שובו של פרוייקט המלצות הגולשים

suki da yo

New member
../images/Emo45.gif יפה יפה

אני שמחה לראות שמישהו בכלל זוכר את זה
אני כמובן בעד, כי הרי הרצתי את זה בזמנו וחשבתי שזה היה מוצלח, אבל אני יכולה להבטיח לך שלא משנה מה תעשי, ולמרות שאת בעצמך לא תמליצי על אף אחד, כולם יאשימו אותך בניהול העולם\קרבה לצלחת\חתירה תחת הדמוןקרטיה. בהצלחה.

suki da yo

New member
כי ..

סיימתי לנהל את הפורום, מכל מיני סיבות, בעיקר כי לא היה לי את הזמן להשקיע בו, ופינת ההמלצות הזו לקחה לי יותר מדיי זמן פנוי. אבל אם אני זוכרת במדוייק, הסיבה העיקרית שהפסקתי היא שאנשים פשוט לא שלחו אלי יותר המלצות.

כל הכבוד לך

הפרוייקט מבורך וכל כך כל כך רצוי. אני כבר הרבה זמן מחפשת להוסיף לעצמי כמה בלוגים מעניינים לקריאה, ודווקא מתוך תפוז (ככה בא לי...). חשבתי שבעזרת המלצות העורך אוכל למצוא - ואכן מדי פעם זה אפשרי, אך לרב, - הדברים לא לטעמי. אח"כ עברתי לשרשור ההמלצות היומיות כאן, אבל כשכל אחד ממליץ על עצמו (לרב), ועוד בדרך שבה דובר עליה בדיוק בימים האחרונים כאן (קרי - כותרת ולינק, ללא שום אינפורמציה נוספת) - גם זה לא סיפק לי מענה. אני אמנם רק שנה כאן בבלוגיה (בתפוז הרבה יותר), ואני לא מרגישה ממורמרת כמו חלק מהכותבים והמתלוננים כאן באופן קבוע. אל תתני לאף אחד להוריד לך את מצב הרוח (הרי תמיד מרגש להתחיל להריץ פרוייקט ותמיד מבאס כשיש מי שמתחיל לקטר עוד לפני שהתחיל). אני חושבת שהקריטריונים שקבעת הם הוגנים, והלוואי שנוכל כולנו להנות מכך. הייתי מרימה את הכפפה, אך לצערי, בלוגים חדשים עם תוכן מעניין זה בדיוק מה שאני מחפשת כאמור, ולכן - נחכה קצת עד שאצבור עוד כמה בלוגרים מוכשרים לקריאה קבועה. יישר כוח - אני בעדך.

GinAndTonic

New member
ממש לא מה שהתכוונתי אליו, אבל בהצלחה

מבחינתי, הרוב צורך רכילות וכתיבה פופולארית. והיות וההמלצות כוללת אפשרות לכל בלוגר להמליץ, זה אכן יביא קליקות, ולא יענה על נושא הרדידות. רוב הבלוגרים כותבים צהוב, צורכים צהוב וימליצו על צהוב. קבוצה עצמאית שתנהל את עצמה, תתחלק לתחומי המלצה, ולא תקבל המלצות לפי מדד כמות היא מה שהתכוונתי. סימור ימליץ על בלוגים בנושא התמחותו - והוא עושה תחקירים מעולים. אינה על פינת הספרות. ויש לי מועמדים לביקורות טלוויזיה, תרבות, חברה ומדעי החברה. לא רואה איפה פה, ניתן מענה לבלוגרים האיכותיים. ולא מתבייש לומר - איכותיים. אם כל אחד שיש לו בלוג יכול להמליץ, חזרנו שוב לנקודת המסחור והתמחיר. שוב כמות ולא איכות. ועוד דבר - לחברים בתפוז. זה יפה שאתם זורמים ובעד. אבל אנחנו לא צריכים לעשות בשבילכם את העבודה. תביאו את נעמה, אחראית התוכן, ונשמע האם היא מתחייבת לתת להמלצת הגולשים פינה קבועה. האם לפחות בצלאל, מתחייב לתת במה קבועה? ההכרה בצורך בתוכן איכותי ועמוק יותר, צריכה להיות ארגונית. כשאתם עובדים בחסות הבלוגיה והפורום הרשמי שלה - אין לכם סיכוי. מצטער, הפשרה הזאת, עוד לפני שהעלנו רעיונות ודנו בהם, נדמה לי כמו קפיצה מהעץ. אני לא חושב שטיפסנו גבוה מידי. אני לא מכיר את תוצאותיו של הפורמט בעבר. אם הוא הסתיים, כנראה שהייתה איתו בעיה. הפתרון הנוכחי, כשאינו של האח הגדול פקוחה, וכשכל בלוגר יכול להמליץ (וזה נוראי כי יש קליקות הזויות כאן) - זה לא מה שחשבתי. הלוואי שאתבדה, ואולי אני הטועה, והמוזר, והקנטרן. בהצלחה לאינה. אני בטוח שעם הנתונים היא תעשה עבודה מצויינת. הבעיה שהנתונים, יגיעו לרוב, מאותו חתך צהוב ורדוד - כי מה לעשות, הם הרוב.

פרוייקט המלצות הגולשים הסתיים

עקב עזיבתה של סוקי את ניהול הפורום ומחסור בזמן. עניין טכני נטו. אם זה מה שהתכוונת או לא - אני לא יודעת. אבל בכל אופן לא ניסתי להיות הרשות המבצעת של אף אחד מלבד של עצמי.

Bezalel P

New member
איפה אתה רוצה לקבל במה קבועה?

אני עדיין לא מבין מה מפריע לך שהפרויקט הזה יתנהל פה בפורום. איזו עין של אח גדול פקוחה כאן בדיוק? אתם לא צריכים לעשות בשבילנו את העבודה. אנחנו עושים את העבודה שלנו ודיי מרוצים ממנה. אבל כשאתם כל הזמן טוענים שיש המון איכות שלא באה לידי ביטוי, אנחנו שבים ומבקשים - הראו לנו אותה. איפה כל רבבות הרשומות המפוספסות שהיינו צריכים לקדם ולא קידמנו? עד היום לא קיבלתי תשובה לשאלה הזאת.

GinAndTonic

New member
אתה הופך את ההיתממות לאמנות. ובכל זאת

אני אענה לך. אני מבקש, והייתי שמח לצד כותרת של בלוגים נצפים, בלוגים אהובים, מומלצים - "בלוגים אלטרנטיביים". הרי ידוע לכם שהנצפים, האהובים, והממומלצים אלו אותם בלוגים בסה"כ. ושוב מדובר על כמות. כמויות - של אנשים, צפיות, כסף. בסה"כ הפופלארי מקבל במה, ואז מופיע גם שם. בואו תפתיעו, ונפתיע אתכם חזרה - שימו כותרת, או נושא - של בלוגים אלטרנטיבים. בלוגים אלטרנטיבים הכוונה ליותר ביקורות, יותר פילוסופיה, יותר מדעי חברה, רוח. תסתכל בגדול, אל תתקטנן איתי. אתה יודע טוב מאוד שאתה שם דברים שיענו למכנה המשותף הנמוך ביותר. זאת פילוסופיה של כל כלי תקשורת למטרות רווח. אלא שאתם, שמסתמכים על כתבי גולשים, פשוטים רגל. התכנים שאתם מעלים, לא מסוגלים לייצר דיון ועכיבות. השינוי הוא תפיסתי - תפסיקו למספר ולדרג! יצירה אי אפשר לדרג. רכילות כן - כי זה נמדד ברייטינג. כדי שתבין שאני לא בעל אינטרס - אני החלטה על סגירת הבלוג שלי והפסקת הכתיבה קיבלתי. אין לי רצון לכתוב יותר. ויחד עם זה - רבים וטובים, ראויים לקבל במה במסגרת אלטרנטיבית. DUSA35 כתבה על חוויה מול פגועי נפש - ועד שפרסמתם, פרסמתם בשעות הלילה כשאין נפש חייה. היא בצד תקפה ואמרה שאתם מחביאים מידע כזה בכוונה. אז אוקיי - אתה פוחד לפגוע בכל "הנורמלים", "רכי הנפש" שצורכים צהוב ורכילות - ומפחדים פחד מוות מהמילה נפש - סבבה. אתה משתף עם זה פעולה - אחלה. אבל - תן משהו, תן לאלו שרוצים לצרוך. שמעניין אותם הסיפורים של אינה על החוויה האחרונה שלה בסיטואציה דומה. שמעניינים אותה הסיפורים והמבט של DUSA35. שמעניינים אותם הזווית האחרת של עולם הפורנו - שסימור נותן. יש לזה קהל, אתם פשוט משדרים לו שהוא צריך להתחבא. אתם לא מפרסמים את התכנים, ואם כן אז מאוחר. תנו לבלוגרים לכתוב טיזר - אל תוציאו מהקשר. אל תשימו לפוסט שלי "חיוךפוביה" - שפרסמתם והמלצתם - תמונה של סמייל ישל שמש. הרשומה דיברה על ההיפך מסמיילי - ואתם אם התמונות שלכם שהופכות הכל לבדיחה וקלילות. תן מקום לכבד, לחפירות, להתעמקות. DUSA35 מאז אותו קטע למשל, מבקשת באופן צודק של צד שהרגיש שלא מכבדים אותו ואת קהלו שלא יקדמו את רשומותיה. אתם מפספסים את אלו שיכולים לעשות אתכם אתר תוכן שיש בו עוד משהו פרט לשטויות. תנו פינה, עם המאשבים שלכם - גם לתרבות אחרת. תרבות של בחינה מחדש, תרבות של חשיבה, עומק. לא תרבות של חלון ראווה, מציצנות ובות על חוט - זה יש מספיק. "ההוא לא תרם", זאתי התנשקה עם ההוא, עשתה שלישיה עם שניהם, זה שתה קפה בלי קצף, זה מכין תה ושם בתוכו שקדים - דיי עם זה. יש לזה קהל - גם לתכנים הגבוהים יותר יש קהל. למה אתה לא מבקש בלוגרים שיכתבו על תכנית דרמה ישראלית למשל? דרמה ויצירה מקורית - באופן קבוע - כמו השרדות - ונותן לזה במה קבועה? למה אתה לא מעודד כתיבה מאסיבית יותר על יום הזיכרון לרבין? למה - כי אנשים החליטו שזה נמאס להם? האם תשקיע בפרוייקט יום הזיכרון ויום השואה - כמו שאתה משקיע בפרוייקטים של השרדות והאח הגדול? האם תתן למישהו במה - לצד כתיבה על הפרק של האח הגדול - להעלות מאמר שמספר כמה מדובר בנורמות פסולות, מהי ההפשעה על בני נוער, ומהם המודלים לחיקוי שזה מצמח? מה זה אומר על היצירה בארץ? מה זה אומר עלינו? תתן לזה במה קבועה - לא הבלחה חד פעמית. אני לא מעוניין שלכולם תהיה יד בהמלצה על בלוגים נבחרים. המלצות הגולשים כבר יש. כולם זה הרוב, והרוב צורך עמרי חיון - ורק אתם הפכתם אותו ודומיו לגיבורים. אתם לא שאלתם מאיפה המידע, מהיכן הושג, ואיך? הרוב רדוד. תן לנו משבצת של בלוגים אלטרנטיבים. תגיד לי שכן - ואני אציע לך דרכי מיון, איך למיין. אני אסיים עם רשימה של בלוגים אלטרנטיבים ואסביר למה אני מתכוון - לסדר אין קשר - הבלוג של רומי איתן - הכתיבה שלה הזוייה לגמרי, וממכרת עוד יותר. הבלוג של דוסה 35 - אין צורך להוסיף. הבלוג של אינה קריימר - אין צורך להוסיף. הבלוג של סימור - שיא האלטרנטיבה בעיני. הבלוג של דניאל (שבכלל הלך רחוק, ותרבות הבלוגרים היא בדמו) ל-CV יש בלוג נהדר - השילוב שלה בין סוגי אמנות שונים וכתיבה הבלוג של Righteousness - שכותב על שלל נושאים הבלוג של Anne of green gables שכותבת על ספרות. לא לכל הבלוגים פה, אגב, אני מנוי. זאת רק רשימה קצרה. כמובן שאני לא מכיר את כולם. זה תפקידך לחפש יותר פי תגיות של "פילוסופיה, פסיכולוגיה, נפש, אמנות, פורנו(ולא סקס), ביקורת". ופחות "האח הגדול, השרדות, סקס, מתכונים, רכילות, סלבריטיז , כוכב נולד... תוריד מזה, ותעלה בראשון - יהיה יותר קרוב לשיוויון. אני הפסקתי לכתוב. ואתה תמשיך להפסיד בלוגרים שמתבלים בתוך כל הצהוב הזה, אם תמשיך בדרך הזאת של להקטין ראש, ולא לקבל שיש גם צרכנים של תרבות אחרת. לכל אלו ולאחרים שפספתי, והמלצות נוספות תוכל לקבל מעוד אנשים - מגיע משהו שיאכלס אותם, בעמוד הראשי של הבלוגיה. משהו אלטרנטיבי.

תגובה בשם עצמי

כמו שהסברתי לך בשרשורים קודמים שפתחת בנושא - תפוז הוא אתר מסחרי וככזה הוא רוצה למשוך כמה שיותר גולשים לתכנים שהוא בוחר להציג. זה נעשה בכל מיני דרכים והכל לגיטימי. כמו שבטלוויזיה המסחרית רוב התכנים לא גבוהים ומיועדים להמונים, כך האתר תפוז שפונה לקהל רחב. לכן מינון התכנים שאתה מחפש לא יהיה גבוה. יש אתרים אחרים שבהם צריך לעמוד בדרישות קבלה מסוימות כדי לפתוח בלוג, ושם האיכות תואמת יותר את מה שאתה מחפש.

GinAndTonic

New member
ההבדל מאתרים מסחריים אחרים

הוא שכאן, היוצרים והכותבים הם אזרחים מן המניין, לא בעלי עניין כספי. ולכן, יש להם גם כוח. הם המרכז. לא הפורטל. והם יחליטו אם הפורטל יקום או יפול.

פנומן 72

New member
חבר, אתה חופר

למה אתה חושב שהם ישנו את הכיוון שלהם ? אני לא יודע אם שמת לב אבל יותר ויותר העילגות תופסת מקום של כבוד בתפוז. ברגע שיקום לתפוז מתחרה ראוי - זה גם מה שיישאר לתפוז, כל הילדים העילגים והטפשים.

GinAndTonic

New member
:) תודה ידידי.

על התמיכה, ועל התגובות שלך בבלוג. אני מקווה שתצליחו לשנות. שיהיה לכם הרבה בהצלחה, אני.

למעלה