שירשור שאלות

lion 7

New member
המשך

/tapuzforum/images/Emo41.gifאז השיפוט האלוהי למקרים רבים שנראים לנו היום כצביעות או אי הגינות אפשר לדון בהם בכל אחד לחוד , כמו המקרה של צליבת בני שאול (שנראים אכזריים אולם היה צורך במשפט צדק למען עם גוי שסבל משאול , לא זוכר את שמם הגבעוניים ?) ואם תביא כל מקרה לגופו יהיה קל לדון בו בשמחה , כרגע אני בעבודה ואם אתפנה בערב לענות על התהיות אלה , אל תשכח שאנו מאמינים ראשית כל בצדקת הבורא שלנו וגם עם הבחירה החופשית לאמר כן ולא על מה שהיה להסכים עם צדקת האל העברי בתנ``ך ..

אני מפנה אותך לפרקי אבות וקריאת שמע:

בס"ד שבוע טוב
פרקי אבות: מרבה נשים-מרבה כשפים מרבה שפחות-מרבה זימה. וידוע שה' שונא זימה. נמשיך הלאה?
ולא תתורו אחר לבבכם ואחר עיניכם אשר אתם זונים אחריהם. כבר ידעו לומר חז"ל:איזהו גיבור(שורש ג.ב.ר=גבר)הכובש את יצרו. קבלנו יצרים,ויצרים בא מלשון יצירה',רק השאלה היא לאן מנתבים אותם.

עדות ה' נאמנה מחכימת פתי(תהילים מזמור י"ט,ח')

בס"ד כבר נאמר שלגדולתו אין חקר,והרי מאידך גיסא נאמר בתהילים,מזמור י"ח,פסוק ל"א:האל תמים דרכו,הוא יכול גם להיות רחום וחנון וגם:אל קנא ונוקם. זה מסביר ש-70 פנים לתורה,והרי כבר אמרו גדולים שבמופלא ממך אל תדרוש. אז נכון ש'צדיק ה' בכל דרכיו וחסיד בכל מעשיו,אך מזכירים לנו בתהילים,מזמור ח',פסוק ו':ותחסרהו מעט מאלוהים,ואני אחזק זאת בנאמר בספר קהלת,פרק ז',פסוק כ':כי אדם אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא. והוא רחום יכפר עוון ולא ישחית. והרבה להשיב אפו ולא יעיר כל חמתו.

יש פער גדול בין המ שאני שואל

לתשובות שאני מקבל כאן בפורום אז אחזור שוב אלוהים יכל לברוא בריאה מושלמת שלא תחטא לעולם! אך מה שהוא כן ברא זה את האדם הראשון ונתן רשות לשטן לפתות אותו על פי הכתובים.. אז אתה אומר בשביל ללמד אותנו להיות X אבל הוא יכל מלכתחילה לברוא אותנו להיות X בלי כל הסמטוחה באמצע אז המטרה בברית החדשה היא להיות בריאה מושלמת כמו האדם הראשון..אז יש כאן קאצ' כי האדם הראשון נפל לחטא וההבטחה החדשה של אלוהים היא לברוא אדם עם גוף חדש ולב חדש..אני שואל למה הוא לא עושה זאת מלכתחילה!! מקווה שזה טיפה יותר ברור..שהרי אין הגיון בדבר חברת אפל מוציאה מדי כמה שנים מוצר חדש שבכוונה תחילה חסר לו מספר דברים שיכולים לשפר את חווית המוצר אך החברה מעדיפה להוציא לשוק את המוצרים הבוסריים האלה מכוון שהיא רוצה שבמשך כל התהליך שיפור המוצר היא תגרד עוד קצת כסף מה הסיבה של אלוהים..?

lion 7

New member
אנחנו לא מושלמים מהסיבה הפשוטה

כי אנו עדיין לא פגשנו פנים לפנים את המשיח האלוהים מתנת אלוהים לבני אנוש , אדם נפל ואיתו נפלה בני אדם כולם , הבחירה החופשית היא אקט דמוקרטי לבני אדם , אלוהים ברא את האדם בכדי שיהנה בגן עדן ונברא על דמותו וצורתו , הוא נברא יחד עם המלאכים שאין להם חזרה בתשובה אם חטאו כמו שקרו וקורה מדי זמן (לא מובן עדיין לנו אלא נבין ברוח הקדש שלבשנו בלידה החדשה ) , אז אדם והשטן נפלו , אחד יש לו את האופציה לחזור בתשובה והשני אין , זה מה שיש , אולם אם מבינים רצון אלוהים המושלם אז נבין מה יעדו בזה בלברוא אותנו כך , האם אני שואל את היוצר שלי למה עשית אותי כך? האם טויוטה רוגזת ושואלת את המתכנן היפני למה יצא דפקט בקו היצור ברכבים , 2 מליון רכבים יוחזרו למוסכים בעת תקלה , מי היה מאמין שטויוטה העולמית תטעה ? טויוטה שחלקים מיצורה מיועד לחלקים במטוסים , היא אמינה מאד אבל עד גבול מסוים .

lion 7

New member
עוד צורה של ענוה ושל צניעות

של תמצא בזרמים הבפטיסטים (מהם אני ינקתי ) ומהם גם הזרם של המנהל היקר יעקב אחד דוגל , הרי היהדות המשיחית התפצלה בשנות הששים מהתנועה הבפטיסטית הדרומית בארה``ב , וגם בשנים אלו נולדה הכנסיה הפנטסקולית או בערבית אלחמסיניים , מהם כנסית המשיח ,שליחי המשיח ועוד שמאמינים שמתנות רוח הקדש מהם דיבור בלשונות עדיין קיימים בניגוד לשאר הזרמים הנוצריים המסורתיים והרפורמים מהם התנועה היהודית המשיחית .

עוד צורה של הצדקה עצמית

ישוע שילם את המחיר. הוא שילם את המחיר המלא. הוא מצדיק אותנו בדמו, הוא מת על הצלב לכפר על חטאינו, אין עוד צורך בהלקאה עצמית. הברית החדשה לא אומרת לנו לעשות מעשים כאלה, ההפך אלוהים רוצה שתשמר שלמות גופנו, נפשנו ורוחנו. אין להלקאה עצמית שום מקום באמונה המשיחית ואני לא מדבר מתוך זרם כלשהו, אני מדבר מתוך דבר ה'. הדבר נוגד את דבר ה'. הסבל קיים בכל מקרה, לא צריך להוסיף על עצמנו סבל, בכי להזדהות עם המשיח. אני לא שייך לשום זרם, לא בפטיסטי, ולא פנטיקוסטלי, ואני לא דוגל בשום זרם. אני דוגל בישוע המשיח ובדבר ה'. התנועה הפנטיקוסטלית נולדה הרבה לפני שנות השישים, בתחילת המאה הקודמת למעשה קמה התנועה הזאת, שהתפתחה בעקבות התעוררות רוחנית, והפכה לעוד זרם. מספיק כבר עם כל הזרמים וכל הכיתתיות(שזהו אחד מהפירות הבואשים של הבשר.) עליינו להיות חדורי אמונה אחת ולב אחד, ומה שאתה מנסה כל הזמן לעשות הוא להמשיך ולחלק זה פנטיקוסלי, זה בפטיסי, זה אורתודקסי וזה קתולי. די. אנחנו אחד במשיח, וכל מה שחשוב הוא המשיח לא הזרמים השונים שבנצרות. מה שחשוב הוא דבר ה', ולא מסורות של בני אדם.

lion 7

New member
לא מסכים אתך אח יקר

כתבת : ישוע שילם את המחיר. הוא שילם את המחיר המלא. הוא מצדיק אותנו בדמו, הוא מת על הצלב לכפר על חטאינו, אין עוד צורך בהלקאה עצמית. הברית החדשה לא אומרת לנו לעשות מעשים כאלה, ההפך אלוהים רוצה שתשמר שלמות גופנו, נפשנו ורוחנו. אין להלקאה עצמית שום מקום באמונה המשיחית ואני לא מדבר מתוך זרם כלשהו, אני מדבר מתוך דבר ה'. הדבר נוגד את דבר ה'. הסבל קיים בכל מקרה, לא צריך להוסיף על עצמנו סבל, בכי להזדהות עם המשיח. נסכים שישוע שילם את המחיר , זה לא חדש אחרים ומאמינים מאז היוסדות הכנסיה בישוע ראו באקט זה צורה של ענווה והתקרבות לישוע יש מנזר בצרפת שמקדם ההצטרפות (אחותו של חברי הטוב) היא לדרוך על חצץ חם אתה ואני בוחרים בדרך הקלה, כך הם הזרמים הרפורמים (לא יעזור לא לי ולך לאמר זרמים כי זה מה שיש ואם תקרא בקישורים על המושכ כנסיה תחסוך הרבה ויכוחים ביזנטיים ) אתה אומר אחי היקר : שהברית החדשה לא אומרת לנו לעשות את זה , למה מה היה עם פואלוס ועם המשל של מי שסבל הרבה ועבר אל חיקו של אברהם , האם לא סבל והכלבים היו מלקקים את דמו מפצעיו ישוע בא בכדי לרפא, האם תרזה ביקשה את הדברים הבלתי הגוניים , לעזוב את חיי המנזר ולהצטרף את ההמון הסובל , שתקל מסיבלם , האם זה מנוגד לרוח האינגיל ? גם כן אוגוסטינוס היה צם עד כדי שטנים נלחמים בו, למה זה גם פסול? הראיה הבפטיסטית הדרומית שממנה אתה שואב את רעיון האמונה המשיחית לא שלמה (גם אם שנינו נקפוץ לשמים זה עדיין בפטיסטי או אבנגליסטי, עם שמות חדשים) אתה כתבת אחי היקר במשיח (מספיק כבר עם כל הזרמים וכל הכיתתיות(שזהו אחד מהפירות הבואשים של הבשר.) אני לא מסכים איתך, כי בזמן ישוע ואחריו כבר צצה הרבה רעיונות וכאלה שנקראו מינות והכנסיה הראשונה ובה הקתולית נלחמה בה אם אין רפורמות והתחדשות אז הכנסיה הכל זרמיה תהיה פנטית עם ראיה פנטית לא מגוונת,, למה לא להיות פרוליסטיות בנצרות? אני בספק אם הדוקטורינה שלך ושלי הן מושלמות כתבת " אנחנו אחד במשיח, וכל מה שחשוב הוא המשיח לא הזרמים השונים שבנצרות. מה שחשוב הוא דבר ה', ולא מסורות של בני אדם" אמחנו אחד במשיח ? כיצד? הרי ממה שקורה בפורום זה ראיה דוגמטית של חד כוונית ופסילת האחר, אתה מאנין שהכנסיה או הקהילה שלך היא האמת לאמיתה ומה עם השאר מה הם לא אחיך באמונה? זה סתם מס שפתיים , פסילת אחרים כבר ראינו כאן אח יקר, מסורת אוט ? למה? בלי המסורת זו ומה כתבו אבות הכנסיה לא היינו מגיעים לאן שהגענו , עוד ראיה בפטיסטית שאני נמנה עליה, לפסול הסטוריה עשירה של שהידים מרטירים כי הם לא היו יהודים משיחים ולא היו בפטיסטים לא כך? דברי ה'? כתוב אם אין אמונה עם מעשים את האמונה שווה לאפס, זו עוד ראיה בפטיסטית, טובה אבל לא מושלמת לגבי ההלקות, אחרים מהזן שלי ושלך אח יקר במשיח בוחרים ללכת רחוק אל הודו ומדינות אסלמיות בכדי לבשר או להיות עם עניי העולם, הרי הראיה שלנו השאובה מארה"ב מבוססת שאני צודקים והמסורתיים לא ,, האמת לא חידשת דבר אח יקר במשיח, לותר הביא רפורמה והשליך את הספרים הקאנוניים ב לים, מה שהעצם טעות ידעת על זה? בספרים אלה מצוטט ישוע והברית החדשה הלו אנחנו לא מושלמים אח יקר במשיח, תקרא שוב ושוב את המונח כנסיה בברכת ישוע המשיח, ומבקשים בשם ישוע המשיח הצלוב להחזיר את שם הפורום פורום נצרות משיחית אמין

ליאון

אני לא בחרתי בדרך הקלה. בחרתי לעזוב את הכל ולהקדיש את חיי לישוע המשיח. זאת לא הדרך הקלה. למרות שקל משאו של ישוע ונעים. אך זה כבר מסר אחר. התכוונת למשל על אלעזר והאיש העשיר שנמצא בבשורת לוקס? אלעזר לא הילקה את עצמו, הוא היה חולה ועני, הוא לא הילקה את עצמו! מעשה טוב ונכון עשתה האם תרזה, היא בחרה לשרת את הסובלים, ולטפל בהם והייתה מוכנה לשלם את המחיר. היא לא הילקתה את עצמה! ההפך היא צייתה לדבר ה'. תמיד טוב שיש התחדשויות ברוח, ותמיד טוב שיש עוד אנשים שרואים את הדברים מנקודות מבט שונות משלנו. מה שחשוב שהדברים אכן באים מהרוח ולא מהבשר. אני לא פוסל אף אחד, לא חושב בצורות שאתה מנסה להלביש עליי, אני מקבל אותך כאח במשיח, ואנשים רבים וטובים מכל שאר הזרמים. אין לי בעייה עם המסורת, כל עוד המסורת לא נוגדת את דבר ה', וכל עוד המסורת לא תופסת את המקום הראשון בחיי המאמין. אתה מבלבל, בין הלקאה עצמית, דבר שנוגד את דבר ה', לבין ציות למשיח גם אם כרוח בסבל. שם הפורום לא עתיד להשתנות.

lion 7

New member
אני ראיתי חזון ובגלל זה אני כאן

/tapuzforum/images/Emo10.gifלא רק שם הפורום אלא גם נוצרים יחזרו להיות כאן , לנוצרים שבנו את הפורום כותבים כבר ומחזקים אחד את השני , את הנטע הזר המפצל את בני אלוהים צריך להוקיע , כשלון זה מה שגרמת אחינו במשיח (אנחנו לא ברמה שלך ורעל אבל עדיין אוהבים אותך גם בסירובך ועקשנותך המוזרה להכתיב לרוב את האמונה הבפטיסטית בשם יהדות משיחית ופוסל את ההסטוריה העשירה של אבותינו שהם בנין הכנסיה ) , לגבי העני והעשיר זה פירוש מצד הנלקאים , אם הם מרגישים שלא תרמו די בסבל ככתוב שצריך להכנס למלכות השמים בצרות ובדוחק ולא בקלילות אז הם מלקים ואם תנסה את זה אולי רוח הגאוה תפול מעיניך שרואות רק עם אחד יאה לו להשוע והשאר שילכו לגיהינום כי הם משולים לבהמות .. האם תרזה היא אחת ממני רבות ורבים , אתה אולי חי בנעימות , אבל רבים מהעם שלי הערבי נוצרי מסביב חי בדרגה ב ,וסבל ויסבול , אתה גם כאן גנבת את הפורום מאיתנו , ועוד בעקשנות מכתיב לנו כיצד להתנהג , פעם מסיר את האדום מעל אור העולם ומרשה לכותבים כמו לנצח להתבטא חופשי כאן , ואתה יודע שאין לו מה לחדש , אתה שונא אותנו ? למה ? כך בגלל שקיבלנו אותך לפי מיטב המסורת הערבית , למה אתה מתעלה עלינו והופך את הפורום לבטאון הכנ

lion 7

New member
בטאון הכנסיה שלך

/tapuzforum/images/Emo188.gifתעזוב לנו את הפורום ותחזיר נאמנה את מה שחשבנו שבטחנו בך, שום קוים בינינו לבינך , אנחנו נוצרים כופרים ואתה עם אמונתך המיוחדת , כבר אמרתי לך מקודם זה הפורום שלנו ואנו בנינו ושמו הוא פורום נצרות משיחית. יש לך בלוג ולפי מה שראיתי שאתה לא כתבת כלום שם , יושב לנו על הוריד ורוצה לחנך אותנו , זה המשיח שלך ? זו הכנסיה שרוצה להוביל את הנוצרים ? כבר נמאס לכתוב כאן , אני רוצה נוכחות מכל הכותבים שהיו כאן , אושרת שיפרד אור מלח ועוד רבים שלא רואים כבר , חלס בשם ישוע המשיח אתה נופל בחטא העקשנות כמו שעשה שאול המלך , שניסה להקריב קורבן בכדי לרצות את האל , וזה מה שאתה עושה , כולם אומרים לך שזה טעות ואתה בלי להתיעץ אומר לנו זה מה שיש , אני אני מחליט לא אתם , עד לאן נגיע כאן ? בשם ישוע המשיח רד לנו מהפורום די ..

lion 7

New member
יש גם כאן שכתוב הסטוריה

/tapuzforum/images/Emo41.gifקודם כל הזרם הפנסטקולי או אלחמסיניין בערבית מקורו בתנועה משנות החמשים (כתבתי על זה כאן) הם מאופינים בשלהוב המתאים לדרום אמריקה , אותי אהבתי אך ורק הכנסיה הצנועה של שיפרד , את שלך אני כבר מודע לה כמו שיש מסביבי כנסיות כאלה , איך זה שאתה מביא סימוכין לכנסיה ואתה בעצמך דוחה מושג כנסיה , מענין , מענין שאת הרעיון מהכנסיה זו שאתה שואב את תורתה ואומר אנו האמונה המשיחית , למה מה קרה במשך אלפיים שנה ? אתה מבטל גוף המשיח ? קתולים אורטודוקסים פרוטסטנטים ארמנים קופטים סריאנים רוסים פרובסלבים , אני ספק שדם המרטירים השהידים הוא בעיניך ירוק או כחול , איך אתה פוסל את ועידת ניקיא שעליה מבוססת האמונה (כביכול) שלך , וכפי שאמרתי אתם בפטיסטים בצורה אחרת , כמו הפנסטקולים והאחדותיים ושאר כנסיות הניו איג טוענים שהם צודקים ואחרים כמו הכנסיה המזרחית ורומא טועים , באחת מאגרות קלמנטינוס לכנסית רומא (שאתה מפרש את האגרת שלה על פי רוח אבות הכנסיה אם תרצה או לא בעיוות לטובת כנסיתך) הוא אומר שלכנסית רומא ראשות האהבה , ואנו אומרים גם שהכנסיה המזרחית הכוללת וסובלת יש לה ראשות האהבה ,בכנסית רומא ורומא עצמה היתה מקור מהיין בזמנו ללמידת נכונה

ממש לא נכון

כמעט כל מה שאתה כתבת לאחרונה פשוט בא מכעס, בא מהבשר ולא מהרוח, כל דבריך מלאים בארס ובתעמולה אומללה. אתה מעוות את ההיסטוריה. הדברים שכתובים בויקיפדיה הם נכונים לפחות בענייין התאריך ואיך שהתנועה הפנטיקוסטלית התחילה. אתה מלא במרירות, אתה מאשים בהאשמות חסרות כל שחר, ומדבר גם בשמם של אחרים. מי שלכלך את הפורום בימים האחרונים זה אתה, ידידי. אני מקווה שהאדון יאיר את עייניך ושתוכל למצוא את הדרך בחזרה אל השבת של האדון.

lion 7

New member
במקום להניח לנו אתה מעיק

וחוסם את הפרטיות שלנו , מה אתה מחפש כאן ? כבר נכשלת בניהול שלך , אני לא לבד בתחושה שלי , הזרם נולד בשנות החמשים ויש לי מידע מהיימן ויותר אמין מויקי שהבאת , אחרי המון שנים באמונה אני מיעץ לך מה טוב ומה רע , הטוב שתקשיב לאנשים מבוגרים ממך באמונה ובמה ראה במשך חייו , הרע שאתה קרב מאד לנפילה ולהתרחק מהקו ומיום שנולדת מחדש , לצערי אתה ממשיך בקו זה ובדרך זו לחזור לעולם הישן , זו דעתי מההתנהלות שלך , אתה מדביק לכל כותב אשר הוא ובמיוחד נוצרים תיאורי גנאי , כמה ``אהבה`` זורמת מההודעות שלך המלאות בפיצול וסתימת פיות בפורום , רק תזכור איפה נחסמת ואיפה מחקו לך תגובות , כמה חבל שהיו אנשים שהתקראו מאמינים באינטרנט ובחיי שראיתי מסביב , מהם מדברים בלשונות ומוציאים רוחות , הם היום מחפשי זבל תרתי משמע , יודע למה ? כי חשבו שהם צודקים מאד ואחרים קאלטים (מינים בנצרות) אני לא מבין למה אתה עדיין נלחם באויר , רד מהמגדל ותכתוב בבלוג שלך , הוא שומם , במקום לתת במה לנצח ומצח תרד מהניהול , חינם קיבלת אז תחזיר את האמון שנתנו לך , אם זאת לא גניבה אז מה זה ? בשם ישוע אנו מבקשים שתעזוב אותנו בשקט .אנחנו רעל ? טוב אנו עדיין אוהבים אותך למרות כל

lion 7

New member
גם עדי יהוה . השבתיים, המורמונים

/tapuzforum/images/Emo9.gifשהם הנוצרים האמיתיים , ובוא אזכיר לך שוב ושוב אח יקר , שתקרא את המונח כנסיה בקישורים , אני נזכר שלפני 25 שנה ביקר אצל חברים של משפחתנו השייכים בכנסייה אנבפטסטית , ביקר אצלהם בבית אדם מאזור ירושלים ,מלא הדר ודיבר על רוח הקדש בעוד אבי ז``ל שהיה שכיר ולבש בגדי העבודה והיה אדם ישר יותר מהמטיף הדמגוגי , כאשר אבי שאל אותו מי נתן לך הרבה כסף עם הבגדים היוקרתיים תוצרת איטליה ועוד תיק עור משובח וביבל מוזהב שמראים על אדם עשיר מאד , כאשר שאל אותו אבי מי נתן לך את הכסף הזה שאני לא יכול להרשות לעצמי כאדם שכיר ועובד הרבה שנים , מנין לך הכסף זה הרי ישוע היה עני מאד ולא היה לו מקום איפה לשים את ראשו מרוב היותו פקיר או עני , והיה בן לנגר שזה טרואמה עדיין לכל נצרתי עד היום , נגר זה סימן של אדם עני בקרבנו וסמל למשפחה הקדושה שהיתה עניה מאד , אז המטיף המהודר בלבושו ענה שמקורם מרוח הקדש !! כן אמר לו אבי , גם כן רוח הקדש שילם לנהג האוטובוס שהביא אותך מירושלים ? לא ידע מה לענות , המשיך אבי באומרו תיתן לי חצי מהמשכרת שלך ואני ארד אצל השכונות המוסלמיות לא אצל הנוצרים ואגיד בקול רם ישוע ישוע ישוע כפי שאתה אומר , האם אתה מאמין ואנו

lion 7

New member
טוענים שהם נוצרים אמיתיים

/tapuzforum/images/Emo41.gifהמשך : אז האדם נהיה אדום , והמשיך אבי לומר שישוע היה בזמנו נכנס לפרדס או אל שדה חיטה ואוכל משם , היום אם תכנס לאיזה פרדס אתה תלך לכלא , את המחזה הזה אני לא אשכח בחיי, תראה ראיתי הרבה אנשים והרבה דברים מה שלא ראית בחייך , האמונה הנוצרית בנויה לא על דוקטורינה זו או אחרת , ביום הדין יעמדו כולם מול האדון , אין שם משוא פנים מי ששמו חרוט וכתוב בספר החיים והיה אדם ישר , ומי שלא שמע על ישוע ותורת חייו כמו אבי ז``ל יכנסו לגן עדן וישוע שאתם מתפלספים עליו בכל מקום רחוק מכם ,מה אומר ומה אגיד חבל שהגענו לאן שהגענו , אני מתחרט שהמלצתי עליך ועוד ממשיך למיין אותנו כמו המטיף הפנסטקולי החמסיני כי אנחנו כופרים ואתם צודקים , רק שיפרד וכנסייתה היו גאוה אמיתית והיו ראוים לשבח ותהילה שישוע חי ביניהם .. כ

למעלה