תלונות בנושאי

barco11

New member
רוצה להתייחס לאופי הדיון

רוצה להתייחס לאופי הדיון ולא לדיון עצמו. אני צופה מהצד כבר חודשים ארוכים בפורום, ולאורך כל התקופה כמעט בכל פעם שנכנסתי לפורום קיבלתי תחושה לא נוחה מהמתרחש בו. הסיבה העיקרית לכך היא סגנון הכתיבה של חלק מתושבי היישוב שמביאים לפורום נושאים חשובים, אלא שלפעמים הדברים נכתבים בצורה בוטה או אפילו תוקפנית שלא לדבר על מעליבה. לתחושתי (ולתחושת אחרים שדיברתי איתם על הנושא), לא רק שהמטרה מתפספסת בהודעות שכאלה אלא שהדבר רק פוגע בכולם וחבל. אין בכוונתי לערער על חומרת המצב, או על חשיבות הדברים, אבל כשמשתמשים במקלדת ממש כמו בשפה שבעל פה, כדאי לחשוב לפני שמוציאים הכל החוצה כולל את העצבים והכעס. גם את אלה אפשר להביע בדרך שלא תפגע באחרים. התוצאה של התבטאות בנוסח בוטה או פוגעני היא קלקול האוירה הטובה שיש בפורום, ואני מניחה שלכולנו חבל על זה לא? חוץ מזה, אני מניחה שכל אחד יודע שכשהוא מביא את הדברים וגם את החמורים ביותר בצורה עניינית ותקיפה אבל לא תוקפנית הוא זוכה להישגים טובים יותר, וכבונוס גם בהזדהות האחרים עם המצב. אני בעד לשנות את תרבות הדיון בפורום (ומקווה מאוד שלא תסקלו אותי על זה
)

shula2005

New member
ברקו, יש לי שאלה אלייך

"התוקפנות" שלי התבטאה בסימני שאלה וקריאה. מה מעליב בזה? איך היית רושם במקומי בנוגע לצרה צרורה שאני מאמינה שכל היישוב סובל ממנה, שנמשכת ונמשכת ונמשכת... תגיד לי אתה, איך אתה היית כותב את דבריי.

barco11

New member
דבר ראשון אני את ולא אתה ../images/Emo13.gif

ואני אנסה לענות. דבר ראשון, מספר רב של סימני קריאה ושאלה מדומים ברשת לצעקות, וזה כבר הופך את ההודעה לקצת יותר תוקפנית (גם אם לא התכוונת באמת "לצעוק")... דבר שני הוספתי את ההודעה שלי היום למרות שכבר הרבה זמן אני מרגישה צורך לעשות את זה, ככה שזה לא משהו מיוחד או חריג שהיה בהודעה שלך אלא ההתנהלות סביבה וההתנהלות בפורום כולו. עם זאת, היה בהודעה שלך משהו שהוא מושך אש בעיני (והוא אכן משך
). אני מניחה שכתבת לי מתוך רצון לשמוע מה שיש לי לומר ולהפיק מזה אולי משהו ולכן אני מקווה שתקראי את הדברים שלי בלי שמץ של ביקורתיות - זאת לא הכוונה, הכוונה היא לנסות ולעשות shift במה שקורה פה בפורום כי צורם לי ולעוד אנשים שהמון הודעות מתפתחות לדיונים מתלהמים ופוגעניים ביישוב שכל כך חשוב לנו שיהיה משהו אחר בנוגע להודעה הספציפית שלך: ניכר מהדברים שהנושא אכן מטריד ומפריע לכם מאוד אבל הסגנון שבו בחרת הוא בעיני סגנון שמושך אש, אולי בגלל שיש בו טון מאשים, גם סימני השאלה והקריאה מתבלים אותו, ואני הייתי כותבת אחרת את אותה הודעה בדיוק - אם את רוצה לשמוע (לקרוא) אשמח להמשיך את הדיון
אבל אני מניחה שהבנת את הכוונה...

ninagil

New member
../images/Emo12.gif עקרב!!!!

סילקנו עקרב ענק בצבע חום כחה מהבית היום בערב. במקרה ראיתי אותו בתוך הכפכף של בעלי. האם יש למשהו ידע על רמת הסיכון בדבר הזה ואיך למנוע ביקרים כאלה??????

עקרבים גם אצלינו

אצלינו כבר איבדנו את הספירה מרוב כמויות העקרבים שביקרו אצלינו השלוש השנים האחרונות. ההנחיות שקיבלנו בזמנו בקשר לעקרבים הן: 1. להקפיד שלא להשאיר את הדלתות פתוחות, במיוחד בשעות הלילה. להפנים שאנחנו גרים ליד הטבע ושתמיד יבואו הביתה יצורים שחיים ביער לידינו. 2. גינה מטופחת ומושקית גם עוזרת להדיר את רגלי העקרבים משום שהם חובבי יובש ומסתלקים מאזורים רטובים. אריאל

ronpel

New member
הכי טוב חתולים

לאחר שהתחיל להסתובב אצלינו בגינה חתול שכונתי לא ראינו יותר עקרבים. לגבי עקיצה שלהם: עקרב שחור/חום לא רעיל אבל כואב. עקרב צהוב - רעיל - כדאי להתפנות במהירות לבית חולים למעקב במוניטור.

רונן אתה אלוף!!

פשוט אלוף!!! תמיד עונה, ומגיב במהירות, מוסר אינפורמציה חיונית ובעל ידע נרחב. אני גאה שאתה גר בישובנו. אתה ראוי להערכה רבה. (והמון המון מעריכים אותך) יום נפלא

ninagil

New member
תודה !

קצת נרגעתי אבל גם קראתי שהעקרבים במזרח התיכון הכי מסוכנים בעולם. האם יש גם עונה לעקרבים או חייבים להקפיד כול הזמן? האם אבנים בגינה גם מזמינים אותם? בטוח שהם נכנסים דרך הדלתות או כגם דרך פתחים אחרים בבית? שוב תודה על המידע. נינה

tsahia

New member
לא נכון, זהירות.

יש עקרבים צהובים (אלו עם גב בהיר) שהם לא ארסיים (בניגוד לאלו עם הגב הכהה) ויש עקרבים שחורים (אני חושב בחרמון) שהם כן ארסיים. בקיצור, לא לחשוב פעמיים. בעקיצה ולא משנה מה צבע העקרב כדאי: 1. להתפנות לבית חולים 2. להשתדל לנוע כמה שפחות 3. לא לחסום לא עורקים ולא ורידים, לא למצוץ את הדם ולא לחתוך עם השיניים חתיכה מהעור ולירוק הצידה (ראיתי יותר מידי סרטים) 4. רצוי להרוג את העקרב ולקחת לבית החולים. יש דבר כזה שנקרא עכשוב, נראה כמו עקרב (ראה תמונה מצורפת) אבל הוא בעצם נלחם בעקרבים ומנצח, הוא לא עוקץ אבל נושך נשיכה כואבת אצלי בבית כבר מצאתי שלושה כאלו.

מיכל, בהמשך לשיחתנו וכדי שלארי לא

מיכל, בהמשך לשיחתנו וכדי שלארי לא יחשוש שלא עניתי לך
הייתי, כאמור, במקום. מדובר על עודפי מים מההשקייה שמושכים מעופפים למקום. נטפל בנזילה ונייבשה. תודה על הדיווח!

מושי

לפי מה שהבנתי על הגבעה מאחורי רחוב הרכס ויפה נוף יש כוורות פרטיות של תושבי כפר רות , שהרחיקו אותם מהישוב שלהם ובעצם התקרבו אלינו. צריך להבין את גודל הבעיה . אם אתה מנסה לאכול ארוחת ערב עם הילדים בחוץ או סתם לשחק איתם בחוץ זה בלתי אפשרי. הילדים מפחדים וכנ"ל גם אנחנו. תודה

yuvalraz

New member
מלכודות לדבורים

שלום לכולם, אתמול הלכנו למתחם הנוער לאכול אצל סימנוה, היו שם כמויות עצומות של דבורים, היה ממש לא נעים לשבת שם. אולי אפשר לפזר מלכודות לדבורים/ צרעות?

טליס15

New member
גם אצלנו ../images/Emo177.gif

בתחילת השבוע רשמתי שמצאי מקור מים לשכן שגר מתחתנו. אכן הנושא טופל ע"י מושי ותודה רבה על כך אבל..... לצערי עדין כמות היתושים הינה בלתי נסבלת, אני חייה בהסגר אי אפשר לשבת בחוץ ושלא נדבר על איכות חיים... נוספו לחגיגה גם דבורים אז אכן יש גרוע יותר מעקיצת יתוש... עקיצת דבורה. גם אצלנו אין מים עומדים , הבית סגור כולל רשתות ונוזל בחשמל קבוע ועדיין...המון המון. ציינתי בפעם הקודמת על אפשרות של ריסוס הישוב עצמו , אני יודעת שזה עובד נהדר בשילת, טרם ענו לי על כך, השאלה האם בדקו זאת??? צריך לעשות משהו.. חבל ובלתי ניתן לחיות ככה. זה תלוי רק בנו. תודה לימור

ים של יתושים

גם אנחנו בדקנו בגינה ומסביב לבית ולא מצאנו מקורות מים עומדים, אך היחידים שעומדים על משמרתם רוב הזמן - הם היתושים. הם לא מוותרים וכל הזמן מסיבבנו. אנא עיזרו !!!

מתקפת יתושים ביישוב ובעיקר ביפה נוף

אז כן, אנחנו ממלאים אחר כל ההנחיות. אין השקייה בערב, אין מקורות מים, יש רשתות, מוסקיטו, זמזמים, ונוזל ריח. כנגד כל אלו עמדה מכת יתושים עמידה במיוחד! היתושים חוגגים באין מפריע, סבבה להם, לא מרססים אותם, כמו שעושים ביישובים וערים אחרות. אז למה עלינו לסבול שנה אחר שנה????? לא משלמים מספיק ארנונה! נמאס שכל שנה הסיפור חוזר על עצמו ואי אפשר להנות מהגינה!! בבקשה פתרון!

אלי בקר

New member
אסור לרסס באויר

מתוך הכרות עם הנושא אין פתרון של ריסוס חופשי באויר. זה קיים רק בגני ארועים ומחזיק רק למספר שעות. פתרון הבעיה היא רק במציאת מוקדים של דגירה וחיסולם. אלי

אני לא אילנית משרד אבל יש פיתרון

בקיבוץ איילת השחר שבצפון יש גם בעית יתושים בגלל מקורות מים בסביבה, מה שהם עשו זה לתלות סביב לישוב קוטלי יתושים כמו שיש לבית עם האור הסגול/כחול אבל תעשיתיים בין עמודי התאורה וזה פותר ברובו את הבעיה בדוק.

גיל1971

New member
קוטלים חשמליים קוטלים הכול

כולל חומיינים זבובים והעיקר יתושים.

למעלה