שאלות תזונה

מיכל שלום

בני בן שנתיים וחודשיים. אינו מוכן לאכול כלל ירקות ופירות טריים (למעט בננה ולעיתים אגס). בגן הוא אוכל היטב (לדברי המטפלות), גם ירקות מבושלים. הבעיה העיקרית מתעוררת בסוף השבוע ובחופשות- הוא פשוט מסרב לאכול!!! לא מוכן לגעת בבשר, עוף, קציצות על על המשתמע מכך. מוכן לאכול רק מה שנראה כמו אורז- כלומר אורז, פתיתים, קוסקוס לבן. אני מאוד מתוסכלת. גם אם יושבים לידו ואוכלים, זה לא עוזר. בלית ברירה הוא מקבל תוספת ויטמינים. ארוחת הערב לא קלה יותר- הוא מכן לאכול אך ורק אחד מהשלושה הבאים- פיצה, פסטה עם גבינה או פיתה עם חומוס. אני כ"כ מיואשת ולא יודעת מה עוד לעשות. יש לציין שבמשקל ובגובה הוא באחוזון 25% בערך. רופאת המשפחה די אדישה ולא מודאגת. אני כן! גם אני וגם בעלי אנשים בעלי מימדים, כך שזה לא ממש בגנים שלנו חוסר התיאבון. הצילו... דורית

hilapila

New member
../images/Emo212.gif../images/Emo135.gif../images/Emo21.gif תחליף חלב אם

שאלה למיכל: ביתי בת 9 חודשים יונקת ואוכלת מוצקים, מעולם לא טעמה סימילק או מטרנה. מיום ליום נעשה לי קשה יותר לשאוב בעבודה ואני שוקלת להפסיק לשאוב ולהחליף בקבוק אחד ביום למשהו אחר (בקבוק = 150CC). לא בא לי לתת לה תמ"ל. האם לדעתך חלב שקדים (שקדיה +מים) הוא תחליף מספק? (רק לארוחה אחת ביום) האם יש תחליפים אחרים טבעיים?

שלום לdidu88

וואו, נשמע לא קל.. דבר ראשון טוב שאת שלמה עם החלטתך. ברגע שמחליטים חשוב מאוד להיות שלמים, זה עוזר להתמודד עם הקשיים שמלווים כל החלטה. אכן סרבנית. אבל צודקת. מבחינתה זו הרעה בתנאים והיא מוחה. לדעתי כאן זה חינוך כיוון שזה לא שהדייסה לא טעימה ... חשוב שאכן תפגיני עקביות והיא תבין שאת לשמה ולא הולכת לסגת מהחלטתך. לא כתבת האם את מתכננת להפסיק להניק או רק לשאוב. לדעתי אם תתמידי היא תהיה רעבה מתישהו ולא תהיה לה ברירה לאכול את התמ"ל. נסי שמישהו אחר יתן לה את הבקבוק או בכל כלי אחר.. כאשר את אינך בבית. אולי היא נעלבת שאת פה ולא מציעה לה שד. מבחינת הגיל כדאי עדיין לשלב תמ"ל או חלב אם לארוחות. אחכה לתשובתך האם החלטת להפסיק להניק לחלוטין.. במידה ואת ממשיכה להניקה בבוקר ובערב לפני השינה והיא אוכלת מוצקים , אין חובה או צורך להוסיף תמ"ל. בהצלחה ומחכה לתשובה ממך

didu88

New member
תודה תודה!!!

אני מתכוונת להניק אותה בוקר וערב עדיין, אלא אם כן אני אצטרך לצאת מאיזושהי סיבה. האם זה מספיק? אני הייתי מאוד רוצה להרגיל אותה לטעם של המטרנה או הסימילאק כדי שאני אוכל לצאת מהבית ולא לדאוג כמו שאומרים
מקווה שלא תתחיל להתעורר לי כל שתי שניות בלילה...

didu88

New member
../images/Emo41.gif נ.ב. ../images/Emo41.gif

נראה לי שהיא לא אוהבת את הטעם דווקא כי כשניסיתי לתת לה מטרנה בכוס שאליה היא רגילה (עם דייסה ובלי) היא נבהלה והעיפה את הכוס מיד. וכמו שציינו גם את הדייסה שמכילה מטרנה היא לא רצתה... איזה עוד מוצקים אני יכולה לתת לה במהלך היום? איך אמור להראות התפריט שלה בערך אם אני מניקה בבוקר ובערב? אציין כי אין לה אפילו שן אחת, רק חניכיים מתוקות וערומות...
ואפילו מהבייביביס היא לוקחת ביסים גדולים מדי... אני תמיד יושבת ליד ומוציאה לה את החתיכות הגדולות מדי מהפה

שוב שלום לdidu88

תפריט התחלתי לגילה:עם קימה/בוקר- הנקה בוקר-נשנוש ש לגבינה +פרי או מעדן ללא ממתיק/דייסת דגנים לאחר מכן-פירות טחונים צהריים-מרק עוף/הודו וירקות,אפשר גם קטניות,תוספת פחממתית הכל הולך.. לאחר קימה-יוגורט 3-4.5% ללא ממתיק +פרי/כריך עם ממרח-יודעת שאין לה שיניים אך כותבת בכלליות ותתאימי לה את מה שמתאים.. ארוחת ערב-גבינה לבנה 5-9% ,גבינה צהובה,חלמון ביצה,פרוסת לחם,אבוקדו,ירקות.. או תפוח אדמה +גבינה/פתיתם/אורז וירקות +חלבון פשטידת ירקות וגבינה ועוד... ערב-הנקה זה בגדול כמובן שאפשר ורצוי לשחק עם זה.. שוב המון הצלחה בגמילה זה לא קל..

didu88

New member
שוב תודה! ../images/Emo140.gif

בנתיים הורדתי את כמות ההנקות לארבע ביום ובאמצע רק מוצקים. הולך די בסדר עד כה

שלום לשיבולת בשדה

וואו 2 בנות חצי שנה!! בטח לא קל. מבחינת ארוחות לעתיד (כיוון שהן עדיין לא אוכלות ארוחות שלמות של מוצקים אתייחס לעתיד..) בוקר עם קימה =חלב אם/תמ"ל ארוחת 10 -פירות מרוסקים ארוחת 12 -מרק עם ירקות ועוף/הודו טחון אפשר מרק קטניות ניתן לגוון בבוקר ולהכין דייסות דגנים כמו שיבולת שועל, תירס,אורז ועוד.. בהמשך המשך.. תוסיפי עוד ארוחות ביניים ובעתיד ארוחת ערב אבל יש עוד זמן עד אז.. בתאבון מס' שעות שינה זה תלוי ומשתנה מילד לילד.. בעיקרון בגיל הזה ישנים עדיין שנת בוקר, לאחריה אפשר לתת ארוחת פירות. לעשות פעילות או טיול בגינה ואחר כ ךארוחת צהריים. שנת צהריים. וכך הלאה במחזוריות.. בהצלחה

happpy

New member
../images/Emo26.gifשאלת המשך בבקשה../images/Emo36.gif

אפשר בבקשה פירוט של כמויות הפירות\ירקות בארוחת 10? איך יודעים שזה שווה לארוחה אחת? והרחבה בנושא הדייסות (כבר שאלתי בעבר ונעניתי אבל לא כל כך הבנתי
). אני רוצה לתת דייסה לארוחת ערב לפני ההנקה האחרונה (על ההנקה האחרונה אני לא מוותרת גם בעבור שינה טובה יותר
, מה גם שזה לא מבטיח שינה טובה יותר). קניתי את הדייסה של גרבר שיבולת שועל ושל מטרנה שיבולת שועל. הם לא כותבים שאפשר להכין אותה על בסיס מים, למרות שעל בסיס מיץ אפשר, האם לדעתך אפשר? אני מעדיפה לא על בסיס חלב אם כי לא אוכל להתמיד בשאיבה. האם תוכלי לתת הסבר להכנה של דייסה בריאה ומזינה יותר? תודה

שלום לhappy

אני לא כ לכך אוהבת לדבר בכמויות (במיוחד לא במדיה וירטואלית כזו ..). אני בגישה שכדאי להכין כמות שהתינוק יגיד לך ששבע ולא רוצה יותר. (כמובן לא כמות ש ל10 בננות..). ישנן פעוטות שיאכלו חצי פרי ודי וישנם כאלו שמנה עבורם תהיה 3 פירות.. ממליצה לך לקנות רכיבים טבעיים ורגילים שהם הכי בריאים והכי זולים (ושלא יכעסו עלי בגרבר ומטרנה..). מומלץ להכין את הדיסה בגיל הזה על בסיס חלב אם או מים אם לא מתאים לך לשאוב. קחי בחשבון שדייסה ע לבסיס מים הינה דלת קלוריות!!. על קופסת הקוואקר כתובות הוראות ההכנה על פי רמת הסמיכות הרצויה לך. לדוגמא- דיסה סמיכה 2 כפות קוואקר וחצי כוס חלב.. על אש קטנה תוך ערבוב ,לאחר רתיחה להשאיר עוד דקה בערך גם תוך ערבוב. ניתן לאכול ככה או להמתיק בפרי מרוסק או מעט סילאן או מולסה. ניתן להכין גם דייסות אורז/תירס /סולת ועוד.. דוגמא נוספת-דייסת אורז- בישול אורז בכמות מים גדולה מאוד (יחס של 1:3), בישול איטי על אש קטנה עד לקבלת מרקם דייסתי. בתאבון

למעלה