לאכול לפעמים תוך כדי רטינה, היא לא רגועה בזמן האכלה. מבחינת המשקל היא עולה לפי הספר נולדה 3.110 ונכון לתאריך 30 לנובמבר (כשהייתה בת שלושה חודשים בדיוק)שוקלת 5.500 . לגבי גזים היא לא סבלה במיוחד מהם, לא יותר מכל תינוק אחר אבל לפעמים זה עדיין מפריע לה. לפעמים בעלי מכין לה בקבוק של 120 מ"ל והיא יכולה לאכול אותו בהפסקות כמעט שעה..לפעמים היא אוכלת רק 60 מ"ל וחוזרת לאכול את ההמשך אחרי חצי שעה. בעקרון אני נותנת לה לאכול מתי שהיא רוצה ולא לפי שעות אז אין לה סדר אוכל קבוע בכלל. אני רואה לפעמים תינוקות ש"שואבים" בקבוק שלם של 180 מ"ל עם הפסקה אחת לגרפס באמצע, והיא ממש לא יכולה או מוכנה לאכול אחד שלם (עם ציצי אני לא יודעת כמה היא אוכלת אז לא שמתי לב עד עכשיו...) היא גם אוכלת כמעט כל שעתיים במשך היום אבל לא קמה בלילה לפחות 6-9 שעות רצוף, תלוי בעייפות שלה. השאלה אם זה בסדר? או שזה אולי אפילו בעיה רפואית? אולי זה נורמלי ואני לא יודעת? תודה טופיפי

t o f i f i

New member
אני מקווה שהשאלה בתחום המקצועי

שלך...ואם לא, אשמח לדעת במי אוכל להעזר

שלום לtofifi

נשמע תקין ונורמאלי. כל תינוק ודפוסי האכילה שלו.. במידה ואת עדיין חוששת , ממליצה להיוועץ ביועצת הנקה/מדריכת הנקה/נסי להתקשר לקו של ליגת לה לצ'ה, הן נותנות סיוע בנושאי הנקה באמצעות הטלפון וישמחו לענות על שאלות הנוגעות בהנקה. בהצלחה

shanigal

New member
ביסקיווטים ותחליף חלב

היי הבת שלי בת 8 חודשים היא אוכלת פרות ירקות+עוף ותחליף חלב על בסיס סויה (איזומיל) ורציתי לשאול 1. האם מותר לתת לה ביסקיווטים רגילים ( פתי בר) ומה הכוונה שזה מכיל גלוטן ? האם מותר או אסור מוצרים שמכילים גלוטן? 2. הבת שלי אוכלת איזומיל בגלל שהיתה רגישה לסמילק והרופא המליץ להעביר אותה לאיזומיל השאלה שלי האם יש צורך להוסיף לה משהו בתזונה כתוצאה מכך? האם כדאי לנסות לתת לה מטרנה רגילה מתוך תקווה שלמטרנה היא לא תהיה רגישה? תודה מקרב לב לתשובות

שלום לshanigal

1. במקרה שהרופא המליץ על איזומיל,אני מניחה שהיתה לו סיבה ולכן לא כדאי לשנות כרגע את התמ"ל . 2. רגישות לגלוטן קיימת בחולי צליאק ולכן אם אינך יודעת על בעיה ואין רגישות במשפחה ניתן לחשוף בהדרגתיות ללחם ומוצרי החיטה שמכילים גלוטן. בתאבון

האם אפשר להוסיף מוצקים כגון פירות..

בתי בת 5 חודשים וחצי האם מותר לשלב כבר פירות במזונה התחלתי ...היא טועמת מספר כפיות וזהו טעים לה התחלתי מאגס ואחכ בננה האם להמשיך ?

חשיפה מוקדמת למוצקים

אינה מומלצת כלל! חשיפה מוקדמת עלולה לגרום לאלרגיות למזון ולבעיות במערכת העיכול. משרד הבריאות פרסם נהלים והסברים לגבי חשיפה וזמניה .מומלץ לנהוג על פי הוראות משרד הבריאות כיוון שנכתבו לאור מחקרים ומקרים רבים שנחקרו. יש זמן לכל בחיים וגם זמן המוצקים יגיע.. התחלת כבר אז לא להלחץ אבל ממליצה לא להמשיך ולמהר אלא להשאר עם פרי או שניים עוד מס' שבועות ורק אז להמשיך. בתאבון

תזונת בן שנה

שלום לכולם הבן שלי כבר בן שנה וניזן מהנקה ותוספת של מוצקים כמו אוכל מבושל מעדנים ודייסת "סירילאק" (אבל בבקבוק) בשל בעית רצף שינה והתעוררות של כל שעתיים ופטריה בחזה שנדבקתי בה ממנו כי היתה לו פטריה בפה החלטתי עם כאב רב לגמול אותו מהנקה ולתת לו תחליף חלב אני מסוגלת לעמוד בקשיי הגמילה אבל האם עדיף להשאיר ארוחה אחת של בוקר או שפשוט זהו?? מה צריך להיות התפריט היומי שלו ? אגב הוא שוקל 10 קילו ואורכו 78 ס"מ תודה לכם מכל הלב

למעלה