שרשור היכרות...

שאני אתחיל...? טוב, אז ככה

שלום, שמי מיטל, אני סטודנטית שנה א' באוניברסיטת תל אביב ואני לומדת בלשנות וספרות באוניברסיטת תל אביב וגם, בנוסף, אני לומדת תקשורת במכללה שעובדת עם האוניברסיטה- מערכת שעות עמוסה. האהבה שלי למילה ולתורת השיח כולה היא תורשה גנטית במשפחה. ואני מעריצה את ד"ר דוליטל בשל העובדה שהוא הצליח לדבר עם חיות...נראה לי שזה הלימיט של התקשורת באשר היא. בינתיים, כל עוד אני לא בתחום המחקר, אני מסתפקת בשפות האנושיות. זהו?

hillelg

New member
נו, אז גמני

אני הלל (בלי יוד), תלמיד ישיבה במיל' ומשרת בצבא (מודיעין) בפועל. עוד מספר חודשים אחזור בע"ה לישיבה, ואז יתהפך הגלגל הנ"ל. אוהב שפה בכלל, ואוהב עברית בפרט (וארמית גם). הבעיה שלי היא שהידע שלי הוא די אקלקטי. עד כדי כך הגיעו הדברים, שבגלל מעבר בתי ספר בין כיתה ט' ל-י', למדתי שנתיים תחביר ושחבור, ואף שנה תורת ההגה, המנוע והצורות. כך שעד היום השמות נל"י, נל"ה ונפי"ו לא אומרים לי הרבה. אם כי זה לא מאוד חסר לי. אם כי בכלזאת אשמח להשלים מתישהו. בכולופן, אני אוהב לשון. אמרתי את זה כבר? אה, כן. גם אמא שלי היא כזאת. אז כנראה זה לא המצאה שלי. וגם, אני אוהב בלשנות באופן כללי. אם כי בזה אני עוד פחות מבין (תמיד אפשר להשלים פערים...). חוצמיזה, פורום הבית שלי הוא תרבות עברית. נעים!

Aldaris

New member
אני...

אני תלמיד בכיתה יב', מאוד אוהב שפות...בעיקר בעיקר יוונית...ואני דובר יוונית ... שפות נוספות שמעניינות אותי הן בעיקר שפות קצת רחוקות כמו ליטאית, פינית וכאלה..אני ממש מתעניין בדקדוק של שפות, על שינויים שהתרחשו בהן, וכמובן את ההקשר ההיסטורי... אני בטוח אלמד בלשנות כשיגיע זמני...כרגע זה תחביב...

ואני...

מורה לאנגלית (זה די ברור אני חושב). יש לי תואר בבלשנות מאונ' ת"א. מאז ומתמיד אהבתי לשחק עם מילים ולהשוות בין שפות. לא ממש נדלקתי על שפת אימי, ולכן הלכתי לרעות בשדות זרים...

שאלה בשביל אלדריס...

הימצאות קבוצה רחבה של מילים שאינן מתחום הטכנולוגיה, התרבות, או הדת ומשמעותן דומה בשתי שפות מאפשרת להסיק שהשפות קשורות היסטורית. כן/לא

../images/Emo67.gif טוב אני אענה...

זה נכון, ובנוסף חסרה ההנחה כי מתקיימת חוקיות מסוימת בצלילים. הסיבה שהמילים צריכות להלקח שלא מתחום הדת או הטכנולוגיה היא בכדי להמנע ממצב שהסתמכנו על קב' מילים שנלקחו מחברה שלטת, לבטל את גורם ההשפעה- זו הגישה של השיטה ההשוואתית. מסתמכת על קב' מילים משפת היומיום.

גנגי

New member
נעים מאוד להיות כאן

אני גנגי, לשוניבריתית במקצועי ובחיבת-ציון שלי (שהיה ציון די גבוה, אגב), מנהלת פורום אח"לה (אקדמיה חלופית ללשון העברית), בעלת לשון ארסית וערסית לדעת רבים וטובים (נו, על ה"טובים" אפשר להתווכח), אבל כמו שאומרים - ובצדק מסוים - כלב נובח לא נושאך. אני חיה כיום בחו"ל וטבלת הייאוש מראה שהייאוש התהפך, כבר יותר מייאש לדעת שעוד מעט אני חוזרת. התת-התמחות שלי - פחזון. מי שלא יודע מה זה יצטרך להתחיל להסתובב בפורומים הרלוונטיים, אח"לה ותרבות. מומלץ בפה מלא. תרתי ומעלה. בקיצור - לשון ולסת, פה וטלפיים, שיניים וציפורניים - כולם מהמחלקה שלי.

גנגי

New member
נעים מאוד להיות כאן

אני גנגי, לשוניבריתית במקצועי ובחיבת-ציון שלי (שהיה ציון די גבוה, אגב), מנהלת פורום אח"לה (אקדמיה חלופית ללשון העברית), בעלת לשון ארסית וערסית לדעת רבים וטובים (נו, על ה"טובים" אפשר להתווכח), אבל כמו שאומרים - ובצדק מסוים - כלב נובח לא נושאך. אני חיה כיום בחו"ל וטבלת הייאוש מראה שהייאוש התהפך, כבר יותר מייאש לדעת שעוד מעט אני חוזרת. התת-התמחות שלי - פחזון. מי שלא יודע מה זה יצטרך להתחיל להסתובב בפורומים הרלוונטיים, אח"לה ותרבות. מומלץ בפה מלא. תרתי ומעלה. בקיצור - לשון ולסת, פה וטלפיים, שיניים וציפורניים - כולם מהמחלקה שלי.

motorist

New member
אני לפני צבא

ופשוט חייב לדעת 11 שפות! עברית (יודע), אנגלית (יודע), גרמנית (לומד), אספרנטו (לומד), פורטוגזית, אידיש, ספרדית, ערבית, צרפתית, רוסית ועוד שפה אחת שאני לא יודע עדיין. למישהו יש רעיון? ועדיף שתהיה אקזוטית:)

אינדונזית?

והנה מילון קצר: rumah ('house')p ibu ('mother')p lalat ('fly')p אגב, ה p הוא משום שהסוגריים התהפכו- לא קשור.

ET NVNC EGO SVM

(מרומית: "ועכשיו אני"). שמי דויד. בן 25 (עוד ארבעה ימים!) אז כאמור, אני לומד לימודים קלאסיים, ולומד הן את השפה הרומית והן את השפה היוונית העתיקה. למרות שאני נוטה יותר לכיוון ההיסטוריה הקלאסית, אין מנוס מלקרוא כתבים עתיקים בשפת מקור. לאט לאט, התחלתי להתעניין בפילולוגיה קלאסית, אבל לא נראה לי שאתמיד בזה. בתור תחביב, אני נהנה לתרגם כל מני שירי ילדים לרומית, וכל מני משפטי מפתח מסרטים, סדרות טלוויזיה, וכל מני משפטים שימושיים לישראלי המצוי (קללות, וכו'). זהו. דאנטה

motorist

New member
איכס! לעולם לא!

עם האנרגיה של ללמוד את השפה המשונה הזו אני אוכל לדעת 3 שפות נורמליות ושל אומות מעניינות.

motorist

New member
פשוט מרתק!

הפינים ידועים כהעם המשעמם ביותר בעולם. אפילו מונטי פייתון כתבו על זה שיר. גם השפה משעממת. מחקרית גילו שהשפה האיטית ביותר בעולם היא פינית. אם אהיה דובר שוטף של השפה כל בעיות הריכוז יעלמו לי כל בעיות הריכוז:)

מה רע בהיעלמות כל בעיות הריכוז?!

בכל מקרה - לחברה האלה יש מיתולוגיה מגניבה, מסורת ספרותית-שירתית של אלפי שנים וגם היא מגניבה למדי, כלי נגינה לאומי לא רע בכלל שהופך להיות מגניב עד מאוד בגרסתו החשמלית. יש להם המון עצים והמון אגמים, יש להם מומינים (!) והם המציאו את הסאונה. אה כן, וגם לא חסרות להם להקות פרוג-רוק ופרוג-מטאל.

motorist

New member
תודה שהצגת למה הם משעממים

כי יש להם רק עצים ואגמים. וגם שעמומינים. וואו איזו אומה גדולה! הייתי ציני בקשר לבעיות ריכוז. זה כמו להגיד שמי שידע פולנית יעלמו לו בעיות הגמגום:) סליחה על החוסר פלורליזם אבל אין הרבה אומות שאני מזלזל בהם כמו האומה הפינית.

Aldaris

New member
אבל למה לזלזל...

תגיד שזאת אומה שאתה לא מוצא בה עניין...אבל לעולם אל תזלזל...אנשים מאוד רגישים היום ללאומיות שלהם, ואתה תרגיש לא נעים אם תשמע שמזלזלים בך על כך שאתה ישראלי...(אני הייתי נעלב)... זה מזכיר לי את הזלזול שיש בעם הפולני, למה? בגלל כל הבדיחות-פולנים שיש כאן בארץ...שכמובן אפשר לקרוא להן "בדיחות יהודיות", ונתקלתי באנשים שזיזלו בהם רק על כך...למשל- "פחח חברת תעופה פולנית"...

למעלה