1מדינת ישראל
New member
קונפיטורה תות שדה
החומרים 2 ק"ג תותים ½ 1 ק"ג סוכר מיץ מ-1 לימון 2-3 עלים גרניום לימוני (לא חובה) אופן ההכנה לשטוף היטב את התותים עם העלים (עדיין לא קוטמים), לנקות מהעלים לשים בקערה ולשפוך מעל את הסוכר, להשרות 24 שעות. לאחר מכן מכינים סירופ: לשפוך את מיץ התותים (כולל הסוכר) לסיר יחד עם עלי הגרניום. להביא לרתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית בערך 2 שעות. במשך הרתיחה מפעם לפעם לדאוג להוציא את הקצף העליון. לאחר בישול של 3 שעות , להוסיף את התותים, להביא לרתיחה, להוציא שוב קצף, ולהוריד ללהבה בינונית לרתיחה קלה של כ- ¼ שעה. להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה. לאחר שהריבה מוכנה, להוציא את עלי הגרניום. לקרר ולהעביר לצנצנות. הערות - בזמן בישול הפרי, חייבים להוציא את הקצף שמצטבר. - מכינים את הריבה ללא מכסה הסיר.
החומרים 2 ק"ג תותים ½ 1 ק"ג סוכר מיץ מ-1 לימון 2-3 עלים גרניום לימוני (לא חובה) אופן ההכנה לשטוף היטב את התותים עם העלים (עדיין לא קוטמים), לנקות מהעלים לשים בקערה ולשפוך מעל את הסוכר, להשרות 24 שעות. לאחר מכן מכינים סירופ: לשפוך את מיץ התותים (כולל הסוכר) לסיר יחד עם עלי הגרניום. להביא לרתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית בערך 2 שעות. במשך הרתיחה מפעם לפעם לדאוג להוציא את הקצף העליון. לאחר בישול של 3 שעות , להוסיף את התותים, להביא לרתיחה, להוציא שוב קצף, ולהוריד ללהבה בינונית לרתיחה קלה של כ- ¼ שעה. להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה. לאחר שהריבה מוכנה, להוציא את עלי הגרניום. לקרר ולהעביר לצנצנות. הערות - בזמן בישול הפרי, חייבים להוציא את הקצף שמצטבר. - מכינים את הריבה ללא מכסה הסיר.