תזכורת-תרופות,מוחזר בזאת השרשור

מני בר

New member
הבדל בתגובה

שתי התרופות עובדות על אותו עיקרון אבל ההרכב הכימי שונה. יש שמגיבים טוב יותר לאחת ויש לאחרת. אני ממליץ לך להכנס לפורום גריאטריה ב YNET היו שם דיונים בנושא,בצע חיפוש.. לאחרונה במחקרים חדשים כל תרופות האלצהיימר נמצאו בקושי יעילות או ליתר דיוק יעילותן מוטלת בספק.

ידידים

New member
אביקסה

מתוך נסיון שלנו לאביקסה אין אף תגובה לא שלילית ולא חיובית. כאילו תרופת דמה. (הדבר היחדי הברור זה רק המחיר) יתכן וכמו כל תרופה יש כאלה שאולי יש כן השפעות טובות או רעות.

מני בר

New member
אסנטה, ממוריט, אקסלון../images/Emo31.gif

"התשובה ככל הנראה היא כי התרופה לא יעילה בחולי אלצהיימר ודמנציות אחרות. תשובה זו התבהרה רק לאחרונה ממחקרים על מספרים גדולים של חולים ובמעקב ממושך ולא נצפתה תועלת ע"י אף אחת מהתרופות למחלה (לא רק ממוריט אלא גם האחרות - אריספט, אקסלון וכו'). מכיוון שכך אין כל מקום ל"מלחמה" על התרופה. בברכה, " ציטוט דר מערבי לעיניין "יעילות" הממוריט

ידידים

New member
אקסלון

אנו נתקלנו בבעיה בלקיחת אקסלון. אקסלון מותר לקחת רק אחרי ארוחה מלאה.

gala lo

New member
תגובה

אני חושב שנו מראשוני משתמשי האביקסה בארץ. התחלנו להשתמש כעוד לא התחילו כלל ליבא אותו. הנסיון שלנו הוא שהוא לא עוזר ולא מועיל (כאין תרופת דמה, הייתה תקופה שהפסקנו אותה מסיבות שונות. כיום אנו שוב משתמשים. הסיבה היחדה היא מצפונית בלבד. לא לוקח על עצמי החלטה של הפסקת התרופה, היה לי יותר קל אם רופה היה אומר לי, אך נראה לי שגם הם לא שלמים וגם להם אין את האומץ לומר "הפסיקו" אין תועלת בדבר.

אירילה

New member
שלום לך מיכל ../images/Emo140.gif

מתחילים מוקדם, למה הכוונה??? אם עדיין סבתך לא אובחנה כחולת אלצהיימר ,על איזה בסיס יינתנו לה תרופות. יוכלו אולי לתת לה תרופות גריאטריות לשיפור מצב רוח ,אנטי דכאוניות ,אבל איך יוכל לתת לך רופא כלשהוא תרופות הניתנות לחולה אלצהיימר ללא אבחנה? חלק מהתרופות ניתנות בשלבים מסויימים ,לדעתי שום רופא לא יסכים לרשום מרשם של תרופות הניתנות לחולי אלצהיימר ללא אבחנה. אם לא ניגשתם לרופא על מנת לבצע אבחון זה הזמן וחבל להתמהמה.

אירילה

New member
צהריים טובים מר סולומון ../images/Emo140.gif

ה memantine הינה למעשה האביקסה ,באפשרותך להיכנס לקישורי הפורום בסעיף תרופות ולמצא את מבוקשך ,בנוסף ע"ג הפורום ישנו שרשור בנושא התרופות ,שם תוכל לקרוא את תגובות הגולשים על התרופה והשפעתה.

אירילה

New member
מדובר באותה התרופה

כמו כן ,בעמוד 2 של הפורום ישנו שרשור בנושא תרופות ,כנסי ,מאוד מעניינת דעת הגולשים על התרופות ,בהן תמצאי גם על הממוריט ושאר התרופות. בנוסף בקישורי הפורום ישנו סעיף תרופות ,כדאי לעיין גם שם ,לרשותך גם מנועי החיפוש של גוגל ו msn.co.il ,הקליקי את שם התרופה בעברית ותקבלי את הקישורים המתאימים.

zvooloon

New member
היו כאן המון דיונים בנושא.

נדמה לי שאירילה ריכז אותם מתישהו אבל אין לי מושג איך מגיעים אליהם. רוב הגולשים לא יצאו מגדרם מהתלהבות מן האביקסה, בלשון המעטה, אם כי עלתה הסוגיה שכשמתחילים בטיפול חדש לא מפסיקים אותו כי מי יודע כמה גרוע יהיה בלעדיו. הובא כאן ציטוט מד"ר מערבי, אם אינני טועה, שהטיל ספק כללי בתרופות הללו. אני הייתי אז בדעת מיעוט, או נכון יותר לומר בתחושת מיעוט, זה רק עניין של תחושה, אבי נוטל אביקסה ואסנטה (ממוריט) והיתה לנו תחושה שההידרדרות הואטה, הוא נוטל את שילוב התרופות כבר חודשים אחדים, כחצי שנה, נדמה לי. נכון לעכשיו ההידרדרות אכן, אולי, הואטה (אם כי אולי אין לזה קשר לתרופות) אבל בהחלט בהחלט לא נבלמה. וכאמור - מה תורמת האביקסה לעניין - בעצם אין לנו מושג.

איביקסה

באשר לאיביסקה-בעלי נוטל תרופה זאת שנה וחצי, אכן ההתדרדרות נעצרה, קבל יחד עם אקסלון, עתה הופסקה תרופת האקסלון, ממשיך לקבל איביקסה, עתה אני חשה בהתדרדרות, מה עצר לאלוהים פתרונות, אני רוצה להאמין שהאיביקסה אכן עוזרת.

תרופות

אסתר שלום. א. אבי לוקח ממוריט (נדמה לי שזה דומה לאקסלון) ואני שוקלת האם להוסיף את האביקסה. ממוריט --- לא מרפא לדאבוננו, אבל מעכב . (כך אני מתרשמת). ב. מה הסיבה להפסקת האקסלון ? תודה עבור תשובתך. מאירה

תרופות

שלום, א.תודה לך zvooloon האם מישהו משתתף במחקר בנושא תרופה חדשה , שעורך פרופ' קורצ'ין בבי"ח איכילוב ? מאירה

פנטזי1

New member
אביקסה

אצלנו האביקסה לא עזרה לא היה שום שינוי ולכן הפסקנו אותה

למעלה