שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

../images/Emo21.gif על השולחן ואנחנו רעבים למתכון מנצח ../images/Emo70.gif

מי אמר שכל ארוחה שמכבדת את עצמה צריכה להיות בשרית? ישנם אינספור מתכונים צמחוניים וטבעונים שגדולי הקרניבורים ישמחו לטרוף ואף ילקקו את הצלחת. הוצאת "על השולחן" מזמינה אתכם לחגיגה של טעמים נטולי בשר ומעוניינת להתכבד במתכון הצמחוני השווה ביותר שאתם מגישים על שולחנכם. החל מהיום ועד ליום שלישי הבא (3.8.2010) בשעה 12:00 נזמין אתכם לשתף אותנו במתכון מקורי צמחוני או טבעוני שהוא פרי יצירתכם ואם אפשר לצרף תמונה שלו כדי לפתוח את התיאבון – אדרבא, נשמח לאכול גם עם העיניים. בין התאריכים 3.8- 5.8 נזמין אתכם להצביע עבור המתכונים האהובים עליכם בשרשור הצבעות שייפתח. חמשת הגולשים בעלי המתכונים המוצלחים ביותר יקבלו מאיתנו עותק מהספר מעורר התיאבון "המטבח הצמחוני של על השולחן" של אורלי פלאי-ברונשטיין וניר דודק.
על הספר: מי צריך ספר בישול צמחוני? צמחונים, כמובן, אבל גם כל מי שמבשל לבן משפחה צמחוני , רוצה להפחית מכמויות הבשר התפריט או ללמוד דרכים חדשות וטעימות לבשל חומרי גלם מין הצומח ובקיצור – כולנו. המטבח הצמחוני של "על השולחן" הוא ספר הבישול הצמחוני המושקע והמקיף ביותר שנכתב בעברית. הוא מכיל למעלה מ-200 מתכונים לכל מטרה והזדמנות. אורלי פלאי-ברונשטיין, שחתומה על רבי מכר רבים וביניהם "ששת" ו"המטבח הבאי של "על השולחן" חברה לניר דודק, עיתונאי אוכל מחונן ועורך בכיר במגזין "על השולחן". השניים יצרו ספר גדוש אוכל צבעוני ושמח, חוכמת מטבח ונשמה יתירה. רעבים? "המטבח הצמחוני של על השולחן" נמכר עכשיו במחיר מבצע! היכנסו לקישור ותכוננו לפנות הרבה מקום במקרר: http://www.hashulchan.co.il/?CategoryID=138 אז יאללה, אל תתקמצנו על המתכון הצמחוני הכי שווה שלכם! אנחנו רעבים! שימו
: התחרות כפופה לתקנון, אנא עיינו בו: http://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=1756636&r=1

taloosh123

New member
סלט טופו חם

בגלל שהטופו עצמו הוא די חסר טעם- אני תמיד אוהבת לחבר אותו עם טעמים חזקים. זהו סלט פשוט עם מעט חריפות (אפשר לותר אם לא אוהבים) והוא מתאים מאד לצמחונים או כמנה ראשונה. חותכים חבילת טופו לקוביות בגודל 2 על 2 שמים בקערה 2 כפות חמאת בוטנים (אני טחנתי בוטנים לבד) 1 כפית שמן סומסום 1 כפית שבבי צ`ילי יבשים 2 כפיות ג`ינג`ר מגורד חופן עלי כוסברה קצוצים 3 כפות טריאקי. משרים יחד כשעה...צורבים את הטופו על מחבת יבשה רק עד שהוא מזהיב ומוציאים החוצה. בסיר קטן שמים: 2 גזרים חתוכים לג`וליינים 1 קישוא חתוך לג`וליינים 1 בצל לבן יבש חתוך דק 3 פטריות שמפיניון גדולות פרוסות חופן עלי תרד קצוצים מוסיפים את הטופו ומיכל אחד של חלב קוקוס. לאוהבי החריף - מוסיפים בשלב זה כפית צ`ילי יבש נוספת מלח ופלפל מבשלים ביחד כ20 דקות. מגישים חם ובוזקים מעל בוטנים שלמים למרקם נוסף.

רוטב בולונז מהצומח

בולונז צמחי 1 בצל קצוץ 2 גזרים מגורדים 1 כוס שבבי סויה 1 כוס יין אדום 1 כוס ציר ירקות 800 גרם עגבניות טריות מרוסקות 5 גבעולי בזיליקום קצוץ 2 שיני שום קצוצות 1 כפית אורגנו מיובש 2 עלי דפנה 1/2 כפית מלח 1/2 כפית סוכר לערבב את שבבי הסויה עם כוס מים רותחים ולכסות. לטגן בצל עד שמשחים. להוסיף גזרים ולטגן כ- 10 דקות. להוסיף שבבי סויה ולטגן כ- 10 דקות. להוסיף יין ולתת לו להתאדות ולהיספג במשך 10 דקות. להוסיף ציר, עגבניות ותבלינים, לכסות את המחבת, להרתיח ולבשל על אש נמוכה כשעה.

לביבות פטרוזליה / דנדי פו האחת

לביבות של פטרוזליה צרור פטרוזליה - קצוץ ללא ענפים 4 ענפי בצל ירוק קצוצים 2 ביצים 5 כפות פרורי לחם מלח ופלפל אני קוצצת את הפטרוזליה במעבד חשמלי, מעבירה לקערה, מוסיפה את שאר החומרים , ומערבבת היטב. לטיגון מחבת טפלון וכף שמן קנולה לא יותר מזה. ביד משטחים לביבות וסוחטים מהם נוזלים . כשהמחבת חמה מניחים את הלביבות שיוצרים. מגישים עם טחינה מתובלת ביתית

muga

New member
סלט כרובית וקשיו

טעים מאוד, קל להכנה וכולם אוהבים - מפרקים 2 כרוביות לפרחים קטנים. שמים בקערה, מוסיפים קצת שמן זית וקצת מלח - מערבבים מניחים על תבנית אפייה עם נייר אפייה, ואופים בחום גבוה עד שהכרובית רכה ואפוייה. מעבירים את הכרובית לקערה. מוסיפים - 1/2 קופסת פטריות טריות פרוסות לפרוסות דקות חופן עלי בזיליקות קרועים חופן אגוזי קשיו חופן צימוקים/חמוציות מוסיפים רוטב - 2 כפות מיונז, כפית שום כתוש מיץ מרבע לימון, מלח ופלפל. מערבבים היטב את הסלט עם הרוטב - וטורפים.

hungrywombat

New member
יאמי! אבל אני עושה לי קצת שינוים:

-במקום מיונז אני שמה וינגרט (לא יאכלו כאן מיונז) או סתם לימון עם מלח ושמן -במקום בזיליקום אולי פטרוזיליה? יהיה ממש טעים אני בטוחה!

muga

New member
לכי על זה ../images/Emo45.gif

אני חושבת שזה ילך טוב גם עם טחינה במקום מיונז
ולפני שבוע שמתי קצת נענע במקום בזיליקום (אזל הבזיליקום), נתן טאצ' נחמד

למעלה