אוקיי, אז סורי על האיחור ../images/Emo140.gif
אבל הנה זה בא: הטיפ הגדול ביותר שעבד אצלי ושינה את כל היחס שלי לנושא היה זה שרמזתי לך עליו - לשים לק
התחלתי רק ממחזק. בזמנו השתמשתי בתפוח, אבל היום אני יכולה להמליץ לך על הנייל אנבי של OPI, כי הוא יותר טוב לטעמי. הנטייה הראשונית היא כמובן לשים את הציפורניים בפה ולקלף את הלק והחלק החשוב ביותר הוא - להבין שזה בסדר. לא לחשוב "קילפתי ולכן אמשיך להרוס". לדאוג שתמיד יהיה מחזק זמין לידך, ופשוט לדאוג שכל הזמן תהיה לך לפחות שכבה של מייבש על הציפורניים. אני יודעת מאצלי ומעוד סיפורים ששמעתי, שהכי מתסכל זה שלא עומדים בהוראות - הרי בהרבה מהמחזקים, ההוראות הן לשים שכבה אחת, ואז כל יום להוסיף עוד שכבה. אבל איך אפשר להוסיף כל יום שכבה, אם כל יום מקלפים את השכבה הקיימת ? מה כל יום, כל שעה...חחחחח אז לא נורא - לא להתבאס מזה, הציפורניים מתארכות גם ככה, ועם הזמן רואים שאפשר להחזיק עם שכבה של מייבש חצי יום, יום, יומיים וגם שבוע
אני יכולה להגיד לך, שמהרגע שהתחלתי עם המחזק צמוד אליי ולא נתתי לעצמי להיות אפילו דקה בלי שכבה של משהו, התחולל השינוי
אז זה היה הטיפ הכי גדול והכי יעיל שאני יכולה לתת בקשר להפסקת הכסיסה. וכאן נכנסים הלקים - אם את רוצה לשים לקים, את שמה אותם מעל השכבה של המחזק. כאן כבר נכנס הטעם האישי שלך וההרגשה שלך. אני התחלתי עם לקים ממש בהירים, חצי שקופים וככל שהציפורניים שלי ארכו, הוספתי עוד לקים לאוסף והרגשתי יותר בנוח ללכת גם עם צבעים בולטים יותר. אז אם בא לך, תוסיפי לק, באיזה צבע שמתחשק לך ושעושה לך הרגשה טובה. לכי לחנות ותעמדי מול הסטנד ופשוט תבחרי את אלו שהכי מתחשק לך עליהם (איזו "משימה" כיפית, נכון ?) לגבי טופ קואוט - כאן זה כבר לגמרי לשיקול דעתך. בגדול, הדרך הרצויה למרוח לק, היא לשים שכבת בסיס (המחזק הוא שכבת הבסיס) מעל למרוח כמה שכבות של הלק שצריך (בדר"כ בין 1 ל-3) ומעל הכל לשים שכבה של טופ קואוט שמייבש את הלק במהירות, נותן גימור יפה ונועד להגן על הלק. אני יודעת שאצלי, בכל אופן, הלק גם ככה לא החזיק יותר מכמה שעות על הציפורניים, אז אם זה המצב אצלך, את יכולה לוותר על המייבש בשלב ההתחלתי..... אם את רוצה להתחיל למרוח לקים, אני בכל זאת ממליצה לך לרכוש מייבש כלשהו, כי בסה"כ, את תראי שעם השלבים האלה (בסיס, לק, מייבש) הציפורן מרגישה הרבה יותר חזקה. זה היה לגבי שלושת השלבים שקשורים בלקים. עכשיו לגבי טיפוח הציפורן והעור שמסביב - אני מבינה שאם את כוססת ורק מתחילה בתהליך, אין הרבה מה לשייף.....
אבל חשוב להיות מודעת לנושא ולקנות פצירה טובה - עדיף מקרטון ושלא תהיה מאוד גסה, כי זה יפגע בעור. מהרגע שהציפורניים מתחילות להתארך ואפשר להתחיל לראות את הלבן (וכל כוססת תדע על מה אני מדברת
) - להתחיל לתת צורה לציפורן. בהתחלה זה ממש בקטנה, אבל עם הזמן, תגלי איזו צורה מתאימה לך יותר - מרובע, עגול וכו' ואיזו צורה נוחה לך יותר. השיוף חשוב גם למראה מטופח יותר וגם על מנת למנוע שבירה (לא שזה ממש מונע, אבל אם הציפורניים גדלות פרא, הן נשברות יותר). מוצר נוסף שאת צריכה להכיר הוא הבאפר - הבאפר נראה בדר"כ כמו קוביה מלבנית והוא נועד לשייף בעדינות את פני הציפורן, כדי שהיא תהיה חלקה יותר (הוא מוריד את השכבה השומנית העליונה ומאפשר בכך ללק "להידבק" טוב יותר לציפורן). בדר"כ בבאפר יש דופן אחת שמאפשרת שיוף עדין (כמו פצירה מאוד עדינה) דופן אחת שמאפשרת החלקה ודופן אחת שמבריקה את הציפורן (בדר"כ יש שתיים כאלה). מה שצריך לדעת, שזה בעצם מסיר שכבה עדינה מהציפורן, כך שלא רצוי לעשות את זה הרבה, במיוחד על ציפורניים עדינות ורגישות, כי זה מדקק אותן. בתור התחלה, את יכולה לוותר על זה ובמקום זה, כשאת קונה את הפצירה, לקנות אחת שהיא דו כיוונית ושהצד השני שלה יהיה משייף מאוד מאוד עדין ולהשתמש בצד הזה לשיוף פני הציפורן. לגבי העור שמסביב לציפורן (הקיוטיקל) - אני משתמשת בשני חומרים - האחד נקרא Cuticle Eraser של CND והוא נועד לעזור בהסרת העור המיותר שמסביב לציפורן. הוא בא בשפורופרת ואופן השימוש בו הוא כזה - שמים מעט חומר על כל ציפורן (הציפורן צריכה להיות נקיה ובלי לקים, שיהיה מגע ישיר) ובתנועות סיבוביות מחדירים אותו לעור שמסביב לציפורן ולציפורן עצמה (הוא עוזר לחזק אותה). אפי המליצה בבלוג שלה על עוד מוצר של CND שנועד לטפל בקיוטיקל, שכחתי איך קוראים לו, אבל אני בהחלט רוצה לנסות אותו. המוצר השני הוא Solar Oil, גם של CND והוא נועד לרכך את העור שמסביב לציפורן ולתת מראה מטופח יותר. כתוב שהוא גם עוזר לחזק את הציפורן, אז אני מורחת אותו גם מעל לקים (מעל השכבה של המייבש, אחרי שהכל יבש) - בעצם כמעט כל וריאציה שומנית תעזור, אפשר להשתמש גם בשמן זית. יש שמנים שנספגים בעור מהר יותר ויש כאלה שלוקח להם זמן, יש ריחות שונים וכו', פשוט תבחרי מה שבא לך. מקווה שעשיתי לך סדר בכל העניין הזה של גידול וטיפוח הציפורניים. יש עוד המון מוצרים וחומרים, אבל אלה הדברים העיקריים שמצאתי שיעזרו לך לגדל את הציפורניים בצורה המהירה והבריאה ביותר שאפשר.