שרשור היכרות...

אני ממליץ לך

אני ממליץ לך ללכת ולפגוש שלושה אנשים מרתקים הנמצאים קרוס אליך: 1. פרופסור עוזי אורנן 2. פרופסור אלון איתי 3. ד"ר יועד וינטר שלושתם חברי סגל בפקולטה למדעי המחשב בטכניון. ידיעותיהם בלשון (ובעיבוד שפה טבעית בכלל) לא נופלות מהרבה בלשנים בארץ ובעולם. הם ידועים בכל העולם במאמריהם ובפיתוחיהם בתחומים שונים בעיבוד שפות טבעיות. חפש לך את אתרי הבית שלהם, קרא קצת מה הם עשו בחיים ואולי כמה ממאמריהם, ונסה לקבוע פגישה.

עוד מישהו

אם אתה כבר בחיפה, נסה לחפש את ד"ר שולי וינטנר מאוניברסיטת חיפה.

הכימאית

New member
אני חוששת שמרוב שפות...

התחלת לשכוח את הדקדוק העברי. אתה כותב "אני יהיה", "אני יעשה" כשצריך לכתוב "אני אהיה", "אני אעשה". (אותיות אהו"י - נשמע לך מוכר? משיעורי לשון אי-שם בתקופת הלימודים בתיכון?) חוץ מזה התכוונת גם לעשר הנקודות של הבחירה החופשית (ולא עשרת). איני מתכוונת להעליב או לפגוע, אבל הפיכת האל"ף של אהו"י ליו"ד ובלבול בין צורות הזכר והנקבה במספרים הן שגיאות שפשוט מוציאות אותי מהכלים, ולא יכולתי שלא לתקן. כל הבלשנים שאינם תומכים בגישה הנורמטיבית רשאים להתעלם מהודעה זו. וחוץ מזה... סתם מתוך סקרנות, מה אתה לומד בטכניון? עשיתי שם את התואר הראשון שלי.

python 4

New member
כימאית יקירה,

החלטתי כרגע שאני לא תומך בגישה הנורמטיבית. אז להתעלם?
סתם. תראי, אני חייב להודות שאין שום סיכוי שאני יצליח להקפיד כל הזמן להשתמש ב- א' בגוף ראשון בעתיד (ואני לא זוכר מה עשיתי אתמול, את מצפה שאני יזכור מה למדתי לפני שבעים שנה בתיכון?), ועוד יותר אני בטוח שמדי פעם יצאו לי יציאות נוראיות כמו "עשר שקל" או "עשרה בנות". לפיכך אני מבקש להתנצל מראש על כל הפעמים שאני יגרום לך לצאת מהכלים. בכל פעם שזה קורה, אנא קחי נשימה עמוקה ותיכנסי חזרה לכלים. אין טעם לתקן. חוץ מזה אני לא ילאה אותך בתיאוריה שלי לגבי עברית נכונה מהי.. אני לא רוצה לעורר ויכוח. כפי שציינתי בהודעתי אחת השפות שאני אלמד בעתיד היא עברית. את רואה? אני כבר לומד..
ומה שאני לומד זה ביוטכנולוגיה. אני לא צריך לשאול מה את למדת בתואר הראשון... אני מבין שאת בילית הרבה זמן באולם 1 הנוראי בכימיה (הזה שלא מומלץ ללמוד בו אם יש לך פחד גבהים)...

הכימאית

New member
כמובן שהיתה לי היכרות אינטימית

עם אולם 1 בפקולטה לכימיה. אבל אני קצרת ראיה ותמיד ישבתי בשורה הראשונה, כך שלא היתה לי בעיה עם הגובה. וחוץ מזה, העדפתי את אולם 4 - היחיד עם שולחנות נורמליים... ואני חייבת להגיד לך "כל הכבוד". אחרי שגרמת לי לארבעה התקפי לב ברצף (יצליח, יזכור, יגרום וילאה) בכל זאת הצלחת לכתוב "אלמד" כמו שצריך. אני עדיין מנסה להבין אם השאר נעשה בכוונה כדי להתעלל בי
, או אם באמת אין לך שליטה על זה
.

python 4

New member
אוי ווי לי.

כימאית יקירה, אני מבטיח לך שאני..... אשפר את דרכי. את רואה? לאט לאט.. בכל מקרה ההקפדה על קיום הכלל הזה של א' עתיד תדרוש תשומת לב מיוחדת ומעמיקה מצידי מעתה והלאה (שהרי כידוע לך הכלל הזה לא שגור בלשון המדוברת). בכל מקרה אני... ארשה לך... לסקול אותי בכל פעם בה אני... אסטה מדרך הישר. זה לא יהיה לי קל, אך אני... אקפיד על כך (כמה מוזר שזה נשמע לי). בכל מקרה, אחותי לתלאות כימיה 1, נשתמע... ואללה, נשתמע.

הכימאית

New member
מחיאות כפיים!

אתה רואה, זה לא מסובך כל כך...
אתה בוודאי חושב שאני ממש נודניקית. אתה יודע מה? אתה צודק! בענייני לשון אני יכולה להיות מאוד מאוד מאוד מעצבנת. אבל אני מאמינה שמי שאינו שולט בדקדוק של שפת האם שלו מעולם לא ילמד שפה אחרת על בוריה. בוודאי, תוכל לדבר בצורה מספיק טובה כדי שאנשים יבינו מה אתה רוצה לומר. אבל לא תוכל לשלוט בדקויות ולהנות מהפרטים הקטנים, אם גם בשפתך אינך יודע אותם... ואם באמת אתה שואף לדעת הרבה שפות, כדאי שתהיה מודע לכך...

Yovav16

New member
למרות שהרבה זמן לא הייתי פה

אני יואב, תלמיד בכיתה י"א, אוהב מאד שפות ובעיקר לטינית, על כל לשונותיה, דובר ספרית ופורטוגזית. בימים אלו ממש מנסה למקד את חוקי הדקדוק הפורטוגזי ל-6 עמודים....

motorist

New member
כי אני כן

וכתבת שאתה דובר פורטוגזית ז סקרן אותי. אבי לא היה בברזיל כבר 25 שנה ואני והוא היינו רוצים לדעת מה השתנה בקהילה היהודית.

NoamShemesh0

New member
אני

נועם ואני לומד בחדרה.. בתיכון (הייתם יכולים לנחש, אין פה אוניברסיטה או מכללה) וזהו

NoamShemesh0

New member
אהה שכחתי

ואני אוהב בעיקר בעיקר עברית ולא שום שפה אחרת :).. את האמת זה כמעט הדבר היחיד שמונע ממני ירידה מהארץ בעוד כמה שנים.

שמי שלמה

אני מהנדס עיבוד שפה טבעית במקצועי ומהנדס תוכנה ומחשבים בהשכלתי. בימים אלה אני שוקד על עבודת המאסטר שלי במדעי המחשב באוניברסיטת חיפה העוסקת בלימוד והרחבה (כמעט) אוטומטיים של מנתחים מורפולוגיים לעברית. פרטים נוספים אפשר למצוא באתר הבית שלי.

הכימאית

New member
הה... איזה עולם קטן!

הצצתי באתר הבית שלך, והשם שולי וינטר נשמע לי מוכר... האם הוא לא נתן במקרה הרצאה במכון ויצמן אי-שם בסביבות אפריל או מאי בשנה שעברה? אני זוכרת ששמעתי הרצאה מרתקת על בלשנות חישובית, ונדמה לי ששולי וינטר היה המרצה, אך איני בטוחה (נו, זה היה מזמן!). למעשה, ההרצאה הזו היא שגרמה לי להתנפל על ספרי הבלשנות בשבוע הספר (כפי שסיפרתי כשהצגתי את עצמי). ומאז אני מאוד מתעניינת בנושא... אז תוכל להגיד למנחה שלך שבזכותו גיליתי תחום מחקר מרתק, ואני מודה לו מקרב לב!

ייתכן, אינני יודע

בכל אופן, הוא דובר מעולה, ויודע להציג את הנושא בצורה מרתקת. אומר לו, זה וודאי ישמח אותו.

אז ככה

חייל ( עריק כמעט חודש) מתעניין בבלשנות לא מזמן נהלתי שיחה עם תלמיד תואר ראשון לבלשנות אנגלית וגליתי שזה דווקא מעניין אני יותר מתעניין בקטע ההיסטורי ולאו דווקא בחוקיות ( לשון כתה י) מקווה שנשכיל פה עוד קצת שבוע טוב

למעלה