שרשור גלובליזציה

הקבלה גסה ברמה הלוקלית

מדינת ישראל: חוק השבות - ליהודים שחזרו אחרי 2000 שנה, ולא לפלסטינים שגורשו לפני עשורים; ההמנון מדבר בפירוש על "נפש יהודי הומיה"; גזל מסיבי של קרקעות האזרחים הערביים במשך כל שנות, ומסירתן לרשות יהודים; מוסד הקק"ל הגזעני: ליהודים בלבד; "טכניקת" מעבר האזרחים הערביים בנתב"ג. לעומת: אזרחים ערביים משתלבים בתחומי חיים שונים בארץ; חיילים דרוזים ובדואים משרתים בצה"ל; ח"כים ערביים במפלגות הימין, וביניהם... מתנגדי "ההתנתקות"! האם החלק השני מבטל את המהות שהיצגתי בחלק הראשון? מתי נלמד לבור את העיקר מן הטפל? מתי נשתחרר מדברים שוליים הנועדו אך ורק להסחת הדעת ממהויות אמיתיות?

meitush123

New member
שכחת: תחת השפה

אני יודעת שאולי זה נשמע רדיקלי וגם אני משתמשת באנגלית כשאני צריכה וגם כי יש לי משפחה דוברת אנגלית, אבל אנגלית היא שפה לא נייטרלית שמפלה בעסקים חברות אמריקאיות שיכולות להתבטא בה חופשי יותר. בשביל זה יש אספרנטו. בינתיים עד אחרית הימים, נשתמש באנגלית לצערי

Azazel

New member
זה לא נכון.

התאגידים אינם כולם אמריקאים. יש להם אג'נדה נפרדת, על-לאומית. אגב, הסינים (קרי: המנהיגות הסינית) מקבלים את התכתיבים ברצון רב.

ר' תגובתי למעלה.

אז מה אם שליט עולם מעניק אוטונומיה מוגבלת ל"בני בריתו" (קריא: לפודלים שלו)? בטח שיריבות גדולות כמו סין או רוסיה מעצבנות את הבריון הגדול של השכונה הגלובלית. ר' ע' עסקות נשק של סין עם ישראל. ובטח שכל אחד, ובוודאי הגדולות, מנסים לשמור על אג'נדה נפרדת. לפחות על מראית עין. ואם זה יותר מדי, אז הבריון של השכונה מתעצבן.

גידי@

New member
ראשית התאגידים אין להם התיחסות

לגבולות.הם ינסו לשעבד ממשלות דמוקרטיות! אחד האופציות הן התאגדויות על מדינתיות של עובדים וארגונים תומכי מדינת הרווחה.

נכון.

והממשל האמריקאי (כלומר הפקידים של התאגידים) מדברים על כל אזור בעולם כ"אזור חיוני לאינטרסים שלהם". מצד אחד הכל אמריקאי במהותו, מצד שני הגבולות הבין-מדיניים מטושטשים.

Azazel

New member
אבל לא הכל "אמריקאי במהותו"

ולראות זהות בין התרבות האמריקאית לתרבות התאגידית היא שגיאה.

למשל?

האם "התרבות התאגידית" היא משהו אובייקטיבי לחלוטין? האם כל העולם יכול לשחק בה תפקיד שווה? בסופו של דבר, לא השמות קובעים, אלא המהות. ארה"ב היא המושלת העליונה של כדור הארץ, ו"תרבות הגלובליזציה" היא חלק מהמשחק, למרות שמשתתפים בו (במשחק) גם פודלים מאנגליה ומבולגריה ומגרוזיה.

Azazel

New member
כל העולם לא רק יכול, אבל גם

משחק בה תפקיד שונה. בישיבת ההנהלה של חברה מה FORTUNE 500, לא אכפת להם מי נדפק, אם הוא עובד בדטרויט, או בקואלה למפור.

למשל מזכיר האו"ם קופי אנאן:

את המדיניות של מי הוא מקיים? את התכתיבים של מי הוא מקבל?

Azazel

New member
עכשיו תגיד לי "של האמריקאים" ../images/Emo6.gif

הימין האמריקאי שונא את האו"ם, וגם את קופי אנאן בגלל זה.

Azazel

New member
של שניהם, ושל מספר שחקנים אחרים.

והן חברות מועצת הביטחון הקבועות.

Azazel

New member
אינך מביא טיעונים נגדיים. ../images/Emo13.gif

האו"ם הוא כלי בידי המדינות הקבועות במועצת הביטחון של האו"ם. כל דבר שהן יכולות להסכים עליו, האו"ם יבצע, באם הוא טוב או רע.

אתה עושה עצמך "לא מבין"?

שכחת מי החליט שהגיע זמן להחליף את בוטרוס ע'לי? ומי החליט לא מזמן להחליף את נציג אונר"א ברצועת עזה? אתה בכלל קורא עיתונים? ומה החליטה מועצת הביטחון על תקיפת יוגוסלביה או עירק? אולי אתה תציג דוגמה לפעולה ממשית של האו"ם בניגוד לדעת ארה"ב?

Azazel

New member
תראה לי פעולה של מועצת הביטחון

לדעת כל אחת מהמדינות החברות התמידיות במועצת הביטחון של האו"ם.

למעלה