בוא נראה.
ראשית כל, חשבון: 14, כי, כמובן, המדינה ה-15 היא רוסיה עצמה. כשקירגיזיה, ואוקראינה, וליטא, וכל מדינה אחרת היתה חלק מברה"מ, אדם היה אומר מילה אחת בגנות ההממשל הסובייטי והיה נעלם למרתפי הק.ג.ב. המקומי לתקופה לא ידועה. תלוי בתקופה, אך עד לפרסטרויקה עצמה, *אף אדם בברה"מ לא היה חופשי*, ולו במידה המינימלית שאנו מקבלים כמובנת מאליה היום - ועל אחת כמה וכמה במדינות ברה"מ הכבושות, שם דוכאה כל נטייה לאוטונומיה תרבותית או לאומית-מקומית מצד כל עם ביד חזקה ובזרוע נטויה - אפילו כשגססה, סוף-כל-סוף, הברית, אני באופן אישי יכול להעיד שכשניסתה ליטא להשתחרר מ"ברית העמים החופשיים", הכניסה 'אמא רוסיה' כוחות טנקים וצלפים לוילנה הבירה, וצלפה בכל אדם שעמד בחלון מואר וצפה במתרחש. האזרחים הנאצלים שהגנו על ליטא בגופם ושילמו על כך בחייהם באותה מלחמת העצמאות הקצרה הם בחזקת גיבורים לאומיים בליטא. עוד דוגמה - השלטון הסובייטי ניסה 'לתרבת' את העמים ה'פראיים' שבשטחה של רוסיה עצמה ובשטחיה של המדינות הגרורות, תוך כדי הרס נפשע של המסורות המקומיות העשירות בכל מקום - כל התלמידים למדו רוסית יותר טוב ממה שלמדו את שפתם המקומית, ההיסטוריה המקומית שלהם שונתה כליל כדי להאדיר את תפקידה של רוסיה, ויותר מכל - הריכוזיות הטוטלית של המשק הסובייטי כוונה לעושק מירבי של הרפובליקות הכבושות לטובת רוסיה. כל בדל משאב טבעי נסחט עד תום וכוון להגברת התפוקה של התעשיה הרוסית (להבדיל מהסובייטית!). אז אל נא תתמקד בהפרות זכויות האדם שבמבצעת, לדעתך, ישראל כנגד הפלסטינים, כי יחסית לברה"מ וגרורותיה, אתה חי באוטופיה. תודה על כך מפעם לפעם. בנוגע לעצמאות הנוכחית מן הברית: אני מברך על כך, אך רוסיה ממשיכה להשפיע על גרורותיה לשעבר, לפעמים מרצונם ולפעמים לא: הסממן הראשון היה הקמת חבר העמים, שהוא גוף בשליטת רוסיה ומפקח על אינטרסים מסוימים של המדינות החברות בו - חלק ממדינות הברית לשעבר. כעת, למשל, ממשיכה רוסיה לדרוש את הנשק האסטרטגי שהוצב בזמנו על אדמת אוקראינה - על אף שבאופן טבעי כשהתפקה הברית קיבלה כל מדינה את הנשק הזה שהוצב בשטחה בזמנו, ושליצורו נעשקו תושבי המדינות הכבושות. ואם כבר אתה עורך השוואה לישראל, תרשה לי להזכיר לך את זוועות המלחמה שממשיכות להתחולל בצ'צ'ניה - ילדים ערופי ראש, כפרים טבוחים וכו'. מה שמתרחש בשטחים הוא כאין וכאפס בהשוואה למה שהרוסים עושים במלחמה הזאת או בכל מלחמה אחרת.