שאלות בנושא התפתחות

פצפצון

New member
זחילת גחון

פצפצון כבר אוטוטו בן 8 חודשים. יודע להתהפך (שני הכיוונים) לעמוד על שש, על ארבע וגם לזחול. אמממה? הזחילה שלו קצת "מוזרה" הוא משאיר יד אחת מתחת לחזה ודוחף את עצמו קדימה עם היד השניה. יש לציין שהוא מגוון עם הידיים.... האם כך זה צריך להראות? תודה.

בת 6 שבועות- נרדמת על כרית הנקה

הבת שלנו בת 6 שבועות. היא יונקת על כרית הנקה והרבה פעמים היא נרדמת אחרי ההנקה במעין תנוחת צד. מכיוון שלא מעט פעמים כשאני מעבירה אותה לעריסה היא מתעוררת- לפעמים אני מעדיפה להשאיר אותה עלי כך ששתינו נישן טוב. השאלה שלי- האם זה בעייתי/לא בריא לה לישון על כרית ההנקה? (הבטן שלה פונה כלפי הבטן שלי אך אני לא בטוחה שהכרית נותנת תמיכה למרכז הגוף שלה כמו שצריך)

לדובון גומי שלום

אם אני מבינה נכון אתן נרדמות מחובקות. אני לא רואה עם זה שום בעיה. ככל שביתך תגדל הצורך שלך בכרית הנקה יפחת ותוכלו להפסיק להשתמש בה. רק תשתדלי שבכל פעם תחליפו לצד אחר ובמהלך היום תשלבי לה תנוחות שינה נוספות.

1 שקדיה

New member
שאלת התפתחות- עמידה והתיישבות../images/Emo41.gif

שלום בת התשעה חודשים שלי למדה לעמוד לבד לפני כחודשיים ומאז היא אפילו לא מנסה להתיישב לבד אלא מתמקדת בעמידה ובדרך לרדת לבד מהעמידה מבלי ליפול. האם אני צריכה לעודד אותה להתיישב לבד(ע"י תרגילים) או שבשלב הזה פשוט עדיף לחכות?

האם היא מתיישבת מעמידה

אם כן , איזה סוג של ישיבה? אני מבין שהיא זוחלת על שש, אם כן הובילי את הישבן שלה לאחור והצידה עד לישיבה צידית עם הידיים ברצפה.

1 שקדיה

New member
לא, מעמידה היא מגיעה לעמידת שש

איך אני יכולה להוביל אותה? התיאור שלך לא כל כך ברור לי.
רבה!

שקדיה שלום

מעמידת שש, משכי את הישבן מעט לאחור לכיוון העקבים, והצידה לכיוון הרצפה, בסוף התנועה הישבן מונח על הרצפה, הרגליים במנח של ישיבה צידית (רגל אחת כפופה לכיוון הגוף ואחת לאחור), הידיים על הרצפה ישרות. מצב זה מאפשר לה בשלב הראשון ליישר את הרגליים לישיבה מלאה או לעבור שוב לזחילת שש. אני מקווה שזה ברור.

1 שקדיה

New member
תודה ושאלה אחרונה: האם בגיל כזה

זה נורמלי או שזהו עיכוב קל? האם היא דילגה על שלבים?

למעלה