לזאניה טבעונית עם ירקות קלויים
רכיבים: רוטב בשמל: ¼ כוס שמן או 50 גרם מרגרינה ¼ כוס קמח 2 כוסות חלב סויה מלח פלפל ואפשר אגוז מוסקט מוגרד. רוטב עגבניות: 600-800 גרם עגבניות טריות או 1 קופסה עגבניות משומרות 6 שיני שום פרוסות ¼ כוס שמן זית ½ כפית סוכר 5 כפיות או קוביות בזיליקום ½ כפית אורגנו מיובש 2 עלי דפנה (לא חובה) מלח ירקות הקלויים: חציל גדול פרוס 2 פלפלים אדומים גדולים פרוסים לרצועות עבות 1 סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות "גבינה": ½ חבילה טופו משי 1 כפית או קובית בזיליקום קצוץ כף מיץ לימון 400- 500 גר' עלי לזניה הכנה: רוטב בשמל: ממסים מרגרינה על אש נמוכה, מורידים מהאש ומוסיפים את הקמח והתבלינים. בוחשים עד שאין גושים ומוספים בהדרגה את החלב ובוחשים. מחזירים את הסיר על אש נמוכה ומסמיכים. רוטב עגבניות: מרסקים את העגבניות במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה חלקה, ללא חתיכות. מחממים בסיר מעט שמן זית ומוסיפים את שיני שום ומטגנים עד שהשום מתחיל להשחים. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת שמן הזית, מתבלים במלח וסוכר ומבשלים כ-30 דקות מחצית מהזמן על אש נמוכה. מעת לעת מוסיפים מים כדי שהרוטב לא יסמיך מדי. כ-6 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הבזיליקום ושאר התבלינים. ירקות קלויים: ממליחים ומשמנים קלות את הפלפלים והחצילים ומכניסים לתנור מחומם ל- 220 מעלות צלזיוס לכ- 40 דקות עד שהירקות משחימים. את הפטריות מקפיצים במחבת משומנת עד שמשחימות והנוזלים מתאדים כמעט לחלוטין. ללאזניה: מחממים תנור ל -180 מעלות צלזיוס. מכסים את התבנית בקצת רוטב עגבניות ומניחים שכבה של עלי לזניה, שכבה של רוטב עגבניות, שכבה של אחד הירקות ושכבה של בשמל. מניחים מעל עוד שכבה של עלים, רוטב עגבניות, שכבה של אחד הירקות ושכבה של בשמל. ושוב מניחים שכבה של עלי לזניה, שכבה של רוטב עגבניות, שכבה של אחד הירקות ושכבה של בשמל. מניחים מעל עלי לאזניה ויוצקים מעל את רוטב העגבניות (אם נשאר בשמל מערבבים אותו עם רוטב העגבניות מערבבים ויוצקים את שניהם). מכניסים לתנור לכ- ½ שעה.