שירשור שאלות

לקתולים שאלה לגבי האפיפיור

למה הוא מלקה את עצמו? מה הכוונה בזה? http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/1145996.html

סקס

אז כן זו תאווה להיות עם יותר מאישה אחת לפי הברית החדשה וזה חטא לחשוק בנשים..אז למה הוא ברא אותנו ככה עם התאווה הזו? ואיך הברית החדשה מסתדרת לדוגמא עם שלמה המלך שהיה מרבה בנשים אברהם אבינו שהיה עם אשתו ועם פילגשתו ומי יודע כמה עוד הוא החביא במחסן.. וגם משה..ודוד המלך ועוד.. והתנך לעולם לא גינה זאת..אבל זו לא השאלה.. השאלה אם אלוהים מתנגד למה הוא ברא אותנו כאלה עם תאווה למין ממש כמו קופים בג'ונגל ??? זה כמו לתת לתינוק סוכריה ולומר לו לא ללקק אותה.. או לתת תיאבון לבן אדם ולא לתת לו לאכול..

תחיית המתים וגן עדן

בתנ,ך לא מוזכר גן עדן אלא רק כמקום שהיו בו אדם וחווה והמקום הזה היה על האדמה בעולם שלנו כנ"ל לגבי גיהנום.. האם הם מקומות רוחניים שאליו הולכים המתים או מה? ואם יש גן עדן רוחני וגיהנום רוחני מה הטעם בתחיית מתים על האדמה בעולם הזה.. ומה לעזאזל התוכנית הסופית לחיות בעולם הזה באדמה הזו או בשמיים? תחיית מתים או גן עדן גהינום רוחני אה.?

אלוהים

ובכן האדם הראשון חטא בגן עדן ומאז יש סבל מוות וכו' לא עולה לכם השאלה למה אלוהים לא מנע זאת מלכתחילה הרי שאם הוא אלוהים הוא ידע שהאדם יחטא אז מה הטעם בלתכנן תוכנית כזו ארוכה ומרובה בסבל אנושי רק על מנת לקבל הוד הדר וכבוד בסוף? האם זהוי מטרת הבריאה הוד והדר לאלוהים אם מדובר על אלוהים הוא יכל למצוא תוכנית טיפה פחות עם סבל פיתויים..ובכלל יכל למנוע את הרע בכך שלא היה נותן לו אפשרות להתקיים..וואם להתייחס לשטן ומלאכיו יכל להשמיד אותם ולא לתת לו להפיל את האדם ולגרום לסבל..בקיצור ים של תוכניות אחרות יותר טובות עם פחות סבל.. מה אתם חושבים? אגב וכל המסלול הסבל הנוראי שעבר על האנושות ולבסוף בצליבה של אדם טהור אחד הכל מכופר..אלוהים לא יכל למנוע את כל זה מלכתחילה? במקום ממש לשחק תודה לעונים

prince779

New member
שאלה

קודם כל תקנו אותי אם אני טועה, אבל הנצרות גורסת שכל אדם שלא מקבל את ישו כמשיח ילך לגהנום גם אם היה צדיק גדול. ושמספיק לקבל את ישו ולהביע חרטה כדי לחפר על כל חטא ולהגיע לגן עדן. האם זו עמדתה של הנצרות? האם אתם שותפים לעמדה זו?

אשכול אחרון שלי פה

ומקווה לקבל תשובות לעניין.. משה רבינו היה אנס רוצח..ומתעלל בילדים והכל בהוראת דבר ה' הוא אנס ושלח את צבאו לאנוס נשים במלחמה יג וַיֵּצְאוּ מֹשֶׁה וְאֶלְעָזָר הַכֹּהֵן, וְכָל-נְשִׂיאֵי הָעֵדָה--לִקְרָאתָם: אֶל-מִחוּץ, לַמַּחֲנֶה. יד וַיִּקְצֹף מֹשֶׁה, עַל פְּקוּדֵי הֶחָיִל, שָׂרֵי הָאֲלָפִים וְשָׂרֵי הַמֵּאוֹת, הַבָּאִים מִצְּבָא הַמִּלְחָמָה. טו וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם, מֹשֶׁה: הַחִיִּיתֶם, כָּל-נְקֵבָה. טז הֵן הֵנָּה הָיוּ לִבְנֵי יִשְׂרָאֵל, בִּדְבַר בִּלְעָם, לִמְסָר-מַעַל בַּיהוָה, עַל-דְּבַר-פְּעוֹר; וַתְּהִי הַמַּגֵּפָה, בַּעֲדַת יְהוָה. יז וְעַתָּה, הִרְגוּ כָל-זָכָר בַּטָּף; וְכָל-אִשָּׁה, יֹדַעַת אִישׁ לְמִשְׁכַּב זָכָר--הֲרֹגוּ. יח וְכֹל הַטַּף בַּנָּשִׁים, אֲשֶׁר לֹא-יָדְעוּ מִשְׁכַּב זָכָר--הַחֲיוּ, לָכֶם במדבר פרק לא רצח עבד בתחילת דרכו.. יהושע בן נון רצח עמים שלמים בשם האל בשליחות האל.. 2 האנשים האלה היו היום יושבים בבית מעצר..ובהחלט זה לא היה מסתדר עם הברית החדשה אתם מדברים על אלוהים של רחמים..איפה הרחמים בלהמית ילדים נשים וטף (ראה מקרה יהושע בן נון) ולאנוס נשים ולחטוף בתולות וכמובן משה ויהושע נמצאים בגן עדן..זה נשמע הגיוני תגידו?! אל מלא רחמים שבברית החדשה דורש נישואין לאישה אחת לכולם חוץ מלשלמה המלך אברהם משה דוד שאול וכו' אל מלא רחמים שמגנה יחסים הומוסקסואלים וקורא לזה תאווה..אך לא מגנה גילוי אריות בין נוח לבנותיו בין לוט לבנותיו לו וַתַּהֲרֶיןָ שְׁתֵּי בְנוֹת-לוֹט, מֵאֲבִיהֶן. לז וַתֵּלֶד הַבְּכִירָה בֵּן, וַתִּקְרָא שְׁמוֹ מוֹאָב: הוּא אֲבִי-מוֹאָב, עַד-הַיּוֹם. לח וְהַצְּעִירָה גַם-הִוא יָלְדָה בֵּן, וַתִּקְרָא שְׁמוֹ בֶּן-עַמִּי: הוּא אֲבִי בְנֵי-עַמּוֹן, עַד-הַיּוֹם. {ס} כל כך הרבה דברים לא הגיוניים בעליל אלוהים ישר מלא רחמים מעדיף לרחם על אנשים מאשר על הנאנסות דברים כב כח כִּי-יִמְצָא אִישׁ, נַעֲרָ בְתוּלָה אֲשֶׁר לֹא-אֹרָשָׂה, וּתְפָשָׂהּ, וְשָׁכַב עִמָּהּ; וְנִמְצָאוּ. כט וְנָתַן הָאִישׁ הַשֹּׁכֵב עִמָּהּ, לַאֲבִי הַנַּעֲרָ--חֲמִשִּׁים כָּסֶף; וְלוֹ-תִהְיֶה לְאִשָּׁה, תַּחַת אֲשֶׁר עִנָּהּ--לֹא-יוּכַל שַׁלְּחָהּ, כָּל-יָמָיו. {ס} הבחור אנס בחורה בתולה נותן חמישים שקל לאביה ולוקח אותה לאישה ואונס אותה חופשי על פי דת ודין..איפה האישה? תהיה יפה ותשתוק אז זה הצדק האלוהי אני שואל במאת לדעתכם זה צדק אלוהי זה הטוב? זה אלוהים הטוב כפי שאמר ישוע שמת על הצלב ובזה לכאורה הוכיח את אהבתו אחרי כל הדברים הללו שלמעלה? זה אלוהים הטוב?! זה הצדק החסד והרחמים? לא מבין כבר כלום..

שומאן

New member
אלוהים

רוצה שנלחם בתאוות שלנו ובטבע החוטא שלנו. הוא רוצה שנדע להקריב את חיינו למענו ושנלמד להתמודד עם פיתויים ומלחמות רוחניות שקיימות בנו. הוא רוצה שנהיה יראים אותו ושנשתדל ונתאמץ ללכת אחריו ולנסות לשמור את מצוותיו. שנדע ושנזכור שהוא המקור, שהוא השולט, שהוא זה שקובע את הכללים ולא אנחנו. גם בקשר לאוכל - אנחנו צריכים לאכול בכדי להתחזק, שיהיה לנו כוח. אבל לא בשביל שנממש את התאווה שלנו. וגם פה - יש מלחמה פנימית בשאלות כמו מה לאכול, כמה לאכול, כמה כסף להוציא על אוכל... דוגמא טובה לעניין הזה היא שכשהאדון ישוע עשה את הנס הגדול - מ 5 ככרות לחם ו 2 דגים לחם הוא ברא לחם ודגים ל 5000 איש לפחות (מתי פרק 14, 14-21) - מצד אחד הוא הראה לכולנו את הכוח האלוהי שלו לברוא לחם ודגים, מצד שני הוא יצר רק לחם ודגים - האוכל הכי פשוט שיש, ולא סעודת מלכים עם מטעמים מיוחדים שהם בחיים לא אכלו. לגבי מה שהיה בתקופת התנ"ך - זו הייתה תקופה אחרת שבה אלוהים דרש דברים אחרים או שונים מבני האדם. ישוע הביא לנו בשורה חדשה - הוא אינו מבטל את המצוות של התורה אך כן מוסיף דברים חדשים ומצוות נוספות. הוא דורש מאיתנו ליותר ממה שדרש בתקופת התנ"ך. והוא לא ידרוש ממישהו משהו שהוא לא מסוגל לבצע. לגבי תאוות המין - אלוהים קבע שניתן לקיים יחסי מין רק במסגרת הנישואין. זו הדרך היחידה לשמור על הקדושה שלנו. ובגלל זה רוב האנשים מתחתנים. ויש כאלה שאלוהים בוחר בהם גם לא להתחתן. זה קשה וכולנו נופלים, אך אלוהים נותן את הכוח לקום ולהשתדל לחיות כראוי. יש גם תאוות נוספות - התאווה לכסף ולהיות עשיר או התאווה לקבל כבוד בעולם. כל אחד חלש במשהו אחר וצריך לנסות להתגבר על הקטעים החלשים אצלו.

תשובה

ראשית כל, איש יקר השם שלו הוא ישוע. בטא בבקשה את שמו המלא - ישוע. האמונה המשיחית שמבוססת על אך ורק על דבר ה'(התנ"ך והברית החדש), אומרת שכל אדם חוטא, ואין אדם שיכול להיצדק לפני אלוהים, במעשיו הוא. (ישעיה נ"ט: 2-1, ישעיה ס"ד: 5) אלוהים צדיק וטהור, לא יכול לקבל אל מלכותו אדם חוטא, ובטח שלא את מעשיו טובים ככל שיהיו, כיוון שמעשיו אינם מכפרים על חטאו. על פי דבר ה' רק דם מכפר על החטאים(ויקרא י"ז: 11) אלוהים שלח את המשיח(זכריה ב': 14,15) לכפר על החטאים של כל בני האדם, של היהודים בראשונה וגם של הלא יהודים.(ישעיה נ"ב: 13- נ"ג: 12) ישוע הוא המלך של מלכות השמים, מי שלא מקבל את המשיח מי שלא מקבל את המלך, לא יוכל גם להיכנס אל המלכות. "אַחַת שָׁאַלְתִּי מֵאֵת-יְהוָה אוֹתָהּ אֲבַקֵּשׁ שִׁבְתִּי בְּבֵית-יְהוָה כָּל-יְמֵי חַיַּי לַחֲזוֹת בְּנֹעַם-יְהוָה וּלְבַקֵּר בְּהֵיכָלוֹ׃" (תהילים כ"ז) בכדי להיכנס למלכות השמים, יש להאמין בישוע המשיח, לא רק להביע חרטה, אלא לחזור בתשובה אמיתית של הלב. לקבל את הרוח הקדושה של המשיח, ולחיות עפ"י דבר ה', באהבה ובשמחה ובשלום עם כל אדם עד כמה שהדבר מאפשר.

prince779

New member
ראשית

אתה צודק בעניין שמו של ישוע, אני מתנצל. מה שאתה בעצם אומר: "בכדי להיכנס למלכות השמים, יש להאמין בישוע המשיח" ומי שלא נכנס למלכות שמים, מה קורה איתו? האופציה השניה היא גהנום? כלומר כל היהודים מקומם בגיהנום, כולל כל אלו שמתו בשואה, כולל צדיקים, כל יבשת אפריקה, כמעט כל המזרח הרחוק... כל אלה מקומם בגהנום? - מה לגבי אנשים שמעולם אפילו לא שמעו את השם ישוע? האם גם אלה מקומם בגהנום? - מה לגבי ילדים שמתו לפני שהייתה להם הזדמנות לבחור? מה זה בדיוק אומר לחזור בתשובה אמיתית של הלב, מה אם אני מקבל את מלכות ישוע אבל מבצע פשעים? האם כל אחד יכול לחזור בתשובה בכל שלב של חייו ולהכנס למלכות שמים, ויהו מעשיו הקודמים של אותו אדם מחרידים ככל שיהו? האם ברגע החזרה בתשובה הכל נמחק?

ה' אומר

דִּרְשׁוּ יְהוָה בְּהִמָּצְאוֹ קְרָאֻהוּ בִּהְיוֹתוֹ קָרוֹב׃ יַעֲזֹב רָשָׁע דַּרְכּוֹ וְאִישׁ אָוֶן מַחְשְׁבֹתָיו וְיָשֹׁב אֶל-יְהוָה וִירַחֲמֵהוּ וְאֶל-אֱלֹהֵינוּ כִּי-יַרְבֶּה לִסְלוֹחַ׃ כִּי לֹא מַחְשְׁבוֹתַי מַחְשְׁבוֹתֵיכֶם וְלֹא דַרְכֵיכֶם דְּרָכָי נְאֻם יְהוָה׃ כִּי-גָבְהוּ שָׁמַיִם מֵאָרֶץ כֵּן גָּבְהוּ דְרָכַי מִדַּרְכֵיכֶם וּמַחְשְׁבֹתַי מִמַּחְשְׁבֹתֵיכֶם׃ (ישעיה נ"ה: 6-9) אלוהים הוא רב חסד ואמת הוא צדיק ומלא בצדק. ראשית ישנם הרבה מאד יהודים שקיבלו את המשיח, כך שלא מדובר על כל היהודים שלא יכנסו למלכות השמים. אלו שלא מקבלים את המשיח. אלוהים יודע מה יהיה איתם. אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. רק אלוהים מצדיק את החוטא, בזכות הדם של ישוע המשיח. מי הולך למלכות השמים ומי לגיהנום, אלוהים הוא זה שמחליט. דבר ה' אומר שרק אלו שקיבלו את האדון באמונה ומתוך אומונה, והולכים אחריו באמונה, מתכחשים לעצמם ומקדישים את חייהם לאדון, הם יכנסו למלכות האלוהים. לחזור בתשובה אמיתית משמעו לשנות את כיוון המחשבה שלך, לחזור בך ממעשיך הרעים, עם החלטה מודעת לא לחזור עליהם שוב. כשאתה מקבל את ישוע המשיח לחייך מתוך אמונה, רוח הקודש בא לשכון בקרבך ומשנה את ליבך מלב של אבן, ללב של בשר. ילדים שמתו לפני שהייתה להם הזדמנות לבחור, אני מאמין שהאדון מקבל אותם, כי לו הילדים, הם שייכים לו. אלו שאלות לא קלות. ולי אין למעשה את כל התשובות. מה שאני יודע שאלוהים צדיק ומלא בצדק, ואני נותן לו להחליט מי יכנס למלכותו ומי לא. אני כן מחוייב לספר לכל אדם על האמונה בישוע המשיח, שפותחת את הדלת עבור כל אדם להיכנס אל מלכות השמים.

prince779

New member
אני לא מבין

מה פירוש "אני מאמין שאלוהים היה נוהג כך..." או שישנה התייחסות ברורה לשאלות שאני מעלה בכתבי הקודש הנוצריים, או שאין כזו. אז יש או אין? אני גם לא מבין את המשמעות של "אלוהים מחליט מי נכנס לגן עדן ומי לא" כמובן, אבל בשביל זה יש לך כתבי קודש שמציינים בין השאר מה הקריטריונים של אלוהים. אתה אומר שרק אדם שמקבל את המשיח זכאי לגן עדן. השאלות שאני שואל הן פשוטות למדי. האם ילדים שמתו בטרם יכלו להבין מה המשמעות של משיח יורשים גיהנום? אני לא שואל על אמונתך הפרטית כאדם, אני שואל על עמדת הנצרות או היהדות המשיחית בנושא, אני שואל האם יש תשובה לשאלה שלי בכתבי הקודש הנוצרים. ומה לגבי אנשים הלוקים בשכלם באופן חמור עד כדי כך שאין הם מסוגלים להבין את פירוש המילה "משיח"? לא התייחסת עדיין לגבי אנשים שמעולם לא שמעו על ישוע מסיבות גאוגרפיות. האם על פי הנצרות, אחרי המוות האדם יכול או לרשת גיהנום או להכנס למלכות שמים, ואין שום דרך אחרת? אגב, אני אקבל גם תשובות כמו "אין בכתבי הקודש תשובה ברורה לשאלתך". בסדר גמור. אין אז אין. או תשובות כמו "בכתבי הקודש ישנן מספר התייחסויות סותרות לשאלתך, למשל בספר "הבשורה על פי X "התשובה היא זו ואילו בספר "הבשורה על פי Z "התשובה היא אחרת." מקובל. "לחזור בתשובה אמיתית משמעו לשנות את כיוון המחשבה שלך, לחזור בך ממעשיך הרעים," אך מהם מעשים רעים על פי הנצרות? למשל, ליהדות יש רשימה ארוכה ומפורטת של מעשים שאסור לעשות. מה נחשב כמעשה רע על פי הנצרות? אתה בוודאי יודע שנוצרים רבים בימי הביניים רצחו ועינו אלפי יהודים באינקוויזיציה. אין ספק שאותם אנשים שביצעו את האינקוויזיציה התכחשו לעצמם והקדישו את חייהם לאדון, הם קיבלו על עצמם את המשיח באמונה חזקה. האם רוח הקודש שכנה בהם? האם ליבם עשוי מאבן או מבשר? והכי חשוב, האם הם ירשו מלכות שמים או גיהנום? אשמח לתשובה ישירה. ולגבי החזרה בתשובה. לא ענית. האם על פי הנצרות קבלת המשיח בכל שלב בחיים, מכפרת על כל פשע, ויהיה זה פשע נורא ככל שיהיה?

...

כתבי הקודש אומרים בברור מי נכנס ומי לא. ועם זאת אלוהים הוא אלוהי הצדק, ואנחנו יכולים להבין דברים בצורה מוגבל. כן כל מי שמקבל את ישוע המשיח לחייו, נכנס למלכות השמים, אם אותו אדם אכן חזר בתשובה והלך בדרכו הבריאה של המשיח. ומי שלא מקבל את המלך - לא נכנס למלכות. הסברתי לך שאני לא יודע, כיוון שאין תשובה ברורה בדבר ה' לגבי הילדים שעברו את השואה, או ילדים שמתו או אנשים שלוקים בשכלם מה שכן כתוב בדבר ה' שאלוהים צדיק. ולי לא נשאר אלא לבטוח באדון בעניין. המעשים הרעים על-פי האמונה המשיחית, הם אותם מעשים רעים שנמצאים ביהדות, כיוון שהאמונה המשיחית מבוססת על התורה. כל הגדרות החטא הרשומות בתורה, הם החטאים שישוע המשיח כיפר עליהם. אין לי ספק שהאנשים שביצעו את האינקוויזיציה לא התכחשו לעצמם ולא הקדישו את חייהם לאדון ישוע המשיח מנצרת, והם לא קיבלו על עצמם את אמונת המשיח. אם היו עושים זאת, לא היו פועלים בדרכי הבשר והרע. רוח הקודש לא שכנה בהם, וליבם עשוי מאבן ולא מבשר. בטח שהם לא ירשו את מלכות השמים והם נמצאים בגיהנום(אלא אם כן היו ביניהם אנשים שחזרו בתשובה לפני אלוהים על מעשיהם הרעים). על פי האמונה המשיחית קבלת המשיח בכל שבל בחיים מכפרת על כל פשע, ישוע שילם את המחיר של החטא, הוא כיפר על כל החטאים. ראה את הפסוקים שכתבתי בהודעה הראשונה, מספר ישעיה נ"ה 6-9.

ל נ צ ח

New member
אדם בִּיקָר ולא יבין נמשל כַּבהמות נִדְמוּ

תהילים מט (כ) תָּבוֹא עַד דּוֹר אֲבוֹתָיו עַד נֵצַח לֹא יִרְאוּ אוֹר (כא) אָדָם בִּיקָר וְלֹא יָבִין נִמְשַׁל כַּבְּהֵמוֹת נִדְמוּ

lion 7

New member
זו תשובה מפי נוצרי

אדם צדיק הוא זה שבאמונה יחיה כיצד? אם הוא מתהלך עם ישוע יומיום לא רק בציטוטים, שקיבל אותו כאדון על חייו, לא רק במס שפתיים : לא כל מי שאומר אלוהים אלוהים יכנס למלכות שמיים אלא מי שעושה את דבריי === ציטוט מהאדון ישוע המשיח בן האלוהים כל אדם שמע את הבשורה במשיח ישוע ודחה אותו, אז הוא מתהלך בבשר ולא ברוח הקדש , רוח הקדש הוא המקדמה לערבות בכדי להכנס למלכות השמים זו עמדתה של רוב הנצרות,, בקשר לשאלתך למטה אם אנשים מתו במקרים טרגדיים והם לא נוצריים אז מה גורלם? אלוהים לא אכזר, הוא יתחשבן איתם לפי תורת חייהם , תורת חייהם תעיד אם היו קרובים לתורת האהבה, ויש מסביבי אנשים לא נוצריים (יהודים או מוסלמים) שלא שמעו בחייהם על ישוע ועל תורת האהבה לא שמעו על הבשורות הטובות = האנג'יל= הברית החדשה , אלוהים יתחשבן איתם לפי מודל שמיימי ולא ארצי מקווה שעניתי לשאלתך

lion 7

New member
בשמחה

/tapuzforum/images/Emo13.gifזה ההבדל בין התורה הבשרית לבין תורת הרוח , מחיר של החטא הוא מות , כאשר בני עמים היו מעבירים את בניהם באש למען האל התמהוני והרבה דברים אחרים הם שלמו מחיר החטא , אז לא היה החסד במשיח , אין אצל אלוהים משוא פנים , בחר בעם וזה היה אמור להיות אור לגויים . וממנו ומסיפורי התנ``ך שהוא משל לנמשל כיצד אלוהים רחום ונותן עוד זמן לחזרה בתשובה כמו שהיה עם יונה והעיר שחזרה בתשובה , למעשה איך התנהגו הלוחמים עם אויביהם ואויבי אלוהים כלום ממה שעשו לוחמי עמים אחרים בשבוייהם , אני לא בטוח שאם דיברתי על הפרסים הקדומים שהיו מתעללים בשבויי המלחמה בצורה שלא יכולים לתאר , תחילה היו חותכים את אוזניהם ואפיהם ועוד חלקים מגופם בעודם חיים .. (חפש בפורום כאן ) , ישוע נרמז עליו בהרבה פסוקים מהתנ``ך שהיוה הרבה צורות לנו , כיצד אלוהים הוא רחום וגם אל נקמה ששונא חטא , וראינו גם כיצד נפל אבינו הראשון , וכיצד אלוהים תמיד עזר לאדם עד עכשיו , המצב של חסד אלוהים במשיח מלפני 2 אלף שנה יותר טוב מלפני ישוע , ההצדקה היא דרך מעשים ומצוות לעם אחד נבחר ,אולם היום ההצדקה היא לכולם דרך אותו עם נבחר כולל אותו ורק בלהאמין , נכון שצריך מעשים עם האמונה אבל

למעלה