שירשור - ריבות/קונפיטורות

קונפיטורה תות שדה

החומרים 2 ק"ג תותים ½ 1 ק"ג סוכר מיץ מ-1 לימון 2-3 עלים גרניום לימוני (לא חובה) אופן ההכנה לשטוף היטב את התותים עם העלים (עדיין לא קוטמים), לנקות מהעלים לשים בקערה ולשפוך מעל את הסוכר, להשרות 24 שעות. לאחר מכן מכינים סירופ: לשפוך את מיץ התותים (כולל הסוכר) לסיר יחד עם עלי הגרניום. להביא לרתיחה ולהנמיך ללהבה בינונית בערך 2 שעות. במשך הרתיחה מפעם לפעם לדאוג להוציא את הקצף העליון. לאחר בישול של 3 שעות , להוסיף את התותים, להביא לרתיחה, להוציא שוב קצף, ולהוריד ללהבה בינונית לרתיחה קלה של כ- ¼ שעה. להוסיף את מיץ הלימון ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה. לאחר שהריבה מוכנה, להוציא את עלי הגרניום. לקרר ולהעביר לצנצנות. הערות - בזמן בישול הפרי, חייבים להוציא את הקצף שמצטבר. - מכינים את הריבה ללא מכסה הסיר.
 
קונפיטורה חצילים קטנטנים

החומרים 1 ק"ג חצילונים קטנטנים 1 ק"ג סוכר 3 כוסות מים 1 כפית שטוחה מלח לימון 100 גרם סיד נקי (קונים בחנות לחמרי בנין)-לא חובה אופן ההכנה לחתוך את הקליפה של החצילונים. בקערה עם הרבה מים, להשרות את החצילים, לשים במטפחת את הסיד ולקשור היטב את המטפחת בכמה קשרים, ולהוסיף לקערת המים, הסיד ישמור היטב על צורת החציל שלם. אם לא מוסיפים סיד החציל יתקמט ויאבד מצורתו, ואז מתקבלת ריבה. להשרות הכל כשעתיים (עם סיד או בלעדיו). בזמן שהחצילים במים, מכינים סירופ: מרתיחים בסיר את הסוכר, המים , אחרי רתיחה ראשונה מנמיכים לבינוני וממשיכים להסמיך את הסירופ בערך כשעתיים. לאחר מכן , להוציא את הסיד ולזרוק לפח, ואת החצילונים לשטוף היטב, חייבים לשטוף כמה וכמה פעמים (בגלל הסיד). במידה ולא מוסיפים סיד , אין צורך בהרבה שטיפות אלא בשטיפה קלה. את החצילונים המסוננות היטב, יש להוסיף לסירופ המוכן, שעדיין מתבשל על להבה נמוכה, להגביר את האש עד לרתיחה ושוב להנמיך ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה ואז להוסיף את מלח הלימון ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה. הערות - בזמן בישול הפרי, חייבים להוציא את הקצף שמצטבר. - מכינים את הריבה ללא מכסה הסיר.
 
קונפיטורה עגבניות ירוקות מאורכות

מסוג תמר. החומרים 1 ק"ג עגבניות ירוקות מאורכות (תמר) 1 ק"ג סוכר 3 כוסות מים 1 כפית שטוחה מלח לימון 100 גרם סיד נקי (קונים בחנות לחמרי בנין)-לא חובה אופן ההכנה בקערה עם הרבה מים, להשרות את העגבניות. לשים במטפחת את הסיד ולקשור היטב את המטפחת בכמה קשרים, ולהוסיף לקערת המים, הסיד ישמור היטב על צורת העגבניה השלמה. אם לא מוסיפים סיד העגבניה תתקמט , תאבד מצורתה ואז מקבלים ריבה ולא קונפיטורה. להשרות הכל כשעתיים (עם סיד או בלעדיו). בזמן שהעגבניות במים, מכינים סירופ: מרתיחים בסיר את הסוכר, המים, אחרי רתיחה ראשונה מנמיכים לבינוני וממשיכים להסמיך את הסירופ בערך כשעתיים. לאחר מכן , להוציא את הסיד ולזרוק לפח, ואת החצילונים לשטוף היטב, חייבים לשטוף כמה וכמה פעמים (בגלל הסיד). במידה ולא מוסיפים סיד , אין צורך בהרבה שטיפות אלא בשטיפה קלה. את העגבניות המסוננות היטב, יש להוסיף לסירופ המוכן, שעדיין מתבשל על להבה נמוכה, להגביר את האש עד לרתיחה ושוב להנמיך ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה ואז להוסיף את מלח הלימון ולהמשיך לבשל עוד כ- ¼ שעה. הערות - בזמן בישול הפרי, חייבים להוציא את הקצף שמצטבר. - מכינים את הריבה ללא מכסה הסיר.
 

clcl

New member
ריבת . . . . קישור ל-

* מעדן תפוזונים * ריבת בצל * ריבת רימונים * קונפיטורת ענבים * ערמונים מסוכרים בסירופ * ריבת תות שדה * ריבת חצילים * ריבת ענבים * ריבת חלב * ריבת חבושים * קונפיטורת אגסים ותפוחים * ריבת שזיפים * ריבת תאנים * ריבת אגסים
 
קונפיטורה משמש

החומרים 1 ק"ג משמש 1 ק"ג סוכר 2-3 כוסות מים מיץ מ- ½ לימון אופן ההכנה לשטוף את המשמש ולגלען. בסיר על האש להביא לרתיחה את המים והסוכר לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך להסמיך עד לקבלת סירופ סמיך (במשך כל זמן הכנת הסירופ לערבב בכף עץ כל ¼ שעה למניעת הידבקות הסוכר לדפנות הסיר), הסירופ מוכן לאחר כשעתיים עד שעתיים וחצי. להוסיף את המשמש ולהמשיך לבשל עוד כ- ¾ שעה תוך ערבוב בכל ¼ שעה. בחמש דקות האחרונות להוסיף את מיץ הלימון לערבב ולכבות את האש.
 
קונפיטורה דובדבנים

החומרים 1 ק"ג דובדבנים 1 ק"ג סוכר 2-3 כוסות מים מיץ מ- ½ לימון אופן ההכנה לשטוף את הדובדבנים להוציא את המקלות ולגלען. בסיר על האש להביא לרתיחה את המים והסוכר לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך להסמיך עד לקבלת סירופ סמיך (במשך כל זמן הכנת הסירופ לערבב בכף עץ כל ¼ שעה למניעת הידבקות הסוכר לדפנות הסיר), הסירופ מוכן לאחר כשעתיים עד שעתיים וחצי. להוסיף את הדובדבנים ולהמשיך לבשל עוד כ- ¾ שעה תוך ערבוב בכל ¼ שעה. בחמש דקות האחרונות להוסיף את מיץ הלימון לערבב ולכבות את האש.
 
קונפיטורה תאנים - מומלץ

החומרים 1 ק"ג תאנים 1 ק"ג סוכר 2 כוסות מים מיץ מ- ½ לימון 1 כפית מי ורדים אופן ההכנה לשטוף את התאנים להוציא את המקלות . בסיר על האש להביא לרתיחה את המים והסוכר. לאחר הרתיחה להנמיך את הלהבה ולהמשיך להסמיך עד לקבלת סירופ סמיך (במשך כל זמן הכנת הסירופ לערבב בכף עץ כל ¼ שעה למניעת הידבקות הסוכר לדפנות הסיר), הסירופ מוכן לאחר כשעתיים עד שעתיים וחצי. להוסיף את התאנים ולהמשיך לבשל עוד כ- ¾ שעה תוך ערבוב בכל ¼ שעה. אם מצטבר קצף יש לנקות מדפנות הסיר. בחמש דקות האחרונות להוסיף את מיץ הלימון ואת מי הורדים, לערבב ולכבות את האש.
 
קונפיטורה שזיפים שחורים

החומרים 70 שזיפים בודדים קלופים ומגולענים (בערך 1 ק"ג) מים – עד כדי כיסוי הסיד והשזיפים 200 גרם סיד נקי (קונים בחומרי בנין) 1 ק"ג סוכר 3 כוסות מים 1 כפית מלח לימון אופן ההכנה לקלוף ולגלען את השזיפים. לשקית בד להוסיף את הסיד ולקשור היטב היטב. להכניס לקערה עמוקה את שקית הבד הקשורה ואת השזיפים הקלופים והמגולענים ולמלא במים עד כדי כיסוי החומרים בקערה. להשרות כ- ½ 1 שעות. לאחר ההשריה להוציא את השזיפים ולשטוף היטב במים תוך החלפת המים כ-5 פעמים . לאחר שהשזיף נקי משאירים בצד במסננת. להביא לרתיחה את המים (3 כוסות) והסוכר . להנמיך הלהבה ולהמשיך לבשל עד לקבלת סירופ סמיך . לאחר צמצום הנוזל וקבלת סירופ סמיך, שוב מרתיחים ולאחר הרתיחה מנמיכים הלהבה, מוסיפים לסיר את השזיפים ואת מלח הלימון. ממשיכים ברתיחה קלה עוד כ- ¼ שעה. כעת הקונפיטורה מוכנה, מצננים ושומרים בצנצנות. (במשך כל זמן הכנת הסירופ לערבב בכף עץ כל ¼ שעה למניעת הידבקות הסוכר לדפנות הסיר), הסירופ מוכן לאחר כשעתיים עד שעתיים וחצי.
 
ריבת בצל

מומלץ להגיש ערימונת של ריבת בצל חמימה (אפשר לחמם במיקרו) מעל טוסט של פטה כבד עוף או אווז. פשוט מעולה. ריבת בצל: מצרכים: 3 בצלים גדולים, חצויים ופרוסים דק 30 גרם חמאה+כף שמן קנולה 1/4 כוס חומץ בלסמי חצי כוס סוכר חום קורט מלח קורט פלפל שחור טחון טרי 1/3 כוס יין פורט 2/3 כוס יין אדום יבש הכנה: מטגנים את הבצלים עד לשקיפות. מוסיפים את הסוכר, מעבירים לאש נמוכה ומערבבים עד שהסוכר נמס לחלוטין והבצלים מקורמלים. מתבלים ומערבבים עוד 2 דקות. מוסיפים את היינות ומבשלים (ללא מכסה), עד שהנוזלים מתאדים והבצלים הופכים לריבה.
 

מירבלי

New member
ריבת בטטות

ריבת בטטה 1 וחצי ק"ג בטטות 1 כף מיץ לימון 1 ק"ג סוכר 1 ליטר מים 2 כפיות תמצית וניל ½ כפית קינמון (אופציונלי) לקלף את הבטטות ולחתוך אותם לחתיכות קטנות (2X2 ס"מ). להרתיח אותם במים רותחים עם המיץ לימון (כדי למנוע השחרה) עד שהן רכות. לסנן ולרסק בבלנדר או במעבד מזון. בינתיים, להרתיח את המים עם הסוכר במשך כ-15 דקות, להוסיף את הוניל, הקינמון והבטטות המרוסקות ולהמשיך לבשל עוד כ-15 דקות תוך כדי ערבוב. לצנן ולהעביר לצנצנות. בחו"ל משווקים את הריבה הזאת כאשר היא קשה, בגוש כזה. אני לא בטוחה אם במרשם הזה היא תצא ככה, אבל היא טעימה מאד...
 

oisdvib

New member
ל- שוש ריבת תאנים

אני זוכרת שצריך להשתמש בתאנים שעדיין לא מוכנות כל כך למאכל-קצת קשות- וגם שמים סיד. את יודעת על זה משהו? לגבי הריבות שנתת - האם הפירות יוצאים שלמים או שזה למריחה?
 
הריבה שאת מתכוונת גם צריך לקלף

אני נתתי מתכון קל יותר לקונפיטורה, שימי לב הקונפיטורות שלי הפרי יוצא שלם ללא סיד. המתכונים של אמא שלי הם עם סיד. ריבה - המרקם של הפרי מעוך קונפיטורה - מרקם הפרי שלם
 

oisdvib

New member
ריבה

אני מניחה שהפרי יוצא שלם מכיוון שאת קודם מכינה את הסירופ ולא מכניסה הכל יחד. נכון?
 
למעלה