שאלות בנושא התפתחות

Kמיקמי

New member
../images/Emo51.gifרבה...אנסה בלי גרביים

וגם את כל שאר העיצות שכתבת מבטיחה לעדכן שיתחיל לזחול על 4 או לשבת

שלום Kמיקמי

קראתי לאחור את התשובה השאלות הקודמות שלך כדי לנסות להבין טוב יותר מה קורה. כתבת שאת במעקב פיסיותרפיסטית ואם כך היא יודעת לבדוק את טונוס השרירים ( הבדיקה ע"י מגע של יד מיומנת שיודעת לזהות טונוס נמוך , גבוה או תקין ). יש דרכים רבות ללמד עמידת שש ודחיפה עם הידיים לישיבה אך לא את כולן ניתן להסביר בכתב ויהודה אכן כיוון אותך ל דרכים הפשוטות כמו העמדה על שש עם תמיכה שלך, נדנוד על גליל , וישיבה צידית. לגבי שאלתך השניה את בהחלט יכולה להמשיך עם מה שאת עושה , זה בסדר גמור אך לטעמי כדאי לתת תרגילים נוספים שיותאמו לבנך. קשה לי לדעת מהתיאור שלך אך הייתי בודקת את מצב חגורת הכתפיים ומצב שרירי הבטן התחתונה ושרירי הגב ובהתאם בונה תכנית ליזוק. נראה לי כרגע שהטוב ביותר הוא לבקש מהפיסיותרפיסטית שלכם להגדיל את תדירות המפגשים ולעבור ממעקב לטיפול על מנת לקבל הדרכה קבוע לתרגול ועל מנת לחזק את הגוף כדי שיוכל להתרומם לעמידת שש לבד. מכל מקום ההתרוממות על עמידת שש במישור משופע מעודדת מאד ובינתיים את יכולה לתת לבנך להמשיך לטפס על חפצים ומכשולים על מנת להגביר את העבודה עם הברכיים. מה קורה עם החוג ליווי התפתחותי?

Kמיקמי

New member
היינו עכשיו אצל הפיזיוטרפיסטית

אמרה שהיא מרוצה מההתפתחות שלו בשבועיים האחרונים שאלתי לגבי טונוס שרירים...אמרה שאם כבר היתה חושבת על טונוס שרירים חלש אבל בכל מקרה הוא לא במצב שכזה..הוא פשוט ילד איטי יותר שלוקח את הזמן ולא ממהר. אני צריכה להמשיך איתו בתרגילים של "דיו..דיו" על 4 ואעשה גם מה שיהודה כתב נראה איך נתקדם לגבי חוג התפתחות נרשמנו לשרון ואנחנו הולכים אליה פעם בשבועיים לקבוצה..מאד נחמד ואני מאמינה שהכל ביחד יוצר את ההתפתחות אצלו תודה רבה

תשובה בנושא מוטוריקה

ראשית יש ליצור הכרות עם הרגליים, תעסי את כפות הרגליים, כופפי ויישרי (flex,point), הצמידי בשכיבה על הגב את כפות הרגליים לרצפה והמתיני לדחיפה, בשכיבה על הבטן, הצמידי את 5 כריות כף הרגל לרצפה לשניות ארוכות כדי לעודד את הדחיפה ברגל, הצמידי את כף הרגל לרצפה על צידה הפנימי והמתיני לדחיפה, כמובן יחפה ללא גרביים. פעולות אלו מעודדות את השימוש בכפות הרגליים. מגע עמוק בגוף מאזן את הטונוס השרירי מעודד ומשפר את התנועה. אני לא רואה סיבה לדאגה, היא לא מאחרת התפתחותית (בגבול) בשלב בו היא נמצאת, אם תוך חודש אין התקדמות, אפשר לשקול פניה לגורם מקצועי.

סביר להניח שגם היד השניה תתגלה

במהרה. את יכולה לעזור בכך שתגעי ביד ותלטפי ותגרי את כף היד כשהיא מול הפנים של ביתך על מנת להתחיל ליצור את הקשר בין מה שהיא מרגישה לבין מה שהיא רואה ( קשר עין-יד). את גם יכולה להוביל את היד לפה. עושים הכל בעדינות ובנעימות.

ענת רציתי להודות לך

לפני מס' שבועות, דרך פורום הורים לתינוקות, הפנית אותי לפורום שלך כדיי ללמוד כיצד לעזור לביתי לשכב על הבטן ולחזק חגורת כתפיים והרמת ראש. קראתי את המאמר והתחלתי לתרגל (בעיקר את השכיבה על המגבת המגולגלת) ותוך מס' ימים מועט ביותר חלה השתפרות מהירה ומדהימה. אז שוב, המון תודה

לימור שלום

זה בסדר גמור לחייך רק אל אנשים מסויימים. לא כל הפרצופים נראים נחמדים כשמסתכלים עליהם ( ואני בכלל מאמינה שתינוקות רואים עוד דברים מעבר לפרצוף...). בגיל של בנך כבר מתחילה הושטת ידיים לחפצים וסביר להניח שבשבועיים הבאים תראי שיפור בנושא. מה עוד? החזקה טובה של הראש ללא נדנוד כאשר את מחזיקה את בנך על הידיים. הרמת הראש והזדקפות בשכיבה על הבטן תוךהישענות על המרפקים. יכולת להפנות ראש לכל הכיוונים בשכיבה על הבטן או על הגב. יכולת לשכב על הגב ועל כל צד בנפרד בנוחות.

אפשר בכל שלב לקנות נעל אחרת

נעלי צעד ראשון הן שם מסחרי . יש נעליים רבות אחרות שמתאימות לפ]עוטות שרק למדו ללכת.

נעליים ראשונות

אני בדיעה שיש לקנות נעל ראשונה רק לאחר הליכה מובססת של חודש-חודשיים ואפילו יותר ללא נעל. בחורף כמובן שהדבר קשה יורת ולכן אני אוהבת את השושוז. הן עונות על צרכי כיסוי הרגל בחורף (כמובן לא בשלוליות..) ורכות ונוחות להפליא. בהצלחה

מה ניסיתם?

קחי בחשבון שבגיל חודשיים וחצי גם הזדקפות של דקה שתיים משכיבה על הבטן היא משמעותית. כשקשה אפשר להפוך בחזרה ואחרי כמה דקות שוב אל הבטן. ביארתי את תהליך הלימוד במאמר באתר שלי. תראי את החלק התחתון של המאמר שבו כתבתי על לימוד ללא בכי ותיארתי איך זה עובד .

ענת- אנחנו עושים בדיוק מה שכתוב

באתר שלך. לפעמים משכיבים על הבטן על כדור פזיו' (שם הכי מורגשת העבודה על השרירים זוקפי הגב, אגב) אפשר לדעת כצה זמן ביום היא כבר "אמורה" לשכב על הבטן? היום, למשל, היא הייתה 15 דקות ברצף (שיא
).

15 דקות זה לא טוב

זה מצויין!!!!! אם כך את עושה בדיוק מה שצריך וגם רואה התקדמות. אל תשכחי שצריך להכיר גם שכיבה על הגב ועל הצדדים ( כדי ללמוד אחר כך להתהפך). אין צורך למדוד זמן אלא לוודא שהתנוחות משתנות לסירוגין ויש התנסות בהפעלה של הגוף בתנוחות שונות.

a t g n

New member
עמידה ללא תמיכה

שלום רב בתי בת 11 חודשים נעמדת עם תמיכה, והולכת סביב רהיטים. היא עדיין לא עומדת לבד (ללא תמיכה). האם יש דרך לעודד לזה והאם בכלל יש צורך לעודד לזה או לתת לזמן לעשות את שלו?

לרוב אין צורך לעודד

הפעולות שמובילות להליכה עצמאית הם: עמידה וישיבה פעמים רבות במשך היום, הליכה סביב רהיטים, הליכה קדימה עם כסא או עגלה, עזיבת ידיים וצעד אחד בודד, ולאחר זמן הליכה עצמאית.

למעלה