שאלות בנושא התפתחות

היא לא אוהבת לשכב על הבטן! ../images/Emo122.gif

כבר בת חודשיים וחצי... אני מודעת לבעיית זוקפי הגב (ולכן היא שוכבת על הברכיים שלנו, אנחנו גם אוחזים אותה קצת בהטייה קדימה [הגב שלה נשען על הבטן שלנו בעמידה] וכל מיני תרגילים שנראים לנו כמחזקים את השרירים, היא גם שוכבת דקות ספורות במיטה על הבטן) יש סיכוי שזה יפגע לה בהתפתחות? אני מתכוונת להתהפכות, זחילה ועוד. מה עוד אפשר לעשות? ניסינו הכל, באמת.

J52

New member
יש לי שאלה

באיזה גיל עוברים הגזים? והאם זה נורמלי שבני בן החודשיים התחיל להתהפך לאחר 4 שבועות בלבד

עדינה35

New member
נעליים ראשונות

היי, מתי קונים לתינוק/ת נעליים ראשונות? הקטנה בת שנה וחודשיים. לפני כחודש עשתה את צעדיה הראשונים ומאז היא מפתחת את יכולת ההליכה והריצה וכמעט ולא זוחלת על שש. היא מתרוממת מישיבה לעמידה בד"כ בעזרת משהו (השענות על חפץ או יד), אך לעיתים כבר מצליחה להתרומם לגמרי לבד (ללא עזרת חפץ או אדם כלשהו). כיום היא נועלת "נעלי בית" - ללא סוליה. נעלי הבית נופלות לה מהרגליים, מסתובבות ויש תחושה שהן קצת מפריעות לפעמים. אני לא נותנת לה "לטייל" יחפה או עם גרביים כי קר עכשיו. מתי כדאי לקנות ולהתחיל להשתמש בנעליים ראשונות? מהו המפרט הנכון (מבחינה התפתחותית ואורטופדית) לנעליים ראשונות?

לימור98

New member
בן 3 וחצי חודשים- מה אמור לעשות?

היה קמצן בחיוכים עד שבוע לפני גיל 3 ח' ואז החל לחייך יותר, אבל לא תמיד. עושה רושם שבחלק מהמקרים ( רובם) אנשים מעניינים אותו ולפעמים פשוט לא. האם אמור כבר ליצור קשר עין מיידי עם כל פרצוף? מגלה ענין רב בידיו - אוכל אותן בהתלהבות אבל לא מושיט יד לחפצים - רק אם שמים לו משהו ביד מביא לפה. well??? למה אמורים לצפות בשלב זה? תודה!

האם גילתה רק יד אחת??

ביתי בת חודשיים וחצי ולפני כ-10 ימים החלה למצוץ בתאבתנות את אגרוף ידה. אני מניחה כי הדבר קשור לכך שגילתה את ידה אך שמתי לב שהיא תמיד מוצצת רק את יד ימין. הייתכן שגילתה רק יד אחת? האם יש צורך להתערב ע"מ שתגלה גם את יש שמאל או שזהו תהליך נורמלי ורק לוקח זמן?

אלעד בן 11 חודשים לא מתישב

לבד עדיין ממצב של שכיבה אבל בעגלה יושב, אם מושיבים אותו יושב יפה ויציב הרבה זמן אבל לא יודע לרדת לשכיבה. זוחל גחון כבר חודשיים וחצי וכחודש זוחל גחון סימטרי ויפה. עולה על 6 מתנדנד, כשרוצה להמשיך ללכת יורד בחזרה לזחילת גחון, נעמד ליד כל מה שנתקל בדרך, בלול ובמיטה גם הולך קצת מסביב. מטפס עלי ומעל דברים וליד מדרגה עומד על הבירכיים ליד המדרגה הראשונה ולא מעיז לטפס יותר. יוצא שאני מושיבה אותו לא מעט, למשחק בכדור, לסיפור, לאכול, בעגלה, האם זה מזיק ? עד איזה גיל אסור להושיב תינוק שלא מתישב לבד ? האם צריך לעשות משהו בנוגע לישיבה ולזחילת 6 ? תודה רבה לכולכם.

בת תשעה חודשים.שאלת מוטוריקה +מזון

שלום, (אנחנו חיים בארה"ב, לכן לא אוכל לפנות אליכם או אל טיפת חלב באופן מעשי) בתי תהיה בת תשעה חודשים בשבוע הבא. מזון: עדיין יונקת באופן מלא. אוכלת מרק עוף טחון או פירות טחונים בין ההנקות. כתוספת. שאלותי:1. האם להמשיך בכך (הנקה מלאה ומזון אחר רק בין ההנקות), ואם כן, עד מתי? 2. מה עוד ניתן להוסיף לה, שהרי מוצרי חלב מומלץ רק בגיל שנה? 3. אני מחפשת להושיב אותה על כסא ולתת לה לנשנש. מה כדאי לתת? אני פוחדת שתחנק ממוצקים(יש לה 2 שיניים, והיא חותכת חתיכות גדולות איתן). מה מומלץ לתת ללעיסה או לנשנוש בגיל הזה? 4. מה השלב הבא במזון? מוטוריקה: זוחלת גחון בצורה משונה, כמפעילה רק צד אחד "שחותר". בצד השני מחזיקה כתמיכה את היד מתחת לחזה והרגל באויר, לא משתתפת בזחילה. כשמושיבים, יושבת די יציב לזמן מה. מתנדנדת על שש למעלה מחודש, ועשתה מעט צעדים על 6 למשך יומיים שלושה לפני כשבועיים והפסיקה. על פי מה שקראתי משאלות קודמות באתר, התחלתי להציב לה מכשולים ולנסות להושיבה על עקביה, נשענת עלי או על כרית גבוהה מתעסקת בצעצוע. היא מטספת על המכשולים יפה, אך מתלוננת ביושבה על עקביה. שאלותי: 1.מה עוד ניתן לעשות בכדי לעודדה לזחול על שש? 2. האם יש סיבה לדאגה, האם עליי לפנות לפיזיוטראפיה (ואם לא עתה, אז מהו הגיל לפנות?) תודה מראש על כל עצה

orly p

New member
שאלת נעליים../images/Emo9.gif

הקטנה התחילה סוף סוף ללכת (בגיל שנה וארבע) מאז שהתחילה ללכת כולם אומרים לנו לקנות נעליים,אבל אני יודעת שלא קונים נעליים עד אשר הם הולכים יציב לפחות חודש האם אני צודקת? אם כן למה? במידה ולא, מתי מומלץ לנעול להם נעליים?

Kמיקמי

New member
איך מתרגלים/מלמדים עמידה על 6

ענת...אני מצטערת שאני שואלת בשאלה שאינה קשורה לשרשור פשוט השרשור בנושא התפתחות נעלם בדפים ויהודה מלול המליץ לי בשרשור ללמד/לתרגל עמידה על 6 אך אני לא יודעת איך עושים זאת ואיך בודקים טונוס שרירים?

שאלת התפתחות - זחילת 6

איתי בן 10 חודשים ועדיין לא זוחל זחילת שש. הוא זוחל במהירות גחון, אוהב לטפס, עולה על שש ומתנדנד וגם על ארבע, אבל עדיין לא יושב ולא זוחל על שש. יש מקום לפנות לפיזיותרפיה? ואם כן, איך עושים את זה? דרך הרופא המטפל? המוטוריקה העדינה שלו בסדר גמור. הוא מקשקש המון ויודע כבר כמה מילים, מוחא כפיים, מנופף לשלום, ילד שמח וחברותי. אשמח לעצה.

דןודנה

New member
שכיבה על בטן

הגוזל שלי בן 7 שבועות מסרב להיות על הבטן יותר מכמה דקות. במשך היום יש פעמים שהוא נמצא עלי ועל בעלי בטן לבטן ולפעמים גם בלילה בשינה. רציתי לשאול האם כשהוא עלינו בטן לבטן ואז הוא מרים את הראש הרבה פעמים זה גם תורם להתפתחות? ושאלה שניה אם זה לא מזיק כשהוא ישן עלינו כי לפעמים אני מוצאת אותו ממש עקום עם הראש.

מהבטן אל הגב או להפך?

התהפכות מבטן לגב קורית בגיל צעיר בדרך כלל בגלל שמשקל הגראש מושך את הגוף כולו הצידה ונותן תנופה לגלגול. לעומת זאת היפוך מהגב לבטן בגיל 4 שבועות הוא נדיר ביותר. גזים עוברים בדרך כלל בסביבות גיל 3 חודשים

../images/Emo207.gifנעלי צעד ראשון

כמה זמן צריך ללכת עם נעלי צעד ראשון? באיזה שלב אפשר לקנות נעליים רגילות? אני רוצה לקנות נעלי בית עם סוליה מגומי וריצ'רצ - אפשר? עדי הולכת כבר כמעט 3 חודשים יציב וטוב. אני פשוט לא מרוצה מנעלי צעד ראשון שקניתי (של אלפנט) ואני רוצה לקנות לה נעלים אחרות תודה

גם אצלנו זה ככה!

רק שאצלנו היא גילתה את יד שמאל... מדי פעם היא מנסה גם את יד ימין, אבל נראה לי שזה נורמלי.

Kמיקמי

New member
ומשהו בקשר לעמידה על 6 או 4

כתבתי את זה גם בשרשור ההתפתחות שפתח יהודה מלול...אך חשובה לי גם דעתך. המיטה שלו מוגבהת מתחת למזרון (בגלל ברונכיט שיש לו מגיל חודשיים..הולכת וחוזרת) במיטה הוא כן מרים עצמו על 4 ומתנוענע עם הגוף קדימה ואחורה אבל לא זז ממקומו וגם לא לזמן ארוך אבל הוא עושה זאת מגיל 4-5 חודשים)כאשר הוא נמצא על משטח ישר לגמריי (רצפה) לא מרים עצמו בצורה כזו. אם אני מניחה אותו על המשענת של הספה כשפלג גופו העליון עד המתניים נשען על משענת היד ורגליו על כרית הישיבה...הוא שוב מתנוענע באותה צורה ואפילו מנסה לטפס או מזיז את רגליו בצורה שאינו עושה באף תנוחה אחרת. יש לנו גליל מתנפח האם כדאי להניח לו אותו מתחת לבטן ובעצם ליצור לו מצב שהוא כביכול עומד על 4 (אבל נתמך בבטן) וכך יתחזק ואולי יעשה זאת לבד? או שיש דרך אחרת? במהלך היום אני מחזיקה אותו בצורה שהוא על 4 ומנוענת אותו ועוזבת והוא ממשיך לבד ואח"כ יורד לשכיבה האם להמשיך כך ובסוף הוא יפנים עמידה על 4? בכל מקרה נכון לעכשיו הוא לא עושה זאת לבד על משטח ישר (מתרומם לעמידה על 4).

שכיבה על הבטן

דןודנה שלום, אני מצרפת לך קובץ תרגילים לעידוד שכיבה על הבטן. את מוזמנת לתרגל ולעדכן. לשאלתך, בשלב זה כל מה שיגרום לו להרגיש נוח בשכיבה על הבטן יעודד אותו לזקוף את הראש ולפתח את גופו לקראת שלבי ההתפתחות הבאים. בענין השאלה על זוית הראש במנח בטן אל בטן - עם הזמן ורכישת השליטה בשרירי הצוואר מסוגל התינוק לשנות מנחים ולצאת ממצבים לא נוחים. עד אז, דאגי לשנות את התנוחה שלו, מדי פעם. רצוי גם לדאוג שלפעמים הראש שלו יהיה מתחת לבית החזה שלך, כך שהצוואר שלו לא "ישמט בירידה" שבין בית החזה לגרון שלנו. במצב כזה הראש שלו יהיה במנח פחות או יותר ישר כמו על רצפה, ופחות במדרון. זה גם יקל עליו לזקוף את הראש, בגלל הזוית. בהצלחה, ענבל שמיר

זחילת 6

בוקר טוב אמא של חמוצי, את מתארת שאיתי מתנועע קדימה ואחורה בעמידת שש. זהו בד"כ שלב מקדים לתחילת זחילה. כמה זמן הוא כבר יודע לעשות את זה? ומהי התדירות? אם הוא מיומן במעבר לעמידת 6 את יכולה להיעזר במשכולים או במדרגות על מנת לעודד אותו לנוע מעליהם בזחילת 6: עודדי אותו לעלות מדרגות תוך שימוש בידיים ובברכיים. ברך אחרי ברך עולות מדרגות, והידיים תומכות בתנועה. מכשולים כגון: רגל שלך, כריות, גלילים, צעצועים וכו'. כל אלה יעודדו אותו (אם הבסיס כבר קיים) להניע את עצמו קדימה תוך שימוש בזחילת 6, שהרי מכשולים קשה מאוד לעבור בזחילת גחון... התיישבות מגיעה בד"כ עם התבססות עמידת/זחילת 6, כך שאתם בדרך הנכונה, רק תהי עם היד על הדופק. לא הייתי רצה לקבוע תור לפיזיותרפיה, מה גם שעד שתגיעו לממש את התור הוא כבר ילך... את מוזמנת לתרגל לפי ההמלצה ולעדכן אותי. אגב, איך הוא "מטפס"? האם הוא נעמד על רגליו? ענבל שמיר

תודה על התשובה המעודדת

אפרט קצת יותר בהתאם לשאלות: איתי מתנדנד על שש מגיל חצי שנה בערך, אבל אז היה חולה נורא במשך חודש - חודשיים, און אנד אוף. זה הביא להדרדרות בהתפתחות המוטורית. הוא חזר להתנדנד אחרי שהתחיל לזחול גחון, לפני חודשיים בערך. הוא לא עושה את זה בתדירות גבוהה מידי. מה שחביב עליו מאוד: לטפס על משטח גבוה יותר עם שתי הידיים, שתי הברכיים על הרצפה - ולהתנדנד. הוא עושה את זה המון ובהתלהבות. כשהוא עושה את זה, לפעמים הוא גם מרים את הטוסיק ונעמד על רגליו. לגבי זחילת הגחון - יש לו צד דומיננטי, הבנתי שגם זה בעייתי מעט. לגבי סגנון הטיפוס: הוא מרים את עצמו בעזרת הידיים והראש (?) ובעיקר מושך את עצמו עם הידיים, קצת פחות דוחף עם הרגליים. נראה לי שמה שעוצר בעדו זה שהוא קצת וותרן. אם קשה לו מידי - הוא לא מתאמץ. אגב, הרגליים שלו מאוד חזקות - הוא מסוגל להיעמד עם תמיכה שלנו. ועוד משהו - כשמושיבים אותו - בעגלה, בכסא אוכל - הוא קצת "נוזל" - לא מצליח להחזיק את עצמו יציב. מקווה שמסרתי מספיק נתונים. בטיפת חלב אמרו לי שאם עד גיל שנה הוא לא יזחל שש וישב בעצמו - כדאי לפנות לפיזיותרפיה, ולכן אני שואלת. תודה רבה

תרשי לי לשנות את הכותרת

"אלעד בן 11 חודשים לא זוחל 6". זו כנראה גם הסיבה שאלעד עדיין לא מתיישב. אמנם אפשר ללמד תינוק להגיע לישיבה משכיבה על הצד, אך אם הוא כבר יודע לעלות על 6 ולהתנדנד, ההמלצות שלי לאמא של חמוצי רלוונטיות גם כאן. ההתיישבות תגיע עם ביסוס הזחילה. אם לא - אפשר יחסית בקלות לכוון אותו לכך. בעניין הנזק שבישיבה - הנזק בגיל 11 חודשים אינו נזק פיזיולוגי לשלד או לשריר, אך זהו עלול להיות גורם מפריע בהתפתחות הכללית. תינוק שמושיבים אותו כאשר הוא מתקשה בזחילת 6 פונה לעיתים ל"זחילה" בדמות קפיצות על הטוסיק. זו כמובן אינה הזחילה שלה אנו מצפים... ואז לרוב מתחיל תהליך מתיש של העברתו לזחילה תקינה. במקרים אחרים ההושבה היא פשוט "פיצוי" על חוסר יכולת להתקדם או אמצעי השתקה (רוב התינוקות בגיל זה נרגעים בישיבה) וכך התינוק מוצא את עצמו תקוע, ללא יכולת לנוע, להסתובב ולחקור את הסביבה. תנוחה כזו מעודדת פסיביות ועלולה לגרור הימנעות מהתנסות מוטורית תקינה ומפתחת. לתרגילים שנתתי לאמא של חמוצי את יכולה להוסיף: עידוד הפרדות ידיים: בעמידת 6 להציע לאלעד חפצים אותם יאחוז תוך כדי עזיבת יד אחת מהקרקע והשענות על יד אחת בלבד. בנוסף אפשר לתרגל הליכת מריצה שאלעד מתקדם עם הידיים ואת אוחזת בפלג הגוף התחתון שלו (האגן והרגליים). עידוד הפרדות רגליים: "אפניים" עם הרגליים בשכיבה של אלעד על הגב. בהצלחה, ענבל שמיר

נעליים ותחילת הליכה

שלום orly p, את צודקת. נעליים כדאי לדחות, כדי לאפשר לכף הרגל לתרגל ולשכלל את עבודת שיווי המשקל ואת הפעולה העדינה והמורכבת של ההליכה לגווניה. נעליים מקבעות באופן כלשהו את כף הרגל (במיוחד נעל גבוהה). מסיבה זו יש שממליצים לתינוקות בעלי קושי בהליכה לנעול נעליים ובדיוק מאותה סיבה נמליץ לתינוקות בעלי התפתחות נורמטיבית לדחות את הנעילה. אז מתי? בהליכה מחוץ לבית, כשיש סכנה של פגיעה בכף הרגל... בקיצור - לצרכי הגנה בלבד, לא לצרכים אורטופדיים. בהצלחה, ענבל שמיר

למעלה