שימו ../images/Emo23.gif-חלק ב' של המכתב
חלק ב'- אתה יודע (אתה לא) אני זוכרת, אני זוכרת איך באת למחלקה, כאשר הייתי מאושפזת. עם הנשק, מהבסיס. איך חיכיתי לביקורים הללו. עם הריח של המתכת והזיעה. כמה טוב יש בך, אח יקר. כמה העמסתי עליך. כמה ההורים העמיסו עליך. כמה גםאתה עברת בחיים. ילד ביישן, נער עם עכבות, אבא שלא ידע להגדיר גבולות להורים. אני חושבת שאני הייתי שק האיגרוף במשפחה, אבל גם להוית המלאך של ההורים- שלא צועקים ולא אומרים לו "לא ולא בסדר" זה לא קל. אני גאה בך. גאה שיצאת מהבית. גאה שבמשקל שהגעת אליו נשארת בצבא. והשאירו אותך. שהגשת בקשה לקורס קצינים. ונכשלת. והלכת שוב. האמנת בעצמך. וידעת שתצליח. וסיימת מסלול- עשית את הקריעה הזו. במשקל העצום שלך, יחסית. עם קוצר הנשימה שלך, שעשית לעצמך. עשית, סיימת. בכוחות עצמך. יצאת מהבית. התחתנת. גרת לבד. ילדת ילד. הוצאת רשיון. הפסקת לשתות. וכמעט- לעשן. בגאווה. 15 שנים אתה בצבא, לא עוזב את היחידה שלך ונוסע מעיר לעיר בכל יום. מאמין ביחידה שלך ובענף שלך- ומצטנע עם התפקיד שלך. כל כך חשוב וכל כך קריטי לבטחון במדינה. עם המשכורת הבסיסית שלך. האהבה המטורפת והאמיתית שלך למדינה. התמיכה בחיילים. ושלהם- בך. איבדת את החבר הכי טוב שלך בגיל 18. ילד, ראבאק. אני גאה בך. אני כל כך גאה להיות אחותך. תודה ששמרת עליי ועל השפיות שלי כל כך הרבה שנים. תודה שגוננת עליי והיית לי לנחלה. גם כאשר לא היית שם, גם כאשר איכזבת, וגם כאשר ניתקתי קשר ופגעתי בך. כאב לי תהומית להתקשר אליך ולחפש נחמה ותמיכה, יחד עם הניתוק- אחרי האונס. אחרי שהבנתי שהדחקתי במשך שנים את ההתעללות המינית. אחרי שאני ו.. נפרדנו. והבטחת שתדבר איתי ומעולםלא התקשרת חזרה. והתקשרתי לאחר חודשים שוב. אחרי עוד כאב הרסני ועוד כאב הרסני. ושוב הפרת הבטחה. והיום אני מבינה- שבחרת פשוט.. בעצמך. ולא בי. וזה בסדר. גם אם לא נעשה בדרך הכי טובה. אני שמחה על כל פיסת קשר ביננו. וזה תמיד יהיה תהליך. אני שמחה תמיד לראות את החיוך הנבוך והענין שלך. אני נזכרת איך עמדתי וצעקתי לך, היסטרית לגמרי- שאני לא רוצה לבכות על הקבר שלך. ושתפסיק לעשן. התחינות שתשמור על עצמך. אני זוכרת בעיקר את הטוב, ד'. את חבריך שהקיפו אותי בטבעת של אהבה בוודאי מגיל 0, ולפי הזיכרון שלי מגיל 4, בערך. לפמדתי לפרוק ולהרכיב נשק, למדתי מהו קרב מגע ואיך מכינים כפפת איגרוף מגבס. למדתי מהם שירים ציוניים ועברית- ברוסיה האנטישמית. למדתי מהם מנהגים יהודים, ומהי אהבת ציון טהורה, בלב. מילדים בני 16, שאז נראו לי כל כך גדולים, בני 25- 30, לפחות (ואני היום בת 26, כמעט).. ילדים שהתבגרו, ולהטו להגיע לכאן. שבערה בליבם התשוקה הזו. שהעלו מחזות ולמדו עברית ושרו עם גיטרה במרפסת "שמע ישראל", ו"הבאנו שלום עליכם", ו"התקווה", והשכנים איימו להרוג אותם.. אני זוכרת. זוכרת אותך, וכמה התעלקתי עליך, והזדנבתי אחריך תמיד. ובעיקר כמה היה קשה לי לקבל שאנשים מספרים שהם רבים כל כך הרבה עם אחיהם. סליחה. סליחה. אני מבקשת סליחה. שפגעתי, שניתקתי, שפחדתי. שלא הקשבתי. ששנאתי אותך. את עצמי. על מה שהקרנתי החוצה. על מה שפיזית- דיברתי, אמרתי, הראיתי, נתתי החוצה. מה שלא אמרתי, מה שלא הראיתי. סליחה. אני אוהבת אותך. תודה על הבטחון שנתת לי ואתה נותן לי, גם אם זה רק בלב, גם אם אנחנו לא מדברים. היום, אחרי כל מה שעברתי,ואני עוברת וחוויתי, שחלק מזה אני עדיין לא יכולה לזכור ולחוות.. בעולם הזה- כל אדם, מצד אחד אני בוטחת בו בלב שלם, כמו ילד תמים, כמו גור שבא בלב שלם ונפש פתוחה ועיניים מלאות רגש וחמלה והבנה, ויחד עם זאת- תמיד קיים בי צד ששואל, בלב וישירות "גם הוא? גם היא? הוא יפגע? הוא פגע? היא פגעה? לא בי- שמישהו אחר? מתי הוא יוציא/ הוציא /יחשוב/ חושב על ה.. שלו? שלי? בהקשר אליי או מישהו אחר?" זה קול שקיים ומתעורר אוטומטית. כמו זבוב טורדני ועייף. כמו משהו מאחורי הראש. זה כמו תפקיד שלי, שאני חייבת למלא. כמו שאלה שעולה כבר ופשוט מחכה להישאל. והיום אני במקום שאין בחיי אנשים שפוגעים בי- ואני משאירה אותםבחיי באופן מודע. פוגעים בצורה לא מאוזנת. לא במידה. אז תודה, ד'. שכאשר חשבתי עליך, ואני חושבת עליך- אתה האדם היחיד, היחיד בחיים שלי שכאשר השאלה עולה- מבחינתי האחוז של פגיעה מינית שיכולה להיות קשורה אליך הוא מזערי עד כדי לא קיים. כי תמיד יש סיכוי- ואנחנו לא אלוהים כדי לדעת. יכול להיות שאני מדחיקה, ויכול להיות שהייתי מאוד קטנה. וכמו שאמרתי- את רוב חיי אני פשוט לא זוכרת. אבל אני בטוחה על ידך. פשוט בטוחה ורגועה. היום. ותודה לך. סליחה ותודה. לקחנו את החיים למקומות שונים וכל כך דומים. ורק היום אני רואה כמה התהליכים של עכבות ושלמות עם עצמנו גם חפפו ביננו. אתה להרס עצמי וגם אני. אתה לדת רק מתוך כבוד לאמא וגם אני. אתה למיאוס מהדת וגם אני. אתה התקרבת חזרה וגם אני. אתה "כתום" וגם אני. אתה, יחד עם זאת, גם מכבד ואוהב ותומך בכל ליבך במדינה, משטרה וצבא- וגם אני. אתה אנושי וגם אני. אתה התחלת להאמין בעצמך ולאהוב את עצמך- וגם אני. אתה שנים התמודדת עם הרס עצמי, לבדוק האם אנשים שומעים איך אתה נושם, להתבייש מהצעדים ומהצל ומהדיבור של עצמך.. וגם אני. ואני תרמתי לחלק הזה בך, רבות. אני, ההורים. ומשלי אני עוד יוצאת ואצא שנים רבות. אתה מדהים, אתה איש מדהים, בן אדם מדהים, אב מדהים ואח נפלא. וחלקית הודות לך- היום בנות הדודות שלי, גם זו שבחו"ל וגם רוב מי שמכיר אותי- גם אנשים מהאינטרנט יודעים, כי אני מבהירה זאת.. שגם אם הם לא במצוקה "אם את במקום כלשהו שלא מתאים לך להיות בו, לא משנה באיזו שעה ולא משנה היכן זה- תתקשרי, ואני אגיע. בלי לשאול שאלות, בלי חקירות ובלי כלום. פשוט תתקשרי". אני מתמלאת גאווה לראות אותך, בכל פעם מחדש. ולראות את בנך. ולראות אותךמכבד אותו, מגיל 0 ועד היום, כשהוא בן 5. כמה כבוד אתם נותנים לו ושוויון זכויות. וכמה אתם מכבדים אותי- כאשר אני איתו. כמה הדרכים שלנו חופפות, לשאול אותו על כך דבר, להגיד לו כל דבר, לברר איו כל דבר, לדבר רגשית איתו על כל דבר. לא להתיחס אליו כמו למישהו עם הפרעות שכליות- כי הוא בן 5! ויחד עם זאת כן להגדיר גבולות, אבל בליטוף. תודה לך, כל כך תודה לך. על הזכות הזו להיות שם. ולחוות זאת. תנהג בטוח, בכל יום. תהיה מאושר- מאושר ושלם בכל מקום, בכל נתב, בכל רגע בו אתה נמצא. תקח את השיעורים שלך בכל מקום שאתה נמצא בו. גם כאשר זה הכי מנוגד למה שמתאים לי, לאמא ולאבא. זה שלך. אלו החיים שלך. לכבד ולאהוב- זה לא אומר לומר "אמן". תחיה, ד'. תחיה, תחיה ותאהב את עצמך. אני אוהבת אותך. סליחה שוב על האורך והבלבול.