שרשור מתמטיקה יום שלישי

להילה

האם "לחלק לאיקס מינוס ארבע" נמצא בתוך הלוג או מחוץ ללוג ? האם התרגיל הוא עבור הבגרות הקרובה או לצרכים אחרים ?
 

CKYEN1

New member
רון אני חייב עזרה עם הספק

בעקבות הפרסומים על הסיכון הבריאותי בשימוש בגיר, הוחלט בעירייה להחליף את הלוחות בכל אחת מן הכיתות בבתי הספר. המשימה הוטלה על שלושה עובדים, וכל אחד מהם היה צריך להחליף אותו מספר לוחות בסה"כ. העובד השני החליף בכל יום מספר לוחות הגדול ב-25% ממספר הלוחות שהחליף העובד הראשון, ולכן עבד יום אחד פחות ממנו. העובד השלישי החליף בכל יום 4 לוחות פחות מן העובד הראשון, ולכן עבד יום אחד יותר ממנו. כמה לוחות החליף כל אחד מעובדי העירייה? לקוח מהאתר של עירוני ג' :) אוקי תראה מה עשיתי עובד השני אמרו לי שהוא החליף בכל יום ב25 אחוז יותר מהעובד הראשון מבחינת הספק זה אומר שעובד א' ההספק שלו הוא X אז ההספק של עובד ב' הוא 1.25x עד לפה סבבה? אמרתי שהעובד הראשון עבד Y ולכן העובד השני עבד Y-1 והעובד השלישי ההספק שלו אמור להיות x-4 והזמן שלו הוא y+1 מילאתי את שאר המשבצות לפי הנוסחות של של הספק = או עבודה = :) ולבסוף עשיתי משוואה שסך כל העבודה שעשה עובד א' שווה לסך כול העבודה שעשה עובד ב' וגם עוד משוואה של סך כול העבודה שעשה פועל ב' שווה לסך כול העבודה שעשה עובד ג' האם אני צודק? בבקשה תסביר לי תודה!!!
 
../images/Emo127.gif עשית מצוין !

קיבלת שתי משוואות בשני נעלמים x,y והמשוואות שלך נכונות !
 
אם כך -

לפונקציה הזו יש שתי אסימפטוטות אנכיות : X=-3 , X=4 . ואסימפטוטה אופקית אחת Y=0 . זקוקה להסבר מדוע ? אם כן - רשמי לי אם למדתם גבולות ואם לא - באיזו שיטה למדתם למצוא אסימפטוטות אלה.
 

MY NAME IS HILA

New member
כן..

אני צריכה הסבר... רק לאופקית.. למדנו להציב במקום של איקס אין סוף ולבדוק אם זה מוגדר או לא ואם לא ,לפתור זאת בשיטת לופיטל... עכשיו פה הייתה לי אותה בעייה עם הפונקציה לן של (איקס לחלק לאיקס) אני יודעת שאין סוף לחלק לאין סוף זה לא מוגדר ופה זה כאילו מתנהג אחרת בתוך לוג/לן... אני מקווה שהבנת אותי :/ ואם אתה יכול לפתור לי גם את השני אני אשמח..
 
האסימפטוטה האופקית

כאשר ∞→x ( כלומר x שואף לאינסוף), השבר שלנו (כלומר x+3 חלקי x-4 ) שואף ל 1 . האם את רוצה שאפרט מדוע ? אגב יש גם "כללי אצבע" שמראים את זה ; מכיוון שחזקת המונה שווה לחזקת המכנה, הגבול הוא היחס בין המקדמים, כלומר 1/1 , כלומר 1 . לסיכום כאשר x שואף לאינסוף הביטוי שואף ללוג לפי בסיס 2 של 1 , וזה שווה לאפס. ולכן הפונקציה שואפת לאפס בפלוס/מינוס אינסוף, ולכן יש אסימפטוטה Y=0 .
 

MY NAME IS HILA

New member
לא ברור לי משהו

דיי למדנו את הנושא על רגל אחת והמורה אמרה שמציבים את האין סוף כך שלמעשה יוצא פה לוג של אין סוף לחלק לאין סוף וזה לא מוגדר לא? יוצא למעשה שכאילו מצמצמים אותו ...אז משהו פה לא מסתדר לי..
 
פירוט

הביטוי "אינסוף חלקי אינסוף" (או למען הדיוק : ביטוי ששואף לאינסוף חלקי ביטוי ששואף לאינסוף) יכול לתת הרבה תוצאות, זה תלוי במספר גורמים. באופן כללי, אם מדובר רק בפולינומים (כלומר x בחזקת משהו) : אם החזקה המובילה (הכי גבוהה) במונה גדולה מהחזקה המובילה במכנה, הביטוי שואף לאינסוף. אם החזקה המובילה במונה קטנה מהמכנה, הביטוי שואף לאפס. ואם החזקות המובילות שוות, הביטוי שואף ליחס בין המקדמים (למשל 3x² במונה ו x² במכנה, ישאף ל 3/1 כלומר ל 3 ). השבר במקרה שלנו שייך למקרה השלישי, ולכן השבר שואף ל 1 . ולוג שני של 1 שואף לאפס.
 

Red Ninja

New member
טרפז, גיאומטריה חישובית

צריך למצוא את X וY ה40* מציין 40 מעלות תודה !
 

Gal isr

New member
תתחיל לסמן זוויות

משלימות ל 180 במשולשים. ממשולש ABD אתה יודע ש X+Y=50 (מדוע?). תסמן זוויות מתחלפות במשולש למטה (X ו Y במשולש הקטן באמצע..), ותבנה משוואה דומה לפי זכום זוויות במשולש ACD.
 
עזרה במתמטיקה בבקשה

למי שמכיר את הספר הוורוד של בני גורן (בחינות הבגרות) עמ' 166 תרגיל 1 איך אני מוכיחה כי 2 המשולשים דומים..? מצאתי רק זווית אחת משותפת השאר קצת הסתבך לי תודה מראש
 
אוקיי אז

משולש ABC חסום בחצי מעגל שמרכזו O הצלע AB היא קוטר המעגל מנקודה M על הרדיוס OB מעלים אנך החותך את הצלע AC בנקודה N ואת המשך הצלע BC בנקודה P א . הוכח כי המשולשים PMB וAMN דומים
 
הדרכה

בשאלות כאלה מומלצת מאד "שיטת הסימון באלפא". מסמנים את אחת הזוויות (לא משנה איזו) באות α ואז ממלאים כמו בתשבץ את כל השאר, והכל פשוט יוצא ! למשל כאן נסמן ב α את זווית A . מכאן שזווית B היא 90º-α (מדוע ?) מכאן שזווית P היא α (מדוע ?( מכאן שהמשולשים דומים (מדוע ?)
 
אנשים בבקשה זה נורא חשוב

ועוד שאלה , הפעם זה הסתברות זורקים פעם אחת קוביה מאוזנת. אם הקוביה מראה 6 או 5 רושמים את התוצאה. אם הקוביה מראה מס קטן מ5 זורקים אותה פעם שניה. אם התוצאה המתקבלת בזריקה השניה היא 5 או 6 רושמים את התוצאה. אם לא , זורקים את הקובייה פעם שלישית ורושמים את התוצאה המתקבלת. הערה:בכל מקרה נרשמת רק תוצאת הזריקה האחרונה. א.מה ההסתברות שהתוצאה שתירשם תהיה 6? ב.מה ההסתברות שהתוצאה שתרשם תהיה קטנה מ5? ושוב תודה מראש
 
הדרכה

כדי שתירשם התוצאה 6 יש שלושה תרחישים אפשריים : א. בפעם הראשונה יוצא 6 . ב. בפעם הראשונה מספר קטן מ 5 ובפעם השניה 6 . ג. בפעמיים הראשונות מספר קטן מ 5 ובפעם השלישית 6 .
 
למעלה