שרשור שאלות לחבר הכנסת רשף חן

קראתי הבוקר ידיעה בידיעות אחרונות

על כך ששינוי תסכים למנוע את הבחירות המוקדמות עם נתניהו, רק במידה וחוק "ברית הזוגיות" יעבור (נישואים אזרחים במילים אחרות). זה נכון? האם תצטרפו לממשלה, ולפחות את ההבטחה הזאת תקיימו?

שלום רשף חן

האם כבר גיששת מה לעשות לאחר פרק המצאותך בכנסת, שיפוג בבחירות הקרובות?

izzyr

New member
תיכנון לטווח כל כך רחוק?

לא הגיוני שח"כ רשף חן יתכנן משהו לעוד כל כך הרבה זמן.

shay or eli

New member
שאלה לח"כ רשף חן

הבטחתם לדאוג למעמד הביניים. עשרות אלפי עובדי רשויות היו במעמד הביניים לפני ששר הפנים לשעבר פורז אירגן להם הלנת שכר ותכניות פיטורים (שהוא כינה "הבראה"). היום, בעקבות המעשים של אחד ממנהיגי מפלגתך, חלק גדול מהם מתחת לקו העוני. מה קרה להבטחה?

izzyr

New member
אתה או טועה או מטעה....

אני בטוח שח"כ רשף חן יענה לך היטב, אך חשוב לזכור. משרד הפנים לא הלין שכר מליני השכר היו הרשויות המקומיות עצמם, משרד הפנים איננו נשלם משכורות לעובדי העיריות או הרשויות המקומיות. מצבם העגום של הרשויות המקומיות הוא תוצאה של הזנחה של שנים, ח"כ פורז כאשר היה שר הפנים, הפסיק להזרים כספי מדינה לרשויות מקומיות אשר היו בגירעון תקציבי כרוני. כלומר, סוף סוף קם שר שהחליט לא להתעלם מהבעיה ובכך לתת לה לגדול, אלא החליט לטפל בבעיה בצורה כזו שגם בעתיד הרשויות המקומיות לא יקרסו. תוכנית ההבראה לרשויות המקומיות הייתה הכרח של המציאות, על פי כל הגיון כללי, רשות מקומית לא יכולה להוציא יותר ממה שהיא מכניסה.אחרת זו אשליה של מצב כללי טוב בעוד החובות לבנקים גדולים והולכים. זה שמצבם של הרשויות המקומיות הגיע לנקודה כזו נמוכה יש להפנות לשרי הפנים ב- 15 שנה האחרונות, כך שזה בעיקר שרי ש"ס. ביקרות זה דבר טוב, אך חשוב לדבוק לעובדות.

shay or eli

New member
יופי חי

אז לפי תכנית פורז, כמו שאמרת "רשות מקומית לא יכולה להוציא יותר ממה שהיא מכניסה". אז רשויות מקומיות שיש בהן הרבה מובטלים ועובדים בשכר מינימום, ולכן לא יכולות לגבות מספיק ארנונה, יפסיקו לתת שירותים לתושבים. ואלו דווקא המקומות שהכי צריכים את הרשות המקומית: המקומות בהם יש עוני הם המקומות בהם צריכים שירותי רווחה ועובדות סוציאליות. אז אם לקבל את ההסבר שלך (הח"כ עוד לא ענה), פורז בעצם הפסיק את מתן הסיוע למועצות עניות, מה שגרם להן להלין את שכר עובדיהן, כדי שהן יפטרו עובדים ויקטינו את השירות לתושב. טוב ששינוי מפסידה בגדול בסקרים: ימשיכו להיות בכנסת אנשים שמתנגדים לכל צורה של רגישות חברתית, אבל לפחות אף אחד לא ישוויץ בזה.

izzyr

New member
זה מה שאתה מבין? תלמד קצת...

לא לפי תוכנית פורז ולא לפי שום תוכנית אחרת, הכלל שאומר שאתה א יכול להוציא יותר כסף ממה שיש לך, זהו הגיון פשוט ובריא. רשות מקומית אשר לא מצליחה לגבות ארנונה מקבלת מהמדינה כספים על מנת להחזיק אותה בחיים. אך כל עירייה שרוצה כספי מדינה, חייבת להראות כי היא עושה את המקסימום אשר ביכולת בגבית מיסי ארנונה ולא מזלזלת בגביה תוך שהיא סומכת על המדינה שתחזיק אותה (כמו עיריית ירושלים לדוגמה) כמו כן עירייה שרוצה עוד כסף ממשלם המיסים חייבת להראות כי היא יעילה ולא מעסיקה מנגנון מנופח ולא יעיל, כלומר התייעלות או תוכנית הבראה. אפשר לזרוק כמה סיסמאות יפות שרוצים, אך משרד הפנים משתמש כספי מדינה, כספים שאזרחי המדינה משלמים כמיסים, חובה על משרד הפנים לדאוג כי כספים אלו לא יבוזבזו. משרד האוצר יחד עם פורז עשו משהו שהיה צריך להיעשות מזמן, לדרוש דין וחשבון מהרשויות המקומיות, לחייב אותם לעבוד בצורה מסודרת אם הם רוצים את כספי המיסים. הדרך היחידה להחזיק כלכלה יציבה ברמה הארצית וברמה המקומית זה לבדוק ולבקר להיכן הכספים הולכים, לזכור כי מדובר בכספי ציבור ועל כן יש לחסוך ולהיזהר שבעתיים. לזרוק כסף סתם זה לא רגישות חברתית, כי בסופו של דבר זה פוגע בחברה. רגישות חברתית זה ליצור כלים נכונים לרשויות שיעבדו בצורה יעילה.

shay or eli

New member
אתה אמרת בדיוק מה שאני אמרתי

רק במקום לומר "פיטורים" ו"צמצום השירותים לצרכן" אמרת "הבראה" ו"התייעלות". מועצה מקומית שמעסיקה עובדים בשכר זה לא "מנגנון מנופח", זה שירות חיוני לציבור שזקוק לו. הרי חלק ניכר מהעובדים שפוטרו בזמנו בעקבות "תכניות ההבראה" של פורז הוחלפו בעובדי קבלן, שפשוט עולים פחות כסף. לא מדובר פה על שום דבר חוץ מחלק מהמדיניות הכוללת של פורז, נתניהו, לפיד ושרון: חיסול מדינת הרווחה והשירותים החברתיים.

"פגיעה בחלשים"?

מי "פוגע" בהם? אגב, אני דווקא כן מתנגד לביטול מדינת הרווחה, אבל אנחנו כמובן חלוקים בנוגע למימדי הרווחה במדינה.

shay or eli

New member
מדינה שלא נותנת סיוע

לנכים ולקשישים - דה-פקטו לא מאפשרת להם לחיות בצורה מכובדת.

האם היא אחראית לפציעתם או להזדקנותם

? אני לא טוען שאל לה למדינה לדאוג לנכים ולקשישים, חלילה. אני פשוט טוען שסעד ורווחה אינם דברים מובנים מאליו, שהעדרם הופך ל"פגיעה" אקטיבית.

shay or eli

New member
היא אחראית לשלומם

מתוקף היותה מדינתם. מה התועלת לנו במדינה אם לא? בני-אדם מתאגדים בצורות שונות, מדינה היא אחת מהן, ובעיני הומניסט המדינה צריכה לשרת את אזרחיה. גם בתחום הכלכלי, אם אתה שואל אותי. באותה מידה אתה יכול לומר שהמשטרה לא צריכה לעצור אנסים. וכי המדינה אשמה באונס? אבל במקרה הזה אני מקווה שברור, שמדינה שמאפשרת מעשי אונס היא בעצם שותפה להם דה-פקטו.

ערב רב

New member
אז אם נמשיך את האנלוגיה

המדינה צריכה, אם היא יכולה, לעצור את הזדקנות הציבור ולמנוע הפיכת אנשים לנכים, ואם היא אינה מסוגלת לעשות זאת אז היא למעשה "פגעה" בהם והיא אחראית להזדקנותם או נכותם. הבנתי נכון?

izzyr

New member
זו אשליה נחמדה...

המדינה לא קוטפת את הכסף מהעצים, היא לוקחת זאת ממשלמי המיסים. לבזבז כסף זו שחיתות גם עם זה מבוצע כחוק, כי מי שמבזבז את הכסף שלי ושל הציבור העובד פוגע בנו ובכלכלה של המדינה. הרשויות המקומיות התנהלו בצורה קלוקלת ובזבזנית, זה מה שהוביל אותם לגרעון. תוכנית ההבראה והתיעלות הם הדרך ההגיונית לשיפור המצב. לאור העובדה כי מנגנוני העירייות היו מנופחים, אזי פיטורים היו בילתי נימנעים. זה בהחלט עדיף על אבטלה סמויה. סתם למען הידע הכללי... מפלגת שינוי היא המפלגה היחידה בישראל שנמצאת עם רזרבות כלכליות ולא במינוסים גדולים. מפלגת שינוי לא מקבלת תרומות בכלל ולא מגיסת תומכים במבצעי התפקדות המוניים. אז איך היא עושה זאת? על ידי ניהול נכון של הכספים. אתה לא מוציא יותא ממה שאתה מכניס ואף שומר כסף לזמנים קשים. זהו כלל בסיסי בניהול. כך גם הרשויות המקומיות, ניתן להמציא הרבה תרוצים, אך שרשות מקומית כמו מבשרת ציון, ישוב מבוסס מאוד, נמצא בגרעון של שנת תקציב שלמה, מעיד יותר מכול על הבזבוז שיש ברשויות המקומיות, אי גבית ארנונה ומנגנונים מנופחים. עירית ירושלים מפטרת במסגרת ההתיעלות 700 עובדים!! כלומר משך שנים עובדים שם 700 איש יותר מידי, אתה יודע כמה זה עולה? הסיסמאות הסוציאליות נשמעות נחמד, אך מישהו צריך לשלם אליהם. בדרך כלל זה מעמד הביניים. אתה יודע מה? נמאס לנו!

שלום חבר הכנסת חשף חן

ברצוני לדעת מה אתה עשיתה למען נוער שינוי במשך השנים האחרונות שהייתה חבר במפלגת שינוי

שלום רשף

יש לי שתיי שאלות בשבילך האחת קשה והאחת קשה יותר מי לפי דעתך היה ראש הממשלה הטוב ביותר של ישראל? ומי היה הגרוע ביותר?

שאלה לח"כ רשף חן.

אני הצבעתי לכם בבחירות הקודמות מפני שהתרשמתי שאתם מפלגה שתעשה שינוי בהגמוניה הדתית במדינה. במידה ותבחרו להיות בכנסת בבחירות הקרובות, האם ניתן להבין מהי עמדתכם לגבי ברית המילה? האם יש בכוונתכם להתערב כדי להסדיר שהברית תבוצע ע"י רופאים ותחת הרדמה? האם יש בכוונתכם להסדיר שהורים יקבלו הסבר מושכל כמו לפני כל ניתוח? האם יש כוונה להסדיר את הביטוח של המוהלים - כדי שיהיה פיצוי למי שנפגע? האם יש כוונה להפקיע סופסוף מהרבנות את הזכות למנות מוהלים, ללמד אותם מה ואיך לעשות, לבחון אותם ואז לפזר את שמותיהם בפרסומות בבתי יולדות? האם יש איזו כוונה להכריח את משרד הבריאות לתת הנחיה ברורה מהן ההתוויות לברית ומהם הסיכונים, כפי שמבוצע על ידיו בקשר לכל דבר אחר הקשור לתינוקות (כולל סוג המזון והכנתו שחשיבותם קצת פחותה ביחס לנושא זה לדעתי)? ואם יש כוונה כזו אפש רלדעת מי במפלגה עוסק בזה וכיצד בכוונתו לקדם את הנושא?

למעלה