אודי וקס - ג'ודו

תעודת זהות שם: אודי וקס גיל: 25 מגורים: הוד השרון ענף בו יתחרה באולימפיאדה: ג'ודו, עד 66 ק"ג הישג שיא: מדליית זהב בטורניר טביליסי (2004). רקע: כבר מגיל נוער היה ברור שהצוואר שלו הולך להיות עמוס. כשהוא חזר עם מדליית ארד מאליפות העולם לצעירים ב-1998, הוא סומן כשני בארץ אחרי אריק זאבי, כפוטנציאל עתידי. אבל, פציעות התחילו להיות חלק בלתי נפרד מדרכו. את סידני הוא פיספס, ואחר-כך הוא בילה בניתוחים והחלמות, אבל עד לקמפיין לאתונה הוא התיישר כדי לרכוש את הכרטיס האולימפי בזמן. אודי טרם עשה את הפריצה הגדולה בבוגרים. אולי זה יקרה דווקא עכשיו, כי הוא ג'ודאי מצויין. תסריטים אופטימי: 6 שנים אחרי המקום ה-3 ההוא, ב-66 ק"ג כיום, שוב מקום 3, שפעמיים זה 6. פסימי: העיקר החוויה.
 
מיכאל קולגנוב - קיאקים

תעודת זהות שם: מיכאל קולגנוב גיל: 30 מגורים: דגניה ב' ענף בו יתחרה באתונה: קיאקים, 500 מטר יחיד הישג שיא: מדליית ארד בסידני 2000 רקע: מישה עלה מאוזבקיסטן לפני 9 שנים, ואחרי נדודים מחיפה ועד אילת, מצא את הקסם שעל ים כנרת. מאז הוא פטריוט של ימת הגליל כנגד הירקון בחזית הקרב על השליטה בענף, בין הפועל עמק הירדן לבין הפועל תל-אביב. זה במישור הארצי. בגלובוס, הוא הגיע להיות אחד מהטובים ביותר. בסידני הוא סיים תחילה במקום הרביעי בגמר ה-1,000 מטר, וביום האחרון של המשחקים, לאחר דחיות של מקצה הגמר מהבוקר ועד הערב בגלל גלים, כשטקס הנעילה עמד להתחיל, הוא סיים שלישי בגמר ה-500 מטר, וזיכה את ישראל במדליה היחידה שלה באולימפיאדה. לקראת אתונה, מצא עצמו קולגנוב מחוץ לדרג העליון של הסגל האולימפי, ורק התברגות שלו בגמר אליפות אירופה בחודש מאי, הביאה לו את הכרטיס האולימפי. בארבע השנים האחרונות ההישגים שלו ירדו. שלא כמו לפני סידני, הוא מגיע לאתונה לא כמדליסט בהרבה מקצועות מכל התחרויוות הגדולות, ולאחר שגם רועי ילין לקח לו את ה-1000 מטר. בזוגית לא הצליחו השניים לקבוע קריטריון. ועדיין, הטנק מדגניה עובד קשה, מתאמץ לחזור לכושר שיא, ומכיוון שיש לו את הפוטנציאל, והוא לא מבוגר מדי, יש לו את הסיכוי להיות הראשון בארץ שזוכה במדליה בשתי אולימפיאדות. קולגנוב באולימפיאדת סידני. צילום: עדי אבישי /images/archive/gallery/144/357.jpg תסריטים לקראת אתונה 2004 אופטימי: קבלת פנים בשערי הקיבוץ. את הקיאק הוא מניח, מישה, לתמיד, על יד הטנק שמעוטר בפרחים בקנה ובנות בצריח. פסימי: הו, מדליה שלי, ההיית או חלמתי חלום?
 
גיא סטריק - קליעה

תעודת זהות שם: גיא סטריק גיל: 39 מגורים: גבעת-עדה ענף בו יתחרה באתונה: קליעה - רובה חופשי בשכיבה (60 כדור, 50 מטר) הישג שיא: מקום 1 בגרנד-פרי אתונה 2004 רקע: סטריק, ספורטאי השנה של מעריב, מגיע עם רובה חם. תוך שנה הוא ירה לזהב בגרנד-פרי של מינכן ואתונה, כשהאחרון מתקיים במטווח האולימפי עצמו, מול כל היריבים הגדולים. הוא היה בגמר אליפות אירופה, וכל זה הביא אותו עד לא מזמן אל המקום הראשון בדירוג העולמי, לראשונה בקריירה. נכון לעכשיו הוא ירד למקום השני, והיציבות שלו מרשימה. אחרי שתי אולימפיאדות בהן לא הצליח, נטש סטריק את אחד משני מקצועותיו, ירי בשלושה מצבים, והחל להתרכז רק במצב השכיבה. תחת הדרכת המאמן יאיר דוידוביץ', הוא יצא לדרך חדשה בתום מנוחה ארוכה, כשגם האיגוד שמעליו עבר מהפך חיובי בניהול, מה שגרם לו לשקט בין כדור לכדור. ענף יוצא דופן זה, שמבליט את המנטלי על פני הפיזי, ואת קור הרוח על פני האדרנלין, הוא גם מהקשים לניבוי. המטווח פתוח לרוח (סטריק דווקא נחשב ליורה טוב ברוח), ההבדלים הם במילימטרים וטעויות לא ניתנות לתיקון. ובכל זאת, היציבות של סטריק מרמזת על תקדים ישראלי בענף, גמר אולימפי. המדליות האחרונות שלו אולי מרמזות גם על השלמת מיקבץ באתונה. סטריק. מגיע עם רובה חם. צילום: עדי אבישי /images/archive/gallery/112/380.jpg תסריטים לקראת אתונה 2004 אופטימי: לא רק שיש ישראלים חמושים באתונה, הם גם הביאו תותח. רובאי 1. פסימי: סרק סרק.
 
יורי יבסייצ'יק - היאבקות יווני-רומי

יורי יבסייצ'יק - היאבקות בסגנון יווני-רומי מאז המקום הרביעי בסידני, סבל המאגיסט האולימפי מידרידה בכושרו. עכשיו הזמן לשפר, השאלה אם זה ריאלי ניר שועלי 27/7/2004 15:27 שם: יורי יבסייצ'יק גיל: 31 מגורים: אילת הישג שיא: מקום 4 באולימפיאדת סידני רקע: המאגיסט של הסגל האולימפי יוצא לאולימפיאדה שניה פחות טוב מאשר לפני סידני. עד הקרב ההוא על העלייה לגמר, יורי השתולל על הזירה כמו חיית טרף והפיל כל לובש טייץ שהזדמן מולו, ונראה היה שהוא בדרך לשידרוג מדליית ארד מאליפות העולם 1998). אבל אז הסתבר שהכושר הגופני שלו בעוכריו, והוא התחיל לחבק את יריביו בתקווה למשוך זמן ואוויר. זמן אוויר, כידוע, זה דבר יקר, ויורי שילם באיבוד מדליה. כיום, בכושרו הנוכחי, לא בטוח אם האילתי לא יחתום על מקום רביעי באתונה. יורי לא רשם הישג משמעותי מאז סידני, וראשו היה טרוד בעיקר בבעיות ההיאבקות בין עסקני האיגוד, בפרנסה הקשה, וביועצי אחיתופל. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: איש גדול לאירועים גדולים. יורי מוציא את כל העצבים על הזירה, ופורש עם מדליית ארד. פסימי: "בואי נימלט מן האספלט, ומן הערים המקומטות, בואי נימלט אל הלגונות השקטות, בואי לאילת, לאילת".
 
לריסה פסחוביץ' - קיאקים

לריסה פסחוביץ' - קיאקים סיימה רביעית באליפות אירופה אשתקד ומחפשת גמר אולימפי ניר שועלי 27/7/2004 16:24 שם: לריסה פסחוביץ' גיל: 31 מגורים: דגניה ב' הישג שיא: מקום 4 באליפות אירופה 2004 ענף בו תתחרה באולימפיאדה: קיאקים, 500 מטר יחיד לנשים רקע: באותה אליפות אירופה של אביב גורלי לקיאקיסטים שלנו, בה כולם ציפו במתח להשגת המקום באתונה של מיכאל קולגנוב ולהצלחת השידוך שלו לקיאק זוגי עם רועי ילין, הגיעה פסחוביץ' אל המקום הרביעי, הטוב ביותר של הנבחרת באליפות. קולגנוב וילין לא עברו את הקריטריון הזוגי, וקולגנוב נאלץ לקחת בשיניים את המקום ביחידים, אחרי שילין הבטיח זאת לפני שנה. פסחוביץ', לשעבר בנבחרת רוסיה, עלתה לארץ לפני סידני, שם היא חתרה ללא הצלחה בזוגית עם ליאור כרמי. מאז היא הספיקה ללדת, אבל גם לגלות שחופשי זה לגמרי לבד. מקום רביעי באירופה זה אומר לפחות גמר אולימפי, ומעמק הירדן התקבלו דיווחים שהיא אפילו הולכת להביא אותה בגדול. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: מדליה ב' לדגניה ב' תוך 4 שנים. פסימי: "כשאמא באה הנה, יפה וצעירה" (לריסה, בערב שירה בציבור עם שר'לה שרון באשדות-יעקב, נזכרת כמה הכל היה נראה מבטיח כשעלתה לארץ).
 
מיכל פיינבלט - ג'ודו

מיכל פיינבלט - ג'ודו כל ניצחון אחד ומעלה ייחשב להישג, כל הפסד יהווה שיעור טוב ניר שועלי 27/7/2004 17:22 שם: מיכל פיינבלט גיל: 20 מגורים: בני-ברק הישג שיא: מקום 7 באליפות העולם 2003 ענף בו תתחרה באולימפיאדה: ג'ודו, עד משקל 52 ק"ג רקע: התוצרת הנשית של פנימיית מחונני וינגייט, אפילו לא היתה מתוכננת להופיע באתונה 2004. מה לעשות שבאליפות הבוגרות הראשונה שלה, לפני כמעט שנה, היא דורגה שביעית, ואחרי זה, בטורנירים הבינלאומיים, הבטיחה מקומה בדרוג האירופי. כל ניצחון אחד ומעלה, ייחשב להישג. כל הפסד יהווה שיעור טוב. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: מי שמפתיע פעם אחת, כבר לא בגדר הפתעה, אז למה לא ללכת עד הסוף? אחרי הכל, כבר יש לנו מסורת נשית בג'ודו. פסימי: יש עוד כמה מדינות עם מסורת, ומיכל הוגרלה ללמוד אותן מקרוב מדי.
 
ניקה קורנצקי ו-ורד בוסקילה - שייט

ניקה קורנצקי ו-ורד בוסקילה - שייט ניר שועלי 27/7/2004 17:30 שם: ניקה קורנצקי ו-ורד בוסקילה גיל: קורנצקי בת 22, בוסקילה בת 21 מגורים: קורנצקי בת"א, בוסקילה בבת-ים הישג שיא: מדליית ארד באליפות העולם 2004 ענף בו יתחרו באולימפיאדה: שייט מפרשיות דגם 470 לנשים רקע: אחרי דור החלוץ, ענת פבריקנט ושני קדמי שנזרקו למים קרים, הגיע דור שייטות חדש, שלא פיספס כמעט מדליות בנוער. קורנצקי ובוסקילה התבגרו כל אחת עם בת זוג אחרת והצליחו בנפרד זו מזו. אבל הזיווג ביניהן התבקש כל הזמן, בעיקר בגלל הכימיה הנדירה שנרקמה בין הצפון תל-אביבית האשכנזיה והבת-ימית המרוקאית. אש פרצה על המים כשהן השיגו את מדליית הבוגרות הראשונה לישראל, ארד באליפות אירופה 2001 עם המאמן אילן תשתש. הצוות המשיך ללא מתחרות לאתונה, כשהשנה הוא לקח גם ארד באליפות העולם ועוד מדלית ארד באליפות אירופה. אם רק יתגברו על הנטיה המשונה שלהן לפסול או להתהפך, או שני הדברים ביחד, בתחילת תחרויות, הן יתמודדו על מדליה מכל צבע. בניגוד לענת ושני בסידני (מקום 4), לורד וניקה יש כבר מדליות ברזומה והן יודעות איך להשיג אותן. תסריטים לקראת אתונה אופטימי: 'מעולם לא נוצח עם ששלט בים'; 'הספורט הוא כור היתוך בין עדות'; 'כוחנו באחדותנו'. (חלק מהקלישאות בנאומי קבלת הפנים החגיגית למדליסטיות). פסימי: "מרוקאית ופולניה יוצאות על סירה לים. פתאום באה רוח והן נופלות למים…" (התחלה של בדיחה באיזו תכנית בערוץ 2). "ההמשך אחרי הפירסומות, אל תלכו".
 
למעלה