מפגש סוף יוני

dralan

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo65.gif../images/Emo41.gif מפגש סוף יוני ../images/Emo41.gif../images/Emo65.gif../images/Emo41.gif

אוקי, אז היומולדת של עלומה הוא בחמישי הבא, ה-28.6, ואפשר לנסות להיפגש באותו יום. שרשרו
אם תוכלו להגיע, ואם יש לכם מקומות חלופיים / הצעות כלשהן [לטיפולך, אלונה
] אתם מוזמנים להוסיף אותם כאן.

../images/Emo45.gif

הנסיעה שלי לאילת נדחתה לאוגוסט :/ (חברה צריכה ללמוד לבגורת חוזר במת' ויש אחרי זה אני מתחילה לעבוד ו אולי ללמוד באוניברסטיה) אז אני פנויה. :]

Super Alonit

New member
יאיי:] הייתי בטוחה שאת לא יכולה והפתעת אותי:]

ואוניברסיטה?...

פסיכאטריה לאורך ההיסטוריה או משהו כזה :]

על המקור של מחלות הנפש, האמת שמאחורי הדיבוק, רדיפת המכשפות והסטיגמטה.. כל מיני דברים בסגנון.

מעניין! דומה לעבודת גמר שלי..

החלק של הרדיפת מכשפות והסטיגמה.... השאר גם מעניין.. במסגרת מה את עושה את הקורס הזה?

עשית על זה עבודת גמר? באיזה מקצוע?

וזה מסגרת של קורסים של אוניברסיטת תל אביב לאנשים בגיל תיכון. (מסיימי ט-מסיימי י"ב)

אני עדיין עושה..

אני חוקרת בעיקרון את כל העניין של רדיפת מכשפות אני אצוטט לך את זה כי קשה לי לסביר בקצרה.. (בתקווה שזה יעניין אותך כמובן..): "מימי הביניים ועד למאה ה- 17 עם התחזקות והתפשטות הכנסייה והדת הנוצרית בעולם צמח סטריוטיפ שהוגדר כ "עיסוק בכישוף". נשים וגברים שנחשבו תמהוניים מפוקפקים וחוטאים הואשמו בכישוף ו"זכו" להיות קורבן לרדיפות חסרות תקנה המכונות "ציד מכשפות". "עונת הציד" התרחשה לתקופה של כ-200 שנה ובה הוצאו להורג כיותר מ-100,000 בני אדם באשמת כישוף. הפחד מפני המכשפות, כוחות הרשע והאל- טבעי תקף את האוכלוסייה בכל רחבי אירופה וכמו כן גם את כל שכבותיה: איכרים, בעלי מלאכה, נזירים, שופטים, משכילים, גברים, נשים, זקנים וטף- כולם היו חשופים לחרדה מפני כוחות הרשע ולאפשרות שיואשמו בכישוף ויועלו על המוקד. כיצד הגיעה לממדים המפלצתיים הללו ומדוע היו הקורבנות ברובם נשים (כ-80% מן המוצאים להורג)?" אני עושה אתזה במסגרת היסטוריה מורחב.. כמובן שזה על חשבון בגרות בהיסטוריה
(וכמובן שזה נושא בחירה.. אפשר לבחור איזה נושא שרוצים או איזה תקופה שרוצים. שלי מקורית יחסית, כלומר נדיר למצוא אנשים שעושים את העבודת גמר שלהם על נושא דומה לשלי בגלל שהרוב בדר"כ בוחרים מלחמות או שואה..) וקשר לקורס- זה נשמע ממש מעניין.. את יכולה לתת לי עוד פרטים?

אוי, נשמע מדהים :]

אחרי שתסיימי לכתוב יש מצב שאת שולחת לי?
עשיתי את הפרוייקט שלי באנגלית יחד עם כמה חברות על מעמד האישה לאורך ההיסטוריה, והתקופת זמן שלי הייתה ימי הביניים, ככה שיצא לי לקרוא על הנושא, זה מדהים. אנשים נוטים נורא לחשוב שזה קרה בתקופות היותר עתיקות של ימי הביניים, אבל המשפט מכשפות הראשון היה רק במאה ה14, כש"הסוף" של ימי הביניים הוא במאה ה15. רוב הרדיפה התרחשה ברנסאנס, שנחשבת לתקופה דיי מודרנית. כשקראתי את זה ממש הופתעתי. את בטוחה על המספר? לפי מה ששמעתי יש דיי הרבה וויכוחים על זה, יש שטוענים שזה הגיע ממש למיליון איש. ואגב, כל הכבוד לך, אני יודעת שהיסטוריה מורחב זה נורא נורא קשה, בגלל זה גם החליטו לבטל את המגמה הזאת בבצפר שלנו. פה יש עוד מידע על הקורס שלי, אבל אני חוששת שכבר סגרו את ההרשמה :/

dralan

New member
יו גם אני רוצה שתשלחי לי :)

נשמע ממש ממש מעניין. ימי הביינים /tapuzforum/images/emo99.gif

בעיקרון התחלתי עם ימי הביניים

אבל להפתעתי כשקראתי יותר חומר גיליתי שרוב הרדיפות הקשות יותר, ובעצם השיא של הציד מכשפות היה ברנסאנס אז העברתי את הטווח זמן קצת יותר קדימה בגלל שלא רציתי שתהיה לעבודה אווירה של פמיניזם למרות שרוב המואשמות אכן היו נשים... ד"א את ממש צודקת בקשר לרנסנס כתבתי על זה משפט ממש דומה בביסוס תיאורטי ובהתחלה גם בשאלת מחקר עצמה. בקשר למספר.. אני מאמינה שזה הגיע ליותר כמו שאת אומרת, אבל ככה זה הופיע במקור (או 2) שהשתמשתי בהם לכתיבת הביסוס התיאורטי... נמ ולא צויין שם שומדבר על ההרשמה או איך נרשמים.. חבל לא ידעתי על זה קודם...
אבל תהני!!!.. ואם את מקבלת משם חומר וכאלה אני אשמח ממש אם תשלחי לי... תהני מלא!
אם את רוצה יש לי כרגע 2 פרקים גמורים.. אני יכולה גם לשלוח לך הכל כשאסיים כמובן.. איך שאת רוצה.. דברי איתי

כן, ההרשמה כבר נסגרה, כבר היו מבחני קבלה

והכול :/ אם הייתי יודעת שאת מתעניינת הייתי מציעה לך, אבל לא ידעתי... אם אני באמת התקבלתי ואלך לשם אני מבטיחה לעזור :] תודה מותק
הממ סתם כמה כתבות שאולי יעזרו, אני לא יודעת אם את מכירה אותן כבר או לא, נתקלתי בהן במקרה לפני כמה ימים ציד מכשפות במאה ה17 מכשפות סיילם ז'יל דה רה המון בהצלחה בובה
אם את צריכה עזרה אני פה :]

הא אימגו.. חרשתי עליו כבר../images/Emo6.gif

יש שם דברים מעולים.. ראיתי ושמשתי כבר בכתבות האלה
מלא תודה!!

למעלה