|הריאליטי הבא

LOVEtheMcMAHONS

New member
../images/Emo44.gif|הריאליטי הבא../images/Emo43.gif

אם נתעלם מתופעות כמו הטלוויזיה היפנית והבלחות מקריות באמריקה של שנות ה-70 וה-80, הריאליטי TV כמו שאנחנו מכירים אותו הפציע לעולם מבית MTV בתחילת שנות ה-90 העליזות בדמותה של "העולם האמיתי". אולי הרשת שחררה לאוויר תכנית שהקדימה את זמנה, מכיוון שבארה"ב ז'אנר הריאליטי היה עתיד לתפוס גובה ולנשום אוויר פסגות רק עשור שלם לאחר מכן עם הגעתה של "הישרדות" - תכנית שמזמן הפסיקה להיות סתם עוד תכנית ריאליטי אלא הפכה לשם דבר ולנושאת הדגל של הז'אנר כולו. אולם ארה"ב לא ממש המציאה את הגלגל ולמעשה כמעט חצי עשור קודם לכן בשוודיה הקרירה תכנית קטנה בשם "אקספודישן רובינזון" עמדה להפוך בלי שאיש ידע לניצוץ שיצית את הדמיון של מארק בורנט, שביחד עם צ'ארלי פארסונס שאהבו, התלהבו ועמדו להפוך אותה לתכנית שתתחיל לגלגל את כדור השלג אותו כולנו מכירים היום בשם ריאליטי TV או סדרות מציאות. הרבה ניסו לקפוץ על העגלה שנוסעת אין עצור כמו שהשיר של מאיר אריאל אומר. ז'אנר חדש נולד והביא עימו כמו בכל ז'אנר את הדברים הטובים, את הדברים הרעים ואת כל מה שבאמצע. על כל הישרדות, המתמחה והמירוץ למליון קיבלנו גם איזה מי רוצה להתחתן עם מליונר, דה ביוטי אנד דה גיק, דה סמולסט גרום ועוד כמה פריק שואוז שניסו לנגן לצלילי הצלחת הז'אנר ושום תכנית לא נראתה לא לגיטימית בעיני מפיקיה ויוצריה. ביום ראשון הקרוב הפורום בשיתוף הנהלת תפוז פותח בתחרות "הריאליטי הבא". הצ'אנס שלכם לבעוט בישבן של מארק בורנט או להשפיל בפומבי את ג'רי ברוקהיימר וג'ון דה מול. חושבים שיש לכם את הרעיון הכי מדליק, מקורי, מטריף, מהפנט שיסחוף המונים לסדרת מציאות ? החל מיום ראשון אנחנו פתוחים לרעיונות שלכם. זה יכול להיות בכל ז'אנר שעולה לכם בראש - תחרותי, כשרונות, מוקומנטריה ואפילו כאלה שלא קיימים עדיין. שרשרו לכאן מיום ראשון את הרעיון המטורף שלכם. זה שאתם בטוחים שהגיע הזמן שאיזה רשת תבוא ותעשה תכנית טלוויזיה פרי מוחכם המעוות/גאוני. נסו לנסח אותו כאילו אתם מגישים הצעה לרשת שתאשר לכם את הרעיון. כמה משתתפים. מה החוקים. איפה זה מתקיים. נסו להיות כמו שיותר מפורטים כדי שיבינו מה הרעיון שלכם ולמה אתם בטוחים שהוא מה שחסר לנו כרגע בטלוויזיה. אז קדימה להפעיל את התאים האפורים ואת הדמיון. תפוז יעניקו פרס שווה למי שיביא את הרעיון הכי הכי.

maya567

New member
אווו נשמע מעניין ../images/Emo13.gif

חבל שאני לא קריאטיבית :\

RNaon

New member
כמה שאלות בקשר למשחק../images/Emo35.gif

מי בוחר את הריאליטי הזוכה? ומתי נסגרת התחרות?

1Unicorn1

New member
רעיון.. בהשראת שביתת הסטודנטים ../images/Emo9.gif

מדובר בתוכנית ריאליטי שתעסוק בחבורת סטודנטים. יהיו 5 סטודנטים ו5 סטודנטיות, כולם מאותה הפקולטה, ועדיף מאחת הפקולטות היותר תחרותיות (כמו פסיכולוגיה, משפטים...). את כולם ישכנו בדירה אחת (גדולה כמובן) עם כל התנאים הנדרשים, וכמובן תנאי למידה הולמים. הסטודנטים ילקחו מערים שונות, על מנת שלא יהיה שום קשר ביניהם. חלק מהמשימות יטילו עליהם המרצים, והעשירייה תתחרה לא רק בציוניהם של המרצים, אלא גם בציוניהם של חבריהם לפרודקטיביות שלהם במסגרת הכנת המשימות. מעבר לפן הלימודי, עליהם להראות את הפן החברתי שלהם, ולהפגין את היכולות שלהם ברכישת חברים, התמודדות במצבים שונים, עזרה במשימות הבית והחזקת הדירה, וכו'. אחד החוקים החשובים במסגרת התוכנית היא, שאת המשימות הלימודיות הם יקיימו אך ורק במסגרת הקבוצה שנבחרה, ללא שיתוף סטודנטים מבחוץ. מדי שבוע יהיה "יום הדין" בו יבחרו את מי לסלק מהדירה, והמסולק יאלץ להמשיך להתמודד לבד עם לימודיו. הפרס הגדול של התחרות: מלגה ללימודים + משהו כמו אוטו/טיול בחו"ל וכו'. זה הרעיון בגדול של התוכנית ..

1Unicorn1

New member
אה, ורעיון לשם התוכנית:

נולד ללמוד
כל הזכויות שמורות לי בלבד.

Joylc12

New member
חשבתי על זה- אבל תוכנית שכזו יכולה להימשך ..

מינימום סמסטר ואז אין סוף סגור כי יש עוד שלוש שנים של לימודים אבל בגדול- זה רעיון לא רע בכלל - אהבתי :)

E r u

New member
הרכב נולד! [אין לי שם יותר טוב]

אולי זה יזכיר לכם את כוכב נולד, עושים להקה ועוד כמה תוכניות. אבל בעיקרון זה הולך ככה: אודישנים - מחפשים "יוצרים" - אנשים שיודעים לכתוב שירים, להלחין, לשיר ולנגן על כלי מסויים. במהלך האודישנים בוחרים 48 אנשים מוכשרים. צוות שופטים ימיין אותם ויחלק אותם לרבעיות. והינה יש לנו 12 הרכבים שיודעים לכתוב, לנגן, להלחין ולשיר. אחרי האודישנים הדבר האמיתי מתחיל. התחרות - עליהם יהיה ליצור שיר מצליח שהם יכתבו, ילחינו וישירו. בתוכנית הראשונה הם יופיעו הרכב הרכב עם השיר שהם יצרו. יהיה צוות שיפוט מכובד אשר יכיל מלחינים וכותבים מן המניין והמנחה לא יהיה צביקה הדר. אחרי ההופעות, הקהל בבית והשופטים יבחרו את מי שהם אוהבים וההרכב שיקבל את מספר הנקודות הקטן ביותר יהיה זה שמודח. כל שבוע הם יכתבו וילחינו שיר, השירים יהיו על נושא שהשופטים בוחרים, אך 3 שבועות מהתחרות יהיה "פריסטייל" - כל הרכב יכתוב על מה שבא לו. ההרכבים יצולמו במהלך יצירת השירים ואם יצוצו בעיות, ריבים או אי הסכמות - את הכל יראו. המטרה היא להשתלב בתוך ההרכב ולהפיק ממנו את המיטב. כל שבוע הרכב יעוף - ולא [אם זה תלוי בי] יהיה גלגל הצלה. בשבוע ה10 יתקיים הגמר כשרק 2 הרכבים נשארו, הם יופיעו כל אחד עם 3 שירים - 2 שירים מהשבועות הקודמים ושיר חדש שהכינו לגמר. ה-פרס - נו זה לא ברור? הוצאת אלבום עם כל השירים שהיו בתוכנית. התוכנית הזאת יכולה לעורר שיגעון בישראל, מגוון שירים ממגוון סגנונות יופיעו מדי שבוע והקהל בבית יחליט מה הוא אוהב. זה נראה לי יכול להצליח - אבל מן הסתם - צריך ה-מון השקעה וכסף. סתם רעיון שעלה לי לראש

maya567

New member
../images/Emo45.gif

מעולה. (על אף ההעתקה הבוטה מאיזה שמונים תוכניות ריאליטי כשרונות שיש
)

קיסאני

New member
שם הריאליטי הבא שתראו על מסך הטלויזיה שלכם:

" נולד לנהוג או להרוג". זאת תהייה תוכנית בשיתוף משרד החינוך, המועצה הלאומית לבטיחות בדרכים ואירגון מורי הנהיגה בארץ. הרעיון הוא כזה: מורי נהיגה יצטרכו להוכיח שהם מורים מעולים ויראו לקהל בבית איך הם מלמדים נהיגה. לאחר סדרה של קטגוריות של שלבי לימוד כמו: צמתים, מתן זכות קדימה,חנייה ועוד, המורים יקבלו ניקוד על איך שהם מעבירים את החומר ומלמדים את התלמיד שלהם, אם זה ע"י צוות שופטים או קהל מהבית. מורה הנהיגה שצבר הכי הרבה נקודות יזכה בתואר (ובפרסום רב כמובן) "מורה הנהיגה הכי טוב בארץ". בנוסף כל תלמיד שניגש לטסט ראשון ויעבור אותו יזכה במכונית. טסט שני, פרס כספי או רעיון אחר.. התוכנית תעודד את הזהירות בדרכים ותשתף את הקהל בבית ע"י שליחת sms בחידות שקשורות בתעבורה. לדוגמא: להראות מקרה שקרה לאחד התלמידים ולשאול את הצופים "כיצד התלמיד צריך לנהוג לפי החוקים שלמד מהמורה?" והצופים יבחרו בין תשובות א', ב', ג' וכו'. הצופה שישלח sms ראשון יזכה בפרס. כל מהלך השיעורים ישודרו לצופים ובכל תוכנית יראו השיעורים במקביל, כלומר תוכנית אחת יהייה שיעור מספר אחת והמצלמה תעבור ותצלם את השיעור במקביל אצל כל המשתתפים. הפרסומות שיהיו בזמן התוכנית יהיו של מכוניות ושל משרד התחבורה והמועצה הלאומית לבטיחות בדרכים וכך ישמר הקשר בין התוכנית והפרסומות. כל הזכויות שמורות לא לתפוז ,ערוצי הטלויזיה או כל גורם תקשורת אחר, אלא לי בלבד.

maya567

New member
../images/Emo31.gif

משעמם לגמרי. אולי לערוץ הילדים זה טוב.

1Unicorn1

New member
עוד רעיון

התוכנית תתנהל כתחרות קבוצתית: כל קבוצה תכיל מאפר/ת + סטייליסט/מעצב בגדים+מעצב שיער+צלם, והתחרות תהיה בין הקבוצות ולא בין המשתתפים לבין עצמם. על הקבוצה יוטלו משימות שונות בהתנדבות, כגון: * הכנת כלה לחתונה + בוק * מייק אובר לנשים ואנשים שונים * עשיית ימי כיף לילדים בבתי חולים / לאמהות של ילדים חולים / בפעילויות של עמותות שונות וכו' * הכנת תצוגות אופנה * יצירת מודלים לפי רעיונות שונים (גותי, אייטיז, פנטזיה..) * הגשמת חלומות לבחורות/בחורים שהיו רוצים בוק אישי / לדגמן אך אין להם את ההזדמנות או האפשרות הכלכלית לכך ועוד ועוד. המטרה היא לעודד אנשים לתרום מזמנם לאחרים, לעודד עשייה למען הזולת, וגם לצבור ניסיון וחשיפה. על כל קבוצה לעשות את המיטב שביכולתה, ומדי שבוע ידורגו העבודות בידי שופטים שיהיו דמויות ידועות בתחומי האופנה. כל שבוע תסולק קבוצה אחרת, בהתאם להחלטת השופטים + דירוג הצופים בבית. הקבוצה שתנצח תזכה בפרס כדוגמת עבודה בהפקות טלוויזיה/סוכנות כלשהי + חומרים (איפור, מצלמה, מוצרי קוסמטיקה וכו'). עצם העובדה שמדובר בעבודות קבוצתיות, ולא "אדם לאדם זאב", יוצרת עניין מוגבר בצפייה באינטראקציה בין המשתתפים, המחויבים איש לרעהו, ויכולה להעלות את רמת העבודות השונות. כל הזכויות שמורות אך ורק לי.

Joylc12

New member
משאיות זבל עירוניות / חיי מנקה

הייתי פונה למקום אחר עושה תוכנית ריאליטי על העבודות היותר חיוניות במדינה הזו - שעובדיהן מקבלים את הכי פחות תגמולים, אם זה מבחינה כלכלית או חברתית. משום שמדובר בריאליטי ולא בדוקומנטרי, הייתי לוקחת כמה עשרות צעירים - לראות מי יכול לעמוד בעבודה פיסית שכזו במשך X זמן ועל זה מלבישה כבר את הטקסט הקבוע של התוכניות הללו : בית אחד, תחרויות וכיוב.. אולי ככה תעלה המודעות במדינה הזו למה שלוקחים כמובן מאליו?

snier1991

New member
זבלנים מרוויחים יפה

יש להם שכר בושה אני לא בטוח אבל נדמה לי שהם עוברים את ה8 אלף שקל

Joylc12

New member
אין לי מושג- אבל אני יודעת שהמנקות במוסדות

להשכלה גבוהה ובמשרדי הממשלה ומנקי הרחובות לא מקבלים שכר בושה או בעצם כן- הם מקבלים שכר בושה- בושה שמשלמים להם כל כך מעט... בושה שמוציאים אותם להפסקה - ומחזירים אותם לעיתים ללא שעות נוספות. בושה שאנשים משאירים אחריהם זבל בכיתות האוניברסיטה- כי יהיה מי שיאסוף מותירים אחריהם שירותים מטונפים - כי יהיה מי שמנקה זורקים זבל ברחוב- כי המנקה יגיע לשם כבר בבוקר אני חושבת שזה עניין של מודעות וחינוך הם לא איזה צל או פאנטום שמסתובב בעיר, הם קיימים ואם תהיה באמת איזו סדרת ריאליטי על הנושא , שתדע לגעת בנושא בצורה חכמה לכו תדעו איך זה ישפיע על הדור הצעיר.. אולי גם על המבוגרים. הסדרה אולי תשים על במה עשרה עשרים איש- אבל היא בהחלט יכולה גם לשים מראה מול המדינה כולה.

למעלה