שובו של פרוייקט המלצות הגולשים

wranger

New member
מה הקשר?

אינה לא קובעת מה יהיה בעמוד הראשי. היא קובעת מה יהיה בשרשור פנימי בתוך הפורום.
ואם את נתקלת ברשומה שאסור לפספס, והיא לא מיועדת לפרוייקט המלצות הגולשים, אז מקומה בשרשור ההמלצות הרגיל, שמתחיל במילים "כדאי לקרוא בבלוגיה".

dusa35

New member
שלום גאון הדור -

היא התכוונה לזה שאני לא מאפשרת את פרסום רשומותיי בעמוד הראשי. מלבד זאת, אני לא חושבת שמקומך לקבוע לגולשים היכן למקם את השרשורים שלהם.

wranger

New member
"טל" יספיק בהחלט.

הבנתי שאת לא מאפשרת את פרסום רשומותיך בעמוד הראשי, והתייחסתי לכך בהודעה הקודמת שלי. מלבד זאת, כמנהל הפורום הזה, תפקידי הוא בין השאר גם שמירה על הסדר, ולהשתדל שהודעות בנושא מסוים ישורשרו יחד: כרגע אנחנו נמצאים בשרשור שעוסק בפרוייקט המלצות הגולשים. קיים שרשור אחר שעוסק בהמלצות על רשומות. מקומה של ההמלצה של הרשומה שלך היה, לפיכך, או במסר לאינה קריימר (בכך עוסק השרשור הנוכחי) או בשרשור "כדאי לקרוא בבלוגיה" (שאיננו השרשור הזה).

dusa35

New member
לא צריך להתבייש אם לא הבנת -

מה שדי ברור מהתגובה בה החלטת להסביר שאינה לא קובעת איזו רשומה תהיה בעמוד הראשי. את זה לא ישנו כל ה- "מלבד זאת" או ה- "לפיכך" שבעולם. כמו כן, אם היתה מעניינת אותך השמירה על הסדר, הפורום היה נראה אחרת - למשל, לא היתה פתיחת שרשור על המלצות על ידי חדשוטק במקום על ידי... מנהל הפורום. לפיכך, אני מוצאת שתגובתך לוקה בפספוס העיקר משהו, אבל אני לא אגלה לאף אחד.

wranger

New member
תודה על הדאגה ועל הדיסקרטיות,

אני עדיין חושב שהבנתי מצוין, ולפיכך (כן! לפיכך! הידד!) אני לא מתבייש בשום דבר. את הערתך לגבי פתיחת שרשור ההמלצות היומי לקחתי לתשומת ליבי. אני לא מסכים איתה, אבל לקחתי. תודה רבה על הדאגה לשמירה על הסדר בפורום!

dusa35

New member
לפחות אתה חושב שאתה חושב.

מסתבר שאתה כן מתבייש, מכיוון שאתה בוחר משום מה להתעקש שהבנת. אם הבנת כל כך, תוכל להסביר לי במה קשורה אינה? כמו כן, אני לא חושבת שהבנת את משמעות הביטוי לקיחה לתשומת הלב, אבל בוא נפתור את הדברים הבסיסיים לפני שנקפוץ לביטויים כל כך מורכבים. שמירת הסדר בפורום גדולה אפילו עליי כל עוד אתה אחראי על זה, ולכן כדאי לך לא להתיימר להיות קשור אפילו במעט לסדר או הגיון כאן. בכל אופן שמחתי לעזור - אם אתה מרגיש את הצורך להודות לי, כנראה שעשיתי את המעשה הטוב שלי להיום.

wranger

New member
במה קשורה אינה?

אני אסביר: כמו שבוודאי שמת לב מההודעה הראשית של השרשור הזה, אינה הסכימה לקחת על עצמה את פרוייקט המלצות הגולשים המחודש, וביקשה מגולשי הפורום לשלוח לה המלצות. את ההמלצות הללו אינה אמורה לפרסם כהודעה בפורום הזה בסופי השבוע. livesin הגיב/ה וכתב/ה "פוסט שלא שלחתי ישירות לאינה בגלל שהבלוגרית לא אישרה את פרסומה בעמוד הראשי. בכל זאת אני חושבת שאסור לפספס דבר כל כך חזק <קישור>". ואז הגעתי אני, ואמרתי שלדעתי, עצם העובדה שהבלוגרית לא אישרה את פרסום בעמוד הראשי, לא רלוונטית לעניין פרוייקט המלצות הגולשים, שהוא כאמור לא קשור לעמוד הראשי אלא להודעה בפורום הזה. לפיכך (עוד פעם לפיכך?! מה קורה פה?!), הטענה שלי היא שההודעה של livesin יכולה להתאים לאחד משני המקומות האלה: 1. במסר לאינה קריימר, בתור אחת מ5-10 ההמלצות של livesin לפרוייקט המלצות הגולשים. 2. בשרשור ההמלצות היומי, כהמלצה רגילה לגמרי, ולא בדיון על פרוייקט המלצות הגולשים. זה מה שאני הבנתי, מתעקש שהבנתי ולא מתבייש שהבנתי. את מוזמנת לתקן אותי, כדי שנוכל לעבור לביטויים היותר מורכבים.

DAN1EL

New member
אתה מתמודד איתה יפה. ../images/Emo3.gif ../images/Emo97.gif

תמשיכו

dusa35

New member
אם אתה מתעקש ../images/Emo13.gif

אל חשש, אתה יודע שאני יכולה להמשיך כך ימים שלמים, ואם האדון בוחר להיות שק החבטות שלי להיום, מי אני שאתנגד.

dusa35

New member
אתה צודק,

שכחתי לרגע את קושי ההבנה, ולכן אפרט : במה קשורה קביעתה או אי קביעתה של אינה איזה תכנים מופיעים בעמוד הראשי, למה שכתבה livesin? זה לא מבחן פתוח בו אתה יורק את החומר בלי שהוא קשור לשאלה. הפוסטים שלי אינם מאושרים על ידי לפרסום בעמוד הראשי, ולכן אני מניחה שאינם רלוונטיים לפרויקט הזה, וזו הסיבה שלא נשלחה קישורית לפוסט הספציפי כהמלצה לאינה. זה באמת לא כל כך מסובך, ולפיכך (עוזרת לך בהבנת הנקרא ע"י שימוש במילה בהקשרים שונים, מה שלא עוזר להבנתך בינתיים) אני רואה בניסיון להסביר לך את הברור מאיליו כשליחות.

wranger

New member
ולפיכך אוותר על השימוש ב"לפיכך",

ואעמיק את ההסבר שלי אף יותר, על מנת שתוכלי לתקן אותי כראוי ולמלא את שליחותך: לשאלתך "במה קשורה קביעתה או אי קביעתה של אינה איזה תכנים מופיעים בעמוד הראשי, למה שכתבה livesin?" - קצת קשה לי לענות במילים שונות מאלה שבהן כבר השתמשתי לפחות פעמיים בעבר, אבל אנסה בכל זאת: הבלוגרית לא מאשרת לפרסם את הרשומה בעמוד הראשי. זכותה, לבריאות. אבל אינה לא קובעת מה יהיה בעמוד הראשי, ולכן זה לא משנה אם הבלוגרית מאשרת או לא מאשרת את הפרסום בעמוד הראשי. ההנחה שלך, לפיה אי-אישור הפרסום בעמוד הראשי הופך את הרשומות שלך ללא-רלוונטיות לפרוייקט, היא שגויה. הן כן רלוונטיות, כי הפרוייקט לא יתפרסם בעמוד הראשי אלא בפורום הזה. והפורום הזה, למען הסר ספק, איננו העמוד הראשי, כן? לכן livesin יכולה הייתה לשלוח את הקישור לרשומה במסר לאינה (כחלק ממסר שלם של המלצות, כמובן). לחילופין, אם בכל זאת livesin לא חושבת שמקומו של הפוסט הזה הוא בפרוייקט המלצות הגולשים, אז אין שום סיבה להביא קישור אליו דווקא בשרשור בפורום העוסק בפרוייקט המלצות הגולשים. בשביל זה יש את שרשור "כדאי לקרוא בבלוגיה". ולסיום, אני מעריך את הסיוע שלך בהבנת הנקרא, אבל אני באמת ממשיך להתעקש (ולא להתבייש) שהבנתי הכל מצוין.

dusa35

New member
אוקיי, נחזור להתחלה :

מהי מטרתו של פרוייקט ההמלצות, אם לא כדי להעשיר את רמתו הירודה של העמוד הראשי? אנשים ישלחו לאינה המלצה, היא תחליט את מי לשרשר כאן, ומנהלי התוכן של אתר תפוז - מכיוון שהם עצלנים מידיי כדי לעשות עבודת שטח - ייקחו מההמלצות של אינה ויחליטו את מה לפרסם, כן? לפיכך (אני עדיין לא וויתרתי על אופציית ההבנה שלך) שרשוריה של אינה הם שלב אחד לפני סינון סופי לכיוון העמוד הראשי, ולכן מן הסתם חשבה (וצדקה) livesin כאשר קישרה את השירשורים האלו לעמוד הראשי, ומכיוון שמטרתי אינה להגיע לרמתו הירודה של העמוד הראשי, אין טעם גם לשרשר את רשומותיי תחת כותרת המלצות הבלוגרים. מדוע בחרה בכל זאת לשרשר את הקישורית שם אין לי מושג, אך עדיין אני מחזיקה בדעה הנחושה כי אין זה ממקומך לקבוע איזה קישורים יופיעו. דרך אגב, מה בדיוק התפקיד שלך אם אתה לא מנהל את המלצות היום, וגם לא עושה דבר מלבד לשמש כשק החבטות הפרטי שלי?

wranger

New member
כן, כדאי שתחזרי להתחלה

כי מהשאלות שלך ניתן להסיק שלא קראת את ההודעה המקורית שפתחה את השרשור הזה (או אולי כן קראת? לא יודע, כבר הואשמתי בקשיי הבנה היום). כתוב שם, בין השאר, שפרוייקט המלצות הגולשים הוא אלטרנטיבה לקידומים של העמוד הראשי. אלטרנטיבה, לא תחליף ולא ריכוז של המלצות עבור עורכי התוכן. הפרוייקט הוא מתן אפשרות לגולשים להציע רשומות שהם אהבו וחושבים שראוי לתת להן במה כאן בפורום. מצב שבו תופיע אותה רשומה גם בפרוייקט המלצות הגולשים וגם בעמוד הראשי של תפוז הוא כמובן אפשרי - ההודעה שתפורסם בכל סופ"ש תהיה גלויה לעיני העורכים כמו שהיא תהיה גלויה לכולנו, ואם הם ימצאו שם רשומה הראויה בעיניהם לקידום ייתכן והיא תקודם גם לעמוד הראשי (אבל עדיין - בתנאי שהכותב אישר את פרסומה בעמוד הראשי). זה לא בהכרח אומר שעורכי התוכן - העצלניים מדי לעבודת שטח, לטענתך? - יבחרו משם איזושהי רשומה. אם יש לך עוד שאלות, את מוזמנת לקרוא קודם את ההודעה המקורית שפתחה את השרשור הזה - יתכן וסימני השאלה שלך יתפזרו מעצמם. ובטרם אסביר לך מה עוד אני עושה מלבד לשמש כשק החבטות שלך (פרטי? למה פרטי? אנחנו בפורום, אני שק חבטות ציבורי!), האם תסכימי להסביר לקשה הבנה כמוני איך זה שאת לא יודעת מה התפקיד שלי ובכל זאת מחזיקה בדעה נחושה כי אין זה ממקומי לקבוע איזה קישורים יופיעו?

dusa35

New member
קצת התבלבלת -

אין אצלי שום סימני שאלה, בטח לא לגבי חוסר ההבנה הבסיסית שלך : במה שונה הפרוייקט הזה משאר השרשורים שכבר קיימים בפורום? עבור מה קיים השרשור של רשומות בפורום בכלל? כדי לתת לרשומות כמה שיותר חשיפה, ומכסימום החשיפה נמצא בעמוד הראשי. בכל פעם שחשבתי שהגענו לבסיס החסר לך, אני מגלה חזית נוספת. אני לא יודעת מה עבודתך כאן, כי מלבד היותך שק החבטות הפרטי שלי (כן, פרטי שלי, לא של אף אחד אחר, אבל אם אתה מספק שרות זה עבור מישהו אחר, אז כל הכבוד על הציבוריות) אתה בלתי מורגש כאן בעליל. אם זה ישתנה, אולי יהיה ברור יותר לי ולכולם מה אתה עושה כאן. ועכשיו נבחר את המילה האחרונה בה חסרה לך הבנה : "אלטרנטיבה" - המלצות בפורום הבלוגיה היו יכולות להוות אלטרנטיבה רק אם היו שואפת לאותה מידת חשיפה, ולא כאשר החשיפה בפורום היא אחוז (במקרה הטוב) מהעמוד הראשי. לקרוא לפורום הבלוגיה אלטרנטיבה לעמוד הראשי, יהיה כמו לקרוא לך אלטרנטיבה לי. ברור? אני די בספק, אבל לא וויתרתי עליך עדיין.

wranger

New member
תודה שאת לא מוותרת עלי, זה חשוב לי.

במה הפרוייקט הזה שונה משאר השרשורים שקיימים בפורום? טוב, יש כמה הבדלים. העיקרי שבהם הוא שבשרשור המלצות יומי "רגיל" כל אחד יכול להמליץ על איזה בלוג ואיזו רשומה שבא לו, מה שיוצר מצב שבו בעיקר כל אחד ממליץ על עצמו (לא רק, יש שמפרגנים לאחרים פה ושם, מעטים מדי לטעמי). בשרשור הפרוייקט, לעומת זאת, יהיו 5-10 המלצות של בלוגר אחד על בלוגרים אחרים. בנוסף, שרשור ההמלצות היומי הוא, אה, יומי. לעומת הפרוייקט שהוא שבועי, ואפשר למצוא עוד הבדלים אם אני ממש אשתדל. לגבי ה"אלטרנטיבה" - כן, החשיפה בפורום היא נמוכה מזו של החשיפה בעמוד הראשי. אף אחד לא אמר שזה פתרון מלא. אבל פתרון חלקי עדיף מכלום, והפרוייקט הזה יכול להוות פשוט פלטפורמה נוספת. זה לא מחליף את שרשור ההמלצות היומי, או את ה"היט", או שיתוף בפייסבוק או כל דרך אחרת שבה בוחר כל בלוגר לפרסם את עצמו. מה גם שאף אחד לא מחייב אף אחד אחר לקרוא את השרשור או לשלוח המלצות. חושבת שהפרוייקט הזה טיפשי ומיותר? זכותך, כמו שאני חושב שחלק ניכר מהשרשור הזה טיפשי ומיותר. וטרם התייחסת לשאלה ששאלתי קודם, איך זה שאת לא יודעת מה התפקיד שלי ובכל זאת מחזיקה בדעה נחושה כי אין זה ממקומי לקבוע איזה קישורים יופיעו. קצת חסרה לי הבנה, את יודעת. אז אם תוכלי לסייע לי גם בעניין הזה...

dusa35

New member
פייסבוק היא דוגמא טובה לאלטרנטיבה,

אבל לא היט או הפורום הזה, אשר מוכלים בתוך תפוז. אולי האנלוגיה שהשתמשתי בה מקודם לא הועילה, לכן אני אשתמש במשהו יותר פשוט : האם תפוח יכול להוות אלטרנטיבה לפרי? אם תשובתך היא כן, אני אאלץ לעבור להסביר גם את זה - מה שאין לי בעיה לעשות. עניתי לך בהחלט בנוגע לתפקידך (או היעדר תפקידך) - אם אתה צריך לקרוא את מה שכתבתי שוב, קח לך את כל הזמן שאתה צריך. לא אמרתי שהפרוייקט טיפשי או מיותר - רק אמרתי שאתה לא מבין את משמעותו, ומכיוון שהעלית את זה, אני נאלצת להסיק שזה מה שאתה חושב. ההבדלים שדיברת עליהם מעידים על חוסר הבנת המהות : משמעותו חשיפה רבה כמה שיותר - האמצעים שונים, אך לא המהות. מזל שאינה אחראית על הפרוייקט ולא אתה, היא בוודאי תעשה בזה שימוש חכם, ולא תשתמש בו כאמצעי למנוע בלוגרים מלהמליץ על עצמם - זו באמת המסקנה האינטיליגנטית ביותר אליה הגעת בנוגע למטרת הפרוייקט? הלוואי והייתי יכולה להגיד שזה מפתיע אותי. סיכום ביניים כדי לשמור על הפוקוס שלך : הדיון בנינו התחיל כאשר מצאת לנכון להעיר ל- livesin על המלצתה על פוסט שלי שצורפה לשרשור של אינה על הפרוייקט החדש. תוך כדי הערתך התמוהה, החלטת משום מה לקבוע מה המקום הנכון לשרשור, וגם להביע את הדעה התמוהה ששרשורים בפורום הבלוגיה אינם קשורים לעמוד הראשי, אלא מהווים אלטרנטיבה. מצאנו את הקשר בין העמוד הראשי לשרשורים כאן, ומה שנותר הוא הדיון בתפקידך. אם אתה חושב שנעשה לך עוול בקביעה כי תפקידך הוא חסר משמעות, אתה מוזמן לפרט כאן מהו תפקידך בדיוק. אתה לא יוזם פרוייקטים חדשים - את זה אינה עשתה בשבילך, ולא מוצא נושאים מעניינים חדשים, אז מה בדיוק אתה כן עושה?

למעלה