לא מסכים אתך אח יקר
כתבת : ישוע שילם את המחיר. הוא שילם את המחיר המלא. הוא מצדיק אותנו בדמו, הוא מת על הצלב לכפר על חטאינו, אין עוד צורך בהלקאה עצמית. הברית החדשה לא אומרת לנו לעשות מעשים כאלה, ההפך אלוהים רוצה שתשמר שלמות גופנו, נפשנו ורוחנו. אין להלקאה עצמית שום מקום באמונה המשיחית ואני לא מדבר מתוך זרם כלשהו, אני מדבר מתוך דבר ה'. הדבר נוגד את דבר ה'. הסבל קיים בכל מקרה, לא צריך להוסיף על עצמנו סבל, בכי להזדהות עם המשיח. נסכים שישוע שילם את המחיר , זה לא חדש אחרים ומאמינים מאז היוסדות הכנסיה בישוע ראו באקט זה צורה של ענווה והתקרבות לישוע יש מנזר בצרפת שמקדם ההצטרפות (אחותו של חברי הטוב) היא לדרוך על חצץ חם אתה ואני בוחרים בדרך הקלה, כך הם הזרמים הרפורמים (לא יעזור לא לי ולך לאמר זרמים כי זה מה שיש ואם תקרא בקישורים על המושכ כנסיה תחסוך הרבה ויכוחים ביזנטיים ) אתה אומר אחי היקר : שהברית החדשה לא אומרת לנו לעשות את זה , למה מה היה עם פואלוס ועם המשל של מי שסבל הרבה ועבר אל חיקו של אברהם , האם לא סבל והכלבים היו מלקקים את דמו מפצעיו ישוע בא בכדי לרפא, האם תרזה ביקשה את הדברים הבלתי הגוניים , לעזוב את חיי המנזר ולהצטרף את ההמון הסובל , שתקל מסיבלם , האם זה מנוגד לרוח האינגיל ? גם כן אוגוסטינוס היה צם עד כדי שטנים נלחמים בו, למה זה גם פסול? הראיה הבפטיסטית הדרומית שממנה אתה שואב את רעיון האמונה המשיחית לא שלמה (גם אם שנינו נקפוץ לשמים זה עדיין בפטיסטי או אבנגליסטי, עם שמות חדשים) אתה כתבת אחי היקר במשיח (מספיק כבר עם כל הזרמים וכל הכיתתיות(שזהו אחד מהפירות הבואשים של הבשר.) אני לא מסכים איתך, כי בזמן ישוע ואחריו כבר צצה הרבה רעיונות וכאלה שנקראו מינות והכנסיה הראשונה ובה הקתולית נלחמה בה אם אין רפורמות והתחדשות אז הכנסיה הכל זרמיה תהיה פנטית עם ראיה פנטית לא מגוונת,, למה לא להיות פרוליסטיות בנצרות? אני בספק אם הדוקטורינה שלך ושלי הן מושלמות כתבת " אנחנו אחד במשיח, וכל מה שחשוב הוא המשיח לא הזרמים השונים שבנצרות. מה שחשוב הוא דבר ה', ולא מסורות של בני אדם" אמחנו אחד במשיח ? כיצד? הרי ממה שקורה בפורום זה ראיה דוגמטית של חד כוונית ופסילת האחר, אתה מאנין שהכנסיה או הקהילה שלך היא האמת לאמיתה ומה עם השאר מה הם לא אחיך באמונה? זה סתם מס שפתיים , פסילת אחרים כבר ראינו כאן אח יקר, מסורת אוט ? למה? בלי המסורת זו ומה כתבו אבות הכנסיה לא היינו מגיעים לאן שהגענו , עוד ראיה בפטיסטית שאני נמנה עליה, לפסול הסטוריה עשירה של שהידים מרטירים כי הם לא היו יהודים משיחים ולא היו בפטיסטים לא כך? דברי ה'? כתוב אם אין אמונה עם מעשים את האמונה שווה לאפס, זו עוד ראיה בפטיסטית, טובה אבל לא מושלמת לגבי ההלקות, אחרים מהזן שלי ושלך אח יקר במשיח בוחרים ללכת רחוק אל הודו ומדינות אסלמיות בכדי לבשר או להיות עם עניי העולם, הרי הראיה שלנו השאובה מארה"ב מבוססת שאני צודקים והמסורתיים לא ,, האמת לא חידשת דבר אח יקר במשיח, לותר הביא רפורמה והשליך את הספרים הקאנוניים ב לים, מה שהעצם טעות ידעת על זה? בספרים אלה מצוטט ישוע והברית החדשה הלו אנחנו לא מושלמים אח יקר במשיח, תקרא שוב ושוב את המונח כנסיה בברכת ישוע המשיח, ומבקשים בשם ישוע המשיח הצלוב להחזיר את שם הפורום פורום נצרות משיחית אמין