שהיד נולד
הקדמה: פיתוח תוכניות ריאליטי קשה הרבה יותר מפיתוח של שעשועון לו יש כללים ברורים, וזאת הסיבה שיש מעט מאוד מומחים בתחום הריאליטי, כי כל תסריטאי יודע איך נראה תסריט לסרט קולנוע ואיך נראה line up של תוכנית טלוויזיה, לעומת זאת אפילו באנדרמול, שנחשבת לחברה מספר אחת בתחום הפורמטים בעולם, אין כללים לאיך נראה פורמט לתוכנית ריאליטי. ועוד משהו: אם מישהו חושב להתעשר מפיתוח תוכנית ריאליטי, אז אחרי שהוא יעבוד שנים על פיתוח הוא יגלה שהסכומים שמשלמים על זכויות שידור של פורמט הם מגוחכים, ומי שירוויח זה כולם חוץ ממכם. מי שהביא את כל הרעיון. עכשיו, אם הייתי בוחר לפתח תוכנית ריאליטי, היא היתה מסביב לנושא של היכרויות, פשוט כי תמיד יהיה לזה רייטינג טוב, אגב, זה בדיוק מה שגלית גוטמן עושה בימים אלו, ולמי שרוצה לדעת, היא תעלה בקרוב עם פורמט חדש לתוכנית הכרויות. את תוכנית הריאליטי הייתי מייעד לרצועת הלייט נייט, נכון זה לא פריים טיים, אבל לתוכנית כזאת יש סיכוי גדול לשרוד לכמה שיותר עונות, פרמטר חשוב עם אתה מתפרנס מריאליטי. מרבית תוכניות הריאליטי שנעשו עד היום לא קיבצו למשל עשרות מדענים לתחרות בנושא מדעי, וככל הנראה זה גם לא יקרה בתקופה הקרובה, כי למדענים יש מספיק מודעות כדי להבין שאושר מגיע מהישגים אמיתיים ולא מסתם פרסום. ועכשיו לפורמט שלי: עשרה אנשים שמכורים לריאליטי חיים בבית עם המון כוסיות ובלי לצפות בתוכניות ריאליטי האחרון שנשבר ולא פותח טלוויזיה עם תוכנית ריאלטי מקבל מליון דולר, נראה לי שכולכם הייתם רוצים להשתתף בתוכנית כזאת, לא ?