פרק 143 ואחרון - הבן חלק ב'

הוא כנראה אמר לה שג'יני צריכה להישאר ביחד עם

צ'יף במבוך והיא ידעה שג'יני תשתמש באקדח-אז היא פשוט אמרה לה להישאר שם עם צ'יף

הוא בעצמו היה שם.

כשהוא נלחם עם רומי מחוץ למערה הוא פתאום נהיה זקן,זה הרגע שהוא היה במבוך (עוד לפני שג'יני הגיעה) וראה את צ'יף.

סוף קסום לסדרה לא מובנת לחלוטין... אבל...

המון דברים לא ברורים. אבל יש משהו שאני לא ממש מצליח להבין , אם סול חזר (ואני שמח שהוא חזר) , זה מחייב שהיד היתה של ליבי , זה גם אומר שאסתר צריכה לחיות , זה גם אומר שכל אלה שמתו צריכים לחזור לתחייה , לא מובן איך אבל זה הרעיון ומשום מה לא הראו אותם. לגבי עניין ג'יני ואנה , אני מאמין שאנה באה מהעתיד לקחת את האקדח מג'יני שלא תירה בעצמה הבנתי שזה אמור להציל אותה כדי שדילן יחיה , אבל מה שמוזר שהיא הופיעה במבוך שוב , מה שגורם לי להבין מכך שהיא כן ירתה בעצמה בסוף רק שהפעם היא קיבלה מידע מאנה שאף אחד לא יצא מהמבוך .... אם למישהו יש הסבר על זה אני אשמח לקבל אותו. אם אנה לקחה את האקדח בלי לתת לג'יני לירות בעצמה אין דרך שהיא היתה מגיעה למבוך בחזרה.. לא הגיוני...היא ירתה בעצמה שוב אני מניח. אני חושב שהאכזבה הגדולה ביותר זה ליבי , ליבי היתה חייבת לחזור בצורה כלשהי וזה לא קרה , גם אם היד היא שלה , מאד מאכזב. סדרה מאד מבלבלת , אם כל ההיסטוריות חזרו להיות היסטוריה אחת אז איפה למשל המשפחה שהיתה על האי שממנה התפתח המין האנושי , הרי ראינו במבוך את הילדה הזאת , שהיא הבת של מיקי גבע ב- 2 היסטוריות שונות , והיא זאת שהלכה איתו למלא טוטו שהם זכו בזכות התשובות שלה , מי היא בכלל ?? האם היא כמו השען ?? ואיפה המשפחה שלה , ומה עם הבחור הנחמד הזה שהיה אח של אשתו של מיקי גבע אם אני לא טועה , זה שהיה מאוהב בזואי , למה הוא לא חזר עם כולם ? ת'אמת הייתי מעדיף אותו עם זואי מאשר הוגו , למרות שהוגו חמוד אבל הוא שחקן חדש מדי וזה לא כל כך הסתדר לי שהוא עם זואי , בקיצור , אפשר עוד למרוח כל כך הרבה שאלות שאני לא מאמין שנקבל תשובות , אלא אם כן גיורא יעשה פרק קצר על הסבר , שלפי דעתי זה מחייב. לגבי יהלי , לא ברור בכלל בכלל איך זה עבד , עד לפני הפרק האחרון עוד היו לי ספקות אם זה באמת האח שלה ואני מאמין שכן , הוא לא איזו יצירה של קאיראן הוא באמת יהלי של פעם... ברור ששחקן אחר אבל עדיין זה הוא. צ'יף הוא שחקן מדהים שהכל הסתובב מסביבו , הוא ידע את כל ההיסטוריות , היה בכולן , שינה לא פעם ולא פעמיים את העבר והעתיד. יש עוד המון לרשום , אבל אני רוצה לסכם במשהו קטן ומרגש , שמאד ריגש אותי לפחות , אם שמתם לב , לפי מה שאני כמובן מבין , צ'יף וג'יני הקריבו את עצמם בשביל שדילן יחיה , זה היה קטן חזק מאד ומרגש , אבל מה שריגש אותו יותר זה שזה הזכיר לי את ההורים המאמצים של טומי/דילן , הם ידעו שהם לא יהיו איתם באי והם בנו הכל להכין את החברים לקראת המסע לאי שהם לא יקחו בו חלק, הורים שנתנו את חייהם , כמו ההורים הביולוגיים של דילן שהקריבו את חייהם...הקטע הזה עשה לי את כל הסדרה.... שני זוגות הורים שקיבלו החלטה בלי פחד בלי להסס והכל בשביל להביא את דילן לרגע שלשמו הוא נוצר , נברא , נולד , עצוב...חוויה מאד חזקה עבורי.

וואו.......

יש לך הרבה שאלות ולא הבנתי את כולם אז אני יענה רק על הראשונה. הלנה אמרה שבהיסטוריה החדשה אין לדעת מי מהחיים יהפוך למת ומי מהמתים יחיה שוב. לכן לא בטוח שליבי היא בין אלו שחזרו לחיים. וחוץ מזה, לא בטוח שהיד שלה-אולי זאת סתם משהי חדשה שדילן הכיר? (אגב זאת בטוח לא סופי כי היא לא שייכת לתקופה הזאת) ואתה לחלוטין צודק... כל כך ציפיתי שליבי תחזור, לפחות לפרק האחרון.

פרק מעולה..

אהבתי מאוד את סצנות הסיום. היה ממש יפה למרות שקצת לא הבנתי.. איך העולם לא הושמד בסופו של דבר? כלומר ב2009? היה פרק מעולה וסדרה מעולה מה שחבל לגיורא יש אייזה סדרה בקרוב.. כשנגמר השמניה התנחמנו באי אבל עכשיו? אהה וממש אהבתי את המשחק של רוני הדר בפרקים האחרונים..

Yarinv

New member
../images/Emo13.gif

סוף טוב, הכל טוב. חבל שג'יני וצ'יף לא שרדו את העונה עד סופה ושסופם היה דיי רע. בתחילת הצפייה בשני הפרקים האחרונים קיוויתי שהעלילה תנדוד בסופו של דבר אל הנמל ואל אותו המצב שבו התחילה העונה הראשונה (אפילו עם טוויסט קטן), או אולי נזכה לראות שוב את ליבי חיה ונושמת עם כולם. השילוב של ינון מגל ומירב מילר היה מצוין לדעתי, אהבתי את הקישור אל כת ה-09.09.09 שהלכה יופי ברוח התיאוריות השונות לגבי סוף העולם. אני מנסה להבין מי הם בדיוק החבורה מהסצנה האחרונה, האם הם אותם האנשים שלפני רגע היו באי רגע לפני שהוא מושמד, האם זו בכלל היסטוריה חדשה לגמרי מתחילתה והם החבורה של ההיסטוריה הזו בלבד (קצת בעייתי - סול ואנה, זואי והוגו, יהלי ומייקי מכירים אלו את אלו ונמצאים "במקרה" באותו מקום). וכך גם בעניין דילן - אם זו היסטוריה חדשה לגמרי וזהו דילן חדש לגמרי, זה דיי בעייתי, כי דילן הוא מהדור של אחרי האסטרואיד, ובהיסטוריה החדשה אין דבר כזה. כנראה שזה אותו דילן שהשמיד את האי (וכאן נשאלת השאלה האם רק הוא דילן ה"ישן" או שגם החבורה היא אותה החבורה ה"ישנה"). התשובות לתהיות האלו יפתרו את שאלת הבחורה שעם דילן (או שמא טומי?) על היאכטה - ליבי? סופי? סילביה? ג'יני?! מישהי חדשה? המוכרת מהקיוסק? הכלה (מה איתה באמת?
)? קצת קשה למצוא את המילים המדוייקות לסכם את הסדרה, אבל אני מנסה... זו הייתה באמת חוויה יוצאת דופן ששמחתי להתלוות אליה מהימים שלפני תחילתה ועד לאירוע הסיום האחרון והפרק האחרון. "האי", כמו טומי, עברה הרבה תהפוכות לאורך הזמן, צמחה והגיעה למקומות שונים ורחוקים. את דילן אני מעדיף לזכור יותר בתור טומי התמים, דמות שחסרונה היחיד היה איבוד הזהות הראשונית. ליבי דמות נהדרת, אינטיליגנטית וענווה שלצערי התפספסה עם לכתה - היה לה כל כך הרבה מה לתת ולתרום. ג'יני החייכנית וטובת הלב, שלאורך כל העונות הצליחה, מהמסלול שנכתב לה השונה מזה של שאר החבורה, לא לאבד את הנחישות ואת רוח המלחמה - השילוב בין הדמות לבין השחקנית היה מוצלח, יעל בחורה נהדרת שהיה לי לעונג לפגוש מספר פעמים ולחלוק איתה סצנות ספורות בעונה השנייה. אנה, הדמות המפתיעה והכי לא צפויה של הסדרה. היא אולי האחרונה שהייתי חושב עליה בהתחלה בתור דמות שממש אוהב ותתפוס את תשומת ליבי. מהעונה השנייה היא תפסה יותר ויותר מקום, הפכה ליותר עמוקה, התבגרה, עברה את השינוי הכי משמעותי והפכה לאחת האהובות עליי ביותר (ובאמת, אפרת בן יעקב עשתה עבודה מעולה, החזות הפקאצתית הראשונית תעתעה בי) - אנה הובילה ביד רמה את שתי העונות האחרונות של הסדרה, הייתה אפילו יותר ראשית מדילן, ואני שמח שכך. מייקי היה דמות נחמדה, שבמבט לאחור נראה שנדחקה קצת לשוליים מאז העונה השנייה - הסיפור שלו בעונה הראשונה היה מרתק, ואפילו לא נסגרה עלילת הקשר שלו ושל ג'יני. אזכיר כמובן לטובה את הבחור ושמו דניאל מורשת, שממש גדל עם הסדרה, ושנהניתי מאוד להכירו, מאוד חברותי, מצחיק, נעים וכיף לדבר איתו, שמחתי לשמור איתו על הקשר מאז תחילת הסדרה. סול היה גם דמות נחמדה, אמנם פחות התחברתי אליו. הופתעתי לגלות שהוא לא לוקח חלק בעונה השלישית, אבל כנראה זה נכון לעשות, עכשיו כשהוא עושה שינוי קיצוני ביותר ועובר לליגה של המבוגרים עם דמויות נועזות מאוד. זואי הטמפרמנטית וה"זואית", שהייתה חביבה עליי מאוד בתקופת העונה הראשונה, עם הרוח החדשה שהיא הכניסה לסדרה של גיורא. למרות שבשלב מסוים היא התחילה להיות צפויה, ולעיתים נטתה להיות מרגיזה. אם שואלים אותי איזו עונה הכי אהבתי, אני עונה שללא ספק הראשונה הייתה הכי טובה, לדעתי. עלילת שאר העונות נבעה (כמובן, אני לא מאשים) מגיוסה של אביגיל. אני מניח, שאם לא הייתה ההתנגשות הזאת של הצילומים עם גיוסם של שני השחקנים הראשיים, העונה השנייה הייתה ממשיכה באותו קו של העונה הראשונה. העונה הראשונה הייתה אפופה באווירה הרבה יותר שקטה, נינוחה, איטית, אך עם זאת מרתקת - משהו שלדעתי בשאר העונות דיי נעלם. נהניתי מאוד מהסדרה, גיורא עשה עבודה מצוינת והצליח להוציא לפועל את כל הרעיון המאוד שאפתני הזה של "האי". "האי", מתנצל מראש על הדרמטיות, מייצג בעבורי סוג של תקופה (בכל זאת, שנתיים וחצי), תקופה שהיום מגיעה לסיומה לצערי. אני מחכה לראות מה גיורא מתכנן לנו בהמשך, לאיזו הרפתקאה חדשה הוא מתכנן להוציא אותנו. וכשההרפתקאה הזאת תתחיל, אני אעזוב הכל, אקח מעיל, אבוא בלי שאלות.

ny22

New member
מנהל
ירין, כתבת ממש יפה....../images/Emo8.gif

ממש הזדהתי עם חלק מהדברים שכתבת....

my life3

New member
כפרעליך ירין..

היה לי גם ממש כיף כאן בתקופה הזאת.. אנם לא כתבתי כאן הרבה, אבל נכנסתי לראות את רוב השרשורים כאן.. שיהיה לכולם בהצלחה בהמשך חייהם. עברנו 3 שנים של התבגרות וכיף שעכשיו נגמרות. התחלתי עם האי כשהייתי בן 13 ועכשיו אני בן 16, אבל ללא ספק סוף זה תמיד התחלה של משהו אחר. שלכם בר ירקוני

pinkdor

New member
לגבי גיורא חמיצר...

אני חושב שזה הזמן של גיורא חמיצר לעבור לליגה של הגדולים. יש לו רעיונות טובים, הוא יודע לעשות טוויסטים מעולים, ו"השמינייה" הייתה גאונית. הגיע הזמן להניח בצד את כל השחקנים בשקל האלה, לעבור לערוץ מסחרי מוביל ולפתח דרמת מתח מפתיעה ומושקעת (עם תקציב גדול הפעם)! גיורא הוא אמן מוכשר וחבל שהוא מתבזבז על סדרות לילדים. גיורא, אנחנו, האנשים שעברו את גיל ה-20, מחכים לך!

לדעתי הוא צריך לעבור ליצור סרטים..

ולחדש את רמתהסרטים הישראלים שרק נהיים יותר ויותר גרועים...

Mrs EG

New member
WOW !!!

אין לי מילים שיכולות לתאר את הפרק הזה . אני חייבת להגיד שאני ממש לא בן אדם כזה , אבל בכיתי בסוף הפרק . במיוחד כשמעתי את השיר שהכי מרגש אותי בעולם (swallowed in the sea-Coldplay ) והכי מסמל את האי מבחינתי , וסוגר מעגל . אהבתי גם ששמו בפרק הזה הרבה פסקולים מהעונה הראשונה , כדי להיזכר . וואוו , איזו תקופה זאת הייתה , כשהתחלתי לראות את הסדרה הייתי בערך חצי מהגיל הממוצע פה .. ממש פיצית , עכשיו אני עדיין פיצית (ככה .. ) אבל עם הרבה תובנות . אני חייבת להגיד שהסדרה הזאת שינתה לי את החיים מן הקצה אל הקצה , יותר מאשר אנשים מסוימים אפילו . ואם לפני זה חשבתי שאי אפשר לעשות יותר טוב מהשמיניה , עכשיו אני מבינה כמה טעיתי . בנוגע לגיורא - אחד האנשים היותר גאונים בתעשיית הבידור , אני שמחה כל כך שהייתה לי את הזכות להנות מהדברים שהוא עושה . אני מקווה שייצא לי אי פעם לפגוש אותו .. ואחד מחלומותיי הגדולים ביותר הוא לכתוב איתו סדרה .. (נשמע אידיוטי אבל אני רצינית ) . קצת על השחקנים והדמויות .. יון (דילן) - כמו ירין , אני גם אהבתי אותו יותר בתור טומי , למרות שדילן בעונה השנייה הייה דמות מעולה . בעונה השלישית הוא קצת עיצבן אותי , אבל חפיף .. חוץ מזה יון , כמו דילן התבגר במהלך הסדרה , וזה שינוי ניכר מאוד , ונהיה הרבה פחות ביישן , חוץ מזה הוא אחלה שחקן . אביגיל (ליבי ) -ללא ספק , אחד הדברים הטובים ביותר שיצאו מהאי ,זה לראות את אביגיל על המסך , שאפו ,שחקנית מדהימה ,בין הטובות שיצא לי לראות בארץ . כל כך חבל שראינו אותה רק בעונה הראשונה באופן סדיר ,כי היא יכלה לעשות את הסדרה הזו הרבה יותר טובה . אני מקווה שנראה אותה עוד בהרבה מקומות , ודיי בטוחה בזה. אפרת (אנה) - קודם כל , אנה היא אחת הדמויות היותר מעניינות בסדרה ,אפרת משחקת מעולה , ואהבתי את אנה בכל עונה ובכל צורה , וגם אותה אני מקווה שנמשיך לראות משחקת בעוד הרבה מקומות . עוז (סול) - בעונה הראשונה לא אהבתי אותו ,ומהעונה השנייה כן , הוא התבגר ,והדמות שלו נהייתה יותר משמעותית . חבל שדווקא כשהתחלתי לאהוב את הדמות הוא כבר לא משתתף קבוע . מאחלת לו הרבה הצלחה בסדרות החדשות שהוא משתתף בהן . יעל (ג'יני) - יעל כזאת חמודה !!! , מההתחלה אהבתי אותה נורא , וגם את ג'יני כמובן ,שוב , כמו כל עונה ג'יני נשארת מחוץ לחבורה קצת .. וזה עצוב אבל עושה את הסדרה ליותר מותחת ומעניין תמיד מה יקרה איתה בהמשך .. אגב , שחקנית מעולה . דניאל (מייקי) - בהתחלה גם אותו לא אהבתי ממש ...רק בעונה הזאת הוא התחיל להיות מצחיק ומגניב כזה יותר .. לא יודעת משהו פתאום הסתדר לי בדמות . ליאת (זואי) - שחקנית מעולה ,אבל הדמות קצת חוזרת על עצמה (בטונים , בסוג הדברים שכותבים לה להגיד ) , משהו קצת מעצבן אותי אצלה, אבל חוץ מזה היא אחלה שחקנית ונראית אחלה בן אדם . עכשיו ממש בקצרה על כמה שחקנים - רוני - חמודה , אבל להיות הרעה מוריד מהמשחק המעולה שלה מאי - טוב כולם פה יודעים שאני לא סובלת אותה א לא נפתח את זה עכשיו זוהר - אחד השחקנים האהובים עליי ביותר !!! גל - ממש אהבתי אותו , והוא הוסיף המון לסדרה !!! עוד קצת על הפרק - אהתבי שהכניסו את נוריה ויטל (עלמה) לפרק , וזה ללא ספק הייה רעיון של גיורא ולא של מיכל קופר קרן , למרות שנראה לי שהיא כתבה את הסצנה המסוימת הזאת .. אפרופו מיכל - אני רואה שאני לא היחידה שחושבת שהיא אחת הסיבות לירידה של הסדרה בעונה הזאת (לא מהמסך.. אלא בעלילה) , היא פשוט הראתה יותר ויותר שגיורא הוא כבר לא התסריטאי הראשי , והורידה את "הגיוראיות" (לא לצחוק !! לא הייה לי איך לתאר את זה) מהסדרה . טוב , חפרתי מספיק .. והלכה לי היד .. אז ביי . אגב - מה יהיה עם הפורום עכשיו ?

ny22

New member
מנהל
כתבת מדהים!

גם אני מסכים עם מה שכתבת לגבי אביגיל... שיהיה לך בהצלחה עם החלומות שלך ותדעי לך שהם בכלל לא מטופשים, זה לגיטימי ויפה שיש לך חלומות ושאיפות! בהצלחה! (גם לגבי כל השאר, כתבת יפה ולא טיפשי בכלל...)

שירטע

New member
קצת הפריע לי בסיום הדרמטי של הסדרה

שבאופן מסוים הסיום די דומה לסיום של העונה השניה. גם בעונה השניה הנסיעה בזמן הושמדה, כביכול, ורק אח"כ בעונה השלישית הבנו שהיא לא באמת הושמדה, ושליבי היא הטיימרית האחרונה שנשארה... ולא קיבלנו הסבר לזה. אהבתי את הסוף באופן שסגר את הקצוות של כל העונות, אהבתי שהלנה הסבירה איך כל הקווים של ההיסטוריות - האסטרואיד וקאריאן הובילו לשם. אבל אני חושבת שאם לא היו משתמשים ברעיון השמדת הטיימריות בעונה השניה הסוף היה הרבה יותר מרשים וסופי.

liron sa

New member
ליבי הייתה הטיימרית היחידה

מכיוון שזו לא ליבי האמיתית,אלא היא באה מהעתיד מהיסטוריה של אדי

שירטע

New member
עדיין!

אין לפיד - אין נסיעה בזמן. וגם לא הבנתי למה ג'יני לא טיימרית? בעונה השניה היא הייתה! בטוח. ראו את הסימן של הטיימריות על היד שלה וגם היה ברור שהיא כן.

porky169

New member
באמת מוזר איך אף אחד פה לא התייחס אליה../images/Emo134.gif

dodeke22

New member
שאלה חשובה!!!

יש משהו שממש לא מובן לי....
כל החבורה(זואי, אנה, מייקי, גיני וכו..) נולדנו בעתיד, אחרי האסטרואיד, על האי. אז איך זה ייתכן שהם נשארו בחיים ולא הושמדו יחד עם האי?? אני מקווה שיש סיבה הגיונית לכך

למעלה