יואל רוזבוזוב - ג'ודו גברים

תעודת זהות שם: יואל רוזבוזוב תאריך לידה: 5/7/1980 מגורים: קרית-ים ענף בו יתחרה באולימפיאדה: ג'ודו (משקל עד 73 ק"ג) הישג שיא: סגן אלוף אירופה (2004) רקע: 'יואל מה?' שאלו במערכות העיתונים, רדיו וטלויזיה, אחרי שפתאום נפל דבר בישראל: מדליה בג'ודו באליפות אירופה, ולא של אריק זאבי. אחד הנציגים האלמונים ביותר של הסגל האולימפי פרץ קדימה כשבסידרת איפונים מרהיבה הוא הגיע עד הגמר האירופי בשנה אולימפית. יריביו ספרו שניות עד שמצאו עצמם על המזרן, על הגב. יכול להיות שהפוטנציאל, עליו ידעו בעבר בענף, פרץ בזמן המתאים. יכול להיות גם שהתשוקה העזה לאיפון, תסיים את היום האולימפי שלו באתונה מהר מדי. התקווה היא שרק יחזיק מעמד עד הערב, ואז גם מקומות 4-7 ייחשבו כהצלחה, עד בייג'ין 2008. תסריטים לקראת אתונה 2004 אופטימי: רחוב יואל רוזבוזוב בקרית-ים יצטלב עם ארקדי דוכן, אחרי המדליה. פסימי: שם ארוך לכרוז, קרב קצר לשופטים ומנוחת צהריים ארוכה במיוחד ליואל.
 
לי קורזיץ - גלשני מיסטרל נשים

תעודת זהות שם: לי קורזיץ תאריך לידה: 25/3/1984 מגורים: מכמורת ענף בו תתחרה באולימפיאדה: גלשני רוח מיסטרל הישג שיא: אלופת העולם 2003 רקע: ילדת הים של חוף מכמורת עברה סרטים עוד לפני שמלאו לה עשרים. לאחר שהתבגרה צמוד לגלשן רוח, היא נשלפה מהגלשנים אל זוגית ה-470, משם היא נזרקה בוקר אחד כמו דג אל היבשה. זוגתה לסירה פשוט מצאה פרטנרית אחרת. הגלשן חיכה לה במחסן וסינן לה: 'אמרתי לך'. היא התנצלה, לקחה אותו לים, ובגיל 19 זכתה איתו באליפות העולם. ילדת הים הפכה לכוכב הים. הבעיה היא שהכרישים הוותיקים מתעוררים לקראת טרף המדליות באולימפיאדה, וקורזיץ גם סובלת מפציעה ברגלה. באליפות העולם השנה היא הסתפקה במקום הרביעי. למרות שהיא נחשבת מועמדת למדליה, גם המיקום הזה ייחשב הישג. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: סנסיני מאיטליה, קנדל מניו-זילנד וין מהונג-קונג, השלישיה הטובה בעולם, כולן מעל גיל 30, קורסות בחום וברוח החזקה מכיוון החוף. קורזיץ עפה למקום הראשון. פסימי: הרגל של קורזיץ קורסת ממאמץ של שבוע שיוטים, והיא מסיימת בקושי בשמיניה הראשונה
 
היילה סטאין - מרתון גברים

תעודת זהות שם: היילה סטאין תאריך לידה: 11/4/1955 מגורים: חדרה ענף בו יתחרה באולימפיאדה: מרתון הישג שיא: מקום 8 במרתון ונציה עם שיא ישראל (2:14.21 שעות) רקע: למרות המוצא האתיופי ולמרות הגיל, סטאין הוא רץ חדש יחסית, שרק לאחר עלייתו ארצה, החל לרוץ. במקור הוא בכלל לא היה רץ מרתון, אלא של 5000 ו-10,000, עד לפני שנתיים. לפני שנה הדהים עם שיא ישראלי ומינימום אולימפי לאתונה. סטאין, אב לשבעה, מתאמן לבד, לא ביקש מעולם מאמן והאמת שהוא גם לא צריך. מספורטאי כזה כבר אי אפשר לדעת למה לצפות, אז לפחות על פי התוצאות, התקוה היא למיקום בשליש העליון של הדירוג. את שיא הגילאים של הרצים כבר יש לו, אם כי הוא חוזר וטוען כי תעודת הזהות שלו משקרת והוא רק בן 42. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: החיים מתחילים בגיל 50 וגם ההכנות לבייג'ין 2008, אחרי השיא החדש באתונה 2004. פסימי: העולם שייך לצעירים וטקס הנעילה, שיתקיים לאחר המרתון, שייך רק לאלה שסיימו את הריצה.
 
אלכס אברבוך - קפיצה במוט

תעודת זהות שם: אלכס אברבוך תאריך לידה: 1/10/1974 מגורים: תל אביב ענף בו יתחרה באולימפיאדה: קפיצה במוט הישג שיא: סגן אלוף העולם 2001, אלוף אירופה 2002 רקע: ב-1999 נטש אלכס אברבוך סופית את סיביר ואת מקצוע הקרב 10 בו התחרה. עוד לפני שבמסדרונות הדר-יוסף מישהו זיהה אותו, הוא חזר מאליפות העולם של אותה שנה עם מדליית ארד, הראשונה אי-פעם של ישראל בתחרות משמעותית וגדולה. לאחר שזכה באליפות אירופה באולם בתחילת שנת 2000, הוא כבר כינס מסיבת עיתונאים סמוך ליציאה לאולימפיאדת סידני והכריז שהוא הולך על הזהב האולימפי. לאחר שסיים במקום העשירי בגמר, חמק אברבוך אל הכפר האולימפי ולא רצה לראות איש. הקמפיין לאתונה הלך כך: מדליית כסף באליפות העולם 2001 באדמונטון, מדליית זהב באליפות אירופה 2002 במינכן, לא עבר אף לא גובה אחד במוקדמות באליפות העולם 2003 בפריז. על הדרך, הוא העמיד את שיא ישראל על 5.93 מטר והבהיר שהוא שייך לקבוצת הצמרת העולמית הצפופה, שנותרה ללא מוביל מאז פרישת סרגיי בובקה האימתני. אברבוך יכול לקחת מדליה, מכל צבע, בכל תחרות, בכל מקום. אבל, מקצוע המוט הוא מהמורכבים ביותר שיש, כשכל מרכיב או תנאים סביבתיים שונים, יכולים להטות לתחתית או לפיסגה. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: ערב הגמר, ה-27 באוגוסט, יום הולדתה של רונית שועלי. בעלה, כותב שורות אלה, מצלצל מהאיצטדיון הביתה ושואל בהתרגשות: "נו, מה את אומרת על המתנה? מדליית זהב". התשובה מעבר לקו: "כן, זה בטח עלה לך הון. מחר אתה בשופינג". פסימי: אברבוך אומר בסיום התחרות: "מדליה אולימפית יותר קשה מעברית שפה".
 
אירנה לנסקי - 100 מ' משוכות

תעודת זהות שם: אירנה לנסקי תאריך לידה: 12/6/1971 מגורים: רמת גן ענף בו תתחרה באולימפיאדה: 100 מ' משוכות הישג שיא: מקום 11 באליפות העולם 2003 (חצי גמר). שיא ריצה: 12.80 שניות רקע: את הקמפיין לסידני 2000 סיימה לנסקי באליפות ישראל על אלונקה לאיכילוב, כשהתמוטטה בריצת ה-400 מ' משוכות בגלל כאבי הגב הבלתי פוסקים שלה. אנשי המקצוע ייעצו לה להוריד עומס והיא עברה ל-100 מ' משוכות. לפני שנתיים קבעה את שיאה והורידה את אסתר רוט-שחמורוב מהלוח, לאחר שעשתה זאת גם ב-200 מטר. ברמה של אותם ימים, היא גם היתה שווה גמר אולימפי. אבל הפציעות הציבו בפניה את המשוכה הגבוהה ביותר, אותה היא מנסה לעבור עד היום. השנה היא טרם התקרבה אפילו ל-13 השניות, גבול האיכות והסיבוב השני באתונה. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: חצי גמר, בין 16 הטובות בעולם. זה לא ההישג של אסתר ממונטריאול, אבל עדיין מכובד מאוד. פסימי: ג'וגינג מעל משוכות בבוקר זה בריא, אבל קצת מביך מול כל המצלמות האלה מסביב.
 
אסף בימרו - מרתון

תעודת זהות שם: אסף בימרו תאריך לידה: 18/8/1969 מגורים: רמלה ענף בו יתחרה באולימפיאדה: מרתון הישג שיא: מקום 20 באליפות העולם 2001 רקע: אחרי כמה שנות שליטה של זבדה וודג', בימרו הדיח אותו והפך לשליט מרתון טבריה שלנו, היחיד המתקיים בישראל. את השיא הישראלי הוא איבד אמנם להיילה סטאין בשנה שעברה, אבל בימרו חתום על מיקום השיא של מרתוניסט ישראלי בתחרות גדולה - 20 באליפות העולם באדמונטון. המדהים הוא שיום לפני הריצה הוא אמר ל'מעריב': "מקום 20 יהיה טוב", וחשבנו שזו חוצפה. אבל האמת היא שבימרו הוא איש צנוע, עובד שעות רבות ביום במוסד שיקומי, נשוי ואב לילדים שעוד מוצא זמן לשיגעון הריצה, בלי תמיכה כספית רצינית. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: אם בארץ לרוץ מרתון זה שיגעון, התברגות בשליש העליון באולימפיאדה זה עוד יותר שיגעון. פסימי: גם לסיים כבר את הריצה הזאת בחום הזה זה שיגעון. אוף. העיקר לסיים.
 
אריק זאבי - ג'ודו, עד 100 ק"ג

תעודת זהות שם: אריק זאבי שנת לידה: 1977 מגורים: כפר שמריהו ענף בו יתחרה באולימפיאדה: ג'ודו, עד 100 ק"ג הישג שיא: אלוף אירופה בשנים 2001, 2003, 2004 רקע: לסידני הוא אמנם כבר הגיע כהבטחה, אבל רק יום הקרבות עצמו הראה עד כמה הוא כוכב, כשהוא הטיל באיפון בזה אחר זה את שני אלופי ברצלונה ואטלנטה. הג'ודו היפה שלו נתקל בזה חסר הרחמים של היפני, קוסיי אינווה, שהטיל את אריק כפי שהטיל כל ג'ודאי מיום עלייתו לבוגרים ועד היום הזה ממש. גם בקרב על מדליית הארד לא הצליח אריק להטיל את הצרפתי למאר, והוא נקלע להחלטה שנויה במחלוקת של שופטים, שהביאה אותו אל המקום החמישי. זאבי הולך לאתונה עם הצלקת מאותה החלטה, ועם פנטסיה להפיל את אינווה. אחרי שהפך להיות הראשון באירופה, נשאר לו האתגר האולימפי. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: הסמוראי מבצע חרקירי, עוד יפנים מצטרפים לכת המקויה, עוד חוגי ג'ודו נפתחים במתנ"סים. פסימי: עוד פיספוס לזאבי, עוד פעם מקום חמישי, עוד אין זהב לישראל.
 
יעקב מנשרוב - האבקות

תעודת זהות שם: יעקב מנשרוב תאריך לידה: (24) מגורים: חולון ענף בו יתחרה באולימפיאדה: האבקות בסגנון יווני-רומי עד 74 ק"ג הישג שיא: מקום 8 באליפות העולם 2003 רקע: מתאבק בן מתאבק בן מתאבק, שהיה אלוף ברית המועצות. יאשה, נצר למשפחה מפוארת, המשיך במסלול, ובשקט בשקט זכה בכרטיס האולימפי בפריז, תחת עשן חגיגות הזכיה באליפות העולם של גוצ'ה ציציאשוילי (84 ק"ג). הוא אפילו לא היה מועמד להגיע לאתונה, ועכשיו הוא לא מועמד למדליה. מקסימום לשמינייה ראשונה, כמו בפריז. מנשרוב לא מדבר על תחזיות, אלא ממשיך פשוט להתאמן טוב ברחובות ובטביליסי. האם האיש שלא היה (מועמד) הוא האיש שיהיה? תסריטים אופטימי: אפילו היריבים שלו זילזלו, ומצאו עצמם על הגב. יאשה בחמישייה הפותחת. פסימי: הישג השיא נשאר תקוע בפריז, ומנשרוב יחכה להסעה לבייג'ין 2008.
 
גל יקותיאל - ג'ודו

תעודת זהות שם: גל יקותיאל גיל: 23 מגורים: ירושלים ענף בו יתחרה באולימפיאדה: ג'ודו, עד 60 ק"ג הישג שיא: מקום 3 בגרנד-פרי צ'כיה 2004 רקע: עוד תוצר טוב של פנימיית המחוננים בוינגייט. יקותיאל הבטיח ברגע האחרון את המקום האולימפיאדה, למרות שלא היה מועמד מובהק. חסר לו עוד ניסיון בין-לאומי, ואולי באתונה הוא יצבור אותו, יחד עם ביטחון לעתיד, לאולימפיאדה הבאה. תסריטים אופטימי: עוד ג'ודאי ישראלי בשביעייה הראשונה בעולם, כבוד. פסימי: אין ניצחון, אין דירוג, אין כבוד
 
אנה סמשנובה - טניס

תעודת זהות שם: אנה סמשנובה-פיסטולסי תאריך לידה: 19/7/1976 מגורים: רומא, איטליה ענף בו תתחרה באולימפיאדה: טניס הישג שיא בקריירה: מקום 15 בעולם לבוגרות (2003) רקע: הטניסאית הבכירה בארץ, ששומרת על מקום בין 20 הראשונות בעולם כבר יותר משנתיים. סמשנובה זכתה ברולאן גארוס לנערות ב-1991, זמן קצר אחרי עלייתה ארצה. בשנים האחרונות היא מתאמנת וחיה באיטליה, יחד עם בעלה ומאמנה, קלאודיו פיסטולסי. עד היום זכתה סמשנובה ב-9 תארים בסבב ה-WTA, ניצחה יותר מ-350 משחקים והרוויחה כ-1.78 מיליון דולר מפרסים בלבד. בטורנירי הגראנד סלאם, לעומת זאת, היא לא ממש מצליחה ומעולם לא עלתה לרבע הגמר באחד מהם. תסריטים אופטימי: בניגוד למצב ערב האולימפיאדה, שוב תהיה מחלוקת ספונסרים, אלא שהפעם ספידו ולוטו יריבו מי ישלם לסמשנובה יותר כדי להלביש אותה. פסימי: אנה תגיע לאתונה, תוגרל בסיבוב הראשון מול סרינה וויליאמס והחלום האולימפי ייגמר תוך פחות משעה על המגרש המרכזי.
 
למעלה