שלום לכולכן

galiaS

New member
מזל טוב על המינוי החדש

אני אקרא את עצותייך אם כי כפנאטית של רפואה קונבנציונלית אני לא בטוחה שיהיה לי מה לשאול (אני אפילו לא יודעת מה זה פרחי באך
).

עינבלית

New member
תודה על איחולייך. כפנאטית לשעבר

של רפואה קונבנציונלית, וכאחת שעד לפני זמן מה לא ידעה בכלל מה זה פרחי באך, אני מאחלת לך שלא תזדקיי לשירותי הרפואה, קונבניונלית או אלטרנטיבית. בריאות!

אז גם לי יש שאלה

עדי נוזל כל הזמן. יש לו שקד שלישי מוגדל, אבל לא ברמות של ניתוח אבל כנראה כן מפריע לניקוז במערכת. יש לו גם נוזלים באוזניים ואפילו קצת ירידה בשמיעה בגלל זה
. מה את ממליצה בשביל לייבש לי את הילד ? הוא כמו ביצה כל הזמן, חורף וקיץ. ומילה אחרונה, סיפור מקסים על סבתך
כמה עצובים הם פגעי הגיל.

הי עינבל ../images/Emo140.gif

הסיפור עם סבתא שלך ריגש אותי מאוד. נכון שזה עצוב שסבתא כבר לא צעירה כל כך, וכבר רואים את הסוף והאלצהיימר, אבל אני רואה בסיפור שלכם - סיפור אופטימי - סבתא שהעבירה את המורשת שלה לנכדתה - קיבלת ממנה מתנה נפלאה - ואת עושה איתה בדיוק מה שצריך - עוזרת לאחרים. ועכשיו לקטע המצחיק - בדיוק היום שלחתי לעינבל מסר עם שאלה בנושא, מבלי שידעתי שתהיה פינה כזאת... אז אם לא אכפת לך עינבל - בגלל שלא קיבלתי עדיין תשובה על המסר אז אשאל את השאלה כאן: אני מהמכורים לקולה, אני יודעת כמה זה לא בריא וכל פעם משתדלת להפחית - אני לא שותה קפה בכלל (אף סוג של קפה מעולם לא היה לי טעים) ומים אני לא מסוגלת לשתות בכלל. עכשיו עברתי לתה - ואני יודעת שתה שחור הוא גם לא בריא בעיקר לא בכמויותש אני שותה - אני יכולה להגיע ל 10 כוסות ביום. הבבעיה היא שמעולם לא אהבתי את כל סוגי תה הצמחים - תביא לי "אינגלייש ברקפסט טי" וזה מה שאני צריכה. התה היחידי שהיה נסבל בעבורי הוא תה הספרד אותו שתיתי בסוף ההריון בהמלצת נטורפטית ותה שני שהוא לא כל כך נוראי בעיני הוא התה פציפלורה. השאלה שלי האם אני יכולה לשתות כמויות ולמשך זמן מהצמחים האלו? אני לא בהריון ולא מתכננת , לא נכנסים לי הורמונים לגוף, אני מעשנת כ 4-5 סיגריות ביום בממוצע. והאם יש איזשהו תה צמחים שאפשר לשתות ללא הגבלה? ואם אני כבר שואלת אותך אז עוד שאלה קטנה - היום שלפני המחזור והיומיים הראשונים של המחזור הם נוראים. לא מבחינת הכאבים כי אותם אני סובלת ובמחזורים האחרונים אפילו בלי כדורים נגד כאבים, הענין הוא יותר נפשי - אני עצבנית נורא, קצרת סבלנות, בוכה בנקל - ובדרך כלל מרגישה שאשה אחרת נכנסה בתוכי ולא אני ולא הסביבה מכירים את האישה הזאת. ניסיתי לקחת רסקיו וזה לא ממש עזר. האם יש משהו שיכול לעזור? תודה רבה ומזל טוב על הפינה המוצלחת החדשה. לילה טוב

עינבלית

New member
צמחי תה לשימוש מתמשך

תפוחים וקינמון זנגוויל (יתכן שממש תתאהבי בזה) רוזמרין סרפד פסיפלורה (אם אינך מניקה, כאמור) לגבי הימים שלפני הווסת- יש לך אמבטיה? טפטפי 10 טיפות שמן רוזמרין ו10- טיפות שמן לוונדר לאמבט ושרי בו כרבע שעה. שתי מי מרווה רפואית או מרושתת. ותודה על הברכות החמות, אז מוזמנת לקומונה שלי!(בקצה החתימה) ליה עלי ולכן אני מקצרת. אם את צריכה הבהרות- כתבי! יום טוב!

עינבלית

New member
מי ג'ינג'ר

שורש זנגוויל פרוס בבקבוק מים, אחרי הרייה של כשעתיים. טעמו כמיץ לימון, זה מייבש נהדר.

T noki

New member
וואו! איזו סבתא מדהימה! (וגם הנכדה

משהו משהו...) ענבל, אני אשמח לשמוע על הנסיון של סבתך ושלך עם צמחי המרפא - זה מתקשר לי לקורס ברפואה משלימה שאני עושה עכשיו, תחום צמחי המרפא מאד מענין אותי. אשמח לבקר בקומונה, לכשיהיה לי קצת זמן. ואגב, יש אחלה ספרים בנושא צמחי המרפא.

שיפסלה

New member
אשרייך וזכית בסבתא כזו

ובידע ממנה הרבה בריאות לסבתא
ובהצלחה לך בקריירה החדשה בשנים האחרונות אני מאוד נוטה לכיוון האלטרנטיבי, לאחר שראיתי את כוחו. ואני מחפשת פתרונות בענייני תינוקות ל: - בקיעת שיניים. מה עושים כדי להקל
אני בעצם מחפשת תחליף טיבעי לטי-ג'ל - הורדת חום (לתינוק): משהו במקום אקמול

עינבלית

New member
../images/Emo95.gifתינוקות וסבתא../images/Emo20.gif

כלל חשוב שלמדתי מסבתא שלי: עדיף שלא להשתמש בתרופות וצמחי מרפא על תינוקות. מעל גיל שנה זה כבר סיפור אחר, ומעל גיל שנתיים- בהחלט אפשר. יש הרבה פתרונות נהדרים וביתיים שאינם מערבים עשבי מרפא:
להורדת חום: אמבטיות עם כף חומץ תפוחים, קומפרסים עם מים וכף חומץ.
לכאבי בקיעת שיניים: מים קרים, מציצת קרח (אנחנו נותנים שלוקית והיא מוצצת את הקרחון). אגב, למיטב ידיעתי טיג'ל עדיף על הדברים האחרים. יש גם עיסוי בלחיצות עדינות מסביב לפה, באזורי בקיעת השיניים שמאוד עוזר, וגם להכניס את האצבע, ברשות התינוק כמובן, ולעסות בתנועה מעגלית את החניכיים.

שאלה לגבי פצעים בפה

בעלי היקר סובל המון מפצעים לבנים בפה. הפצעים כואבים מאד מאד וממש גורמים לו להרגיש רע. יש מה לעשות? בעיקר מניעה.

meravido

New member
לבדוק מה מצב ויטמין B-12 אצלו

אבא שלי גם סבל מהפצעים האלה המון והרופא גילה שחסר לו האנזים שמפרק את ויטמין B-12 ומאז הוא מקבל אחת לחודש זריקה. שיבדוק את זה.

עינבלית

New member
פצעים בפה ונשירת שיער מוגזמת

מנצלת את שאלתך, פוליאנה, כי המחסור בקבוצת הB יכול לגרום גם לנשירת שיער מוגזמת אותה חוות נשים רבות לאחר לידה. לכן עניתי בפירוט רב בתקווה שהמידע יהיה לעזר. מחסור בויטמינים מקבוצת B יכולים לגרום לתופעה. תוספת ויטמינים מסוג זה, {ולבעל של פוליאנה בלבד (השימוש לנשים מניקות אסור!)-שימוש במרווה: שתייה של חליטת מרווה אחת ליום, תוך שכשוך בפה}. בכדי לעודד ולהגביר ספיגת קבוצת B בגוף יש לחדש את פלורת המעיים ע"י נטילת אסידופוליס ואכילת שום טרי לפחות שן אחת ביום, עדיף לפני השינה. בבוקר מומלץ לאכול יוגורט ביו לאחר שהתחמם לפחות חמש דקות בטמפרטורת החדר. כמו כן מומלץ להמעיט את צריכת הקפה וצריכת אלכוהול, וכן להמעיט בסוכרים כמו סוכר,דבש, שוקולד, דברי מאפה ולחם לבן (מלא אפשר) עד כמה שניתן. כדאי להרבות באכילת מזון המכיל כמות גבוהה של ויטמיני B: כבד, לחם מקמח מלא, קטניות, סויה, אורז חום מלא, סובין, טונה במים, שקדים(כדאי להשרותם במים חמים לשעה לפני האכילה, זה משפר את הספיגה)אבוקדו (עכשיו העונה, אבוקדו מאוד עשיר בניאצין שמחסור בו יכול לגרום לפצעי פה), חלמון ביצה, בוטנים. אפשרי ומומלץ לקנות קומפלקס B ולבלוע מדי יום, כי העודפים מופרשים בשתן. אם לאחר הנטילה השתן צהוב זרחני- זה מראה שויטמין B2 יוצא ונמצא בעודף. והכי חשוב לא לדאוג!

T noki

New member
מסכימה עם NUBI לגבי הצורך באבחנה

כי יש אבחנה מבדלת (כמה סיבות לפצעים כאלה) וחשוב לאבחן. להקלה שמעתי טיפ שלא ניסיתי אבל בהרצאה על רפואה טבעית המליצו לנו על דבש חרובים - מופק מחרובים, טעים (טעמתי...). אוכלים או שמים כפית בתה, ותוך כמה ימים זה עוזר.

nubi

New member
מורחים דבש חרובים

ישירות על האפטה. אבל אפטה היא למעשה אבחנה. אפטות הן לא לבנות. לנגעים לבנים יש אבחנה מבדלת שחשוב לעשות אותה משום שחלקם עלולים להיות ממאירים. לכן, אם רופא מומחה ברפואת הפה (ואני בכוונה מדגישה את המומחיות כי אף אוזן וגרון לא יודעים כלום על ריריות הפה)אבחן אפטות אז יש מקום לשימוש בדבש חרובים. אבל שוב-האבחנה מאוד חשובה.

nubi

New member
אולי תראו מומחה

ברפואת הפה? פצעים לבנים בפה יכולים להיות כל מיני דברים. כדאי שרופא יאבחן -ובמסגרת הבדיקות בהחלט בודקים B12. יש מצבים בפה שמופיעים פצעים לבנים ומאוד חשוב להיות במעקב.

סיפור מדהים...../images/Emo12.gif

ומותר גם שאלה? אני כבר חודש בערך לא מצליחה לצאת מהצטננות/כאבי גרון. לא יודעת מה קורה פה. יש לי תחושה שאולי ההנקה מתחילה לגבות ממני מחיר (אני מניקה כבר תשעה חודשים). מה דעתך? חוץ מזה, כבר מאז חודשיים אחרי הלידה יש לי נשירת שיער. בהתחלה היא היתה מטורפת לגמרי, אבל היא עדיין נמשכת, ואני מתחילה להתייאש... יש עיצה? וכמובן המון ברכות על תפקידך האדום החדש!

למעלה