תזכורת-תרופות,מוחזר בזאת השרשור

mali10

New member
תרופה בשם איביקסה

אימי החלה ליטול את התרופה הנ"ל לפני כחצי שנה. התרופה לא נמצאת בסל הבריאות והיא עולה כ-700 ש"ח ל-24 ימים. נראה לי שישנה הטבה. האם מישהו מכם שמע על התרופה הזו? המצב מבלבל ומאד קשה לקבל החלטות לגבי טיפול מתאים.

miriporat

New member
מלטונין

ליובל המתוק, אל תתייאשי, זה לוקח זמן. זה תלוי באיכות המלטונין, במצב החולה, ועוד גורמים שאנו לא מודעים אליהם. לאט לאט תרגישי האטה בהתדרדרות ואני מקווה שגם, כמו שקרה אצל אימי, עצירת התהליך הנוראי ואף שיפור. אפשר לעלות ל2 כדורים ואחרי שבועיים אם עדיין לא תראי שיפור, אפילו ל3 כדורים מידי ערב. אל תתחילי בכלל עם כדורי שינה. אלה הופכים לממכרים מקץ זמן קצר, מאבדים את יעילותם, ומעוררים פסיכוזות וחרדות קשות. תקראי את ההזהרות על הנייר המצורף.

מני בר

New member
ציטוט מפורום גריאטריה

תשובת דר מערבי לעיניין מלטונין ואביקסה ושאר תרופות למחלת האלצהיימר "שלום רב, לצערי הרב האינטרנט ואמצעי תקשורת אחרים, עם כל יתרונותיהם, נגועים בחיסרון משמעותי שהוא העברת מידע לא מסונן ולא מדעי (מה שקרוי בשפה מדעית Peer Reviewed). כאשר בוחנים בכלים מדעיים את השאלה על יעילותה של תרופה או טיפול התשובות לעתים שונה לחלוטין מהסיפורים המדהימים המתפרסמים באינטרנט ובתקשורת. לעניין המלטונין אין כל הוכחה מדעית להשפעתו על מהלך המחלה בחולי אלצהיימר או בדמנציות אחרות. לעניין זה אני מפנה את כולם לתשובותי לאחרונה בנושא תרופות לדמנציות: לאחרונה התפרסמו מס' מחקרים שבחנו לעומק את תרומת התרופות השונות לאלצהיימר והמסקנה המאכזבת היא כי אף אחת מהן לא יעילה. למעשה אין לנו היום כלים תרופתיים לטיפול המחלות אלו! נאלץ להמתין לפיתוח תרופות אחרות ויעילות יותר. בברכה, " "

winderon

New member
שינה מרובה

אבי חולה באלצהיימר ומקבל אקסלון וציפרולקס. הוא כל הזמן רוצה רק לישון חוץ מלארוחות ולשרותים הוא כל הזמן במיטה . יש לו מטפל מביטוח לאומי אבל הוא לא רוצה לצאת לטייל איתו רק להתרחץ בימים קבועים בשבוע .שלישי ושישי חוץ מזה אן לו שום פעילות. האם זה אופיני למחלה או שתוצאה של הכדורים ? המשפחה מאוד מודאגת כי הוא יכול לאבד את היכולת שלו ללכת .יש לציין שחוץ מלחץ דם שמאוזן טוב אן לו שום מחלה נוספת . איך עלינו להתנהג איתו האם להקים אותו בכוח ? הוא עקשן מאוד וקשה איתו בכל דרך .

אקסלון או ממורית

חברי הפורום שלום לאימי הוחלף האקסלון בממורית מה ההבדל בין השניים?

ענתי12

New member
אביקסה

שלום רב לאחרונה (לפני כחודש) אבי התחיל להיות מטופל באביקסה . בנוסף הוא מקבל תמציות של פרחי באך . אנו עדים למצבים מסוימים של בלבול . האם מישהו יודע אם אלו תופעות ידועות כתגובה של האביקסה ? או משהו אחר? האם מישהו יודע אם ניתן לשלב את האביקסה עם תמציות פרחי באך או שישנה השפעה שלילית כלשהי? מי מכם שיודע על השפעת האביקסה? אודה לתשובותיכם ענתי

תרופה חדשה בסל הבריאות

לפני כמה ימים ראיתי בעיתון רשימה של 40 תרופות חדשות שכנראה יכנסו לסל הבריאות וביניהן גם לדמנסיה אך שכחתי את שמה. מישהו יודע במה מדובר?

אסנטה = ממוריט ?

אבי שאיבחנו אצלו לפני 3 חודשים מחלת אלצהיימר , הנוירולוג נתן ממוריט ובבית מרקחת נתנו אסנטה האם אין הבדל ביניהם . כי לצערי אסנטה לא עושה את העבודה .הרופא אמר שממוריט עושה עבודה טובה אצלנו בקופת חולים כללית , התור לרופא מקצועי לוקח חודשיים בין ביקור לביקור כך שאין באפשרותי לשאול אותו אבל רופאת משפחה טוענת שזה אותו דבר האם מישהו משתמש באסנטה ?

כאבי בטן

האם תרופות של מחלה אלצהיימר גורמות לכאבי בטן שמימלא יעילותן מוטלת בספק היום אבי קם עם כאבי בטן , חשבתי זו התקררות , נתתי אקמול וזה לא עזר ולכן התעורר חשדי אולי התרופה של אסנטה נותנת את אותותיה אשמח אם מישהו נתקל בתופעה זו ,ייעץ לי כיצד מתמודדים עם זה כי אבי הוא רזה וחלש ובקושי אוכל אני צריכה גם את זה

אירילה

New member
אביקסה - בעד או נגד ???? ../images/Emo10.gif

זוכרים כשסיפרתי שחמי רק בתחילת הדרך ,לצערינו היום הוא עבר שלב שני ,היינו היום באבחון תקופתי אצל פרופסור בן יהודה בהדסה עין כרם ,כבר בכניסה הוא רמז שיש שינוי קיצוני בהתנהגות ,בלבול , התכנסות בתוך עצמו ,אלם מילים וכעס. בסיכום הביקור אמר הפרופסור שיש לעבור לאביקסה ,כעת הדילמה בעיצומה. לאחר שקראתי כאן בעיון את כל המצדדים והמתנגדים ,עתה באמת נשאלת השאלה מה הלאה , האם לנסות?האם לוותר? שלא נגיד אח"כ אולי יכלנו לעזור ולא עשינו די. עוצו עצה.

אירילה

New member
אביקסה,אקסלון...בשרשור מטה

על מנת שהגולשים יוכלו לחפש ביתר נוחות את הההודעות הכתובות בנושא התרופות ,קיבצתי עבורכם את מכלול ההודעות ,במקום לעבור עמוד עמוד. גרשון

michalina

New member
שלום לכולם,

סבתא שלי עוד לא אובחנה כחולה באלצהיימר, אבל הזיכרון וחוש ההתמצאות שלה במה שקורה סביבה דועכים מיום ליום. שמעתי שהיום יש הרבה תרופות שמעקבות את המחלה, אם מתחילים מוקדם. מישהו יכול להמליץ על רופא טוב בעניינים האלה? באזור המרכז. תודה מראש.

solomono

New member
MEMANTINE

האם מישהוא יכול להוסיף פרטים על התרופה? אורי

תרופות

האם קיים הבדל בין אריצפט וממוריט? האם אחת מומלצת יותר מהשניה? או האם מדובר בדיוק באותה התרופה? תודה

תרופות

שלום, הייתי מאוד מודה אם מישהו מהקוראים יכול לומר מנסיונו הטיפולי: האם אביקסה עוזרת ? תודה

מני בר

New member
עשי חיפוש בפורום

יש כאן חוות דעת על התרופה מה מצב אימך? באיזו דרגה האלצהיימר אצלה?

אנימו

New member
עיון בניירות המצורפים לתרופות

ההערה של מיריפורת - חשובה. הרופאים לא תמיד מקפישים לתאם בין התרופות שפעמים רבות "מתנגשות" זו בזו ותפקידינו לקרוא את ההסברים בעיון. יש תרופות שאסורות על חולי סוכר , למשל, וכדאי לשים לב.

למעלה