שלום לכולכן

עינבלית

New member
../images/Emo41.gifשלום לכולכן../images/Emo41.gif

אז למה אני אדומה? אפתח בסיפור. סבתא שלי אשה מדהימה. נולדה בשנת 1925, בצפת למשפחה חסידית ואדוקה. אמה שלה, אסתר-ברנה, נולדה גם היא בצפת, והכירה כל צמח, כל עשב וכל מרפא אפשרי. את ילדותה העבירה בשדה שסביב העיר, וכשבגרה ידעה לצאת ולמצוא בשדה מזור לכל דורש, או דורשת. היא טיפלה בנשות החסידים ובחסידים באמצעות נשותיהן. את הידע היא העבירה לבתה, היא סבתא שושנה. וסבתא שושנה לימדה אותי, בסבלנות ובאדיקות, את כל המחלות וכל הפתרונות. היינו הולכות לנו בחוץ, וסבתא לפתע מתכופפת לצמח ואומרת לי, עינבל קטנה בת 5-4: "תריחי". ואני מריחה. "תקטפי ותמוללי ועכשיו תריחי!". אני לוקחת חתיכת עלה, דביק לי ביד. ממוללת. מריחה. ריח דביק שלעולם לא אשכח. סבתא אומרת : טיון דביק. מכינים ממנו משחה לעקיצות ולכוויות, ואם מגרגרים בפה זה טוב גם לפצעים בפה. "אבל מה זה כוויות?" אני שואלת. "זה כשהעור מקבל פצע מהאש. אבל לא חשוב, תזכרי שזה עוזר." ובאותה הזדמנות היא כבר ממשיכה ברשימה של נגד כוויות ועקיצות..." השרף של התאנה, עלים של מרווה, אלוורה..." ועכשיו, סבתא שלי לא זוכרת כלום. אלצהיימר. עצוב מאוד. אבל היא משתמשת בי כספר זכרונות שלה, מתקשרת ומבקשת " עינבלי, תזכירי לי איך אני מורידה לחץ דם גבוה? מה לימדתי אותך?" ואני נזכרת ונותנת הוראות לסבתא שלי : "תרתיחי מיים, שימי כפית שתיים של פריחת עוזרר ועלים בכוס, תני לזה לשרות כמה דקות ותשתי". תחום צמחי המרפא, פרחי באך, שמני המרפא ושיטות טבעיות לבריאות טובה (אני מעדיפה להשקיע בבריאות מאשר לדאוג להלחם בסימפטומים של מחלות, אבל גם זה קורה) ולשמחת חיים הוא תחום בו אני מתעסקת מילדותי. כשלמדתי ביולוגיה, נטלתי על עצמי את חובת ההוכחה והתחלתי גם לקרוא מאמרים דרכם גיליתי את אופן הפעולה של רבים מצמחי המרפא של סבתא. ההסברים הביולוגים עזרו לי להבין ולהעריך את האוצר שנפל לידיי, ואני כאן- בכדי לעזור לכן, לנסות לתרום לכן מהידע שברשותי ולאפשר לכן לרפא את עצמכן, את משפחותיכן ולהיות נושאות המרפא. פעם בשבוע, אפתח שרשור בו תוכלו לשרשר שאלות ולחפש מידע בנושאים אלו. אנסה לתת לכן טיפים שונים וכדומה. אתן מוזמנות להיוועץ עימי גם בקומונה שפתחתי (מופיעה בחתימה). בברכת בריאות ושמחה. עינבל

איזה סיפור מדהים וכמה עצוב על סבתא

מאחלת לך הצלחה בקריירה/שליחות החדשה-ישנה ובטוחה שאסתייע בידע שלך.

lulyK

New member
סיפור מרגש, וצבע יפה.

קשור גם לעבודה החדשה שלך? <אני כל כך בורה בנושאים האלה, שאני חוששת שלא אדע אפילו מה לשאול>

isidora

New member
איזה יופי! אני אשמח להיוועץ בך

בעת הצורך. איזו חבורה של בנות מוכשרות ומוצלחות יש בפורום הזה, משהו!

odeia

New member
עינבלית שלנו, שמחה שחזרת אלינו

מזל שהיתה לך סבתא כזו ומקווה שתמדי תדעי להעזר בידע שלה. ממתי אפשר להתחיל לשאול שאלות?

עינבלית

New member
כאן אפשר להתחיל לשאול שאלות../images/Emo13.gif

גם לגבי טחורים, גזים, פצעונים, פטריות, אי סדירות ווסת, כאבי מחזור ועוד ועוד.

אפרת12

New member
הסיפור מקסים והתרומה שלך חשובה

למרות שכבר קראתי את הסיפור - אני נפעמת בכל פעם מחדש אני מקוה ובטוחה שנוכל להיעזר בך פה

נהדר! יוזמה מבורכת.

יש לך כשרון סיפור מופלא. עצוב לי על סבתא שלך, אבל כמה טוב שהיא זוכרת אותך ושהיא יכולה לשאול אותך. יש לי המון שאלות לשאול, אבל אני אתחיל עם שתיים. ואם זה עוד לא הזמן לשאול, אני אשאל שוב, כשתגידי. 1. לוטן היתה חולה המון בשנה שעברה. בכל פעם שהיה שינוי במזג האויר עלה לה החום (לפעמים עד 41 מעלות), התנפחו השקדים והיו לה המון נזלת ושיעולים. נתנו לה המון אנטיביוטיקה, גם למניעה. היתה תקופה שהיא קיבלה גם אינהלציות מאחר והיה חשד לדלקת ריאות. בסופו של דבר, התעקשנו על תרביות, והסתבר שהתרביות מהגרון נקיות. לא היו דלקות אזניים. בקיץ היה שקט
ועכשיו בסתיו, כבר היה צינון אחד כזה שעבר לאחר כמה ימים, ללא אנטיביוטיקה. השאלה היא - האם יש משהו שאפשר לתת לה למניעה? היא בת שנה ועשרה חודשים. כרגע אנחנו לא נותנים כלום, אבל בתקופות של שיעול עוזר לה מאוד מכשיר אדים קרים עם שתי טיפות שמן לבנדר. יש משהו שיעזור למנוע הווצרות כמויות כאלו של נזלת? 2. שאלת ידע כללי לגבי רסקיו רמדי: בתור ביולוגית, יש לי חשד כבד כלפי כל מה שאמור לרפא ולהקל על הכל. תמיד מתגלה שאין כזה דבר תרופת פלא ושהתרופה שנטלו כולם במשך שנים בעלת תופעות לואי לטווח הארוך. נדמה לי שיש שימוש יתר ברסקיו רמדי. האם תוכלי להפיג את חשדותי? האם תוכלי להגיד למה בדיוק משתמשים בו? אם את יודעת - אז כיצד הוא עובד? האם אכן מותר לתת אותו לתינוקות? בהריון? תודה!

עינבלית

New member
../images/Emo51.gifעל שאלותייך../images/Emo39.gif

לפני שאוכל לענות כראוי, יש לי הרבה שאלות אליך: 1.את מספרת שלוטן קיבלה המון אנטיביוטיקה "על ריק", זאת אומרת כמניעה וכטיפול לדלקות שלא בהכרח היו בקטריאליות (את נותנת לה אסידופוליס?). תיארת אירועי חום גבוה (איפה נמדד החום? - טוסיק? אוזן? פה?) עם רגישות בשקדים, ליחה ושיעול (מן הסתם עם הליחה). תוך כמה זמן עבר כל ארוע כזה? איך היה מצב רוחה במהלכו? איך היו היציאות (אם את זוכרת?) איך היה התיאבון? האם היא מזיעה בשנתה? האם החלון פתוח/סגור בחדרה בעונות המעבר ובחורף? 2. לגבי הרסקיו רמדי. גם אני ביולוגית, דוקא בתחום פרחי באך הביולוגיה לא נותנת הסברים, מדובר על האנרגיה החיובית של הצמח. אופן יצור תמציות הם הוא אנרטי כמעט לגמרי. בניגוד לתרופות הומיאופתיות העובדות על "רעל" בריכוז של עקבות מהולות באלפים, פרחי באך הם לא רעילים לעולם, ואינם עשויים לפגוע גם באכילת הצמח עצמו. באך תיקשר עם הצמחים לגבי האנרגיות שלהם, הויבראציות ואיך הן יכולות לאזן את האנרגיות שמסביב. רסקיו רמדי לא מרפא הכול, לא מקל על הכול. כשמו כן הוא- במצבי רסקיו, סיכון גבוה. לפני ניתוח, לפני מבחן, אחרי תאונה, אחרי ארוע שבו הגוף עובר שוק. בשימוש יומיומי לא תיחהיה לזה כל השפעה. אגב, לא על כל בני האדם יש השפעה לפרחי באך. יש כאלו שאינם מושפעים. הרכיבים של תרכובת ההצלה מיועדים להקל מיידית על הנפש (וככה גם להשפיע לחיוב על הגוף, בבחינת גוף בריא בנפש בריאה) בכמה רמות: 1.ROCK ROSE 26 ורד הסלע, התמצית העיקרית. מיועדת למצבי פחד וחרדה קיצוניים, ומפיחה אומץ, גבורה, ונדיבות. 2.CHERRY PLUM 6 ניצן הדובדבן, למצבי פחד, מפיחה אמונה. שליטה עצמית. רגיעה. שלווה. 3.CLEMATIS 9 זלזלת, למצבי התנתקות מהמציאות- מחברת לכאן ועכשיו. 4.IMPATIENS 18 בשמת / אל תיגע בי למצבי קושי חברתי, בדידות, התבודדות- המתגלים כמתח וחוסר סובלנות, מעניקה את השלווה, סבלנות. 5.STAR OF BETHLEHEM 29 כוכב בית לחם- מיועדת למצבי הלם וחוסר תפקוד ובזכותה האיזון ישיב את המשתמש לתיפקוד שיאפשר לו לפעול בתבונה. אופן השימוש, לכל גיל וכל מצב, כאמור ישפיע רק על חלק וכשיש סיבה, ועלול לגרום לערנות יתר לפרק זמן קצר. 4 טיפות על הלשון או במים או ביין, כמה פעמים שצריך- שהאדם מרגיש שהוא צריך.

ותודה על תשובותיך!

אני יודעת שאת ביולוגית, ולכן אני כל-כך שמחה שסוף כל סוף אני יכולה לשאול מישהי "כמוני" שאלות כאלו. את בודאי מבינה את הספקנות ואת הצורך בהוכחה. האמת? תשובתך לגבי רמדי רסקיו גרמה לי לרצון עז ליטול אותו ולהנות. ועכשיו ברצינות - מותר לקחת אותו בהריון? יש לי רושם שהייתי זקוקה לגורם מרגיע מסוג זה בלידה שלי, כדי שאוכל לתת לה להתקדם ולא לעצור אותה מרוב התרגשות. תשובות לגבי לוטן: אסידופילוס - בודאי! במשך החורף היא קיבלה באופן קבוע אסידופילוס. החום נמדד בטוסיק. רגישות בשקדים - זה היה מעבר לרגישות. הם היו נפוחים ועם נקודות מוגלתיות עליהם. הציעו לנו כמה פעמים להוציא אותם, אך מאחר ואף רופא לא יכול היה להצביע על הסיבה לארועים אלו ועל הקשר הישיר של השקדים לסיבה - סירבנו לניתוח. כל ארוע כזה נמשך כ-3-5 ימים. במקרים חריגים שבוע, אך החום עבר בד"כ תוך שלושה ימים. יציאות - לא זוכרת בדיוק אבל נדמה לי שלא משהו יוצא דופן. תיאבון, בדרך כלל אין לה תיאבון עד שהחום יורד. מצב רוחה - די סמרטוטי. כשהורדנו את החום מצב רוחה היה טוב, פעיל ועירני. כשהחום עלה, היא ממש היתה סמרטוט. אבל היא נשארת חלשה, יחסית, במשך יום לאחר ירידת החום ואני משאירה אותה בבית עד שהיא נראית לי טוב. היא לא מזיעה בשנתה, אלא אם החום יורד פתאום, בעקבות אדויל או אקמולי. אנחנו משתמשים בשיטות של אמבטיות פושרות, בגדים קלים וקומפרסים קרים על המצח להורדת החום, אך מעל 39 מעלות כבר נותנים משהו להורדת החום. החלון בחדרה תמיד פתוח מעט, גם אם זה רק חריץ כדי לאפשר אוורור. בחורף היה רדיאטור שעבד בחדרה בלילה, בנוסף לאדים הקרים (לאחר שכיבו את ההסקה המרכזית). אני ראיתי קשר ישיר בין חילופי מזג האויר, ובעיקר ירידה בטמפרטורה, לארועים אלו. בסוף החורף הם קרו ממש כל שלושה שבועות. הארועים התחילו עוד כשהיא היתה איתי בבית, לפני שהכנסנו אותה למשפחתון. וגם לא עושה רושם שהם מדבקים. ושוב תודה! אני כל-כך אשמח אם תצליחי לכוון אותי לטיפול מניעתי!

עינבלית

New member
../images/Emo24.gifשינויי מזג אוויר בהחלט יכולי

יכולים לגרום לירידה בכושר החיסוני ועליה בפגיעות... עונה לך כביולוגית אל ביולוגית, ומראש מתנצלת אם משהו לא ברור- בקשי הבהרה
אתחיל מלוטן. מאחר והיא כבר עברה את 18 חודש, אפשר לטפל בה בכמה רמות, בבחינת מניעה וחיזוק מערכת החיסון. 1. העשרת המזון בשום, לפחות שן שום (אפשר מבושלת או אפויה) ביום. השום מכיל חומרים אנטיבקטריאלים ואנטי ויראלים ואנטי פטריתיים. מנקה את מערכת העיכול מטפילים ומחזק את אוכלוססיות הפלורה הטבעית והבריאה במעיים. הפלורה הזו חיונית לתפקוד טוב של מערכת החיסון, מאחר והיא המסננת את הרעלים ומחזירה ויטמינים ומינרלים לדם. 2. מזון מלכות (דבש מלכות) עשיר בחומצות אמינו, ויטמינים ומינרלים ומחזק את האזור של חלל הבליעה והגרון. יש להניח כפית על הלשון ולמצוץ לאט. 3.אם מתחילה הצטננות, או למניעה- משרת קינמון: מקל קינמון שהושרה במים רותחים למספר דקות. להוסיף למי השתיה ולשתות חם או קר. יכול למנוע הופעת ליחה וגודש ולהקל במקרים של תופעות קיימות.
הקינמון הוא מקבוצת המחממים (בניגוד למנטה ששיכת לקבוצת המקררים,למשל) ויעיל לשמירה על חום גוף קבוע בחורף ובעונות מעבר. אפשר לשתות אותו על בסיס יומי ללא חשש. 4. ויטמין C- תפוזים, לימונים. 5. מיץ לימון טבעי, לימונדה, מחזקת את מערכת החיסון. שמן אתרי- מנדרין ואו תפוז, 2 טיפות בכף שמן בסיס יכול לשמש לעיסוי עדין של בית החזה ולחיזוק פעילות מערכת החיסון. שמן הדס באותו מיהול היעזור עם הופעת הסימנים, אך לא בעיסוי אלא בהרחה. בכלל לא מומלץ לעסות חולים, רק בריאים. לגבי רסקיו רמדי ובכלל פ-באך, שימוש חופשי לפני, במהלך ואחרי לידה יכול רק לעזור. האם הלידה של לוטן עדיין מעצימה בך חששות מהלידה העתידית? האם את חשה פחד/שיתוק/ניתוק כשאת נזכרת בלידה ההיא? יתכן שאוכל לתת לך מרשם לרמדי. הריון קל, בריאות לך ולמשפחה עינבל

תודה רבה רבה רבה!../images/Emo39.gif

את נהדרת. זה נשמע כל-כך פשוט וישים. יש לי שאלה לגבי השמן האתרי בשמן הבסיס - מהו שמן בסיס ואיך מוהלים? ולגבי הרחה של שמן ההדס - פשוט להניח בחדר, או שמא להשתמש במבער? ולגבי מקלות קינמון - האם יש תאריך התיישנות עליהם? יש לנו כמה בבית, אבל אני אפילו לא זוכרת מתי קניתי אותם... לגבי הלידה של לוטן - לא פחדתי מהלידה אז וגם עכשיו אני לא ממש פוחדת (אולי כי אני עוד לא בהריון, רק מתכוננת...). פשוט מאוד התרגשתי והתקשיתי מאוד לנוח ולשחרר. רק לאחר שלושה ימים של צירים הייתי תשושה מספיק כדי לשכב לנוח ואז החלה הלידה להתקדם. אני מחפשת משהו שיוריד את האדרנלין ויאפשר לי להכנס לשלווה של לידה.
ובריאות גם לך ולמשפחתך!

עינבלית

New member
../images/Emo39.gifהסברים על שמנים ועוד

הדס להרחה- שמן אתרי, פשוט מטפטפים טיפה-שתיים על בד כמו חיתול טטרה ומניחים בחדר. אפשר להשתמש במבער בו טיפת שמן צפה על מים. שמן בסיס- ישנם מספר שמני בסיס (חוחובה, נבט חיטה, שומשום, אבוקדו, זרעי אפרסק,פשתן, וקלנדולה) אני ממליצה על שמן שקדים(לתינוקות) או זרעי ענבים (לבעלי עור רגיש) שהם יחסית ניטראלים ללא ריח לוואי. המיהול פשוט: 3 טיפות שמן אתרי על כל כפית שמן בסיס. אני משתמשת בצנצנות גרבר ריקות ונקיות לצורך הכנת השמנים לשימוש. מקלות קינמון מתיישנים. כדאי לקנות טריים. כשהם טריים יש להם ריח עז ובגירוד ציפורן יורד תבלין עם ארומה מתוקה מאוד. לפי מה שאת מתארת נשמע שתמצית ההצלה יכולה בהחלט להועיל לך. תנסי בשימוש רגיל ותצייני לעצמך את התופעות והתהליכים הרגשיים שמתרחשים וכך תדעי מתי להשתמש בה ביעילות. אני מאחלת לעצמי שבלידה הבאה אוכל פשוט לנוח ולשחרר. קראת את המאמר החדש של שרהלה שנפס(במגזין באופן טבעי שיצא החודש) שאומר שלא צריך ללחוץ בלידה? קראתי והתרגשתי כל כך, אני מתחילה לאחל לעצמי לידת בית (ואני בכלל לא בהריון) איתה.

יש לך אולי קישור?

אני אשמח לקרוא. מה זאת אומרת לא ללחוץ? דוקא שלב הלחיצות היה קל ויעיל יחסית אצלי. אפילו הצלחתי לא ללחוץ מתוך מאמץ כזה שגורם לפנים להאדים, אלא ממש לכוון כלפי מטה. ותודה רבה על כל התשובות והסבלנות! אני אעדכן!

odeia

New member
עינבל, מה ניתן לעשות כדי להחזיק

מעמד ללא שינה? מכיוון שאור חיה עלי כל הלילה, כל לילה, אני כבר נחוקה לגמרי מעיפות, מה ניתן לעשות כדי לחזק אותי?

עינבלית

New member
לישון...ביום, בהפסקות,לישון.

גופך אינו בנוי לעמוד ללא שינה. ערות ללא שינה זו אחת משיטות העינויים האסורות ע"י ארגונים הומנים וזו שיטה מאוד חביבה על השב"כ. אנשים ללא שינה לא יכולים לחיות ככה לאורך זמן. קחי את עצמך בידיים, קחי כמה ימי חופשה מהעבודה ותשני! נסי גם לעשות מדיטציה כשאור עלייך ואולי להניח לגוף ולנשמה לנפוש מעט בלילות.

odeia

New member
אין לי מתי לישון ביום, גם אם אני

מנסה לישון במשך היום בסופי שבוע, אני לא מצליחה יותר משעתיים רצוף. בנתיים, כל זמן שאור צריכה אותי בלילה, לא נראה לי שאוכל לנוח ממש. הבעיה ששאר הזמן אני כל הזמן בלחץ ומתח.

למעלה